Jesu li Jehovi svjedoci Izvorni krscani?

DedaStojan

Veoma poznat
Poruka
12.214
Necu ulaziti po pitanju kvalitete jeli to dobro ili nije vec čisto statistički po textu gdje ismijavanje tih ljudi je nepravedno jer oni su slijedbenici biblije nisu u prekrsaju pred samim sobom za razliku nekih tradicionalista koji pokusavaju Rimski križ ubaciti umjesto Jevrejskog drva/ stabla na silu i sebe proglasiti pravim krscanima.

Vi sad Rimski krscani slijedbenici križa i razapetoga tko zna koga no Isusa sigurno ne mozete pokusati uvjeriti kako prevod ovo ili ono
Zanimljivo može biti..

Evo za pocetak :

• Djela apostolska 5:30: “Bog naših otaca uskrisi Isusa, kojega vi ubiste i objesiste na drvo .”

• Djela 10:39: “I mi smo svjedoci svega što je učinio u zemlji židovskoj i u Jeruzalemu; koga su ubili i objesili na drvo:”

• Djela apostolska 13:29: “I kad ispuniše sve što je o njemu pisano, skinuše ga sa drva i položiše u grob.”

• Galaćanima 3:13: "Krist nas je otkupio od prokletstva zakona, postavši prokletstvom za nas; jer je pisano: Proklet svaki koji visi na drvetu:"

• 1. Petrova 2:24: “Koji sam grijehe naše ponese tijelom svojim na drvo, da mi, umrijevši grijesima, pravednosti živimo; čijim ste ranama vi ozdravili.”

Prilozi

• 1726842713215.png
    1726842713215.png
    312 bajtova · Pregleda: 3
Necu ulaziti po pitanju kvalitete jeli to dobro ili nije vec čisto statistički po textu gdje ismijavanje tih ljudi je nepravedno jer oni su slijedbenici biblije nisu u prekrsaju pred samim sobom za razliku nekih tradicionalista koji pokusavaju Rimski križ ubaciti umjesto Jevrejskog drva/ stabla na silu i sebe proglasiti pravim krscanima.

Vi sad Rimski krscani slijedbenici križa i razapetoga tko zna koga no Isusa sigurno ne mozete pokusati uvjeriti kako prevod ovo ili ono
Zanimljivo može biti..

Evo za pocetak :

• Djela apostolska 5:30: “Bog naših otaca uskrisi Isusa, kojega vi ubiste i objesiste na drvo .”

• Djela 10:39: “I mi smo svjedoci svega što je učinio u zemlji židovskoj i u Jeruzalemu; koga su ubili i objesili na drvo:”

• Djela apostolska 13:29: “I kad ispuniše sve što je o njemu pisano, skinuše ga sa drva i položiše u grob.”

• Galaćanima 3:13: "Krist nas je otkupio od prokletstva zakona, postavši prokletstvom za nas; jer je pisano: Proklet svaki koji visi na drvetu:"

• 1. Petrova 2:24: “Koji sam grijehe naše ponese tijelom svojim na drvo, da mi, umrijevši grijesima, pravednosti živimo; čijim ste ranama vi ozdravili.”
За почетак зову се хришћани у целом свету. Кршћани не постоје јер се човек није звао Исус Крст колико је мени познато и термин кршћани неправилан скроз.
Христ значи Месија а Крст нешто друго.

Свакако нешто између хришћана и месијанаца. Они су везани ја Јахве-а Исус је код њих аранђел Михаел што је ванбиблијски наратив док Јевреји месијанци верују у Исуса као месију тачније Јешуу. Имаји нови завет на хебрејском и поштују Тору.

Zanimljivo može biti..

Evo za pocetak :

Jehovini svjedoci su na dobrom putu da postanu muslimani.

Paaa, moglo im se
Izrael je ubijao potomke Beni Elohima hibride divove oko 3 metra su bili visine koji su istrebljivali sve sto im doslo pod ruke.Ima u bibliji posljednji je bio OG Bashanski
No u biblijskim textovima je to izostavljeno na mnogo mjesta o tim ostatcima vjerojatno kad su izbacili knjigu Henoka koji se tom tematikom bavio pa su te textove u bibliliji skracivali.
Ovako ispada Izrael ubijao iz nekih vjerskih razloga radi nekih kipova.
To jako slici na krscanska unistavanja tudjih relikvija.

Izrael je ubijao potomke Beni Elohima hibride divove oko 3 metra su bili visine koji su istrebljivali sve sto im doslo pod ruke.Ima u bibliji posljednji je bio OG Bashanski
No u biblijskim textovima je to izostavljeno na mnogo mjesta o tim ostatcima vjerojatno kad su izbacili knjigu Henoka koji se tom tematikom bavio pa su te textove u bibliliji skracivali.
Ovako ispada Izrael ubijao iz nekih vjerskih razloga radi nekih kipova.
To jako slici na krscanska unistavanja tudjih relikvija.
Наредба Мојсијева само жене које нису познале мушкарца Јешуа Навин је довео све жене Мојсије је беснео због тога.
То је врло прецизно објашњено у петокњижју да не цитирам.
Наиме ако покушаваш упоредити ЈС са хришћанима то је анахронизам јер су настали у 20. веку из протестантизма.
Тако да нису ни имали прилике да се обрачунавају са другим верским заједницама на тај начин.
Изашли су из протетантизма који највећим делом подржавају ционистички покрет и геноцид враћање Израела на митске границе од пре 3000 година.
Они су највећим делом хришћански фундаменталисти који схватају Библију буквално и дословно.
Код Јевреја ортодокса нарочито таква тумачења изостају прво месија онда Израел. Против су било каквог геноцида њихов месија је попут Христа и Куроша биће мир и благостање над свим религијама и Израел заједничка земља свих верских заједница.
Кад будеш мало одрастао и проучио колико је ционистички покрет нанео штету Јеврејима схватићеш колико су овакве расправе тотално баналне и глупе и затроване идеологијом и политиком.
Ако си начисто са својом вером немаш ништа против туђе.
Ако копаш по туђој копаће се и по твојој ја ту не видим никакву поенту нити видим помак нити да ико разуме своју религију.
Заправо већина Јевреја нема ништа против Ноавца јер су и Јевреји Ноавци и они који држе 7 основних Нојевих начела хуманости.
Златно доба Јевреја и успон Кабале се десио у Маварској Шпанији под муслиманима.
Имаш велику јеврејску зсједницу у Ирану ,Ираку читавој северној Африци и Етиопији.
Ционистичком покрету није пало на памет да доведу те праве Јевреје који живе мирно међу муслиманима већ су довели белце из Европе конвертите нацисте код којих су могли да преокрену верске списе у нацистички пројекат.

Заправо план је уништење ислама али и Јевреја јер они из тога не могу изаћи живи.

Јевреји ортодокси , месијанци су тога свесни гостују на палестинским телевизијама покушавају на сваки начин променити слику Јевреја у свету и залажу се за палестинску државу.

Poslednja izmena:
JS ne ubijaju neistomisljenike Amen.
Ja ih ne volim ko nijednu vjersku skupinu no nemogu reci sto nije.
JS sve u ruke Jehove prepuštaju da odluči to je krscanstvo izvorno vidi se to u novom zavjetu.
Rimsko krscanstvo je ubijanje vjerskih skupina totalno druga priča.
Ovo je intelektualni izazov no ne baš težak.

Back