Јесу ли Срби нерадници?

Iz nekog licnog iskustva smatram da nasi radnici \ strucnjacii definitivno spadaju u jedne od vrednijih i odgovornijih ljudi i tu sam 100% ubedjen nikako drugacije. Svako ko kaze da smo lenji, neradnici verovatno nije video dalje od drzavnog sektora koji je bojlka ne samo u nasoj drzavi vec svuda u svetu.

Imao sam prilike da radim sa kolegama \ timovima iz Amerike, Velike Britanije (Irci, Skoti) Indije, Poljske, Australije .. Osim Amerikanaca sijemo ih manje - vise gotovo sve.

Medju neodgovornijim kolegama sa kojima sam se susretao najvise ih je bilo iz Britanije i Indije. Indija je tu pobednik, sa Indijcima imam najvise negativnog iskustva u smislu da su bas cesto bili neodgovorni i lenji, Britanci takodje, spori, lenji, vole da se izvlace sastancenjima i cesto su jaki samo na prici .. Australija vise - manje slicna prica plus bezobrazni :p

Jedino su me iznenadili Ameri konkretno Juznjaci imao sam negativnih predrasuda prema njima, ljudi su uvek radili sto se kaze "udarnicki" svoj posao i to su jedini ljudi koje smo morali da jurimo jer se ne gase dok ne zavrse posao.

Recimo o Nemcima imam predrasuda da su vredan narod ali nemam direktnog iskustva sa njima da bih mogao nesto da tvrdim.

Pamtiće te po otpremninu.

Šalim se, neće.

Koga nema bez njega se može.
E vidiš, ako radiš bez prijave onako demokratski "na žuto" za bolovanje ne dobijaš ništa.
Ne možeš ni u inspekciju.

Ako si na odredjeno jedno bolovanje će ti možda ali možda oprostiti.

Medjutim, budeš pametan pa se ufuraš u veliku i ozbiljnu firmu.
Mnogo je lakše ako je objekat ogroman.
Tad ne da ne primete da si na bolovanju nego ne primete ni da si se dovukao u onoj gužvi.
Mali objekti su problem.

Nadje se poneko malo pametniji od kolega da me osokoli sa: "ja zadnjih 10 gidina nisam bio na bolivanje, dodjem sa gripom na mesaru"
To je jako interesantno jer isoada da vajp ne sme zbog hrane a da grip sme.

Ja im uzvratim sa: "evo śefica ta i ta 22 godine vodila objekat bez bolovanja, odbila prekomandu šutnuli je na kec a ranije se za 20 godina u istoj firmi davao Seiko 5 a ne otkaz"

"A pa promenilo se vreme rodjo"

"E pa i ti promeni tu budjavu priču o zdravlju"

АВ критикује идеју тридесетпеточасовног недељног рада.

Човек који ван политике ништа никада није радио, критикује Србе да не желе да раде, а само да се брчкају.
Најтачнији одговор дао је SajaBg - "Mi najviše radimo a imamo najmanju produktivnost." Ово је суштина проблема.
Србија има доста велики извоз али тај извоз је постигнут великим пласманом што је последица великог рада а не високе технолошке продуктивности.

Разлог за овакву ситуацију у којој смо се нашли лежи у погрешно постављеној привреди.
Од мотања каблова, шивења гаћа, склапања фиока и комода нико никада није постигао висок стандард.
За пораст стандарда постоје два решења - или да кренемо да радимо просечно 12 сати 7 дана недељно или да променимо структуру привреде.
Мислим да смо за ово друго закаснили.

E vidiš, ako radiš bez prijave onako demokratski "na žuto" za bolovanje ne dobijaš ništa.
Ne možeš ni u inspekciju.

Ako si na odredjeno jedno bolovanje će ti možda ali možda oprostiti.

Medjutim, budeš pametan pa se ufuraš u veliku i ozbiljnu firmu.
Mnogo je lakše ako je objekat ogroman.
Tad ne da ne primete da si na bolovanju nego ne primete ni da si se dovukao u onoj gužvi.
Mali objekti su problem.

Nadje se poneko malo pametniji od kolega da me osokoli sa: "ja zadnjih 10 gidina nisam bio na bolivanje, dodjem sa gripom na mesaru"
To je jako interesantno jer isoada da vajp ne sme zbog hrane a da grip sme.

Ja im uzvratim sa: "evo śefica ta i ta 22 godine vodila objekat bez bolovanja, odbila prekomandu šutnuli je na kec a ranije se za 20 godina u istoj firmi davao Seiko 5 a ne otkaz"

"A pa promenilo se vreme rodjo"

"E pa i ti promeni tu budjavu priču o zdravlju"
Ej moj zvizgove!
A misliš li na penziju?
Umanjena plata, umanjeni doprinosi...
Znači, zagarantovana najniža penzija.

Iz nekog licnog iskustva smatram da nasi radnici \ strucnjacii definitivno spadaju u jedne od vrednijih i odgovornijih ljudi i tu sam 100% ubedjen nikako drugacije. Svako ko kaze da smo lenji, neradnici verovatno nije video dalje od drzavnog sektora koji je bojlka ne samo u nasoj drzavi vec svuda u svetu.

Imao sam prilike da radim sa kolegama \ timovima iz Amerike, Velike Britanije (Irci, Skoti) Indije, Poljske, Australije .. Osim Amerikanaca sijemo ih manje - vise gotovo sve.

Medju neodgovornijim kolegama sa kojima sam se susretao najvise ih je bilo iz Britanije i Indije. Indija je tu pobednik, sa Indijcima imam najvise negativnog iskustva u smislu da su bas cesto bili neodgovorni i lenji, Britanci takodje, spori, lenji, vole da se izvlace sastancenjima i cesto su jaki samo na prici .. Australija vise - manje slicna prica plus bezobrazni :p

Jedino su me iznenadili Ameri konkretno Juznjaci imao sam negativnih predrasuda prema njima, ljudi su uvek radili sto se kaze "udarnicki" svoj posao i to su jedini ljudi koje smo morali da jurimo jer se ne gase dok ne zavrse posao.

Recimo o Nemcima imam predrasuda da su vredan narod ali nemam direktnog iskustva sa njima da bih mogao nesto da tvrdim.
Прочитао си само наслов или и први пост + остале постове?

Знаш оно кад те неко пита како ти се свидео филм "Филаделфија",

а ти кренеш да му причаш како је Филаделфија град на источној обали, основали га ти и ти досељеници, сада у Филаделфији има те и те индустрије и сл.

а филм је о геј адвокату који има сиду и кога због дискриминације отпуштају са посла, а он ангажује антигеј адвоката да га заступа у спору против бивше фирме.

Indijci su notorni po nepotizmu, gde god da dodju sa svojim fejk diplomama nakote se njihovi sugradjani ko zecevi

Nemci vredni samo u prici, kao jaki radnici al vec 80 godina im migranti sve grade i rade

Srbi kao neradnici al iskljucivo u pogledu kolko para tolko i muzike

Ja kada odem kod prijatelja u španiju umesto da mu leškarim na bazenu sa koktelom završim na krovu vile proverim sve crepove, orežem palme, sredim rasvetu, fontanu, bazen, auto... Jednostavno ne mogu da uživam.

On dodatno plati nekog crnca i bog da nas vidi uživamo 🤗
Sumnjiv si jer si ubacio u istu rečenicu sebe,prijatelja,crnca i uživanje.
# Samo kažem #

Знаш оно кад те неко пита како ти се свидео филм "Филаделфија",

а ти кренеш да му причаш како је Филаделфија град на источној обали, основали га ти и ти досељеници, сада у Филаделфији има те и те индустрије и сл.

а филм је о геј адвокату који има сиду и кога због дискриминације отпуштају са посла, а он ангажује антигеј адвоката да га заступа у спору против бивше фирме.
Istorija grada Filadelfija, ko i kako ga je osnovao i kako su mu dali ime i jeste sama sustina tog filma.

Ej moj zvizgove!
A misliš li na penziju?
Umanjena plata, umanjeni doprinosi...
Znači, zagarantovana najniža penzija.
Penzija?
Ej kolega, kaže kolegica da razmišlja o penziji
Ahahahaha pa to će da ukinu
Ahahahahaha

E takav ti je bio mainstream pre 25 godina
Baš me zanima šta sad kažu narodni intelektualci
Verovatno istražuju zakonske modele kako da ih firma zadrži još godinu dana zbog 500 dinara više penzije koju ipak nisu ukinli samo su je pomerili za kasnije

Penzija?
Ej kolega, kaže kolegica da razmišlja o penziji
Ahahahaha pa to će da ukinu
Ahahahahaha

E takav ti je bio mainstream pre 25 godina
Baš me zanima šta sad kažu narodni intelektualci
Verovatno istražuju zakonske modele kako da ih firma zadrži još godinu dana zbog 500 dinara više penzije koju ipak nisu ukinli samo su je pomerili za kasnije
Ve'ć30 godina slušamo kako neće biti penzije! Ok, ako ne bude vratiće doprinose.
Ti slušaš onog Maska, koji reče nedavno da niko neće raditi za deset godina i svi će imati od države primanja! :rotf:

Ve'ć30 godina slušamo kako neće biti penzije! Ok, ako ne bude vratiće doprinose.
Ti slušaš onog Maska, koji reče nedavno da niko neće raditi za deset godina i svi će imati od države primanja! :rotf:
Evo ove su sjebali Demokrate, sad obijaju gracke pragove, država im na kvarno nudi nešto za oči...

1778054961333.jpeg

ovo si iz duse rekao o sebi a ja sam citirao coveka koji je posle svega napravio odlican biznis ,pun krug od njive do trpeze ,od setve kukuruza do..hrane i izdvanja lokala i zadovoljnom ekipom oko sebe.. Nije vazno koliko radis, ne krades, ne prevaris, vec koliko zaradis!
мене то "колико зарадиш" подсјећа на "уф ал сам га заебо"
знајући како то иде

Back