Jesu li hriscani adventisti ili nisu?

Dakle bice ipak da danasnju crkvu moramo proveravati iskljucivo verom i verskom praksom - ona koja drzi sve sto su drzali apostoli i prvi hriscani onda je to Hristova Crkva dok su svi ostali otpadnici od hriscanstva !!!
Tako je. Zato bježati koliko te noge nose od vjerskih zajednica koje su nastale u Americi u 19. vijeku, 1800 i više godina nakon apostola.

Gramatički i logički, crkva je stub i tvrđava istine.

Hristos je istina a crkva mu je uporište i tvrđava ovde na Zemlji. Ne može nikad stub i ono što taj stub podupire da budu ista stvar. Niti tvrđava služi da štiti samu sebe. Za ljudske pojmove, crkva obavlja uspešno te dve funkcije već prilično dugo a tebi i ostalom američkom bućkurišu od juče smeta, jer je nikad niste imali i niti ćete... Pa ajd onda da je gumicom obrišemo iz Biblije...
Crkva je Hristos.
On je cokot, crkva.
Verni ljudi su loza.
Ali oni nisu cokot niti mogu da budu.
Dok loza radja, ona je na cokotu, kad ne radja, odsece se.
Zeleci da budes cokot je blasfemija.

Jovan 15,4Budite u meni i ja ću u vama. Kao što loza ne može roda roditi sama od sebe ako ne bude na čokotu, tako i vi ako na meni ne budete.
Jovan 15,5Ja sam čokot a vi loze: i koji bude u meni i ja u njemu on će roditi mnogi rod; jer bez mene ne možete činiti ništa.

. Timotiju 2,19Tvrdo dakle stoji temelj Božij imajući ovaj pečat: pozna Gospod svoje; i: da otstupi od nepravde svaki koji spominje ime Gospodnje

Tako je. Zato bježati koliko te noge nose od vjerskih zajednica koje su nastale u Americi u 19. vijeku,
Kako to mislis NASTALE ?
Jel oni imaju NOVA verovanja ili ista kao i apostola i prvih hriscana ??????
Ako su kojim slucajem ISTA onda je potpuno irelevantno kada je neka zajednica registrovana pred drzavnim institucijama ,zar ne ????
1800 i više godina nakon apostola.
Ne mogu oni tada nastati vec su tada registrirani sto u proslosti recimo nije bio slucaj...
...formlno tehnicki detalj potpuno irelevntan za identifikovanje prave Crkve u 21 veku !

Poslednja izmena:
Kako to mislis NASTALE ?
Jel oni imaju NOVA verovanja ili ista kao i apostola i prvih hriscana ??????
Ako su kojim slucajem ISTA onda je potpuno irelevantno kada je neka zajednica registrovana pred drzavnim institucijama ,zar ne ????

Ne mogu oni tada nastati vec su tada registrirani sto u proslosti recimo nije bio slucaj...
...formlno tehnicki detalj potpuno irelevntan za identifikovanje prave Crkve u 21 veku !
Ne može vjerska zajednica nastala 1800 godina nakon apostola imati ista vjerovanja jer bi onda ispalo da je Božija Crkva nestala na 19 vijekova.

Ma niste pobjegli niotkud. Nastali ste u Americi kao posljedica mileritskog pokreta. Čak je i klasični protestantizam stariji od vas.
A nisu pobegli niotkud, samo se nasli tamo?
Pobegli su od progonstva crkve, pretezno rimske, koja je otpala od Hristove nauke i tamo su mogli na miru da proucavaju pismo i otkriju Jevandjelje.

https://www.facebook.com/share/r/15xWVHSrQw/

Po kanonima ovo nije krstenje ovo je otpad i od pravoslavne vere.
Krstenje je po kanonima 3 puta pogruzenje u vodi.
U ime Oca sina i DS.
Jadna ova Spanjolka.

Kanoni cak kazu da takav nije onda krsten a svesteno lice koje ovako krstava da se izopsti.

Poslednja izmena:
Ja sad mogu naći videe nekadašnjih adventista koji isto to kažu za Adventističku crkvu.
Svim silama i svesno pok6äusavas da prikrijes otpad.
Ovaj na video poziva da ga demantujes ispid videa u kpmebtatima.
ZASTO NISI?
A Sto si izbegao ds mi odgovoris na post?

Trebas naci video koji pokazuje otpad od dokt4örine a ne pljuvacki vidräeo.

Kazu li kanoni da je ovo pogresno krstenje da takav nije krsten i da se svesteno lice koje tako krstava izopsti i uzme mu se cin zauvek?
Kazu ili ne?
A svi ste tako krsteni.
Po kanonima pravo krstenje je 3 puta pogruzenje u ine Oca, Sina i DS.
Sve ostalo je otpa od vere i jeres

Kazu ili ne?

Ne kaze li apostol Jovan, izidjite izmedju njih narode moj ea se ne pomesate u grehe njihove?

A ti jos sakrivas greh?
Otpao si i od Biblijskog i svog ucenja.

Back