Jes da si vernik ali sta ako ti zena sama uskoci u krevet?

Vidi se da tretira ženu kao deo njive, tj žena ide uz njivu, ne može drukčije. I ona onda da mu zahvali što ovaj oće da je uzme
kao robu, legne njemu u krevet? ti to ozbiljno?
Ma ne ja nego ti Biblija to kaze samo sto si pogresno skontao par sitnica,ostalo ti je manje-vise u redu... :D
Procitaj malo dublje i uzmi u obzir sve raspolozive cinjenice...nisam rekao da je tema suvise laka iako mozda nekom se tako cini, zar ne ?

Poslednja izmena:
nema tumacenja , tumacenja uvek dovedu do manipulacija

religija ima svoja pravila , ako nesto ne trebas da radis - to nikad ne trebas da radis

tako je bog rekao

rekao je i da iskusenjima treba odoleti

nece te bog nagraditi necim sto je zabranio , time te djavo kusa
Tako je, u vezi principa definitivno nema tumacenja... e sad sta ako su neki principi nekako "maskirani" pa trebamo malo dublje istrazivati da bi ih videli u pravom svetlu ili jos preciznije - da bi razumeli jasno kako bi ta ista saznanja mogli davati i drugima kad nas budu upitivali konkretno o tome ili nas mozda pokusavali "vozikati"dajuci nam neka skakljiva pitanja ???
Dakle licno smatram da nasu veru trebamo poznavati telejno i detaljno kako bi je pre svega mogli prakticirati kako trerba ali i ujedno braniti je kad je neki budu neosnovano napadali !

Vec sam izanalizirao, kasniš Č:P
...izvini,stvarno sam zakasnio,evo me na popravnom:

Znaš kako, morala je da ga zna, i mora da je neki gazda njen. A ona da dobije privilegije se uvukla u krevet... jer da nije tako...
...a mozda joj neko rekao da to uradi pa joj se dopala ideja..?
... medjutim sta ako je to bilo sasvim realno i legitmno uraditi i ona samo "postovala pravila igre"...?

Vidi se da tretira ženu kao deo njive, tj žena ide uz njivu, ne može drukčije. I ona onda da mu zahvali što ovaj oće da je uzme
kao robu, legne njemu u krevet? ti to ozbiljno?
Prestrašno. Kada bi to tu stvarno trebalo tako razumeti, onda to ne da
ne bi bila sveta knjiga, nego bi trebalo zabraniti njeno čitanje.

Ma ne ja nego ti Biblija to kaze samo sto si pogresno skontao par sitnica,ostalo ti je manje-vise u redu... :D
Procitaj malo dublje i uzmi u obzir sve raspolozive cinjenice...nisam rekao da je tema suvise laka iako mozda nekom se tako cini, zar ne ?
Tema je šta da radiš ako ti žena sama uskoči u krevet.
Priča je takva da ne verujem da je neko od nas ovde može razumeti,
a ti si izabrao da to vidiš kao istorjiski izveštaj i priču iz koje možeš
izvući pouku. Koliko pouka možeš izvući iz te priče i da li su sve
poučne kada uzmeš tekst doslovno?
Mislim da je manje zlo da imaš seks van braka nego da žene tretiraš
kao predmete.

Tema je šta da radiš ako ti žena sama uskoči u krevet.
Brilijantan zakljucak...i ?
Priča je takva da ne verujem da je neko od nas ovde može razumeti,
...a danas kao zene same "ne skacu muskarcima u krevet" stoga nam takav ambijenat prosto nezamisljiv ?
Sta je sad ovo,neka nova feministicka teza u kategoriji SF sadzina ili samo jutarnji gaf pre dorucka ? :D
a ti si izabrao da to vidiš kao istorjiski izveštaj i priču iz koje možeš
izvući pouku.
Tako je i uopste ne smatram da je to nemoguca misija...upravo suprotno !
Koliko pouka možeš izvući iz te priče i da li su sve
poučne kada uzmeš tekst doslovno?
Hajdemo u tom pravcu, bmaxa je vec nesto mozda i nesvesno otpoceo stoga trenutno imemo bar neke smernice kretanja.
Mislim da je manje zlo da imaš seks van braka nego da žene tretiraš
kao predmete.
Slazem se iz prostog razloga sto u formalno-tehnickom smislu ne postoji seks van braka jer po meni svaki seks znaci bracno stanje stoga se veoooooma dobro treba promisliti pre nego sto se upustamo u neku akciju i zene se definitivno ne smeju tretirati kao predmete.
U ovom drugom smislu,pred doticnog osvetnika bile su dve potpuno razlicite obaveze od koja je prva bila imotno-pravnog karaktera dok je druga bila intimne prirode i odnosila se na promenu bracnog stanja pod odredjenih uslova.
Ovde stajem samo naglaskom na cinjenicu da je taj osvetnik prvicno prihvatio prvu obavezu ali je osporio drugu stoga je citav "biznis"propao i sansu je iskoristio "sledeci na spisku' !!!

Pa evo daj se ti danas u 21 veku stavu u jednu takvu ili slicnu hipoteticku situaciju i daj nam pojasni kako mladina iz sadasnjosti treba reagovati u takve prilike...
pa eno napisao sam , po religiji je greh - kraj

a ako se ja atesta stavim u takvu situaciju zavisi dal sam u vezi , dal mi se devojka svidja ...

jer ja kao moralna osoba imam svoje nereligijske moralne norme

Jes da si vernik ali sta ako ti zena sama uskoci u krevet?​

oće to ...evo meni ispred vrata kilometarska kolona mladih lepih žena koje bi da mi uskoče u krevet :p

đavo ako hoće nekog tako da kuša poslaće mu sukubu tokom noći...pa će osoba da ima erotski san koji možda i nije san...jednostavnije mu danas to da uradi nego da ispere mozak nekoj mladoj lepoj ženi da obija vrata i da se sama uvlači u krevet nekog religioznog fanatika...drugo je vreme bilo biblijsko doba kad je svako mogao da se ušunja u svaku kuću i kad zadovoljenje seksualnih frustracija nije bilo na dohvat ruke svima.......

izbacis je iz kreveta :aha:

evo primer iz Biblije Postanje 39

A Josif je izrastao u mladića lepog stasa i lepog lica.

7 Posle nekog vremena žena Josifovog gospodara bacila je oko na njega i počela da mu govori: „Spavaj sa mnom.“
8 Ali on to nije hteo, već je rekao ženi svog gospodara: „Moj gospodar se ne brine ni za šta u svom domu i poverio mi je sve što ima.
9 U ovom domu niko nije veći od mene i on mi nije uskratio ništa osim tebe, jer si mu ti žena. Kako bih onda mogao da učinim tako veliko zlo i da zgrešim Bogu?“

10Ona je tako iz dana u dan nagovarala Josifa, ali on nije pristao da spava s njom, niti je hteo da se zadržava kod nje.11 Ali jednog dana on je kao i obično ušao u kuću da radi svoj posao, a unutra nije bilo nikoga od drugih slugu.
12 Tada ga je ona uhvatila za ogrtač i rekla: „Spavaj sa mnom!“ Ali on joj se otrgao, ostavio ogrtač u njenoj ruci i pobegao napolje.

Ne kaze se dzabe u Bibliji " bezite od bluda"

oće to ...evo meni ispred vrata kilometarska kolona mladih lepih žena koje bi da mi uskoče u krevet :p
...cini mi se da imas nekih problema sa samopouzdanjem...
đavo ako hoće nekog tako da kuša
poslaće mu sukubu tokom noći...pa će osoba da ima erotski san koji možda i nije san...jednostavnije mu danas to da uradi nego da ispere mozak nekoj mladoj lepoj ženi da obija vrata i da se sama uvlači u krevet nekog religioznog fanatika...

...cekaj sad,stani malo prijatelju,ti bi odmah da sve to svrstas u "djavolja posla"...
...nije valjda da smatras da je Voz zapravo bio iskusavan Rutinom postupkom ?
...ili da si vise nego siguran da ono sto je uradila Ruta je zapravo bio prekrsaj neke zapovesti ?
Jel moze malo vise detalja u vezi ovog ?
drugo je vreme bilo biblijsko doba kad je svako mogao da se ušunja u svaku kuću i kad zadovoljenje seksualnih frustracija nije bilo na dohvat ruke svima.......
Ovo sam vec pojasnio i evo cu jos jedanput specijalno za tebe - zar je zaista potrebno da zena u fizickom smislu uskoci muskarcu u krevet da bi je on shvatio koja joj je namera ?
Pa daaaaaj molim te,pa nije valjda da tebi treba da se bas to desi da bi skontao da ti se neka lepotica bukvalno "servira na tacni" i da je tvoje da samo odlucis "konsumirati " ???????? :kafa:

izbacis je iz kreveta :aha:

evo primer iz Biblije Postanje 39

A Josif je izrastao u mladića lepog stasa i lepog lica.

7 Posle nekog vremena žena Josifovog gospodara bacila je oko na njega i počela da mu govori: „Spavaj sa mnom.“
8 Ali on to nije hteo, već je rekao ženi svog gospodara: „Moj gospodar se ne brine ni za šta u svom domu i poverio mi je sve što ima.
9 U ovom domu niko nije veći od mene i on mi nije uskratio ništa osim tebe, jer si mu ti žena. Kako bih onda mogao da učinim tako veliko zlo i da zgrešim Bogu?“

10Ona je tako iz dana u dan nagovarala Josifa, ali on nije pristao da spava s njom, niti je hteo da se zadržava kod nje.11 Ali jednog dana on je kao i obično ušao u kuću da radi svoj posao, a unutra nije bilo nikoga od drugih slugu.
12 Tada ga je ona uhvatila za ogrtač i rekla: „Spavaj sa mnom!“ Ali on joj se otrgao, ostavio ogrtač u njenoj ruci i pobegao napolje.

Ne kaze se dzabe u Bibliji " bezite od bluda"
Pa dobro sad,slazem se da je i ovo jedno moguce tehnicko resenje ali mislim da si propustila kontekst - sam moj citat i ono sto sam pojasnio je bilo u kontekstu toga da se radi o dvoje sa single statusom,dakle "slobodnii"...
I sta cemo sad,kada pocinje problem kojeg si ovde putem paralelizma opisala kao blud od kojeg trebamo bezati ???

Šta uopšte u Bibliji znači reč blud i na šta se odnosi?
Ovo ti je pitanje sasvim na mestu nakon onog sto je napisala aeternum stoga sam ti lajkovao poruku...
Čisto sumnjam da Bog vodi reda o tome ko kome uskače u krevet
i da li za to imaju propisno parče papira.
Ali se sa ovim apsolutno ne slazem jer Bog Nebeski zaista sve vidi i sve zna,pa cak i kad neko samo jednom nekom "uskoci u krevet"...

Pa dobro sad,slazem se da je i ovo jedno moguce tehnicko resenje ali mislim da si propustila kontekst - sam moj citat i ono sto sam pojasnio je bilo u kontekstu toga da se radi o dvoje sa single statusom,dakle "slobodnii"...
I sta cemo sad,kada pocinje problem kojeg si ovde putem paralelizma opisala kao blud od kojeg trebamo bezati ???
U blud spadaju sve vrste nemoralnosti tako i sex izmedju nevencanih osoba

Ženidbu da drže svi u časti, i bračna postelja da bude čista, jer će Bog suditi bludnicima i preljubočincima. jevreji 13:4

U blud spadaju sve vrste nemoralnosti tako i sex izmedju nevencanih osoba
A jel moze konkretan Biblijski dokaz ?
Ženidbu da drže svi u časti, i bračna postelja da bude čista, jer će Bog suditi bludnicima i preljubočincima. jevreji 13:4
Tako je,amin...
...nego daj se molim te fokusiraj na temu,trenutno ne pricamo o neverstvu u braku.

A jel moze konkretan Biblijski dokaz ?

Tako je,amin...
...nego daj se molim te fokusiraj na temu,trenutno ne pricamo o neverstvu u braku.
ja i ne mislim na nekoga ko je u braku...
Blud je blud...
dala sam primer iz Biblije Josifa koji je bio mladic i nije bio u braku
on je pobegao od zene koja je htela da ga natera na blud.
To je primer svima, da se odupru bludu

Back