Јесте ли некада помислили да су се сви договорили против вас?

i znas sta i jesu za posmatranje i jesu za lekove i jesu za odredjene ustanove

Не нужно.

Манија гоњења јесте за то што си рекао, али је чешћи случај онај у ком појединци уобразе да се људи удружују против њих, а све зато да би сами себи дали на важности.

Dok ne stigne feedback

Ljudska je potreba za pripadanjem, bilo da je to vršnjačka, radna, neka grupa gde sa članovima delimo slična razmišljanja, imamo slične osobine, slične ciljeve...
Sa druge strane grupe - smo Mi.
Ako pripadanje toj grupi iziskuje da se potpuno promeni naš čitav life-concept naši stavovi, uverenja i sve ono što mi jesmo, onda čak i ako se "uklopimo" nismo se baš stvarno uklopili, zar ne?

... licno ne
ali sam vidjao "osobe" sa tim tripom
i znas sta i jesu za posmatranje i jesu za lekove i jesu za odredjene ustanove

А кад си био мали ?

Одрасли су те ценили, лепо причали са тобом, волели те,
али мора да си бар некада чуо да причају о теби,
да те коментаришу,
а старији то умеју да раде и пред дететом.

Причали су пред тобом, о теби, у трећем лицу !
Јел да?

Како си то превазилазио ?
Тако што би спасоносно помислио да ти они желе добро,
да ћеш кад порастеш и ти бити истински и равноправни део њих ...

Јел тако ?

Али поставља се питање
шта кад то доживи неко од 30 година ?

Кажеш треба га накљукати лековима, затворити, бацити кључ у море ...
Да ли је то решење ?

Poslednja izmena od moderatora:
.. Јел тако ?

Али поставља се питање

Да ли је то решење ?
Od koga, kaži, hoću da razumem.

Poslednja izmena:
Не нужно.

Манија гоњења јесте за то што си рекао, али је чешћи случај онај у ком појединци уобразе да се људи удружују против њих, а све зато да би сами себи дали на важности.

Пази, тема је да ли си ти лично доживео психолошки линч,
ако ниси не вреди да дајеш никакве коментаре.

Imala sam jedan period u zivotu kad mi je paranoja bila povisena (na prethodnom poslu), ali ni tad nisam verovala da su se sve kolege urotile protiv mene, vec da nece prstom mrdnuti i da nece stati na moju stranu ukoliko se bude postavilo to pitanje.

napustila sam taj posao i od tada nisam imala takvih problema.

Или још боље
јесте ли помислили да су сви у неком тајном договору,
а да ви никако не успевате да продрете у то друштво ?
Ne.
Jesam imala i imam situaciju gde osoba „vrbuje“ druge protiv mene, tj. klasicno spletkari, ali na to sam se vec navikla i znam i zasto to radi.

Sta je kod tebe problem? Ne osecas se prihvaceno od odredjene skupine, a voleo bi da budes deo tog drustva, pa imas utisak da su svi protiv tebe?

Imala sam jedan period u zivotu kad mi je paranoja bila povisena (na prethodnom poslu), ali ni tad nisam verovala da su se sve kolege urotile protiv mene, vec da nece prstom mrdnuti i da nece stati na moju stranu ukoliko se bude postavilo to pitanje.

napustila sam taj posao i od tada nisam imala takvih problema.
Zvuci malo kao mobbing. Nije to ni tako retko u kolektivima.
Tata je znao da kaze: „Nista tako ne spaja ljude kao zajednicki neprijatelj.“
Ne u onom bukvalnom smislu, ali ponekad grupe nekom svojom dinamikom izaberu nekog po njima „nepodobnog“ kojeg drze na distanci i iza zida ili cak rade protiv njega.
I to ih odrzava kao grupu.

Imala sam neprijatnost 2.radnog dana na poslu zamena odsutnog ( psiholog) . Koleginica pedagog iz nekog razloga iako me ne poznaje, uđe sa učiteljicom koja vodi tim rpš da joj kaže "Evo, juče je došla- 3.lice" i rekli da ona sad menja a ja ne znam odakle i pošto ti, pa se obraća njoj, vodiš rpš kaži joj da je u tvom timu jer ko zna kako to može ispasti a znam da ti to ozbiljno radiš pa evo je"
Učiteljica je stala, pogledala me, ja sam se osmehnula rekla : Nismo se upoznali, ja sam NN novi psiholog, drago mi je... što se tiče rpš dela da li želite u elektronskom ili štampanom obliku i do kada?
Samo je stala, okrenula se pedagogici, izvinila se meni i rekla neće biti problema, odakle ste, žao mi je, a već ste radili, lepo..
Pedagog je ostala ko govance.

Nije to više radila. Nikad.
(rpš razvojni plan škole 1,5 strana jednom u kvartalu) to je kao saberi 2 i 2 🫣

Ne u onom bukvalnom smislu, ali ponekad grupe nekom svojom dinamikom izaberu nekog po njima „nepodobnog“ kojeg drze na distanci i iza zida ili cak rade protiv njega.

Понекад групе налете на Косту К ...

Понекад групе налете на Косту К ...
Nalete.
Ali niko ne treba da bude Kosta.
Samo treba da bude ono sto jeste i da dozvoli da vreme ucini svoje i da drugi prepoznaju njegove kvalitete.
Nema nista na silu.
Samo malo vere u sebe i sve ce biti u redu.

Kasnije sam čula da je pedagog mislila da je ona trebala da menja tih 40% i da je isto pedagog i psiholog (šokirala sam se)😆 znači ipak je imala lične razloge ali eto nije joj prošlo.
Razlog još verovatno što je mislila da sam došla preko veze i da ne znam posao, ali eto ispalo da sam ipak sa iskustvom u školi sa 3 puta većim brojem đaka (NS) plus sa licencom i nekako je "uletela" što kažu "uklizala."

Imala sam neprijatnost 2.radnog dana na poslu zamena odsutnog ( psiholog) . Koleginica pedagog iz nekog razloga iako me ne poznaje, uđe sa učiteljicom koja vodi tim rpš da joj kaže "Evo, juče je došla- 3.lice" i rekli da ona sad menja a ja ne znam odakle i pošto ti, pa se obraća njoj, vodiš rpš kaži joj da je u tvom timu jer ko zna kako to može ispasti a znam da ti to ozbiljno radiš pa evo je"
Učiteljica je stala, pogledala me, ja sam se osmehnula rekla : Nismo se upoznali, ja sam NN novi psiholog, drago mi je... što se tiče rpš dela da li želite u elektronskom ili štampanom obliku i do kada?
Samo je stala, okrenula se pedagogici, izvinila se meni i rekla neće biti problema, odakle ste, žao mi je, a već ste radili, lepo..
Pedagog je ostala ko govance.

Nije to više radila. Nikad.
(rpš razvojni plan škole 1,5 strana jednom u kvartalu) to je kao saberi 2 i 2 🫣

Леп пример,
само хајде то да мултиплицирамо,
како је ономе који не реагује на први напад, игнорише га,
опрости нападачу ...

Да, дала си одличан савет
треба одмах реаговати,
не дозволити да те третирају као крпу.

Али има и то својих лоших страна
тај "неопраштајући" став углавном заузимају жене,
од мушкарца се очекује да не реагује ратоборно на прву ...

А кад си био мали ?

Одрасли су те ценили, лепо причали са тобом, волели те,
али мора да си бар некада чуо да причају о теби,
да те коментаришу,
а старији то умеју да раде и пред дететом.

Причали су пред тобом, о теби, у трећем лицу !
Јел да?

Како си то превазилазио ?
Тако што би спасоносно помислио да ти они желе добро,
да ћеш кад порастеш и ти бити истински и равноправни део њих ...

Јел тако ?

Али поставља се питање

Да ли је то решење ?

zelis da ti pricam o svom detinjstvu ?

neka preskocicu ceo PDF zbog tripovanja @neoplanta again a bila je kul lik

Nalete.
Ali niko ne treba da bude Kosta.
Samo treba da bude ono sto jeste i da dozvoli da vreme ucini svoje i da drugi prepoznaju njegove kvalitete.
Nema nista na silu.
Samo malo vere u sebe i sve ce biti u redu.

Богами, хиљаде не мисли тако (ја мислим) !
Ено силних подршки Кости,
њих свакако не шаљу они који нису у некој завади са околином.

Леп пример,
само хајде то да мултиплицирамо,
како је ономе који не реагује на први напад, игнорише га,
опрости нападачу ...

Да, дала си одличан савет
треба одмах реаговати,
не дозволити да те третирају као крпу.

Али има и то својих лоших страна
тај "неопраштајући" став углавном заузимају жене,
од мушкарца се очекује да не реагује ратоборно на прву ...
Treba reagovati ali ako imaš podlogu... ne bih ja mogla tako reagovati da sam prvi put stupila u školu!
( grlom u jagode)
Moraš znati ko si, šta si, iza čega stojiš.
Tek onda reagovati.
TO je bar jasno.

Pa ne mogu to da tvrdim, rekoh da mi je paranoja bila povisena, zaista sam isla na psihoterapiju i zaista mi je paranoja bila povisena.
Prosto sam imala neprijatnost sa jednom koleginicom i ja sam verovala da ce, ukoliko se postavi to pitanje, ostale kolege stati na njenu stranu (aktivno ili pasivno).
U svakom slucaju je bilo vreme da se tu da otkaz.

Back