Jesmo li narod koji puno qka?

Sjajno da prebolim nekako dremku kasno popodne i jer ne mogu sad da spavam!
Imam utisak da ko kuka-kuka kao da mu se plaća visoka satnica za to... ali teško onima koji ne bi baš u tom smeru da razmišljaju.
Ne znam da li smo kao narod u vođstvu kao kukači, ali i to je jedna od ružnih navika koje smo skloni da usvojimo tako da kad osobi samo čuješ ime-znaš da li jeste ili nije od tih.

Sjajno da prebolim nekako dremku kasno popodne i jer ne mogu sad da spavam!
Imam utisak da ko kuka-kuka kao da mu se plaća visoka satnica za to... ali teško onima koji ne bi baš u tom smeru da razmišljaju.
Ne znam da li smo kao narod u vođstvu kao kukači, ali i to je jedna od ružnih navika koje smo skloni da usvojimo tako da kad osobi samo čuješ ime-znaš da li jeste ili nije od tih.
I ovi sto inace ne bi kukali,prokukaju da bi se uklopili u vecinu...ne svi ali ih je dosta takvih.... cim sretnes ljude,na prvu pocnu da je sve crno i da nam nema perspektive... pogotovo na jutru to padne tesko vala ,za slusati

E bas mi je drago da imamo slican stav
nažalost :)

Jesmo li narod koji puno kuka,koji se vise bavi drugima nego sobom?
Jesmo li narod koji uvijek trazi krivca u drugima a nikad u sebi?
Dobro si rekao sličan,.. jer ima malo razlike,.. mi smo već'ma takvi,.. ne i isključivo takvi.
Zanimljivo je bilo kada je krenulo propadanja ovog naroda ( koje još traje), da su mnogi govorili ( povodom nekih dešavanja) - ovo je dno dna -

Nema dna u propadanje nekog naroda.

Poslednja izmena:
Sad imam odgovor.Nismo.

Elem, isključih računar, poželeh laku noć, a onda naleteh na video g-dina predsednika.
Zaista sam pomislila da je neki vic, verovatno jer je persona sam po sebi vic.
I ne mogu da verujem očima, premotavala sam više puta u neverici.
Obično se suzdržavam, ponavljam sebi nemoj, to je tvoja zemlja, dosta je što nas drugi pljuckaju, ali ovo oćutati je kao sam sebi i celom narodu pljunuti u facu.
Mene zanima da li će i koja ovca opet da glasa za ovo, ovo...nemam ja reč za ovo?!
Ovo nije dno, gore je od toga.
Ako narod sad oćuti, onda neka ćuti doveka.
Onda smo svi ovce i treba da nas šišaju.Bio bi red da bar biramo kvalitetnijeg frizera.

Još tužnije je što, bar ja, ne vidim alternativu, ali bolje je postaviti bilo koga, naći na ulici koga god, ili dovesti iz CZ, a može i iz Laze, verujem da su i tamo ako ne pametniji, ljudskiji sigurno jesu.

Ne, narod ne kuka!
Ili je zanemeo od neverice, ili smo postali hipnotisana gomila.
Gomila koja ume da ismejava, ali ne ume da ozbiljno vidi gde smo i kuda idemo.

Čuvena priča iz drevnih vremena: - Šta radi narod, upita knez Miloš Obrenović. - Buni se. - Steži, naredi knez. Prođe neko vreme, Miloš ponovo upita: - Šta radi narod? - Ćuti. - Popuštaj!

Dugo me nešto nije ovako naljutilo.

Back