- Poruka
- 10.285
Koji rod je 'sinovac' ?
i da li postoji 'cerkovica' ? (u istom smislu)
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Po toj reci "cerkovica", moze biti samo unuka.Koji rod je 'sinovac' ?
Tamo gdje se upotrebljavaju..pod "bratanac i bratanica" obično se misli na djecu od brata, ženskoj osobi(tetki)...Ima krajeva gde se izgovara "bratanac" i "bratanica"
Ne po muskoj limiji,a po zenskoj je "Sestric" i "Sestricina".Tamo gdje se upotrebljavaju..pod "bratanac i bratanica" obično se misli na djecu od brata, ženskoj osobi(tetki)...
rodjenog brata ili nema veze?Sinovac i sinovica...djeca od brata, muškoj osobi(stricu)
Sestric je valjda od sestre??Sestrić.. je definitivno naziv za muško dijete od brata
Sestrična...hm...više se koristi kao naziv za žensko dijete od strica, ujaka i tetke
Postoji i kombinacija...nećak(netijak) i nećakinja kao i kombinacija sestrić i nećakinja....zavisi od kraja i podneblja. Nema strogog pravila
U pravu si..moja greška. Lapsus.Sestric je valjda od sestre??
Gresiv uveliko.Sestric je sestrino musko dete.Sestricina je sestrino zensko dete.Sestrić.. je definitivno naziv za muško dijete od brata
Sestrična...hm...više se koristi kao naziv za žensko dijete od strica, ujaka i tetke
Postoji i kombinacija...nećak(netijak) i nećakinja kao i kombinacija sestrić i nećakinja....zavisi od kraja i podneblja. Nema strogog pravila
U pravu si što se tiče sestrića. Moj lapsus. Poruka #12...što se tiče "sestrične" kod mene ima drugačije značenje i odnosi se na sestru od ujaka, strica i tetke.Gresiv uveliko.Sestric je sestrino musko dete.Sestricina je sestrino zensko dete.
Kod nas je sestra,sestra,bila rodjena,ili od tetke, ujaka,strica.Sestricina je sestrino zensko dete.U pravu si što se tiče sestrića. Moj lapsus. Poruka #12...što se tiče "sestrične" kod mene ima drugačije značenje i odnosi se na sestru od ujaka, strica i tetke.