Jesu li hriscani adventisti ili nisu?

A zasto na grobu ili spomeniku hriscana ne bi bio krst?

Na grobu kršćana i je križ. Kao samostalni kameni spomenik ili značajno istaknut križ na spomeničnoj ploči. A na grobu tvoje proročice je simbol spolnog organa. Tako je. I nemam toliko godina da sam joj ja to 'tajno' postavio.

Izvini sto se ubacujem usred razgovora li me zanima zasto uopste smatras da grob uopste dokazuje ko tamo lezi i da je to pitanje od krucijslne vaznosti za utvrdjivanje ko jeste a ko nije hriscanin ?

Kršćanin svakim svojim činom za života treba pokazivati da je kršćanin. Pa tako i grobno mjesto, nakon njegova života, svjedoči da je bio kršćanin.

Meni sa strane deluje da je on sledbenik Isusa Hrista, naravno,ukoliko nije blefirao sve vreme i ukoliko je iznosio neka tudja verska ubedjenja umesto njegove...
...isto kao sto mi sa te iste pozicije deluje da si ti zakleti papski sledbenik !!!

Ne možeš biti sljedbenik i Ellen White i Isusa Krista. Ellen White je krala, lagala i bogohulila (https://forum.krstarica.com/threads/jesu-li-hriscani-adventisti-ili-nisu.1019804/post-50371869), a što s tim ima Isuss Krist?

Na grobu kršćana i je križ. Kao samostalni kameni spomenik ili značajno istaknut križ na spomeničnoj ploči. A na grobu tvoje proročice je simbol spolnog organa. Tako je. I nemam toliko godina da sam joj ja to 'tajno' postavio.

Kršćanin svakim svojim činom za života treba pokazivati da je kršćanin. Pa tako i grobno mjesto, nakon njegova života, svjedoči da je bio kršćanin.

Ne možeš biti sljedbenik i Ellen White i Isusa Krista. Ellen White je krala, lagala i bogohulila (https://forum.krstarica.com/threads/jesu-li-hriscani-adventisti-ili-nisu.1019804/post-50371869), a što s tim ima Isuss Krist?
Simbol spolnog organa je u centru tvoje crkvene uprave.
70c7e9051c3411a0653fa26b23c7bd6c-history of Vatican City.jpeg

Simbol spolnog organa je u centru tvoje crkvene uprave.
Pogledajte prilog 1682431

Prvo, obelisk se izvorno nalazio u središtu Kaligulinog cirkusa, koji je kasnije postao poznat kao Neronov cirkus, u kojemu nisu samo bile organizirane utrke kočija, nego se koristio i za javno pogubljenje kršćana. Ta pogubljenja kršćana su nerijetko bila nezamislivo divljačka, naime, prakticirali su u ovom cirkusu (areni) kršćane prepuštati gladnim divljim zvijerima da ih rastrgaju.

Drugo, prilikom postavljanja ovog obeliska, na mjesto na kojemu se danas nalazi a kako bi osigurao da obelisk ne postane mjesto idolopoklonstva, papa je izrekao molitvu egzorcizma te je na vrh stupa postavljen križ. Tekst molitve egzorcizma još uvijek se može vidjeti – urezan je na latinskom jeziku na zapadnom i istočnom dijelu obeliska.

Rezime. Ovaj obelisk je, dakle, svjedok povijest i nositelj Radosne vijest. Svjedoči o strašnim mukama i smrtima koje su kršćani podnosili, pristajući biti i hrana divljim zvijerima u rimskim arenama, jer se nisu htjeli odreći vjere u Isusa Krista. I istovremeno, križ na vrhu obeliska nositelj je Najradosnije vijesti = Isus je pobjednik nad zlom. Što znači, oni koji svoj svoj život polože svjedočeći vjeru u Boga Isusa Krista baštinit će kraljevstvo Božje - svu će vječnost gledati Boga licem u lice.
---------------------------------

A obelisk na grobu Ellen White je u svojoj najsirovijoj formi, simbol muškog spolnog organa, kako to vole ponavljati subotari, 'jadnici', koji pojma nemaju da im je taj simbol na grobu Ellen White.

Kršćanin svakim svojim činom za života treba pokazivati da je kršćanin.
Slazem se,tako je... i ???
Pa tako i grobno mjesto, nakon njegova života, svjedoči da je bio kršćanin.
Hmmm,po tebi dakle hriscani trebaju sami pripremati svoje grobno mesto,da blagovremeno sve bude skockano kako treba...!??
...ili da mozda nakon smrti oni sami izradjuju detalje za njihov spomenik ..?
Jel imas nekog Biblijskog dokaza u prilog ove morbidne glup...pardon,neuobicajene teze ili ce to ipak biti jos jedan od tvojih uobicajenih papskih "bisera" !?? :kafa:
Ne možeš biti sljedbenik i Ellen White i Isusa Krista.
Slazem se - ili si elenista,papista,popista pa cak i pavlovista,jovanovista, mojsijevac,i t.d. ili si hriscanin a meni eto,onako sa strane,deluje da je Glasnik upravo hriscanin !!!

A to si otkrio samo ti uz pomoc tvog pape ??????
Jel imas nekog konkretnog dokaza iz vremena kada je zivela i to u smislu da su je drzvne vlasti optuzile i osudile za kradju i laganje ?
Ako imas daj ga iznesi ali ako nemas - dajmo se fokusirati na ono trece,da je navodno bogohulila.
Iznesi ukratko svu njenu bogohulju i onda krecem ja sa papom ali temeljno i uz detaljno obrazlozenje,ne samo da mi postiras gluposti sa razno raznih pljuvackih sajtova vec iznesi optuznicu i daj citata iz Pisma koji ce potvrditi da je to zaista bogohulje.
Izvoli,imas cast da krenes prv.

Drugo, prilikom postavljanja ovog obeliska, na mjesto na kojemu se danas nalazi a kako bi osigurao da obelisk ne postane mjesto idolopoklonstva, papa je izrekao molitvu egzorcizma te je na vrh stupa postavljen križ. Tekst molitve egzorcizma još uvijek se može vidjeti – urezan je na latinskom jeziku na zapadnom i istočnom dijelu obeliska.

Rezime. Ovaj obelisk je, dakle, svjedok povijest i nositelj Radosne vijest. Svjedoči o strašnim mukama i smrtima koje su kršćani podnosili, pristajući biti i hrana divljim zvijerima u rimskim arenama, jer se nisu htjeli odreći vjere u Isusa Krista. I istovremeno, križ na vrhu obeliska nositelj je Najradosnije vijesti = Isus je pobjednik nad zlom. Što znači, oni koji svoj svoj život polože svjedočeći vjeru u Boga Isusa Krista baštinit će kraljevstvo Božje - svu će vječnost gledati Boga licem u lice.
---------------------------------

A obelisk na grobu Ellen White je u svojoj najsirovijoj formi, simbol muškog spolnog organa, kako to vole ponavljati subotari, 'jadnici', koji pojma nemaju da im je taj simbol na grobu Ellen White.
Aaa....Papa mesto da ukloni falus, on ga je stavio u centar Vatikana, pa je samo stavio krst na vrh falusa i jos vise osramotio krst, i to ti je ok?

Sta znaci to kada stavis krst na vrh falusa, koja je poruka?

Poslednja izmena:
Hmmm,po tebi dakle hriscani trebaju sami pripremati svoje grobno mesto,da blagovremeno sve bude skockano kako treba...!??
...ili da mozda nakon smrti oni sami izradjuju detalje za njihov spomenik ..?
Jel imas nekog Biblijskog dokaza u prilog ove morbidne glup...pardon,neuobicajene teze ili ce to ipak biti jos jedan od tvojih uobicajenih papskih "bisera" !?? :kafa:

Farizeju, imam primjer: Mt 27,59-60: Josip (iz Arimateje) uze tijelo, povi ga u čisto platno i položi u svoj novi grob koji bijaše isklesao u stijeni.

P.S. Te 'subotne škole' su nešto fascinantno. Od čovjeka napravi takvu neznalicu i oholicu da još okolo hoda i sramoti se 'blješteći svojim neznanjem'. Neznanje, još OK, nije nužno grijeh, ali drznik neznalica, kakvim se ti ovim ovdje pokaza, sramota je nad sramotama.

Slazem se - ili si elenista,papista,popista pa cak i pavlovista,jovanovista, mojsijevac,i t.d. ili si hriscanin a meni eto,onako sa strane,deluje da je Glasnik upravo hriscanin !!!

Ne čudi me. Što drugačije, od ovog tvog, i može zaključiti ohola neznalica. Ne zna se što te više zasljepljuje, tvoje neznanje ili tvoja oholost.

A to si otkrio samo ti uz pomoc tvog pape ??????

Otkrili i priznali, na koncu, i sami tvoji adventisti da je Ellen White prepisivala tuđe tekstove. Neki kažu da je opseg prepisivanja bio čak do 50% njenih tekstova.

Izračunajmo, na brzinu:

Kako se hvalite sami vi adventisti sedmog, Ellen White je napisala 100 tisuća stranica teksta. Dolazimo do toga da je Ellen White pokrala 50 tisuća stranica tuđih tekstova.

Znate li koliko je 50 tisuća stranica (80-gramski papir) u kilogramima? To vam je 250 kg papira. Dakle, da biste prebacili tekstove koje je Ellen White pokrala od drugih, trebalo bi vam 5 dobrih magaraca. (50 kg/magarcu)

Jel imas nekog konkretnog dokaza iz vremena kada je zivela i to u smislu da su je drzvne vlasti optuzile i osudile za kradju i laganje ?

Imamo li dokaze da je krala? Imamo, na koncu i tvoji subotari su to morali priznati i priznali su. Imamo li dokaze da je lagala? Imamo, iako vidjesmo koliko je pokrala tuđih tekstova i radova, u svojim tekstovima je na mnoštvu mjesta sama ostavila svjedočanstvo da je lagala - zaklinjući se da ni jedna njezina rečenica nije od drugih, nego da je baš svaku rečenicu dobila direktno od Boga, s božanskog prijestolja.

A što se tiče 'državnih optužbi i osuda'. Nisi lopov kad te netko optuži i osudi kao lopova, lopov si od onog časa kad uzmeš nešto što pripada drugome. A vidjesmo, Ellen White je trebalo pet magaraca da ponesu ono što je ukrala od drugih. Dobro, nekako će rješavati ovo sa ovima koje je pokrala, ali što reći Bogu kad kad upita: Zašto si Mene u svoju krađu umiješala? Zašto si ponavljala da si to što si pokrala dobila od Mene?

Ako imas daj ga iznesi ali ako nemas - dajmo se fokusirati na ono trece,da je navodno bogohulila.
Iznesi ukratko svu njenu bogohulju i onda krecem ja sa papom ali temeljno i uz detaljno obrazlozenje,ne samo da mi postiras gluposti sa razno raznih pljuvackih sajtova vec

Na desetine mjesta ovdje imaš dokaze za to.

Farizeju, imam primjer: Mt 27,59-60: Josip (iz Arimateje) uze tijelo, povi ga u čisto platno i položi u svoj novi grob koji bijaše isklesao u stijeni.
Jel imas tamo krsta ili mozda bilo kakve natpise,nemoj mi se sad peniti o necemu sto nije bilo fokus diskusije ?????
P.S. Te 'subotne škole' su nešto fascinantno. Od čovjeka napravi takvu neznalicu i oholicu da još okolo hoda i sramoti se 'blješteći svojim neznanjem'. Neznanje, još OK, nije nužno grijeh, ali drznik neznalica, kakvim se ti ovim ovdje pokaza, sramota je nad sramotama.
Moguce je da si u pravu i da sam zaista neznalica ali hajdemo mi ipak proveriti kako stvari zaista stoje..
Otkrili i priznali, na koncu, i sami tvoji adventisti da je Ellen White prepisivala tuđe tekstove. Neki kažu da je opseg prepisivanja bio čak do 50% njenih tekstova.n i jasan - ako ims daj nam linka,bez tumacenja.
Ponavljam - jel imas dokaze da su je drzavne vlasti optuzile i osudile za kradju i laganje ???
Budi precizan i jasan,samo nam daj linka,bez tumacenja.
Imamo li dokaze da je krala? Imamo,
U redu,daj ga iznesi da ga vidimo,daj nam linka gde se vidi da je bila optuzena i osudjen za kradju ili priznaj da lazes i neosnovano pljujes na Bozjeg glasnika.

A što se tiče 'državnih optužbi i osuda'. Nisi lopov kad te netko optuži i osudi kao lopova, lopov si od onog časa kad uzmeš nešto što pripada drugome.
A jesi li ti Bog da to tacno znas ?
I jesu li ikada ikoga u njeno vreme osudili da je ukrao ono sto tvrdis da je ukrala i EGW ??????
Budi precizan i jasan,bez papske moralne lekcije,molicu lepo.
A vidjesmo, Ellen White je trebalo pet magaraca da ponesu ono što je ukrala od drugih. Dobro, nekako će rješavati ovo sa ovima koje je pokrala, ali što reći Bogu kad kad upita: Zašto si Mene u svoju krađu umiješala? Zašto si ponavljala da si to što si pokrala dobila od Mene?
Dokaze bato,dokaze,iznesi linka ili priznaj da lazes.
Na desetine mjesta ovdje imaš dokaze za to.
Slabo se snalazim u pretrazivanju,jel mozes citirati ili nemas nista u rukavu ??

Poslednja izmena:
Jel imas tamo krsta ili mozda bilo kakve natpise,

Josip iz Arimateje nije bio kršćanin, otkud bi bio križ na njegovu grobu?

Ponavljam - jel imas dokaze

Da je krala od drugih!? Kud ćeš jasnije od ovoga?

Napomena: Sav obojani tekst se slaže gotovo u slovo, pokazujući koliko je Ellen White manijakalno plagirala, krala, druge autore.

1739038537798.png

Josip iz Arimateje nije bio kršćanin, otkud bi bio križ na njegovu grobu?
Pa sto si onda citirao njegov primer nesreco papska kada je predmetno pitanje bilo sta su hriscani navodno trebali imati na grobovima ????????????????
Da je krala od drugih!? Kud ćeš jasnije od ovoga?

Napomena: Sav obojani tekst se slaže gotovo u slovo, pokazujući koliko je Ellen White manijakalno plagirala, krala, druge autore.

Pogledajte prilog 1682605
Sta je sad ovo,nije valjda da ne razumes srpski...?
Oces da ti prevedem na makedonskom ili engleskom ??????
Trazio sam ti dokaze da su je drzavne vlasti iz onog vremena optuzile i osudile za kradju i laganje,jel imas ili nemas ???

NE ZANIMAJU ME TVOJE DEFINICIJE ZA KRADJU VEC OFICIJALNE DOKAZE DA JE ONA KRALA !!!

IMAS ILI NEMAS ??????????

Poslednja izmena:
Pa sto si onda citirao njegov primer nesreco papska kada je predmetno pitanje bilo sta su hriscani navodno trebali imati na grobovima ????????????????

Citirao sam upravo zato da tebe ogolim, i tvoju farizejštinu, farizeju Ellenin.

Kako vam izgleda farizej? Ovo je najbolja i najjasnija slika farizeja:

1. Navedete farizeju (robiveku) neku praksu kršćana, a on vam kaže: To je NOVOTARIJA, gdje je to u starozavjetnoj praksi Židova?

2. Navedete farizeju (robiveku), kao ja ovdje, kako je Josip iz Arimateje pripremio sebi grobno za života, a on vam kaže: Zašto si citirao primjer prakse jednog Židova?

P.S. Grandisimo farizej.

Trazio sam ti dokaze

Ja tvrdio, ja dokaz dao. Tvrdio da je Ellen White krala (tuđe tekstove) i dao dokaze da je krala - gore: https://forum.krstarica.com/threads/jesu-li-hriscani-adventisti-ili-nisu.1019804/post-50514733

Evo ti još dokaza da jebila teška kleptomanka:

(Walter T. Rea, adventistički pastor koji detaljno istraživao i analizirao spise Ellen White, kada je otkrio činjenice i istinu o tome tko su bili pravi "nadahnitelji" Ellen White, koje je plagirala, napustio je crkvu Adventista sedmog dana. Na temelju svojih istraživanja spisa Ellen White, 1982. godine Walter Rea je napisao i knjigu pod nazivom "The White Lie" - "Bijela Laž". Evo izvatka iz te knjige:

Sredinom sedamdesetih, zajedno s mnogim drugim, bavio sam se spisima Ellen G. White, prorokom adventista sedmog dana. Ono do čega smo svi dolazili bilo je u najmanju ruku uznemirujuće. Nije da nitko drugi prije nas nije znao za kopiranje drugih autora, što je činila i pod svojim imenom objavljivala Ellen White, ali nije se znao pravi opseg toga. Ako smo mi koji smo provodili istraživanje dali ikakav doprinos adventističkom razmišljanju i znanju, to je bio opseg kopiranja koji prije nije bio poznat članovima Crkve u cjelini, a koji smo svi otkrili. Veličina tog opsega bila je toliko poražavajuća da je potaknuo da 1980. Glendale Committee zatraži da se prikažu dokazi prema kojima bi se formuliralo slijedeće:

1. DA PRIZNAJEMO DA SE ELLEN WHITE U SVOJIM SPISIMA KORISTILA RAZLIČITIM IZVORIMA OPŠIRNIJE NEGO ŠTO SMO PRIJE VJEROVALI.

2. DA SE, ŠTO JE MOGUĆE PRIJE, NAPRAVI PLAN ZA TEMELJITO INFORMIRANJE NAŠIH CRKVENIH ADMINISTRATORA O PRIRODI I RAZMJERI UPOTREBE DRUGIH IZVORA OD STRANE ELLEN WHITE.

U kojem opsegu je Ellen White plagirala?

Oni koji su pokušavali braniti njezine postupke plagiranja, sve do našeg vremena, navodili su da je taj opseg bio od 8% do 10%, ovisno o tome kojeg apologeta netko čita ili kojem želi vjerovati. Tek kada je Crkva angažirala dr. Freda Veltmana da prouči knjigu Desire of Ages (Čežnja vjekova), brojka je podignuta na 30% i više, ovisno o pojedinim poglavljima u knjizi koja se koristila. Nakon velikih troškova i gotovo osam godina, Veltman je potvrdio ono što su druge studije pokazale, da u nekim spisima Ellen White opseg kopiranja ide čak do 90%. Zapravo, dr. Don McAdams, adventistički učenjak, izjavio je na sastanku u Glendaleu 1980. da "Kad bi svaki odlomak u knjizi Velika borba, koju je napisala Ellen White, bio ispravno označen fusnotom, onda bi svaki odlomak morao biti označen fusnotom." Ovu izjavu nijedan član Crkve adventista sedmog dana nikada nije ozbiljno osporio.

Svakom razumnom znanstveniku jasno je da se Crkva nije bavila pravim problemima koje su pokrenula mnoga istraživanja, niti su ispunili svoju prvu obvezu da će ostati u kontaktu sa mnom i obavijestiti Crkvu u cjelini o pravim problemima. Umjesto toga, nastavili su zamagljivati pitanja kopiranja i plagiranja drugim manje važnim pitanjima, poput onoga što je ispravno tumačenje inspiracije? Vođe i znanstvenici Adventističke crkve još uvijek nisu odgovorili vlastitom angažiranom znanstveniku, dr. Fredu Veltmanu, kada ih je nakon završetka studije upitao - Zašto je Ellen White poricala da je ikada kopirala?

Pravo je pitanje, naravno, ono o kojem Crkva ne želi raspravljati ili neće raspravljati u javnoj raspravi sa mnom ili bilo kojim znanstvenikom koji je proučavao spise Ellen White. Ali o tom krucijalnom pitanju uvelike raspravljaju znanstvenici Crkve i pošteni mislioci i članovi laici koji žele znati istinu o Crkvi i njezinim spisima i njezinom 'Duhu proroštva.' Pravo pitanje je, naravno, koliko je kopiranje svih njezinih spisa imalo ljudsko podrijetlo i koliko je toga, ako uopće takvo i postoji, bilo božanskog podrijetla ili nadnaravnog dara od Boga? Koliko su pouzdane informacije sadržane u knjigama pod imenom Ellen White? Povezano pitanje, ovisno o tome kako netko odgovori na prvo pitanje, jest kakvog Boga obožava Crkva adventista sedmog dana? Da li je to onaj Bog koji je iznad obmane i laži i Onaj kome nisu potrebna "usta nekog čovjeka da kopirane tuđe riječi prenosi kao Božje", ili je On 'Bog' kojem je do trikova i lukavih igara?

Citirao sam upravo zato da tebe ogolim, i tvoju farizejštinu, farizeju Ellenin.
Ma nije toliko bitna tvoja pobuda vec ucinak,koji kako se jasno vidi - jeste takav da je prouzrokovao potpuno suprotan efekat...ili drugim recima,nehotice si upucao samog sebe u nogu ! :D
Kako vam izgleda farizej? Ovo je najbolja i najjasnija slika farizeja:

1. Navedete farizeju (robiveku) neku praksu kršćana, a on vam kaže: To je NOVOTARIJA, gdje je to u starozavjetnoj praksi Židova?
Naravno da tako treba biti postavljeno pitanje jer SU PRVI HRISCANI bili upravo jevreji, koji deo od ovog tesko kontas ?
2. Navedete farizeju (robiveku), kao ja ovdje, kako je Josip iz Arimateje pripremio sebi grobno za života, a on vam kaže: Zašto si citirao primjer prakse jednog Židova?
Ne grobno mesto nesreco prevarantska vec da je izradjivao bilo kakve krstove u stilu papske prakse !
P.S. Grandisimo farizej.
Drago mi je , ja sam robivek .
Ja tvrdio, ja dokaz dao.
Kome ???
Posteno bi bilo da dokaze dajes na forumu,tamo gde iznosis papske stogodarije,zar ne ?
Tvrdio da je Ellen White krala (tuđe tekstove) i dao dokaze da je krala - gore: https://forum.krstarica.com/threads/jesu-li-hriscani-adventisti-ili-nisu.1019804/post-50514733

Evo ti još dokaza da jebila teška kleptomanka:

(Walter T. Rea, adventistički pastor koji detaljno istraživao i analizirao spise Ellen White, kada je otkrio činjenice i istinu o tome tko su bili pravi "nadahnitelji" Ellen White, koje je plagirala, napustio je crkvu Adventista sedmog dana. Na temelju svojih istraživanja spisa Ellen White, 1982. godine Walter Rea je napisao i knjigu pod nazivom "The White Lie" - "Bijela Laž". Evo izvatka iz te knjige:

Sredinom sedamdesetih, zajedno s mnogim drugim, bavio sam se spisima Ellen G. White, prorokom adventista sedmog dana. Ono do čega smo svi dolazili bilo je u najmanju ruku uznemirujuće. Nije da nitko drugi prije nas nije znao za kopiranje drugih autora, što je činila i pod svojim imenom objavljivala Ellen White, ali nije se znao pravi opseg toga. Ako smo mi koji smo provodili istraživanje dali ikakav doprinos adventističkom razmišljanju i znanju, to je bio opseg kopiranja koji prije nije bio poznat članovima Crkve u cjelini, a koji smo svi otkrili. Veličina tog opsega bila je toliko poražavajuća da je potaknuo da 1980. Glendale Committee zatraži da se prikažu dokazi prema kojima bi se formuliralo slijedeće:

1. DA PRIZNAJEMO DA SE ELLEN WHITE U SVOJIM SPISIMA KORISTILA RAZLIČITIM IZVORIMA OPŠIRNIJE NEGO ŠTO SMO PRIJE VJEROVALI.

2. DA SE, ŠTO JE MOGUĆE PRIJE, NAPRAVI PLAN ZA TEMELJITO INFORMIRANJE NAŠIH CRKVENIH ADMINISTRATORA O PRIRODI I RAZMJERI UPOTREBE DRUGIH IZVORA OD STRANE ELLEN WHITE.

U kojem opsegu je Ellen White plagirala?

Oni koji su pokušavali braniti njezine postupke plagiranja, sve do našeg vremena, navodili su da je taj opseg bio od 8% do 10%, ovisno o tome kojeg apologeta netko čita ili kojem želi vjerovati. Tek kada je Crkva angažirala dr. Freda Veltmana da prouči knjigu Desire of Ages (Čežnja vjekova), brojka je podignuta na 30% i više, ovisno o pojedinim poglavljima u knjizi koja se koristila. Nakon velikih troškova i gotovo osam godina, Veltman je potvrdio ono što su druge studije pokazale, da u nekim spisima Ellen White opseg kopiranja ide čak do 90%. Zapravo, dr. Don McAdams, adventistički učenjak, izjavio je na sastanku u Glendaleu 1980. da "Kad bi svaki odlomak u knjizi Velika borba, koju je napisala Ellen White, bio ispravno označen fusnotom, onda bi svaki odlomak morao biti označen fusnotom." Ovu izjavu nijedan član Crkve adventista sedmog dana nikada nije ozbiljno osporio.

Svakom razumnom znanstveniku jasno je da se Crkva nije bavila pravim problemima koje su pokrenula mnoga istraživanja, niti su ispunili svoju prvu obvezu da će ostati u kontaktu sa mnom i obavijestiti Crkvu u cjelini o pravim problemima. Umjesto toga, nastavili su zamagljivati pitanja kopiranja i plagiranja drugim manje važnim pitanjima, poput onoga što je ispravno tumačenje inspiracije? Vođe i znanstvenici Adventističke crkve još uvijek nisu odgovorili vlastitom angažiranom znanstveniku, dr. Fredu Veltmanu, kada ih je nakon završetka studije upitao - Zašto je Ellen White poricala da je ikada kopirala?

Pravo je pitanje, naravno, ono o kojem Crkva ne želi raspravljati ili neće raspravljati u javnoj raspravi sa mnom ili bilo kojim znanstvenikom koji je proučavao spise Ellen White. Ali o tom krucijalnom pitanju uvelike raspravljaju znanstvenici Crkve i pošteni mislioci i članovi laici koji žele znati istinu o Crkvi i njezinim spisima i njezinom 'Duhu proroštva.' Pravo pitanje je, naravno, koliko je kopiranje svih njezinih spisa imalo ljudsko podrijetlo i koliko je toga, ako uopće takvo i postoji, bilo božanskog podrijetla ili nadnaravnog dara od Boga? Koliko su pouzdane informacije sadržane u knjigama pod imenom Ellen White? Povezano pitanje, ovisno o tome kako netko odgovori na prvo pitanje, jest kakvog Boga obožava Crkva adventista sedmog dana? Da li je to onaj Bog koji je iznad obmane i laži i Onaj kome nisu potrebna "usta nekog čovjeka da kopirane tuđe riječi prenosi kao Božje", ili je On 'Bog' kojem je do trikova i lukavih igara?
Ponavjam:

JEL IMAS DOKAZE DA SU JE VLASTI IZ NJENOG VREMENA IKADA OPTUZILI I OSUDILI ZA KRADJU I LAGANJE ?????????

Ako imas iznesi ali ako nemas onda je posteno da si priznas da te je papa slagao i zaveo i idemo dalje...

JEL IMAS DOKAZE

Pedeset tisuća stranica pokrala, vidjesmo gore, a ti pitaš ima li još dokaza!? Naravno da ima, evo ti ih još, guštaj u kleptomaniji svoje 'proročice':

A sada ćemo pokazati da Ellen White nije plagirala (krala) samo povijesno-religijske činjenice i podatke pišući Veliku borbu. Dolje ću dati primjer jedne njezine druge knjige, i sve će vam biti jasno.

(Ellen White, Manuscript 29, 1887. god) Zurich is pleasantly situated on the shores of Lake Zurich. This is a noble expanse of water, enclosed with banks which swell upwards, clothed with vineyards and pine forests, from amid which hamlets and white villas gleam out amid trees and cultivated hills which give variety and beauty to the picture, while in the far off horizon the glaciers are seen blending with the golden clouds. On the right the region is walled in with the craggy rampart of the Albis Alp but the mountains stand back from the shore and by permitting the light to fall freely upon the bosom of the lake and on the ample sweep of its lovely and fertile banks, give a beauty to the picture which pen or brush of the artist could not equal. The neighboring lake of Zug is in marked contrast to Zurich. The placid waters and slumbering shore seem perpetually wrapped in the shadows.

(James A. Wylie, Povijest Protestantizma, 1876. god) Zurich is pleasantly situated on the shores of the lake of that name. This is a noble expanse of water, enclosed within banks which swell gently upwards, clothed here with vineyards there with pineforests, from amid which hamlets and white villas gleam out and enliven the scene, while in the faroff horizon the glaciers are seen blending with the golden clouds. On the right the region is walled in by the craggy rampart of Albis Alp, but the mountains stand back from the shore, and by permitting the light to fall freely upon the bosom of the lake, and on the ample sweep of its lovely and fertile banks, give a freshness and airiness to the prospect as seen from the city, which strikingly contrasts with the neighboring Lake of Zug, where the placid waters and the slumbering shore seem perpetually wrapped in the shadows of the great mountains.
-------------------------
Uočite!?!? Ova dva teksta su gotovo pa kao kopija jednaki. Crveno sam označio ono što je isto, a mali beznačajni dio koji se razlikuje ostavio sam u crnoj boji. Sada primjetite drugu stvar. Ellen White je svoj tekst, za koji tvrdi da ga je dobila od Boga, napisala 1887. godine. A sada vidite dolje niže - tekst James A. Wylie-a nalazi se u knjizi (Povijest Protestantizma) koja je objavljena 1876 godine, dakle, 11 godina prije pisanja teksta Ellen White! Ipak je tekst ukrala od James-a Wylie-a, dakle, laže da ga je dobila od direktno s Božjeg prijestolja

P.S. Ako hoćeš još dokaza za kleptomaniju Ellen White, samo poželi. A bit će ih i bez tvoje želje.

(Walter T. Rea, adventistički pastor koji detaljno istraživao i analizirao spise Ellen White, kada je otkrio činjenice i istinu o tome tko su bili pravi "nadahnitelji" Ellen White, koje je plagirala, napustio je crkvu Adventista sedmog dana. Na temelju svojih istraživanja spisa Ellen White, 1982. godine Walter Rea je napisao i knjigu pod nazivom "The White Lie" - "Bijela Laž". Evo još jednog izvatka iz te knjige:

"Pokazano mi je..." izjave prepisane od drugih autora

Ova studija, koju sam nazvao: KAKO SU MISLI I PRETPOSTAVKE DRUGIH AUTORA POSTALE BOŽJA ISTINA IZREČENA KROZ ELLEN G. WHITE, pokazat će da svaki put kad je Ellen White rekla 'pokazano mi je' kako bi ostavila dojam da Bog govori kroz nju, da je zapravo ona kopirajući tuđe misli i impresije, često od riječi do riječi, i pri tome ne navodeći niti jedan izvor iz kojeg je te riječi kopirala (plagirala). Studija će također pokazati da dok je prepisivala, počevši od samog početka pisanja svojih spisa pa sve do samog kraja, čak i u svojim najozbiljnijim, a neki misle i 'svetim' 'svjedočanstvima', ona je kompilirajući pretpostavke i fantazije tih pisaca pretvarala u apsolute dobivene od Boga.

Nijedna razumna osoba nakon provjere navedenih referenci i dokazanog kopiranja ne bi mogla javno ili privatno tvrditi da Bog ima bilo kakve veze s ovakvom prijevarom. Da je bilo koja druga grupa ili denominacija na zemlji ponudila ovakve tvrdnje i spise, i da su oni razotkriveni kao što studija pokazuje za spise Ellen White, adventisti bi bili prvi koji bi osudili materijal kao lažan i ozbiljno manjkav u mjeri u kojoj ima bilo kakve veze s razumnim Bogom . Doista, upravo su to učinili u knjizi Velika borba, koju je Bog navodno priopćio svijetu preko Ellen White. Knjiga napada gotovo svaki religijski sustav u civiliziranom svijetu, ali ipak jasno daje do znanja da Bog odobrava samo one koji vjeruju, žive i prakticiraju ono što je Ellen White, njihov prorok, rekla da im je Bog rekao da vjeruju.

Kao bivši pastor Crkve adventista sedmog dana, koji je razriješen crkvenih ovlasti jer sam obznanio i Crkvi i javnosti ova svoja otkrića, mogu reći da ono što sam otkrio nije uzdrmalo moju vjeru u Boga ili Njegov plan spasenja kroz Njegovog Sina Isusa Krist. Zapravo, bila je to moja želja udaljiti adventizam od mnogih njegovih fanatičnih pogleda danih kroz 'uvide' Ellen White. Znajući adventistički način razmišljanja, bit će onih koji će prizvati nebeski gnjev na mene i ovu studiju, kao što je uvijek bio slučaj kada je netko u prošlosti ili sadašnjosti pokušavao promijeniti razmišljanje ljudi u bilo kojem dobu i o bilo čemu. Možda bi bilo dobro citirati poznatog autora M. Scotta Pecka i njegovu knjigu The Road Less Traveled-. str.46.

Što se događa kada se netko dugo i naporno trudi razviti određeni pogled na svijet, naizgled korisnu, izvedivu mapu, a onda se suoči s novim informacijama koje sugeriraju da je taj pogled pogrešan i da kartu treba uvelike ponovno iscrtati? Otpor prihvaćanju novih činjenica djeluje zastrašujuće, gotovo neizdrživo. Ono što najčešće činimo, i obično nesvjesno, jest ignoriranje novih informacija i činjenica. Često je ovaj čin ignoriranja puno više od pasivnog odbijanja. Pa tako onda nove informacije proglašavamo lažnima, opasnima, heretičkima, đavolskim djelom.
-----------------------------------------------

Oni koji najmanje znaju o adventistima i Adventizmu sedmog dana, kada ih zapitate da nešto o njima kažu, navest će vam ime Ellen White i njezinu knjigu "Velika borna" - "Great Controversy". Ova knjiga Ellen White, osim što je zaštitni znak Adventizma sedmog dana, osim po financijskom prinosu autorici, bila je i danas je knjiga koja najviše formira mentalno-duhovni sklop adventista, za kojega otvoreno možemo reći da je antikršćanski. Međutim, sada ćemo jasno i očima (tko ih ima) vidjeti da inicijalnu ideju za ovu svoju knjigu, najprije njezin sam naziv, a onda također i zamisao globalnog koncepta ove knjige, Ellen White nije dobila direktno (ni indirektno) od Boga, kako ona mantra na desetinama mjesta u svojim spisima, nego na jednom posve drugom mjestu i od jednog posve drugog autora - H.L. Hastingsa, koji nije ni Bog ni božanstvo, nego najobičniji čovjek. Pogledajte:

1739166375393.png

(Walter T. Rea, adventistički pastor koji detaljno istraživao i analizirao spise Ellen White, kada je otkrio činjenice i istinu o tome tko su bili pravi "nadahnitelji" Ellen White, koje je plagirala, napustio je crkvu Adventista sedmog dana. Na temelju svojih istraživanja spisa Ellen White, 1982. godine Walter Rea je napisao i knjigu pod nazivom "The White Lie" - "Bijela Laž". Evo još jednog izvatka iz te knjige:

"Pokazano mi je..." izjave prepisane od drugih autora

Ova studija, koju sam nazvao: KAKO SU MISLI I PRETPOSTAVKE DRUGIH AUTORA POSTALE BOŽJA ISTINA IZREČENA KROZ ELLEN G. WHITE, pokazat će da svaki put kad je Ellen White rekla 'pokazano mi je' kako bi ostavila dojam da Bog govori kroz nju, da je zapravo ona kopirajući tuđe misli i impresije, često od riječi do riječi, i pri tome ne navodeći niti jedan izvor iz kojeg je te riječi kopirala (plagirala). Studija će također pokazati da dok je prepisivala, počevši od samog početka pisanja svojih spisa pa sve do samog kraja, čak i u svojim najozbiljnijim, a neki misle i 'svetim' 'svjedočanstvima', ona je kompilirajući pretpostavke i fantazije tih pisaca pretvarala u apsolute dobivene od Boga.

Nijedna razumna osoba nakon provjere navedenih referenci i dokazanog kopiranja ne bi mogla javno ili privatno tvrditi da Bog ima bilo kakve veze s ovakvom prijevarom. Da je bilo koja druga grupa ili denominacija na zemlji ponudila ovakve tvrdnje i spise, i da su oni razotkriveni kao što studija pokazuje za spise Ellen White, adventisti bi bili prvi koji bi osudili materijal kao lažan i ozbiljno manjkav u mjeri u kojoj ima bilo kakve veze s razumnim Bogom . Doista, upravo su to učinili u knjizi Velika borba, koju je Bog navodno priopćio svijetu preko Ellen White. Knjiga napada gotovo svaki religijski sustav u civiliziranom svijetu, ali ipak jasno daje do znanja da Bog odobrava samo one koji vjeruju, žive i prakticiraju ono što je Ellen White, njihov prorok, rekla da im je Bog rekao da vjeruju.

Kao bivši pastor Crkve adventista sedmog dana, koji je razriješen crkvenih ovlasti jer sam obznanio i Crkvi i javnosti ova svoja otkrića, mogu reći da ono što sam otkrio nije uzdrmalo moju vjeru u Boga ili Njegov plan spasenja kroz Njegovog Sina Isusa Krist. Zapravo, bila je to moja želja udaljiti adventizam od mnogih njegovih fanatičnih pogleda danih kroz 'uvide' Ellen White. Znajući adventistički način razmišljanja, bit će onih koji će prizvati nebeski gnjev na mene i ovu studiju, kao što je uvijek bio slučaj kada je netko u prošlosti ili sadašnjosti pokušavao promijeniti razmišljanje ljudi u bilo kojem dobu i o bilo čemu. Možda bi bilo dobro citirati poznatog autora M. Scotta Pecka i njegovu knjigu The Road Less Traveled-. str.46.

Što se događa kada se netko dugo i naporno trudi razviti određeni pogled na svijet, naizgled korisnu, izvedivu mapu, a onda se suoči s novim informacijama koje sugeriraju da je taj pogled pogrešan i da kartu treba uvelike ponovno iscrtati? Otpor prihvaćanju novih činjenica djeluje zastrašujuće, gotovo neizdrživo. Ono što najčešće činimo, i obično nesvjesno, jest ignoriranje novih informacija i činjenica. Često je ovaj čin ignoriranja puno više od pasivnog odbijanja. Pa tako onda nove informacije proglašavamo lažnima, opasnima, heretičkima, đavolskim djelom.
-----------------------------------------------

Oni koji najmanje znaju o adventistima i Adventizmu sedmog dana, kada ih zapitate da nešto o njima kažu, navest će vam ime Ellen White i njezinu knjigu "Velika borna" - "Great Controversy". Ova knjiga Ellen White, osim što je zaštitni znak Adventizma sedmog dana, osim po financijskom prinosu autorici, bila je i danas je knjiga koja najviše formira mentalno-duhovni sklop adventista, za kojega otvoreno možemo reći da je antikršćanski. Međutim, sada ćemo jasno i očima (tko ih ima) vidjeti da inicijalnu ideju za ovu svoju knjigu, najprije njezin sam naziv, a onda također i zamisao globalnog koncepta ove knjige, Ellen White nije dobila direktno (ni indirektno) od Boga, kako ona mantra na desetinama mjesta u svojim spisima, nego na jednom posve drugom mjestu i od jednog posve drugog autora - H.L. Hastingsa, koji nije ni Bog ni božanstvo, nego najobičniji čovjek. Pogledajte:

Pogledajte prilog 1683201

Ponavljam:

JEL IMAS DOKAZE DA SU JE DRZAVNE VLSTI NJENOG VREMENA OPTUZILI I OSUDILI ZA KRADJU I LAGANJE ???????

Nemoj nam nista drugo postirati i tako spamovati temu vec iznesi konkretnog dokaza ili priznaj da si lazovcina !

Ponavljam:

JEL IMAS DOKAZE DA SU JE DRZAVNE VLSTI NJENOG VREMENA OPTUZILI I OSUDILI ZA KRADJU I LAGANJE ???????

Kad netko uzme oružje, hladno ili vatreno, i ubije ni kriva ni dužna čovjeka, onda je on ubojica. Ako ubije nekoliko ljudi, onda je višestruki ubojica. Ubije li tako stotine i tisuće ljudi kažemo da je masovni ubojica. Pa i onda kad ovakav ubojica ne bude uhićen, optužen i osuđen, iz bilo kojeg razloga, to ne mijenja činjenicu da je taj čovjek ubojica.

Isto je i u slučaju Ellen White. Lopov si od onog časa kad bez znanja i dopuštenja drugog uzmeš (ukradeš) ono što pripada njemu. A kako vidjesmo da je Ellen White pokrala 50 tisuća stranica tuđih tekstova, jasno je da se radi o masovnoj kleptomanki. Ti možeš reći da ona nije 'osuđena kradljivica', ali to ne mijenja činjenicu, kao gore u slučaju ubojstva i ubojice, da je ona masovna kleptomanka.

Kad netko uzme oružje, hladno ili vatreno, i ubije ni kriva ni dužna čovjeka, onda je on ubojica. Ako ubije nekoliko ljudi, onda je višestruki ubojica. Ubije li tako stotine i tisuće ljudi kažemo da je masovni ubojica.
Tako je s tim sto takve je javnost u njihovim opkruzenjem uvek okvalifikocvala KAO UBICE pa te u tom smislu pitam DALI JE JAVNOST DOTICNU TAKO OCENILA ???
Iznesi dokaze ili priznaj da lazes !
Pa i onda kad ovakav ubojica ne bude uhićen, optužen i osuđen, iz bilo kojeg razloga, to ne mijenja činjenicu da je taj čovjek ubojica.

Isto je i u slučaju Ellen White. Lopov si od onog časa kad bez znanja i dopuštenja drugog uzmeš (ukradeš) ono što pripada njemu. A kako vidjesmo da je Ellen White pokrala 50 tisuća stranica tuđih tekstova, jasno je da se radi o masovnoj kleptomanki. Ti možeš reći da ona nije 'osuđena kradljivica', ali to ne mijenja činjenicu, kao gore u slučaju ubojstva i ubojice, da je ona masovna kleptomanka.
Evo ti prilike,dokazi ili priznaj da lazes !!!

Zanimalo me. Revidiraj stav. Bog je na strani pravde a za pravdu se bore studenti.
A koja je ta pravda ???
Kod nas su je nazivali "borbu za sarenu revoluciju" poddrzana sloganiom " nema pravde nema mira"...
I sta smo dobili nakon toga - NIT PRAVDE NIT MIRA, zemlja izgubila 7 dragocenih godina u kojima su se mnoooooogo stvari pogorsale i to uvelikom a pravda je ostala mislovna imenica...
Progres ??
0 !!!

Poslednja izmena:
Tako je s tim sto takve je javnost u njihovim opkruzenjem uvek okvalifikocvala KAO UBICE pa te u tom smislu pitam DALI JE JAVNOST DOTICNU TAKO OCENILA ???
Iznesi dokaze ili priznaj da lazes !

Evo ti prilike,dokazi ili priznaj da lazes !!!

Ne samo javnost, nego i vaši adventistički profesori i pastori koji su to istraživali ocjenili su je kao kradljivicu. Evo ti još jednom:

A koja je ta pravda ???
Kod nas su je nazivali "borbu za sarenu revoluciju" poddrzana sloganiom " nema pravde nema mira"...
I sta smo dobili nakon toga - NIT PRAVDE NIT MIRA, zemlja izgubila 7 dragocenih godina u kojima su se mnoooooogo stvari pogorsale i to uvelikom a pravda je ostala mislovna imenica...
Progres ??
0 !!!
Pravda za pad nadstrešnice i odgovornost.

Ne samo javnost,
Mislim na jav nost ONOG vremena kada je doticn ziveka a ne danasnja papska javnost .
nego i vaši adventistički profesori i pastori koji su to istraživali ocjenili su je kao kradljivicu. Evo ti još jednom:

Te tvoje papiste slobodno okaci macki o rep...ili mozda pai o rep.. :D

Back