Jesu li hriscani adventisti ili nisu?

znači nema neki istorijski dokaz
Kao sto sam vec rekao na ovu temu,istoriju su uvek pisali pobednici a u ovom slucaju su to verske ubice i zlostornike stoga je u njmanjuu ruku glupo da sami evidentirju ono / i onih sto su hteli zauvek ocistiti sa lice Zemlje.
klevećeš
kako te nije sramota samozvani hrišćanine da izmišljaš, tako te učila sekta jel
Ma neeeeeeee, to priznaje i vas papa stoga je pre nekog vremena potrzio i oprostaj.
...nadam se da nisi na misljenju da je to potrazio zbog pricanja glupih viceva od cega su umirali hriscani ?????? :kafa:
...a sto se pravoslavlja tice,pitaj bilo kog prvoslavnog teologa za bogumile i priznace ti samo ne u potpunosti jer ce muljati da to navodno nije bilo genocidnog profila.

Kao sto sam vec rekao na ovu temu,istoriju su uvek pisali pobednici a u ovom slucaju su to verske ubice i zlostornike stoga je u njmanjuu ruku glupo da sami evidentirju ono / i onih sto su hteli zauvek ocistiti sa lice Zemlje.

Ma neeeeeeee, to priznaje i vas papa stoga je pre nekog vremena potrzio i oprostaj.
...nadam se da nisi na misljenju da je to potrazio zbog pricanja glupih viceva od cega su umirali hriscani ?????? :kafa:
...a sto se pravoslavlja tice,pitaj bilo kog prvoslavnog teologa za bogumile i priznace ti samo ne u potpunosti jer ce muljati da to navodno nije bilo genocidnog profila.

Ništa više ne nauči
pačurlija ta,
nego što je prije znala
Pa-pa!pa-pa!pa!

Evo: https://forum.krstarica.com/threads/protestantizam-istina-i-mitovi-o-njemu.1012804/post-49891871

Na vama je da dokazete da je takva vjerska zajednica postojala.
Sto bi mi branili Hrista kada je Sam rekao da ce biti sa svojima dokle god je ovog sveta ?
U Otkrivenju se jasno vidi da su to zapravo oni koji drze Njegove,dakle Bozje zapovesti i imaju svedocanstvo Isusa Hrista sto ce reci imaju Duha Prorostva stoga je kljucno utvrditi koja je to ljudska zajednica/skupina koja sve to drzi/ima i resili smo dilemu KOJA JE DANAS HRISTOVA CRKVA !!!
...kako vidim ovaj preduslov u startu izbacuje paapiste,pravoslavlje,vecinu protestanata i.t.d zar ne ?

Sto bi mi branili Hrista kada je Sam rekao da ce biti sa svojima dokle god je ovog sveta ?
U Otkrivenju se jasno vidi da su to zapravo oni koji drze Njegove,dakle Bozje zapovesti i imaju svedocanstvo Isusa Hrista sto ce reci imaju Duha Prorostva stoga je kljucno utvrditi koja je to ljudska zajednica/skupina koja sve to drzi/ima i resili smo dilemu KOJA JE DANAS HRISTOVA CRKVA !!!
...kako vidim ovaj preduslov u startu izbacuje paapiste,pravoslavlje,vecinu protestanata i.t.d zar ne ?

Nastavimo niz. Ovaj preduvjet izbacuje adventiste sedmog dana koji ubijaju najnevinije i najnezaštićenije, nerođenu djecu.

Video uradak je napravio čovjek koji i sam pripada ASD, ali ovaj pokolj nad djecom koji čine ASD u svojim 'bolnicama' natjerao je čovjeka da 'vrišti'.

Nastavimo niz. Ovaj preduvjet izbacuje adventiste sedmog dana koji ubijaju najnevinije i najnezaštićenije, nerođenu djecu.
Prevarantu manipolatorski,odkud ti sad ova pljuvaza ??????
Video uradak je napravio čovjek koji i sam pripada ASD, ali ovaj pokolj nad djecom koji čine ASD u svojim 'bolnicama' natjerao je čovjeka da 'vrišti'.

Ako si spreman da krenemo sa videama o papstvu u razno raznim formatima,krecemo odmah.
Evo nesto za zaqgrevanje u vezi rodjene dece :

https://www.youtube.com/watch?v=W3q7TOWeUqM&t=15s

Poslednja izmena:
Slažem se da je Hristos to rekao, zato mi je apsurdno da neko vjeruje da je vjerska zajednica nastala 1800 godina bez ikakvog kontinuiteta sa apostolskim dobom prava Hristova Crkva.

Slažem se da je Hristos to rekao, zato mi je apsurdno da neko vjeruje da je vjerska zajednica nastala
Zasto mi ne odgovaras na pitanje sta po tebi znci pojam NASTALA ?
1800 godina bez ikakvog kontinuiteta sa apostolskim dobom prava Hristova Crkva.
Jel ti mozda Hrista cinis lazovom ?
On je sve to rekao stoga je tvoje ne da se kunes u istoricare vec da verujes Hristu i da tacno znas koje su odlike hriscana !!!
...dans isto ko i vreme apostola !!!

Zasto mi ne odgovaras na pitanje sta po tebi znci pojam NASTALA ?
Znači upravo to. Nastala. Niko prije 19. vijeka nije vjerovao kako vi vjerujete danas. Niko. Potpuna novotarija.

On je sve to rekao stoga je tvoje ne da se kunes u istoricare vec da verujes Hristu i da tacno znas koje su odlike hriscana !!!
Naravno da ne. Hristova Crkva nikad nije prestala postojati od apostolskog doba. Dakle moramo vidjeti koja vjerska zajednica posjeduje taj kontinuitet i to na osnovu čvrstih dokaza a ne fantazija.

Naravno da ne. Hristova Crkva nikad nije prestala postojati od apostolskog doba. Dakle moramo vidjeti koja vjerska zajednica posjeduje taj kontinuitet i to na osnovu čvrstih dokaza a ne fantazija.
Posto nemste istinu morate da izmisljate Kpntiunitet koji Hristos nikada nije postavio kao znak prepoznavanja.
A kontiunitet nemate jer ste okrvavili ruke i zabranili drugima da imaju kontiunitet.
Koja Hristova crkva koja je mucki ubijala dtäruge Hriscane?
A i sami be postujete kanone ni sv. Oce.
Kakav kpntiunitet?

Nemate vi nikakvo prejemstvo niti kontiunitet.
Prejemstvo je danas licenca.
Nikome nije data licenca.
Prejemstvo je izmisljotina za nepucene. Mi imamo jedini licencu?
Kontiunitet nije postavljen od strane Hrista.

Vec i licenca i kontiunitet zavisi od ovih reci:
Matej 7,19Svako dakle drvo koje ne rađa roda dobra, sijeku i u oganj bacaju.
Matej 7,20I tako dakle po rodovima njihovijem poznaćete ih.
Matej 7,21Ne će svaki koji mi govori: Gospode! Gospode! ući u carstvo nebesko; no koji čini po volji oca mojega koji je na nebesima.
Matej 7,22Mnogi će reći meni u onaj dan: Gospode! Gospode! nijesmo li u ime tvoje prorokovali, i tvojijem imenom đavole izgonili, i tvojijem imenom čudesa mnoga tvorili?
Matej 7,23I tada ću im ja kazati: nikad vas nijesam znao; idite od mene koji činite bezakonje.

Kriterijumi su rodovi i tvoriti volju Ocevu.
Njegov zakon 10 zapovesti.

I jevreji su Isusu ubacivali tu kartu KONTOUNITET,a on im je ovako kazao:

Luka 3,8Rodite dakle rodove dostojne pokajanja, i ne govorite u sebi: oca imamo Avraama; jer vam kažem da Bog može i od ovoga kamenja podignuti djecu Avraamu.

Rod ne kontiunitet kaze Hristos.
Mozes da imas kontiunitet 5000 god, nista ti to ne vredi ako nemas rod i ispravno ucenje.

Ja ne znam koliko puta moram jos ovo da vam objasnjavam?

Prevarantu manipolatorski,odkud ti sad ova pljuvaza ??????

Ako ti činjenice i istinu nazivaš i doživljavaš pljuvažom, onda to najbolje svjedoči o tebi. Posve je logično da netko tko istinu proglašava pljuvažom bude sljedbenik i klanjatelj 'proročice' koja je bila kradljivica, lažljivica bogohulnica i alkoholičarka. Kome je istina pljuvaža, specijaliteti su mu ono što izlazi iz kuhinje oca laži.

Kako ti znaš što je Isus uopće rekao, kad su jedini istiniti svjedoci o Isusu apostoli i Crkva!? Za apostole si rekao da ti nisu autoritet, i da je Novi zavjet nepotreban, a za Crkvu tvrdiš da je Bludnica iz Otkrivenja. Pogledaj koliko ti je pozicija shizofrena - to je isto kao da zagrabiš iz septičke jame i pokazuješ kako piješ najčistiju i najbolju vodu.

Posto nemste istinu morate da izmisljate Kpntiunitet koji Hristos nikada nije postavio kao znak prepoznavanja.
A kontiunitet nemate jer ste okrvavili ruke i zabranili drugima da imaju kontiunitet.
Koja Hristova crkva koja je mucki ubijala dtäruge Hriscane?
A i sami be postujete kanone ni sv. Oce.
Kakav kpntiunitet?

Nemate vi nikakvo prejemstvo niti kontiunitet.
Prejemstvo je danas licenca.
Nikome nije data licenca.
Prejemstvo je izmisljotina za nepucene. Mi imamo jedini licencu?
Kontiunitet nije postavljen od strane Hrista.

Vec i licenca i kontiunitet zavisi od ovih reci:
Matej 7,19Svako dakle drvo koje ne rađa roda dobra, sijeku i u oganj bacaju.
Matej 7,20I tako dakle po rodovima njihovijem poznaćete ih.
Matej 7,21Ne će svaki koji mi govori: Gospode! Gospode! ući u carstvo nebesko; no koji čini po volji oca mojega koji je na nebesima.
Matej 7,22Mnogi će reći meni u onaj dan: Gospode! Gospode! nijesmo li u ime tvoje prorokovali, i tvojijem imenom đavole izgonili, i tvojijem imenom čudesa mnoga tvorili?
Matej 7,23I tada ću im ja kazati: nikad vas nijesam znao; idite od mene koji činite bezakonje.

Kriterijumi su rodovi i tvoriti volju Ocevu.
Njegov zakon 10 zapovesti.

I jevreji su Isusu ubacivali tu kartu KONTOUNITET,a on im je ovako kazao:

Luka 3,8Rodite dakle rodove dostojne pokajanja, i ne govorite u sebi: oca imamo Avraama; jer vam kažem da Bog može i od ovoga kamenja podignuti djecu Avraamu.

Rod ne kontiunitet kaze Hristos.
Mozes da imas kontiunitet 5000 god, nista ti to ne vredi ako nemas rod i ispravno ucenje.

Ja ne znam koliko puta moram jos ovo da vam objasnjavam?
Naravno da je postavio kontinuitet. Rekao je da će biti sa hrišćanima do kraja vijeka i da Njegovu Crkvu neće nadvladati ni vrata pakla.

Naravno da je postavio kontinuitet. Rekao je da će biti sa hrišćanima do kraja vijeka i da Njegovu Crkvu neće nadvladati ni vrata pakla.
I gde tu vidis da je dao nekome posebno kontiunitet?
Kazes sam, hriscanima ne nekoj crkvi.
Kontiunitet pominju samo lazne crkve jer nemaju istinu sto je pravi uslov koji je Hristos dao a ne kontiunitet.
Kontiunitet nije dao jer bi to neko mogao da zloupotrebi i pobije druge i kaze, samo mi imamo.
Sto je i uradjeno.

A to sa vrata pakla, navodis svesno lazno preveden tekst, iako sam ti preko 20 puta na to ukazao.
Kakve veze crkva ima sa paklom?
Kakva je to vera koja mora lazima da se brani?
Propala

Kakav bte kontinuotet,sta je tebi ?
Poruka je jasna - kad god ima hriscana na svetu sve dok ce biti ovog sveta -Isus ce biti s njima i to noje vremenog karaktera vec ce vaziti SVE VREME do kraja sveta !!!
...neovisno dali ce ih biti u prvom pa onda u osmom pa cak i i 21 veku !!!

I gde tu vidis da je dao nekome posebno kontiunitet?
Kazes sam, hriscanima ne nekoj crkvi.
Kontiunitet pominju samo lazne crkve jer nemaju istinu sto je pravi uslov koji je Hristos dao a ne kontiunitet.
Kontiunitet nije dao jer bi to neko mogao da zloupotrebi i pobije druge i kaze, samo mi imamo.
Sto je i uradjeno.

A to sa vrata pakla, navodis svesno lazno preveden tekst, iako sam ti preko 20 puta na to ukazao.
Kakve veze crkva ima sa paklom?
Kakva je to vera koja mora lazima da se brani?
Propala
Hrišćani su Crkva. Vi režite na kontinuitet jer isti nemate.

Hrišćani su Crkva. Vi režite na kontinuitet jer isti nemate.
Pa kako da imamo kada ste sve druge pobili ili im branili zvanicno postojanje?
Ko tako sta radi ne moze ni da kaze da je crkva.
Takav kada govori o kontiunitetu treba da crveni kao paprika ili bolje da ga ne pominje uopste.
Ali ocigledno je obraz djon.
Vecinu svog postojanja ste progonili druge hriscane.
Samo sada trenutno ne mozete jer imamo sekularizam.
Cim njega otklone, nastavljate.
To se i na vama vidi.

Evo primera:
Eto mi smatramo da ce se i mnogi iskteni pravoslavci spasiti i oni su deo Bozje zajednice.
Ali to kod vas nema jer ne slusate Hrista.
Samo se vi spasavate.
I cim budete mogli, ponovo ce te odrzavati vas kontiunitet zabranom drugih.
A u stvari tu ga prekidate.

Pa kako da imamo kada ste sve druge pobili ili im branili zvanicno postojanje?
Ko tako sta radi ne moze ni da kaze da je crkva.
Takav kada govori o kontiunitetu treba da crveni kao paprika ili bolje da ga ne pominje uopste.
Ali ocigledno je obraz djon.
Vecinu svog postojanja ste progonili druge hriscane.
Samo sada trenutno ne mozete jer imamo sekularizam.
Cim njega otklone, nastavljate.
To se i na vama vidi.

Evo primera:
Eto mi smatramo da ce se i mnogi iskteni pravoslavci spasiti i oni su deo Bozje zajednice.
Ali to kod vas nema jer ne slusate Hrista.
Samo se vi spasavate.
I cim budete mogli, ponovo ce te odrzavati vas kontiunitet zabranom drugih.
A u stvari tu ga prekidate.
Fantaziraš opet o nekakvim masovnim pokoljima. Srećice draga većinu svoje istorije pravoslavni su bili pod vlašću drugih religija. Kako smo mogli progoniti bilo koga KAD SMO SAMI BILI PROGANJANI?

Fantaziraš opet o nekakvim masovnim pokoljima. Srećice draga većinu svoje istorije pravoslavni su bili pod vlašću drugih religija. Kako smo mogli progoniti bilo koga KAD SMO SAMI BILI PROGANJANI?
Nisam nigde kazao o masovnim pokoljima.
Ali su to povremeno i redovno istrebljivali ne istomisljenike kada god se pojavila neka grupa.
Istorija to potvrdjuje
Naravno danas ne.
Jer nemamo danas u svetu djabe odvojenost crkve i drzave.
Jer kada crkva dobije vlast, istorija je pokazala da na zalost nema veceg ugnjetavaca.

A ko je onda crkva Bozja?

To je sam Hristos, njegovo ucenje i njegova zrtva.
On je vecan.

Na njemu na crkvi se svi ugradjuju ili otpadaju.

Otkrivenje 21,22I crkve ne vidjeh u njemu: jer je njemu crkva Gospod Bog svedržitelj, i jagnje.
Jovan 2,19Isus odgovori i reče im: razvalite ovu crkvu, i za tri dana ću je podignuti.
Jovan 2,20A Jevreji rekoše: četrdeset i šest godina građena je ova crkva, a ti za tri dana da je podigneš?
Jovan 2,21A on govoraše za crkvu tijela svojega.
Isus je sagradio tu crkvu ta 3 dana.
To je on i njegovo spasenje.

1. Korincanima 3,11Jer temelja drugoga niko ne može postaviti osim onoga koji je postavljen, koji je Isus Hristo
Efescima 5,23Jer je muž glava ženi kao što je i Hristos glava crkvi, i on je spasitelj tijela.

Mi kao ljudi smo deo te crkve Hrista, dok smo verni.
Onog trenutka kada to nismo, ili otpadnemo od ucenja, prestajemo da budemo deo te crkve.
Dok Hristos ostaje dalje.

Da li mogu pripadnici raznih crkava da budu deo te zajednice i spaseni?
Mogu.
Kada ne znaju ili ne razumeju bolje i smatraju da cine ispravno.
Ali ako znaju istinu ali ju odbace, onda prestaju da budu deo tog tela.
Kod pravoslavnih i katolika ne mogu.
Mogu samo pravoslavni ili katolici drugi ne.
Jer smatraju da su oni crkva.
Ali crkva je Hristos.
On je temelj i glava.
To uvek ostaje.
Ostalo moze da otpadne od temelja i glave ili bude odstranjeno.

Dakle mi ljudi ne mozemo da govorimo mi smo crkva.
To je greh.
Otimanje Hristu ono sto je on.
Mi smo samo udi.
Ali koji mogu da otpadnu ili se zamene.
Marko 9,43I ako te ruka tvoja sablažnjava, otsijeci je: bolje ti je bez ruke u život ući, negoli s obje ruke ući u pakao, u oganj vječni,

Mi vernici nismo crkva, to je Hristos.
Mi smo udi.

1. Korincanima 6,15Ne znate li da su tjelesa vaša udi Hristovi? Hoću li dakle uzeti ude Hristove i od njih načiniti ude kurvine? Bože sačuva

Poslednja izmena:
Nikada ne bih spomenuo da je crkva nekada progonila i slicno.
Ne govorim o danasnjoj crkvi.

Ali ovaj Maki to uvek isprovovira hfaleci se kako samo oni imaju kontiunitet drugi ne, pa su zato oni kao crkva?

Kako su mogli drugi da ga imaju kada im je od tadasnje crkve bilo zabranjeno da ga prijave ili su ih elimenisali?

Mislim da on to namerno cini kako bi navodno pokazao kako mrzimo crkvu?

Ne mrzimo vec kako mozes cutati na tu neoprvdu: eeee heeee mi imamo kontiuniteeet ahahaaa...

Pa imste ga kada ste druge onemogucili u tome.
I to pokazuje da Hristos kontiunitet nije postavio kao znak.
Jer vidimo da se to onda lako zloupotrebljava.

Reci istinu po Makiju znaci mrzeti crkvu?
Jako zlonametno i kvarno razmisljanje.
Pa sto onda niste zabranili film Nemanjici gde se jednim delom prikazuju te istorijske radnje?

Sto je najgore, ovi danas te radnje opravdavaju?
Halo razume?

Back