Jeste li spremni na strance u obitelji?

Ух, не знам, видим већ више неких потенцијалних проблема и зачкољица.

Ко ти је ово уопште одобрио у Централној Отаџбинској Управи?
Ne sećam se da sam te vređao nekada, ne znam čemu ovo povezivanje sa radikalima. Ali tebi na čast.

Što se tiče mojih, bez brige. Sreću i crpimo iz toga što nismo robovi pasoša, crkvi i granica. Ljudi se vezuju po sličnosti uma i duha, sve ostalo je tehnikalija. Zato mi je Berlin kuća kao i Beograd ili Budimpešta i svuda mi je dobro.

@tema
Ako je vama ljudi sreća u segregaciji po veri, ideologiji i akcentu, samo napred. Ni na kraj pameti mi da gubim vreme ubeđujući vas u nešto drugo. Živite ljudi kako hoćete.
Dokle god se meni ne mešate u moj...sve 5.

Ne sećam se da sam te vređao nekada, ne znam čemu ovo povezivanje sa radikalima. Ali tebi na čast.

Što se tiče mojih, bez brige. Sreću i crpimo iz toga što nismo robovi pasoša, crkvi i granica. Ljudi se vezuju po sličnosti uma i duha, sve ostalo je tehnikalija. Zato mi je Berlin kuća kao i Beograd ili Budimpešta i svuda mi je dobro.
Ako je vama sreća u segregaciji po veri, ideologiji i akcentu, samo napred. Ni na kraj pameti mi da gubim vreme ubeđujući vas u nešto drugo. Živite ljudi kako hoćete.

Слабо си разумео. Шалим се.

Znaci slicnija si meni, iako ti je govor, detinjstvo, miris naselja u kome zivis, blizi tamo nekom muslimanu iz BiH, nego sto ti je blizak meni?

Ma kako da ne.
O,al si naporan!
Naravno da sam slicnija Srbima,nego Bosnjacima ili Hrvatima.
I U Njujorku i u Tunguziji cu biti slicnija,jer sam Srpkinja.
Ili mislis da to sto sam Srpkinja je slucajno postalo?Nekome palo na um da se tek tako nazove ili je to ipak jedan narod vezan zajednickim korijenom i identitetom.
Prosto ko pasulj.Sta tebe buni toliko?
Ja ne mogu da shvatim da ijedan Srbin moze da ima takve dileme.Takvih u mom blizem i daljem okruzenju nema.Ako ne vjerujes,dodji da ih pitas sam.
A pitaj i Bosnjake i Hrvate.Da li su oni Srbi i da li se tako osjecaju.
Mislim,javi mi odgovor,da me prosvijetlis.😀

..
Vidi se da ne poznajes ni jedne,ni druge i da samo ili imas predrasude,ili namjerno propagiras to razdvajanje medju Srbima.
nesrbska posla. nastavak titoisticke podele srba. ne odustaju.
Evo ja sam na forumu krstarica,a ne klix..
nema tqaj obraza kolko ni guza, mozes mu to govoriti kolkooces on ce do sutra lagati kako je on srbin ... Mada takvog srbina niko od nas u srbiji a ni u srpskoj necesresti da tako glupeta...

A znas zasto...Zato sto se samo ovde osjecam kao svoj na svome.😂
ovo je poteklo iz srbije

I valjda ja znam ko i sta mi je blize,a ne ti.😉
e vidis toje ono NAJZALOSNIJE I NAJBEDNIJE kod njih , njega recimo i pobednosceva...
nemanje osjecaja za sramotu za ono najosnovnije - da ne nameces drugima svoja vidjenja.

veoma je glupo i miyerno nama srbima nesto prebacivati oko tih mjesovitih brakova danas evo i zasto

- u sarajevu , zenici kakanj siti, tuzla siti i ostalim krajolicima pederacije, koliko ima PRIMERA DA JE MUSLIMANKA POSLA DA SE UDA ZA SRBINA U POSLEDNJIH 25 GODINA?
TOGA GOTOVO DA NEMA NI JEDAN JEDINI PRIMER! ili toliko da se na prstimam oze prebrojati...ajde nekam i nadju ovde, lakocemo proveriti...

-
nema mnogo ni primera gde srpkinja ode za muslimana ali je ipak kud i kamo vise nego sto mulsimanka ode za sbrina sto govori o tomeko je mnogo vise vjerski zatupan i sovinista i ko koga vise mrzi...

O,al si naporan!
Naravno da sam slicnija Srbima,nego Bosnjacima ili Hrvatima.
I U Njujorku i u Tunguziji cu biti slicnija,jer sam Srpkinja.
Ili mislis da to sto sam Srpkinja je slucajno postalo?Nekome palo na um da se tek tako nazove ili je to ipak jedan narod vezan zajednickim korijenom i identitetom.
Prosto ko pasulj.Sta tebe buni toliko?
Ja ne mogu da shvatim da ijedan Srbin moze da ima takve dileme.Takvih u mom blizem i daljem okruzenju nema.Ako ne vjerujes,dodji da ih pitas sam.
A pitaj i Bosnjake i Hrvate.Da li su oni Srbi i da li se tako osjecaju.
Mislim,javi mi odgovor,da me prosvijetlis.😀
Ne mogu da ti javim odgovor, jer je odgovor suvise komplikovan za tebe, a i mrzi me sada da pisem.
Dok ja tebe ubedim da je pojam 'Srbin' apstraktni pojam, ode pauza za rucak.
Vi apstraktne pojmove koristite u govoru kao konkretne pojmove kao sto su ''stolica' i 'televizor'.
Nema sanse tako da se razgovara ozbiljno.

Не могу бити апстрактни појмови оне ствари које људи живе вековима, кроз праксу, стотинама хиљада година.

Рецимо, ево ти ове теме. Да је тако као што ти причаш, не би било никакве разлике, сви би били исти, ти би без проблема могао да ожениш муслиманку, или муслимана (:mrgreen::per:), али то није тако.
Зато што ти имао свој начин живота, они свој.
Те начине живота одређује култура, национална или верска, и она није од јуче , она је обликовала и обликује животе милиона људи.
Тако да, религија, култура и нација никако не могу да буду апстрактни појмови, јер су реалност коју је потврдила вековна пракса. Или мислиш да свет почиње да функционише од онда кад су се појавили идеолози индивидуализма?

Размисли мало, човек је биће заједнице, човек није створен да буде сам. Јер, у Библији је записано ,,Није добро човеку да је сам".
Зато идеологија индивидуализма пркоси самом човеку и његовом бићу.
Sve je apstraktno,samo njegove nebuloze nisu.
Za njega su Srbi van Srbije takodje neki apstraktan pojam...nesto izmedju crnog djavola i bezlicne mase.
Covjece,dodji slobodno,upoznaj nas i pitaj sve sta ti nije jasno.Mozda se iznenadis odgovorima.😂

Ne mogu da ti javim odgovor, jer je odgovor suvise komplikovan za tebe, a i mrzi me sada da pisem.
Dok ja tebe ubedim da je pojam 'Srbin' apstraktni pojam, ode pauza za rucak.
Vi apstraktne pojmove koristite u govoru kao konkretne pojmove kao sto su ''stolica' i 'televizor'.
Nema sanse tako da se razgovara ozbiljno.
Ti bas lupetas,ali skroz.😀
I stolica je apstraktan pojam.
Ko kaze da postoji? 😂

Žena mi Mađarica, zet rođeni mi Nemac,sestrić i sestričina mi logično Nemci, u malo široj familiji imam Švajcarce,Brazilce, Škote, Ukrajince....

Sta je tu problem?
Na temi se pre svega misli na Arape, Nepalce, Indijce, Kineze pa i crnce. To je ipak za prosečne Srbe mnogo drugačije od Nemaca i Madjara.

Sve je apstraktno,samo njegove nebuloze nisu.
Za njega su Srbi van Srbije takodje neki apstraktan pojam...nesto izmedju crnog djavola i bezlicne mase.
Covjece,dodji slobodno,upoznaj nas i pitaj sve sta ti nije jasno.Mozda se iznenadis odgovorima.😂
Човек је упоран у нечему за шта је и сам свестан да није у праву. Гура неку причу, а заправо је сам лично више пута исту демантовао.

Na temi se pre svega misli na Arape, Nepalce, Indijce, Kineze pa i crnce. To je ipak za prosečne Srbe mnogo drugačije od Nemaca i Madjara.
Генерално, културолошки и верски смо сасвим различити и то је главна препрека за сваки вид спајања са њима. Много мања од боје коже и расе.
Мада, и то има утицај свакако.

Мада, Арапи и нису тако црни како неки мисле, они чак спадају у белу расу.

Back