Jezivo: Evo šta se dešava sa pacijentom dok spava tokom operacije

bumbar59

Obećava
Poruka
60
Bezbroj operacija radi se na pacijentima svake godine, ali malo ko poznaje složeni proces uspavljivanja anestezijom. Anesteziolog otkriva šta se tačno događa nakon što upadnete u duboki san na operacionom stolu!
Posao anesteziologa jeste da izbriše vašu svest, ukloni bol i imobiliše telo uoči operacije. On meri vaš puls dok spavate, proverava disanje i krvni pritisak.
„Uradio sam više od 30.000 anestezija tokom svoje tridesetogodišnje karijere. Tretirao sam ljude svih starosnih grupa, od novorođenčadi do penzionera. Pacijenti u mene imaju poverenja, iako me upoznaju tek nekoliko minuta pre zahvata. Otkriću vam šta sve propuštate dok spavate“, najavio je Henri Džej Prezbilo, za „Dejli mejl“.

https://www.krstarica.com/zdravlje/...sava-sa-pacijentom-dok-spava-tokom-operacije/

Ipak bez brige, lekari znaju svoj posao.

Ja sam u praksi imao nekoliko anestezija, prva je bila trep anestezija, znaci brojis do deset i probudis se u sledecem frejmu u liftu , niti boli niti secanja.
Druga je bila svesno upadas u san, budis se sa nervnim bolovima po celom telu , hoces iz koze da iskocis, kao opsta nervoza, ma sve te boli plus si vezan, sto je dobro , inace je bol nesnosan, pri tome nema veze sa operacijom , gde je bol sitan (operisao krajnike) ali mi je trebalo vise od 20 minuta i izvucena papila da bi mi bol prosao.
Shatio sam i zasto je dobro kad nema otvaranja prozora posle operacije....pa neko labilniji bi tacno skocio zbog onakvih bolova...
To je kao da vas tog trenutka tuku metalnim palicama i to teskim ne aluminijumskim , i to istovremeno i spreda i pozadi...
Jedino je glava bila postedjena boli, tj bol ne osecate na glavi (osim grla gde je bila operacija)

Back