Jesmo li prešli tačku bez povratka?

Uglavnom je već svima jasno koliko je Vučićev režim štetan po Srbiju i njen narod. Deo te štete se može kvantifikovati, drugi deo ne može, ali glavno pitanje je hoćemo li moći nekako da se oporavimo od te štete kada Vučić bude otišao sa vlasti? Ili je šteta tolika da nema povratka i da je jedina perspektiva za Srbiju lagano odumiranje?
ja bih se samo oporavio da ga gledam na tvu 24/7 kako polako trune u bukagijama

Ima više od 50% podrške.

Nije problem Vučić, nego narod. Narod je korumpiran, zatucan, sklon teorijama zavere, bez razvijene svesti o glavnim problemima. Budućnost i razvoj zemlje ih ne zanimaju, gledaju samo da se okoriste na brzaka, spremni su na svakave grozote da bi to opravdali.

Postoji puno prostora za unapređenje i napredak, ali promena mentaliteta građana je glavni uslov.

Znam da ima toliko podrške, ali kada sam rekao "svima", nisam mislio na taj deo srpskog naroda jer je njima ili već sve jasno, ali su odlučili da svesno ignorišu to, ili im nikada neće biti jasno. A što se mentaliteta tiče, na to i mislim kada pitam ima li nade za oporavak? Jer, svaka materijalna šteta se može nadoknaditi, problem je šta ćemo sa psihičkim aspektima? Na primer, u kakvom duhu mogu da odgaje decu roditelji koji su upošljeni preko stranke, a većina takvih prosto nije navikla ni na traženje posla, a kamoli na rad? Hoće li takvi roditelji učiti potomstvo da nema kompromisa kada je reč o elementarnom ljudskom dostojanstvu? Ne verujem...

Jeste ! ali ako ovo do sada nije upozorenje ne znam šta je !
Da li iko zna za momka iz 5. Beogradske gimnazije koji je postao 1. ak sveta iz biologije ??
Ne, jer se ovde propagiraju druge vrednisti !
Takva talentovana deca se odma prgrabe i omoguće im se uslovi za visoko školovanje, uz obavezujuči ugovor !
Pa jel su i za vreme komunista davali stipendije + Titovi stipendist + Vodeće državne firme i giganti su obilazili fakultete i dobrim učenicima nudili stipendije, da potpišu ugovor o nastavku posla i usavršavanja kod njih !
Tako se to radilo i radi u dobro uradjenim državama i gde imaš neki dugoročan plan i program !
Ovo sad je sve nešto privremeno ( Vremena su turbolentna pa neznam dokle sam na vlasti, stoga treba da se obezbedin na vrema -nakradem !!! To je razmišljanje današnje takozvane Elite !!!!!)

Crnjih vremena za Srbe od tih nikad nije bilo.

To su vremena najgoreg srozavanja koje je Srbin proživeo od vremena kad smo radili za Bajazita.

Bolje da nas nema nego da bude ponovo takvo pkvarenjaštvo i udvorištvo najcrnjem neprijatelju koji je ikad uzjahao na srpsku grbaču.

Crnjih vremena za Srbe od tih nikad nije bilo.

To su vremena najgoreg srozavanja koje je Srbin proživeo od vremena kad smo radili za Bajazita.

Bolje da nas nema nego da bude ponovo takvo pkvarenjaštvo i udvorištvo najcrnjem neprijatelju koji je ikad uzjahao na srpsku grbaču.

Kad smo kod toga, čak se i Bajazit obavezao da će, u zamenu za vazalni odnos Srbije prema Turskoj, poštovati i braniti nezavisnost srpske države. Za razliku od Vučića, on se držao svog dela dogovora...

- - - - - - - - - -

Umesto sto ga smestate u celiju, treba da se skupite preko 5 miliona

I to je tačno, ali lepi snovi su trenutno jedan od retkih psihičkih ventila koje imamo na raspolaganju...

Kad smo kod toga, čak se i Bajazit obavezao da će, u zamenu za vazalni odnos Srbije prema Turskoj, poštovati i braniti nezavisnost srpske države. Za razliku od Vučića, on se držao svog dela dogovora...

- - - - - - - - - -

I to je tačno, ali lepi snovi su trenutno jedan od retkih psihičkih ventila koje imamo na raspolaganju...

aha..znaci za to forum sluzi, da se psihicki izduvate , pa sutra dan vucic opet dobije , koliko ono bese u aprilu 55,2 %

Uglavnom je već svima jasno koliko je Vučićev režim štetan po Srbiju i njen narod. Deo te štete se može kvantifikovati, drugi deo ne može, ali glavno pitanje je hoćemo li moći nekako da se oporavimo od te štete kada Vučić bude otišao sa vlasti? Ili je šteta tolika da nema povratka i da je jedina perspektiva za Srbiju lagano odumiranje?

Ima li neki koji nije bii štetan...
Oštećeni smo trajno...:zbanana:

aha..znaci za to forum sluzi, da se psihicki izduvate , pa sutra dan vucic opet dobije , koliko ono bese u aprilu 55,2 %

Na žalost da, ali šta ja mogu po tom pitanju da uradim kao pojedinac? Ono što je u mojoj moći radim, izbore ne propuštam, moju babu od 93 godine redovno prijavljujem za dolazak biračke komisije kući, jer je ona nepokretna, ali dalje od toga ne mogu. Čak sam sa jednom devojkom raskinuo jer mi je rekla da se učlanila u SNS, zbog čega mi se većina okruženja smejala...

Na žalost da, ali šta ja mogu po tom pitanju da uradim kao pojedinac? Ono što je u mojoj moći radim, izbore ne propuštam, moju babu od 93 godine redovno prijavljujem za dolazak biračke komisije kući, jer je ona nepokretna, ali dalje od toga ne mogu. Čak sam sa jednom devojkom raskinuo jer mi je rekla da se učlanila u SNS, zbog čega mi se većina okruženja smejala...
lele zivota, nikada se ozeniti neces..danas je svaka druga u sns-u ili na audiciji za Imaginarijum...z:mrgreen:

Mene više brinu posledice sistema vrednost koji je nametnut pod SNS-om,a koji je tinjao u solidnom delu naroda i ranije.Sada su brojke samo udvostručene.AV-AV-ovci su legalizovali kriminal,korupciju i nepotizam,obesmislili skupštinu i postojanje iste (setite se samo 100 amandmana sa istim rečenicama),te uradili sve da dođe do medijeske hipnoze,zaglupljivanja i starletizacije svih pora društva.Mi se od takvih stvari teško oporavljamo.Pa još uvek tinjaju neke osobine turadije u kombinaciji sa komunizmom kod nas,a to je sve davno bilo.

Jeste, da se psihički izduvamo , ko u bajci CaraTrojana.

Ko ga je doveo, taj će mu bilo kad na bilo kojim izborima namaknuti procenat koji hoćeš.

Dogod bude igrao kako mu kažu.

Ko drug tito.

Al nebitan je i on i oni koji su ga tu postavili.

Dolazi vreme kad će ljudska vrsta da prestane da bude majmunska više nego ljudska.

Dolazi vreme tehnološkog skoka spram kog će sve dosadašnje tehnološke stepenice da budu smejurija.

Dolazi kraj planete majmuna i dolazi povratak u svest za one koji budu preživeli demajmunizaziju koja sledi.

lele zivota, nikada se ozeniti neces..danas je svaka druga u sns-u ili na audiciji za Imaginarijum...z:mrgreen:

Imam ja i sad devojku, hvala Bogu nije u SNS, ali otkad je izvrnula zglob pretprošle godine i umislila da nikad više neće normalno da hoda (iako sada nema problema sa tim), postala je teški hipohondar, svega se plaši. Tačno ću da joj kupim vreću za boks i opremu, pa kad god je spopadne tako nešto, neka udara u tu vreću i rukama i nogama :D

Znam da ima toliko podrške, ali kada sam rekao "svima", nisam mislio na taj deo srpskog naroda jer je njima ili već sve jasno, ali su odlučili da svesno ignorišu to, ili im nikada neće biti jasno. A što se mentaliteta tiče, na to i mislim kada pitam ima li nade za oporavak? Jer, svaka materijalna šteta se može nadoknaditi, problem je šta ćemo sa psihičkim aspektima? Na primer, u kakvom duhu mogu da odgaje decu roditelji koji su upošljeni preko stranke, a većina takvih prosto nije navikla ni na traženje posla, a kamoli na rad? Hoće li takvi roditelji učiti potomstvo da nema kompromisa kada je reč o elementarnom ljudskom dostojanstvu? Ne verujem...

Oni koji slobodno razmišljaju, nažalost imaju "migrantski mentalitet", masa ih se već iselila, a tek će se iseljavati u budućnosti, dakle odustali su i priznali poraz.
Ostaje samo da se glavoklimači opamete ili trgnu.

Korupcija je postala normalna stvar u Srbiji, i ta deca će je prihvatiti kao normalnu, dakle možemo samo očekivati dalji razvoj korupcije. Već se sada dešava da ljudi dobijaju otkaze samo da bi poslodavac na to mesto ubacio nekog svog.

Nastaviće se sa izmišljanjem državnih poslova, formiraće se geta najjačih, na kraju će zemlja bankrotirati. Srbija će biti poput najsiromašnijih latinskih zemalja, gde imaš šačicu bogatih i ogromnu većinu siromašnih, bogati će biti maksimalno zaštićeni, državni resursi i novac će se trošiti za njihovu zaštitu, a ostatak zemlje će biti anarhija, rasulo i ogoromno siromaštvo.

Imam ja i sad devojku, hvala Bogu nije u SNS, ali otkad je izvrnula zglob pretprošle godine i umislila da nikad više neće normalno da hoda (iako sada nema problema sa tim), postala je teški hipohondar, svega se plaši. Tačno ću da joj kupim vreću za boks i opremu, pa kad god je spopadne tako nešto, neka udara u tu vreću i rukama i nogama :D

Bolje da se oženiš i da pravite Srpčad umesto što mudrujete tu.

Neće Srpčad da izrodi i podigne niko osim vas.

Elem, istiniti događaj.
Juče zovu na fix telefon, SNSovci, da dođem da pečemo vola, bika (tako nešto) za 13ti, a 17og da čekamo Putina. BG opština.
Nisam član SNS, niti bilo šta slično, niti neko u užem i širem okruženju mom. Šta li rade tek sa članovima. Biće spontano okupljanje za gosn Putina z:mrgreen:

Близу су касе, лако је частити туђим парама.

Mene više brinu posledice sistema vrednost koji je nametnut pod SNS-om,a koji je tinjao u solidnom delu naroda i ranije.Sada su brojke samo udvostručene.AV-AV-ovci su legalizovali kriminal,korupciju i nepotizam,obesmislili skupštinu i postojanje iste (setite se samo 100 amandmana sa istim rečenicama),te uradili sve da dođe do medijeske hipnoze,zaglupljivanja i starletizacije svih pora društva.Mi se od takvih stvari teško oporavljamo...

Najgore ćemo tek osetiti, kao posledice promena u obrazovanju i nauci (kao što su se prave posledice "usmerenog" obrazovanja videle tek posle deset godina). Obrazovanje su već uništili, a sada se sprema izglasavanje novog zakona o nauci i istraživanju....:( "Kako smo sistemski uništeni od idiota...?" Uz pomoć škole i medija. :( Tek će se pokazati koliko.

Poslednja izmena:
Najgore ćemo tek osetiti, kao posledice promena u obrazovanju i nauci (kao što su se prave posledice "usmerenog" obrazovanja videle tek posle deset godina). Obrazovanje su već uništili, a sada se sprema izglasavanje novog zakona o nauci i istraživanju....:)

"Kako smo sistemski uništeni od idiota...?" Uz pomoć škole i medija. :) Tek će se pokazati koliko.

Najgore od svega je to što će nam trebati decenije da zalečimo posledice samo jedne decenije SNS-vladavine.A šta je sa lošim stvarima od pre?Hoće li i jedna generacija živeti u normalnoj državi.
Brine me i o što bi neka sledeća vlast mogla da nastavi po ovom obrascu,ako ovi prođu nekažnjeno

pogresno je posmatrati stanje u Srbiji sa pre i posle Vucica.Realno mi kao narod smo tacku bez povratka presli davne 1918 godine,sve sta se zbivalo posle toga je "logican" sled dogadjaja obzirom da Srbijom vise nisu upravljali Srbi, i mi nismo imali neki uticaj na desavanja.Vucic mi je mrzak i odvratan,ali moze da igra na mestu prednjeg veznog u idealnom timu propaliteta od srpskih politicara

Back