Vi kao da ne zivite u Srbiji , prvo nisu problem ako je neko zaposeo sklonista, to je jos i odrzavano , mnogo veci problem je tamo gde nisu odrzavana, jer je narod postao stoka...
Obisao samo onako iz licnog interesa 10tak sklonista u unutrasnjosti....
Ono je horor sta stanari zgrada dozvoljavaju da jedni drugima rade sebi...
znaci , od lomljenja inventara, to su bile klosetske solje, umivaonici , kanalizacione cevi od gornjeg sprata u nekima, i to je lomljeno , tj probano pa naprslo, zablokirani i zaruseni drugi i treci izlazi , tamo gde ih je bilo , gde je bio poklopac metalni , umesto zamenjen, stavljeno je neko drk resenje, pa kad kisa pada voda ulazi i skloniste je pod stalnom povecanom vlagom, bukvalno beton ne samo u vodi nego zidovi trule...
Neshvatljivo je koliko su gotovani stanari zgrada, jer ocekuju da im neko titra jajca za dz, a onda se razocaraju i onda dobiju prinudne upravnike koje boli tuki i uzimaju po 1000 din a ne urade nista, bas nista, jos uniste i podrumske prostorije i sklonista koja su poveca a uzeta od podrumskih prostorija...
Vrata su teska metalna, ne farbana nigde, nego nek se raspadaju , maske su pokrane, creva za ispumpavanje od po 100m ili 50 m , ona kao za bastu , su zavrsila negde u basti , glumataju stanari da su odgovorni , ali su gotovani i zabole ih tuki..
Sramota ziva sto zivis sa takvim ljudima na istom prostoru , jos ako su ti i rod, a neki mi jesu rod, ziv blam te pojede...
A gordi i ponositi...odmah te proliv uhvati, bagra, pogan, narod je stoka...ali sacekaj i izadji sa njima do parkica, tamo gde ima sladoled, pomfrit, kafic, i videces elitu , eleganciju , uredno napredne i kulturne ljude....stoka u caksire, ljudi sa prazilukom u dupetu..
Taj obilazak iz interesovanja sklonista mi je zgadio Srbe zbog tog privida , 10 dana mi je trebalo da zaboravim scene ekstrema izmedju nasmejanih i zapustenih delova svih tih ljudi...
Da moze video da prenese utisak i mirise, ono je horor, a ne ono sto gledate na filmovima....Horor je kad sa tim svim ljubaznim ljudima vidis njihove ekstremne prirode i karakteristike....to je horor...u rangu RING japanskog , koji je po meni horor broj 1...