Jeste li nekada bili zavidni

Zašto ne bi? Jel treba da kaže da je srećna, da joj je super i slično, a u sebi da umire?

Је ли ти контролишеш своје емоције или оне контролишу тебе?

Уосталом, зашто би успех било које особе изазвао негативна расположења код нас самих? Нечији успех треба да доведе до размишљања да ли смо нешто могли, а нисмо урадили. И ако видимо да смо могли, да можемо... Онда акција, без икаквих негативних осећаја.

Је ли ти контролишеш своје емоције или оне контролишу тебе?
Ovo je teško pitanje i nisam sigurna koliko ću da budem shvaćena. Ja svoje emocije puštam na svetlost dana, sedim sa njima, držim ih za ruku, pričam sa njima, definišem ih i nakon toga upravljam svojim ponašanjem, ali emocijama nikad. Trudim se da otkrijem uzrok, ne da zaključavam posledice. I što sam starija, sve mi bolje ide da ne pokažem osećanja, ali ne i da ne osećam. Niti to želim. To nikako ne bih bila ja, a nakon svega što sam proživela do sad, smatram da sebi dugujem da budem to što jesam. I mislim da ljudi koji kažu da kontrolišu osećanja ili nisu iskreni prema sebi ili nisu zavirili dovoljno duboko u sebe ili nisu ljudi koje želim u svojoj blizini.

Ovo je teško pitanje i nisam sigurna koliko ću da budem shvaćena. Ja svoje emocije puštam na svetlost dana, sedim sa njima, držim ih za ruku, pričam sa njima, definišem ih i nakon toga upravljam svojim ponašanjem, ali emocijama nikad. Trudim se da otkrijem uzrok, ne da zaključavam posledice. I što sam starija, sve mi bolje ide da ne pokažem osećanja, ali ne i da ne osećam. Niti to želim. To nikako ne bih bila ja, a nakon svega što sam proživela do sad, smatram da sebi dugujem da budem to što jesam. I mislim da ljudi koji kažu da kontrolišu osećanja ili nisu iskreni prema sebi ili nisu zavirili dovoljno duboko u sebe ili nisu ljudi koje želim u svojoj blizini.

У конкретном случају... Особа А себи дозволи луксуз да самог себе зароби негативним емоцијама, да сузи своје оквире и могућности. И уместо да живи живот који жели да живи, она стоји закуцана у једној тачки бавећи се нечим што у ствари уопште и не постоји. Осум у глави особе А.

У конкретном случају... Паула ће кроз десет дана срести мушкарца који јој паше и одговара и са којим ће имати секс о коме њена другарица може само да сања. Наравно, осим ако се не закуца у ту једну тачку.

ma gde sam napisala da se loše osećam? nađi !

1719912734162.png

Ne, brate. Na razne stvari mogu da budem zavidna, na ******* ne.
pa nije to priprosta zavidnost na qurac.

ali u takvim situacijama kada čamim kući sama ja ne razmišljam kako se drugi extra provode,
već se setim da dok sam ja nekada bila u akciji i uživala u svemu neko drugi je sedeo kući i plakao.
ne bi ni valjalo da nema tih situacija u kojima čamimo čisto radi realne procene i ravnoteže
kada nam stigne dar od života i opet bude red na nas....

sigurno nećemo misliti o tome o bože koliko je ljudi noćas nesrećno i samo, dok ja radim điha điha sa ovim zgodnim dasom.

Poslednja izmena:
У конкретном случају... Особа А себи дозволи луксуз да самог себе зароби негативним емоцијама, да сузи своје оквире и могућности. И уместо да живи живот који жели да живи, она стоји закуцана у једној тачки бавећи се нечим што у ствари уопште и не постоји. Осум у глави особе А.

У конкретном случају... Паула ће кроз десет дана срести мушкарца који јој паше и одговара и са којим ће имати секс о коме њена другарица може само да сања. Наравно, осим ако се не закуца у ту једну тачку.
U konkretnom slučaju ja nemam pojma šta je u glavi ili srcu osobe A, B ili C. U konkretnom slučaju još manje znam šta će se Pauli desiti kroz par dana. Ali znam da ja ako ne potonem do dna, nego plutam tako ubeđujući sebe da ne treba da tonem, onda ostanem baš dugo da plutam i pomalo se davim sve dok ne postane nepodnošljivo i meni i svima oko mene. Svaki čovek je priča za sebe, ja i ne očekujem da neko razume ono što nekad ni sama ne razumem. Ali zaista mislim da nema mnogo gorih stvari od potiskivanja emocija.

Ja nisam ni pokušala da projektujem na tebe, žao mi je ako je tako izgledalo. Ja sam gledala iz svog ugla, jer tvoj mi je sasvim nepoznat.

Ma, Red, pišeš naravno ono što misliš, što želiš itd.. Nego mi on nešto piše zašto dozvoljavam neke negativne emocije itd.. mislim, postoje ljudi koji su u harmoniji sa sobom, mislim da sam i ja tu. Što osećam neku emociju ne znači da nemam druge..

Inače sam vrlo zavidna osoba za uspeh koji je meni bitan. Recimo kao student sam toliko želela da budem bolja od nekih da sam radila dan noć da imam sve 10ke. To mi je bilo važno. Sad mi je sex važniji. to se sve menja. Ono čemu težimo to želimo da imamo. Itd

• Podržavam
Reactions: Red
pa nije to priprosta zavidnost na qurac.

ali u takvim situacijama kada čamim kući sama ja ne razmišljam kako se drugi extra provode,
već se setim da dok sam ja nekada bila u akciji i uživala u svemu neko drugi je sedeo kući i plakao.
ne bi ni valjalo da nema tih situacija u kojima smo sami i čamimo čisto radi realne procene i ravnoteže
kada nam stigne dar od života i opet bude red na nas....sigurno nećemo misliti o tome o bože koliko je ljudi noćas nesrećno i samo dok ja radim điha điha sa ovim zgodnim dasom.
Onda je to usamljenost, ne?
Usamljenost razumem.

U konkretnom slučaju ja nemam pojma šta je u glavi ili srcu osobe A, B ili C. U konkretnom slučaju još manje znam šta će se Pauli desiti kroz par dana. Ali znam da ja ako ne potonem do dna, nego plutam tako ubeđujući sebe da ne treba da tonem, onda ostanem baš dugo da plutam i pomalo se davim sve dok ne postane nepodnošljivo i meni i svima oko mene. Svaki čovek je priča za sebe, ja i ne očekujem da neko razume ono što nekad ni sama ne razumem. Ali zaista mislim da nema mnogo gorih stvari od potiskivanja emocija.

Није ни прича о потискивању емоција већ о њиховом процесуирању.

Сама си дала ту ноту. Али да се не настављамо ако нема смисла.
Ti si je tako pročitao !
Daleko bilo da se na Krsti žalim bilo kome da li se i koliko iebem !
Ne poznaješ me, niti bi o tome pisala.

Jedna zavist više manje, ali mi zanimljivo da vidim da li i drugi imaju to.
I nema veze sa zlobom.

Back