Jeste li spremni na strance u obitelji?

Porodicna svadja, tu je pomirenje ipak moguce, za razliku od npr. Srba i Hrvata ili Rusa i Poljaka gde je pomirenje apsolutno nemoguce.
Pa nije porodična svađa ako ti je to istorijski najkrvaviji neprijatelj. Ali evo prošlo je dovoljno vremena, dve nacije koje više nemaju prepreke za savezništvo. I gde je onda zapelo? Zašto su i dalje toliko hladni odnosi Srba i Bugara? Možda zato što su skoro uvek na različitim političkim pozicijama...

To sto nisam aktivan clan na forumu politike i sto vas uglavnom ne poznajem kao sto se vi medjusobno poznajete,i sto vam je valjda dosadilo,pa trazite neku novu zrtvu,ne daje ti za pravo da me uvlacis u te vase igrice vrijedjanja,napada kao najbolje odbrane i ostalih perfidnih podmetanja,sto je valjda ovde uobicajeni "narativ",sto bi rekao onaj triesosmica.😂
Ja sam ovde da diskutujem.:cool:
To sto ti ne kapiras,tvoj je problem.😂
To nije uvreda nego karikirana opservacija. Tri puta ti objašnjavam nešto i ti ponovo pričaš kao da sam zidu objasnio, fali samo da uzmem olovku i da ti crtam. Imam osećaj ili da ti je raspon pažnje 3 sekunde ili da ne razumeš značenje izraza "hipotetički".

Sve više ovih woke komentarora bez žene i bez dece , koji se u sve razumeju a naravno najviše u to da su Srbi
generalno najgori.

I šta kažete gomile mešovith srpsko-kineskih uspešnih brakova sa sve sitnom decom ? Vi znate nekog. Baš Lepo.
Kako je u zemlji snova, imate li noćne more o mešovitim brakovima ili vas isključivo proganja woke? :D

Pre sam znao da uzmem picu iz jednog objekta koji prodaje brzu hranu. Dobre su im pice.Oskudica radne snage naterala ih je da zaposle neke ja i ne znam koja je to rasa ?.Nisu ni tipični crnci ni arapi.Nešto između.A te pice mese odmah pored pulta gde se vrši primopredaja.Gledaš kako crne ruke mese ono testo i dodaju sir i ostalo pre ubacivanja u pećnicu.Suštinski ništa što bi predstavljalo nekakav povećan rizik jer bela žena i njene ruke mogu jednako biti nečiste kao i te crne ruke ali bez obzira na svest o istom,taj prizor je obeshrahrujući jer prva pomisao jeste kako da jedam ovo što ovaj rukama dira ?
Rasizam je verovatno prirodna stvar a ne neko uverenje stečeno indoktrinacijom.

Pre sam znao da uzmem picu iz jednog objekta koji prodaje brzu hranu. Dobre su im pice.Oskudica radne snage naterala ih je da zaposle neke ja i ne znam koja je to rasa ?.Nisu ni tipični crnci ni arapi.Nešto između.A te pice mese odmah pored pulta gde se vrši primopredaja.Gledaš kako crne ruke mese ono testo i dodaju sir i ostalo pre ubacivanja u pećnicu.Suštinski ništa što bi predstavljalo nekakav povećan rizik jer bela žena i njene ruke mogu jednako biti nečiste kao i te crne ruke ali bez obzira na svest o istom,taj prizor je obeshrahrujući jer prva pomisao jeste kako da jedam ovo što ovaj rukama dira ?
Rasizam je verovatno prirodna stvar a ne neko uverenje stečeno indoktrinacijom.
Razlika izmedju čoveka i majmuna je oko 3% genetskog materijala
97% smo isti

To jeste osnovni uslov...ali ne dovoljan.
Ne na nasim pristorima,a vjerovatno i kod drugih naroda.
Vara se svako ko misli da je samo obicno dopadanje medju ljudima dovoljno.

Kako se varaju ako im uspevaju brakovi?
Mislim, uspevaju...nije to projekat pa da uspe, ako se ljudi vole, cilj je postignut.

Limunado, upozna covek na stotine ljudi i jedna osoba mu bude drugacija.
Nije to bas tako cesto u zivotu, mozda se desi desetak puta da se prepoznate i iskreno svidite medjusobno.

"Samo jednu ljubav trazim
Sada sam je nasao
Dosao sam da ti kazem
Da bih s tobom ostao"

Svako od nas je imao taj momenat kada je sve nebitno osim njega. Ponekad i nekoliko takvih momenata. I ti momenti ne podrazumevaju brak, decu, tazbinu...veru, naciju, ratove i genetske strahove.
Oni samo pokazuju da bi zbog ljubavi ljudi mahom izdali veru i zemlju jer je lako zrtvovati sebe ali tesko one koje volis.

Pa nije porodična svađa ako ti je to istorijski najkrvaviji neprijatelj. Ali evo prošlo je dovoljno vremena, dve nacije koje više nemaju prepreke za savezništvo. I gde je onda zapelo? Zašto su i dalje toliko hladni odnosi Srba i Bugara? Možda zato što su skoro uvek na različitim političkim pozicijama...
Pa nije bas da je toliko hladan odnos. Danas su nam Bugari "ok", kao i mi njima. Sem ako si negde sa juga, tamo sam primetio da bas ne vole Bugare.

Zašto su i dalje toliko hladni odnosi Srba i Bugara?
SNS vlast ima lose odnose i sa 🇬🇷 i sa 🇷🇴 , jer su to, kao i 🇧🇬 ipak kakve-takve parlamentarne demokratije (makar i sa balkanskim problemom sveopste korupcije) a ne autokratije tipa 🇭🇺 .

Jednom recju, SNS je kao muva - nepogresivo ce da sleti na 💩 (autokratiju) i na najcvetnijoj (demokratskoj) livadi.

Poslednja izmena:
Да, Хрвати су тешки расисти!
Jedini preživeli Romi u Hrvatskoj su oni u Međimurju.Međimurje je tokom DSR vraćeno matici Mađarskoj pa Hrvati nisu mogli da ih istrebe.One u Bosni zaštitili su muslimani jer su i Romi u Bosni u ogromnoj većini muslimani.U ostatku Hrvatske Hrvati su ubili sve Rome.

Kako se varaju ako im uspevaju brakovi?
Mislim, uspevaju...nije to projekat pa da uspe, ako se ljudi vole, cilj je postignut.

Limunado, upozna covek na stotine ljudi i jedna osoba mu bude drugacija.
Nije to bas tako cesto u zivotu, mozda se desi desetak puta da se prepoznate i iskreno svidite medjusobno.

"Samo jednu ljubav trazim
Sada sam je nasao
Dosao sam da ti kazem
Da bih s tobom ostao"

Svako od nas je imao taj momenat kada je sve nebitno osim njega. Ponekad i nekoliko takvih momenata. I ti momenti ne podrazumevaju brak, decu, tazbinu...veru, naciju, ratove i genetske strahove.
Oni samo pokazuju da bi zbog ljubavi ljudi mahom izdali veru i zemlju jer je lako zrtvovati sebe ali tesko one koje volis.
Ja sam znao par gdje je ona bila muslimanka a on Srbin. Brak im je opstao. Ali tako što su oboje dobroviljno bili ateisti. U prošlom vremenu jer su sad već pokojni. Već rekoh predsjednik boračke organizacije u mom gradu oženjen muslimankom. Opstaje tako što je ona morala da se odrekne svog. Znači može opstati ali...
Hm...jel znas sta su u Bibliji radili stari jevrejski kraljevi?

Zenili su sto vise zena iz neprijateljskih plemena.
Ima to logike...
Ima logike. Samo onda ona mora da se odrekne svog. Koliko je to realno pitanje je.

Back