Quantcast

Jeremić: Teslu da stavite na čelo opozicije, za mesec dana bi postao mafijaš i trgovac strujom

Slaven777

Legenda
Poruka
54.391
Vuk Jeremić


Lider Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da je štrajk glađu predsednika Dveri Boška Obradovića omogućio "penal" predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da sa par efektnih poteza matira opoziciju i sruši bojkot, a da je uveren da Obradović to ne želi i da mu nije bilo na pameti kada je stupio u štrajk.

- Ja kao čovek saosećam sa Boškom i zabrinut sam za njegovo zdravlje. Da je razgovarao sa mnom, savetovao bih da to ne uradi, jer to je poslednji čin na koji neko može da se odluči, kada nema dalje. Da ostavimo po strani posledicu po njegovo zdravlje, koje je najbitnije, političke posledice mogu biti jako opasne. Aleksandar Vučić danas ima otvoreni prostor, penal, da sa par efektinih poteza sruši bojkot izbora. To je nešto što, uveren sam, Obradović ne želi - rekao je Jeremić u emisiji "Utisak nedelje" na Tv Nova.

Utisak nedelje


Jeremić je ocenio da pomeranje izbora za septembar ne bi efektivno ništa promenilo, a vrlo verovatno bi "srušilo bojkot, počevši od Dveri, pa možda još i nekih".

- Vučić može da učini "akt milosrđa", u čemu ga sprečava jedino sujeta, i da kaže "izvoli, Boško, na RTS 60 minuta, i svi ostali koji hoćete idite na RTS i odložiću vam izbore za septembar, neću da Boško umre". To bi utostručilo pritisak domaće i još više međunarodne javnosti, a da Vučić suštinski ne učini bilo kakav ustupak -rekao je Jeremić.

Lider Narodne stranke smatra da opozicija mora da zadobije kredibilitet javnosti.

- Najvažnije je da opozicija poradi na sticanju kredibiliteta kod naroda, koji trenutno nema. Mislim da je najveći problem to što danas opozicija nema kredibilitet kod naroda i narod opoziciji trenutno ne veruje. Dobar početak za povratak kredibiliteta opozicije je da neko konačno drži reč i obećanje. Kada je reč o bojkotu, ako smo dali reč i rekli da ćemo nešto uraditi, onda bi bilo dobro da to obećanje ispunimo bez obzira na to koliko će nas to koštati. Bitno je i zajedničko i koordinisano delovanje - izjavio je Jeremić.

Kako kaže. bojkot izbora nije cilj, već sredstvo.

Upitan o odluci Pokreta slobodnih građana da učestvuje na izborima, Jeremić je odgovorio da je taj pokret odlučio da odustane od dogovorenog.

- Ne verujem da je Sergej Trifunović primio novac da izađe na izbore, nego da nije imao snage da održi reč - rekao je Jeremić.


"Teslu da stavite na čelo opozicije, doživeo bi neuspeh"

Komentarišući dešavanja u Srbiji i Crnoj Gori, Jeremić je rekao da vlast u obe zemlje koristi svoje resurse da maksimalno radikalizuje stvari, napravi podele u društvu i ljude okrene jedne protiv drugih.

- Vlast kada dođe do polarizacije, onda lako vlada. Mi koji se ne slažemo s tim, moramo da prestanemo da igramo tu igru, bolji su od nas u tome. Jednostavno nemamo mozak da osmislimo takve stvari - rekao je Jeremić.

Vuk Jeremić


Istakao je da je spreman da se odrekne državnih funkcija u budućnosti, ali i da ne želi da odustane od borbe.


- Ne želim da se borim za sebe, ljudi moraju da počnu da nam veruju. Lideri opozcije su prošli kroz satanizaciju, bilo kako insistiranje na nečijoj ambiciji bi uništilo izglede na izborima. Želim da nastavim, hoću da budem gromobran koji će na sebe privlačiti režimsku propagandu, da zaštitim časne i čestite ljude, da oni dođu u prvi plan. Da ih danas stavite u prvi plan, oni bi bili urnisani od strane ovog režima. Nikolu Teslu da stavite na čelo opozicije, za mesec dana bi postao mafijaš i trgovac strujom.

Bilo je vreme za solidarnost i empatiju, a ne političko prepucavanje

Jeremić smatra da je vlast tokom vanrednog stanja zbog epidemije korona virusa imala loših, ali i pozitivnih poteza.

- Bilo je dobrih stvari, način na koji su se medicinski radnici borili je za svaku pohvalu, ali i neke stvari koje je uradila vlast zavređuje pohvalu. Recimo evakuacija naših građana po svetskim aerodromima, nastava na daljinu, snabdevanje hranom, koja je u nekim evropskim zemljama bio veliki problem, u Srbiji je, sem par izuzetaka, nije ni osetila - ocenio je Jeremić.

On je dodao da je odlučio da se dva meseca suzdrži od učešća u politčkom životu Srbije, jer će "kad -tad doći vreme da se svedu računi i kaže šta je bilo loše, a šta za pohvalu".

- Sve vreme sam bio u Beogradu sa porodicom, odlučio sam da ćutim posle četiri godine svakodnevne kritike vlasti. Kada se se nešto tako drastično desi, kada nešto napadne zemlju, bilo da je u pitanju NATO ili smrtonosni virus, mislim da je vreme za solidarnost i empatiju, a ne političko prepucavanje vlasti i opozicije - rekao je Jeremić. Ipak, kaže da je mnogo više stvari bilo za kritiku.

https://www.blic.rs/vesti/politika/...esec-dana-bi-postao-mafijas-i-trgovac/jpm97j3

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dobro zbori drug Hamdija...no je l' se meni čini ili je u zadnje vreme Blic nešto baš naklonjen Narodnoj stranci... :think:Sa sve prozivkama upućenim na račun Boška.
 

nonaligned

Poznat
Moderator
Poruka
9.914
Cekaj ,
Vuk je iskljucen iz stranke kad je odbio da vrati mandat poslanika kad je predsedavao skupstinom UN?

Znaci to je po meni prva losa stvar koju je uradio.

Kad se kandidovao posle u UN imao je podrsku Vuciceve vlade.

Sad je u koaliciji sa onima koji su ga iskljucili iz stranke.

Veoma je netransparentan i ne zna se ko donira u njegovoj organizaciji.

Jako mi je sumnjivo kad poslanik osnuje NVO think -tank ili sta god je CIRSD. Nije li to neki sukob interesa???

Jednostavno mu ne verujem.
 

Straks92

Buduća legenda
Moderator
Poruka
45.281
Dobro zbori drug Hamdija...no je l' se meni čini ili je u zadnje vreme Blic nešto baš naklonjen Narodnoj stranci... :think:Sa sve prozivkama upućenim na račun Boška.
Blic prezire Boška, ko god udari na Boška oni su na njegovoj strani. Inače Blic to radi jer je delimično Merkelin list i zalaže se za migrantsku politiku koju je Boško redovno pljuvao. Oni vide u njemu srpski AFD.
 

Slaven777

Legenda
Poruka
54.391
Cekaj ,
Vuk je iskljucen iz stranke kad je odbio da vrati mandat poslanika kad je predsedavao skupstinom UN?

Znaci to je po meni prva losa stvar koju je uradio.
Nije. Isključen je iz stranke posle odluke GO da je vlada Mirka Cvetkovića loše vodila zemlju i narod to na izborima 2012. godine kaznio, te da svi pojedinci koji su bili u prethodnoj vlasti na rukovodećim funkcijama u državnom vrhu moraju da se povuku, a kao prvi korak, da vrate stranci mandate u Narodnoj skupštini. Kako je Vuk Jeremić bio ministar spoljnih poslova u vreme Tadićeve vlasti, ta odluka se odnosila i na njega. Vuk to nije učinio.
 
Poslednja izmena:

nonaligned

Poznat
Moderator
Poruka
9.914
Nije. Isključen je iz stranke posle odluke GO da je vlada Mirka Cvetkovića loše vodila zemlju i narod to na izborima 2012. godine kaznio, te da svi pojedinci koji su bili u prethodnoj vlasti na rukovodećim funkcijama u državnom vrhu moraju da se povuku, a kao prvi korak, da vrate stranci mandate u Narodnoj skupštini. Kako je Vuk Jeremić bio ministar spoljnih poslova u Cvetkovićevoj vladi, ta odluka se odnosila i na njega. Vuk to nije učinio.
Nije.
Krik kaze drugacije:

Za vreme boravka u Njujorku, Jeremić je isključen iz Demokratske stranke jer nije želeo da vrati poslanički mandat, a iste 2013. godine u Srbiji je sa najbližim saradnicima osnovao nevladinu organizaciju „Centar za međunarodnu saradnju i održivi razvoj“ (CIRSD)


https://imovinapoliticara.krik.rs/display/disp3/profil.php?disp_id=48
 

Slaven777

Legenda
Poruka
54.391

Slaven777

Legenda
Poruka
54.391
Kad se kandidovao posle u UN imao je podrsku Vuciceve vlade.
Jeremić bez podrške Vlade za generalnog sekretara UN

Jeremić bez podrške Vlade za generalnog sekretara UN


Vlada Srbije nije dala podršku bivšem ministru spoljnjih poslova i predsedniku Generalne skupštine Vuku Jeremiću za funkciju generalnog sekretara Ujedinjenih nacija. Rok da Srbija ozvaniči svog kandidata za ovu funkciju istekao je danas, pa iako su gotove sve zemlje u regionu kandidovale svoje predstavnike, jedini Srbin za koga se govorilo da ima velike šanse – Vuk Jeremić, ostao je bez podrške svoje zemlje.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić nije javno obrazložio zašto je Vlada Srbije ostala “nema” i kazao da će”ukoliko bude bilo bilo kakvih odluka, javnost na vreme biti upoznata sa tim”. Na novinarska pitanja o Jeremićevoj kandidaturi slično je reagovao i šef diplomatije Ivica Dačić. On je kazao da Vlada Srbije još nije odlučila o podršci bilo kom kandidatu za generalnog sekretara UN, pa ni Vuku Jeremiću. Prema njegovim rečima, Srbija će se pri donošenju odluke o tome rukovoditi sopstvenim interesima, a podržaće onog kandidata koji ima najviše šansi da postane generalni sekretar i koji je prijatelj Srbije.Jeremić je, pak, još 2013. izrazio je želju da se kandiduje za generalnog sekretara, čak je započeo i sopstvenu promociju započeo 2014. u zgradi UN deleći bedževe sa natpisom “Vuk Jeremić – kandidat Srbije za generalnog sekretara”. Nezvanični izvori navode da je Beogradu iz američkih i britanskih krugova poručeno da je Jeremić za njih neprihvatljiv. Isto tako, spekuliše se da iako je američki student uživa podršku Rusije, ali i Kine. Strani mediji su takođe preneli da Jeremić ima dobar dobar rejting i da je u jednoj britanskoj kladionici dobija veće kvote kao mogući budući gensek od nemačke kancelarke Merkel ili bivšeg britanskog premijera Blera, iako oni i nisu kandidati.

Novi gensek trebalo bi da bude iz Istočne Evrope odakle do sada nije bila osoba na čelu UN. Osim ličnih kvaliteta i iskustva u diplomatiji, kandidat treba da dolazi i iz zemlje čija spoljna politika nije sporna ni za jednu od pet stalnih članica Saveta bezbednosti, koje pri izboru imaju pravo veta.

Šansa za Bugarsku

Pod svodom zdanja na Ist Riveru 12. aprila kandidati će predstaviti svoj program i viziju vođenja UN od 2017. do 2022. Velike šanse, kako se u diplomatskim krugovima govori, ima Irina Bokova, bivša ministarka spoljnih poslova Bugarske. Susedna Hrvatska takođe kandiduje ženu, Vesnu Pusić, bivšu šeficu diplomatije. Slovenija predlaže bivšeg predsednika Danila Tirka, dok će Crnu Goru predstavljati Igor Lukšić, ministar spoljnih poslova. Na spisku kandidata je i Makedonac Srđan Kerim, bivši šef diplomatije, a kandidate su dali i Moldavija, Novi Zeland i Portugalija.

Nikolić: Jeremiću, moju podršku nemate!

TOMISLAV NIKOLIC


Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da ne bi podržao kandidaturu bivšeg šefa diplomatije Vuka Jeremića za funkciju generalnog sekretara UN. Kako kaže, Jeremić bi tamo mislio samo na svoju karijeru, a ne na Srbiju.
 

nonaligned

Poznat
Moderator
Poruka
9.914
Jeremić bez podrške Vlade za generalnog sekretara UN

Jeremić bez podrške Vlade za generalnog sekretara UN


Vlada Srbije nije dala podršku bivšem ministru spoljnjih poslova i predsedniku Generalne skupštine Vuku Jeremiću za funkciju generalnog sekretara Ujedinjenih nacija. Rok da Srbija ozvaniči svog kandidata za ovu funkciju istekao je danas, pa iako su gotove sve zemlje u regionu kandidovale svoje predstavnike, jedini Srbin za koga se govorilo da ima velike šanse – Vuk Jeremić, ostao je bez podrške svoje zemlje.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić nije javno obrazložio zašto je Vlada Srbije ostala “nema” i kazao da će”ukoliko bude bilo bilo kakvih odluka, javnost na vreme biti upoznata sa tim”. Na novinarska pitanja o Jeremićevoj kandidaturi slično je reagovao i šef diplomatije Ivica Dačić. On je kazao da Vlada Srbije još nije odlučila o podršci bilo kom kandidatu za generalnog sekretara UN, pa ni Vuku Jeremiću. Prema njegovim rečima, Srbija će se pri donošenju odluke o tome rukovoditi sopstvenim interesima, a podržaće onog kandidata koji ima najviše šansi da postane generalni sekretar i koji je prijatelj Srbije.Jeremić je, pak, još 2013. izrazio je želju da se kandiduje za generalnog sekretara, čak je započeo i sopstvenu promociju započeo 2014. u zgradi UN deleći bedževe sa natpisom “Vuk Jeremić – kandidat Srbije za generalnog sekretara”. Nezvanični izvori navode da je Beogradu iz američkih i britanskih krugova poručeno da je Jeremić za njih neprihvatljiv. Isto tako, spekuliše se da iako je američki student uživa podršku Rusije, ali i Kine. Strani mediji su takođe preneli da Jeremić ima dobar dobar rejting i da je u jednoj britanskoj kladionici dobija veće kvote kao mogući budući gensek od nemačke kancelarke Merkel ili bivšeg britanskog premijera Blera, iako oni i nisu kandidati.

Novi gensek trebalo bi da bude iz Istočne Evrope odakle do sada nije bila osoba na čelu UN. Osim ličnih kvaliteta i iskustva u diplomatiji, kandidat treba da dolazi i iz zemlje čija spoljna politika nije sporna ni za jednu od pet stalnih članica Saveta bezbednosti, koje pri izboru imaju pravo veta.

Šansa za Bugarsku

Pod svodom zdanja na Ist Riveru 12. aprila kandidati će predstaviti svoj program i viziju vođenja UN od 2017. do 2022. Velike šanse, kako se u diplomatskim krugovima govori, ima Irina Bokova, bivša ministarka spoljnih poslova Bugarske. Susedna Hrvatska takođe kandiduje ženu, Vesnu Pusić, bivšu šeficu diplomatije. Slovenija predlaže bivšeg predsednika Danila Tirka, dok će Crnu Goru predstavljati Igor Lukšić, ministar spoljnih poslova. Na spisku kandidata je i Makedonac Srđan Kerim, bivši šef diplomatije, a kandidate su dali i Moldavija, Novi Zeland i Portugalija.

Nikolić: Jeremiću, moju podršku nemate!

TOMISLAV NIKOLIC


Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da ne bi podržao kandidaturu bivšeg šefa diplomatije Vuka Jeremića za funkciju generalnog sekretara UN. Kako kaže, Jeremić bi tamo mislio samo na svoju karijeru, a ne na Srbiju.
Krik kaze drugacije:
https://imovinapoliticara.krik.rs/display/disp3/profil.php?disp_id=48
 

Slaven777

Legenda
Poruka
54.391
@nonaligned Srbija je praktično jedinstveni primer u istoriji međunarodne zajednice od kraja Drugog svetskog rata da nije nedvosmisleno stala iza svog kandidata za neku visoku funkciju. Ne samo da ga nije podržala, neko je predsednik Srbije pre same kampanje direktno i javno oglašavo protiv njega. U samom finišu, stiglo je protokolno pismo Vučićeve vlade tj. podrške Srbije, koje je došlo toliko stidljivo da je više bilo sramota i predmet kritike Jeremiću u samoj kandidaturi, negoli išta korisno.

To je doslovno jedinstveni slučaj u istoriji UN od 1945. godine do danas.

Da; stidljivo i vrlo sramotno (na kraju). Nakon čak negativne kampanje sopstvene države.

Nema tu ničeg lošeg; niko se ni ne kandiduje bez podrške svoje zemlje. Zapravo, Vučić je ubedio Nikolića da prestane da ga proziva i izglasao podršku upravo da ne bi izbio pravi diplomatski skandal po Srbiju, jer bi ispalo da se Srbija odriče istorijske prilike zbog politikantske sujete.
 
Poslednja izmena:

doppler

Ističe se
Poruka
2.352
Dobar je Jeremić obrazovan, elokventan, pristojan,

SNS nema jednog takvog čoveka, sve prostaci sa kupljenim diplomama i politikom da komšiji crkne krava.

Gledao sam utisak i jezive predloge ,
gde mi živimo , ne gledam pink i hepi pa ni ne znam kojim sve glupostima ispiraju mozak narodu.
Možda izbokotujem TV do posle izbora i onako moji puleni izgleda ne izlaze.
 

Slaven777

Legenda
Poruka
54.391
Sad je u koaliciji sa onima koji su ga iskljucili iz stranke.
Narodna stranka je previše slabašna da deluje samostalno. Cela Vukova ideja, od kada je ušao u politiku, kandidovao se za predsednika, formirao svoju stranku, pa sve do danas, zasnivala se na ideji ukrupnjavanja opozicije. I rekao bih da je jedan od retkih ljudi koji to kapiraju, odnosno razumeju da je to jedini način da se u apsolutno ikojem vidu stane na put Vučićevom režimu. Sve ostale ideje, koje se zasnivaju na tome hajde da pređemo cenzus, što je politika kojom se vode i SRS i METLA i ovi u koaliciji UDS, ima u svojoj suštini samo uhlebljenje u sistem. To što rade gotovo nikakvog smisla nema, u kratkoročnom smislu, a u dugoročnom nešto više (ali takođe vrlo malo).

U tom smislu, Savez za Srbiju i Sporazum sa narodom predstavljaju pokušaji da se najveći deo opozicije objedini pod jednom kapom, uz neke temeljne dogovore, te na tragu je upravo pomenutog ukrupnjavanja opozicije.

Što se tiče ulaska u saradnju sa tvojim mrskim suparnikom, ne znam zašto nužno treba to prikazivati kao nešto negativno? To može predstavljati i dosta značajnu političku zrelost, jer se vidi da ljudi koji su inače ljuti protivnici mogu svoje lične probleme da ostave po strani zarad nekih viših ciljeva (a jedno od najvećih rivaliteta u opoziciji jeste upravo Đilas-Jeremić zemljotres, iza kojeg se krije velika većina problema u opoziciji). Jedna druga krajnost (i to sasvim loša) bi bila da neko, zato što eto, mrzi ovoga na ličnom nivou, neće da se pomiri, i tako doprinosi rascepkanosti (i, posredno, pomaže Vučiću da ima na drugoj strani krhku i razjedinjenu opoziciju, koju je laše poraziti i po njoj mešetariti, kao što se trenutno dešava npr. u DS-u).
 
Poslednja izmena:

nonaligned

Poznat
Moderator
Poruka
9.914
Narodna stranka je previše slabašna da deluje samostalno. Cela Vukova ideja, od kada je ušao u politiku, kandidovao se za predsednika, formirao svoju stranku, pa sve do danas, zasnivala se na ideji ukrupnjavanja opozicije. I rekao bih da je jedan od retkih ljudi koji to kapiraju, odnosno razumeju da je to jedini način da se u apsolutno ikojem vidu stane na put Vučićevom režimu. Sve ostale ideje, koje se zasnivaju na tome hajde da pređemo cenzus, što je politika kojom se vode i SRS i METLA i ovi u koaliciji UDS, ima u svojoj suštini samo uhlebljenje u sistem. To što rade gotovo nikakvog smisla nema, u kratkoročnom smislu, a u dugoročnom nešto više (ali takođe vrlo malo).

U tom smislu, Savez za Srbiju i Sporazum sa narodom predstavljaju pokušaji da se najveći deo opozicije objedini pod jednom kapom, uz neke temeljne dogovore, te na tragu je upravo pomenutog ukrupnjavanja opozicije.

Što se tiče ulaska u saradnju sa tvojim mrskim suparnikom, ne znam zašto nužno treba to prikazivati kao nešto negativno? To može predstavljati i dosta značajnu političku zrelost, jer se vidi da ljudi koji su inače ljuti protivnici mogu svoje lične probleme da ostave po strani zarad nekih viših ciljeva (a jedno od najvećih rivaliteta u opoziciji jeste upravo Đilas-Jeremić zemljotres, iza kojeg se krije velika većina problema u opoziciji). Jedna druga krajnost (i to sasvim loša) bi bila da neko, zato što eto, mrzi ovoga na ličnom nivou, neće da se pomiri, i tako doprinosi rascepkanosti (i, posredno, pomaže Vučiću da ima na drugoj strani krhku i razjedinjenu opoziciju, koju je laše poraziti i po njoj mešetariti, kao što se trenutno dešava npr. u DS-u).
Pa nisi mi jasan.

Ako zelis u koaliciju sa neprijateljem - TO je zelja za uhlebljenjem jer zelis vlast po svaku cenu a ne politicka zrelost. Kakva politicka zrelost lezi u koaliranju sa ideoloski drugacijim od sebe osim zelje za vlasti.

Sto se tice Metle- pa Jovanovic je prvi vec vracao mandat znaci njemu uhlebljenje siguno nije motivacija, on ima platu na faksu.


Ono sto ja vidim kao problem je sto se napumpava prica stalno oko Jeremica i Djilasa ali oni NISU SNAGA OKO KOJE BI se okupila opozicija.

Oni nemaju podrsku naroda da bi bila stozerna opcija opozicije.
Tu snagu mogu da organizuju samo DS/DSS.
 
Poruka
73.614
Dobar je Jeremić obrazovan, elokventan, pristojan,
Па то му неће помоћи код избора. Тај његов "ја сам фини, не дижем глас и читам књиге" наступ никад ни једног српског политичара није довео на власт.

Његов одговор на то је да своју странку назове "народна странка", не би ли се умилио дотичнима.

Резултати су изостали.
 

Slaven777

Legenda
Poruka
54.391
@nonaligned da dodam, znam da smo na susednoj temi sukobili mišljenja oko potrebe da se prave praktični i ideološki kompromisi i ulazi u neprincipijelne saveze. Ali ti moraš da imaš jednu stvar na umu; kada se sa druge strane nalazi jedan džin, potrebno mu je kao protivkandidata staviti drugog džina. To može biti i široka koalicija sastavljena iz gomilice malenih komponenata, ali mora biti džin koji u izvesnom smislu može parirati onima koji su na vlasti. To je tako bilo od kada je istorije i parlamentarizma. Tako je bilo u antičkoj Grčkoj i Rimu i tako je i danas.

Ako ti imaš malu strančicu koja okuplja nekih par procenata građana, kao što je npr. slučaj sa Jeremićevom Narodnom strankom, a ne želiš da napraviš kompromise i uđeš u savezništvo s nekim drugim političkim opcijama, onda je jedina razumna i poštena opcija da se stranka raspusti; ukine sve svoje organe i podnese zahtev Registru za brisanje. U suprotnom imaš situaciju u Crnoj Gori, u kojoj od 1990. godine (zapravo 1944) nikada nije bilo smene vlasti. Kada je opozicija bila ubedljivo najbliža rušenju Milove diktature? Onda kada se potpuno sva objedinila i predstavila jednog čoveka kao kandidata za predsednika.

Njblix.JPG


Sve drugo je, da ponovim tante za kukuriku. U Turskoj Erdogan je na izborima po prvi put dobio teške udarce tek kada su se ujedinili pod jednim plaštom marksisti, liberali klerofašisti i islamski fundamentalisti. To se možda tebi lično ne sviđa (zapravo, ne sviđa se ni meni) ali suština je da je to realnost sveta tj. hajde da kažemo osnova političke prakse u višestranačkim parlamentarnim demokratijama. Ne mora zapravo biti ni stvar u situacijama država sa dominantnim partijskim sistemima; Marin Le Pen je bila izuzetno jaka, ali to joj nije vredelo kada se opozicija nije objedinila iza nje (sad banalizujem malčice, ali shvataš poentu).

Svako ko ne kapira ovo što sam iznad napisao, pre ili kasnije završi kao politički mrtvac.

Sto se tice Metle- pa Jovanovic je prvi vec vracao mandat znaci njemu uhlebljenje siguno nije motivacija, on ima platu na faksu.
Nisam govorio specifično o Jovanoviću, već o ljudima kojim se okružio. Svi pametni i pošteni ljudi, kao npr. Ković, napustili su ga i ostali su ljudi koji su u prvom redu vođeni finansijskim interesom. U njegovom (Miloševom) slučaju, lično, radi se o političkom autizmu (tj. nesposobnosti).

P. S. Što se tiče opozicije udružene iza Sporazuma sa narodom, oni su itekako pokazali da mogu biti — onda kada su zaista svi zajedno — taj džin koji može parirati Vučiću. Veliki protest 13. aprila 2019. godine:

 
Poslednja izmena:

nonaligned

Poznat
Moderator
Poruka
9.914
@nonaligned da dodam, znam da smo na susednoj temi sukobili mišljenja oko potrebe da se prave praktični i ideološki kompromisi i ulazi u neprincipijelne saveze. Ali ti moraš da imaš jednu stvar na umu; kada se sa druge strane nalazi jedan džin, potrebno mu je kao protivkandidata staviti drugog džina. To može biti i široka koalicija sastavljena iz gomilice malenih komponenata, ali mora biti džin koji u izvesnom smislu može parirati onima koji su na vlasti. To je tako bilo od kada je istorije i parlamentarizma. Tako je bilo u antičkoj Grčkoj i Rimu i tako je i danas.


Nisam govorio specifično o Jovanoviću, već o ljudima kojim se okružio. Svi pametni i pošteni ljudi, kao npr. Ković, napustili su ga i ostali su ljudi koji su u prvom redu vođeni finansijskim interesom. U njegovom (Miloševom) slučaju, lično, radi se o političkom autizmu (tj. nesposobnosti).

P. S. Što se tiče koalicije iza Sporazuma sa narodom, oni su itekako pokazali da mogu biti — onda kada su zaista svi zajedno — taj džin koji može parirati Vučiću.
Prvo, mislim da se precenjuje Vuciceva moc.

Drugo, Vucic nije bio nikakav dzin do pre par godina. On je stvorio ovog politickog mutanta od stranke , sator stranku koja okuplja sve po potrebi u par godina.

Sa onolikim politickim bagazom soviniste iz devedesetih, cinjenice da je bio u vlasti sa Milosevicem uspeo je sebe da "rehabilitira" i jos da kazem stvori ovog hibrida.

Mislim da opozicija moze od njega mnogo da nauci o propagandi, marketingu i slicno. On je igrao u Plesu sa zvezdama , bio ziri u Zvezdama granda. Prosto covek je bukvalno dubio na glavi da bi bio tu gde je. Ali nije tukao vlast, cepao sakoe i slicno.

Sta radi ova opozicija?
 

3BEP

Veoma poznat
Poruka
10.407
Prvo, mislim da se precenjuje Vuciceva moc.

Drugo, Vucic nije bio nikakav dzin do pre par godina. On je stvorio ovog politickog mutanta od stranke , sator stranku koja okuplja sve po potrebi u par godina.

Sa onolikim politickim bagazom soviniste iz devedesetih, cinjenice da je bio u vlasti sa Milosevicem uspeo je sebe da "rehabilitira" i jos da kazem stvori ovog hibrida.

Mislim da opozicija moze od njega mnogo da nauci o propagandi, marketingu i slicno. On je igrao u Plesu sa zvezdama , bio ziri u Zvezdama granda. Prosto covek je bukvalno dubio na glavi da bi bio tu gde je. Ali nije tukao vlast, cepao sakoe i slicno.

Sta radi ova opozicija?
šaka na licu.png
 

Straks92

Buduća legenda
Moderator
Poruka
45.281
Prvo, mislim da se precenjuje Vuciceva moc.

Drugo, Vucic nije bio nikakav dzin do pre par godina. On je stvorio ovog politickog mutanta od stranke , sator stranku koja okuplja sve po potrebi u par godina.

Sa onolikim politickim bagazom soviniste iz devedesetih, cinjenice da je bio u vlasti sa Milosevicem uspeo je sebe da "rehabilitira" i jos da kazem stvori ovog hibrida.

Mislim da opozicija moze od njega mnogo da nauci o propagandi, marketingu i slicno. On je igrao u Plesu sa zvezdama , bio ziri u Zvezdama granda. Prosto covek je bukvalno dubio na glavi da bi bio tu gde je. Ali nije tukao vlast, cepao sakoe i slicno.

Sta radi ova opozicija?
Pa da, DOS mediji su dozvolili Vučiću da pleše na pinku a Vučić ne dozvoljava ples Boška na pinku.
 

nonaligned

Poznat
Moderator
Poruka
9.914
Dobro ti se uvek sablaznjavas na moje postove ali dok opozicija ne shvati vaznost marketinga - dzaba sve.
A Djilas mu dodje neki mag za marketing.

Ajde sad pokazite se sta znate.
Kako cete sutra da se borite sa siptarskom propagandom kad ne mozete sa ovom.
 

nonaligned

Poznat
Moderator
Poruka
9.914
Pa da, DOS mediji su dozvolili Vučiću da pleše na pinku a Vučić ne dozvoljava ples Boška na pinku.
Pa ne mozete vi da ebete Zeljka a posle da se cudite sto vas ne zove.
Zvao bi Zeljko, on bi sve zvao zbog popularnosti. Ne verujem da njemu neko nesto brani.

Ali kad idete djonom na njih, dobijete djon.
 

Straks92

Buduća legenda
Moderator
Poruka
45.281
Pa ne mozete vi da ebete Zeljka a posle da se cudite sto vas ne zove.
Zvao bi Zeljko, on bi sve zvao zbog popularnosti. Ne verujem da njemu neko nesto brani.

Ali kad idete djonom na njih, dobijete djon.
Pa prvi je Željko počeo da piše otvorena pisma i da proziva. Očigledno nisi pratila politiku od starta, tačnije od 2012. Mitrović je poprilično ucenjen zbog slučajeva oko sina koji je zgazio devojku i one mrtve ljubavnice i od tada počinje da piše otvorena pisma i proziva opoziciju uz razne uvrede i to prvi.
 

3BEP

Veoma poznat
Poruka
10.407
Dobro ti se uvek sablaznjavas na moje postove ali dok opozicija ne shvati vaznost marketinga - dzaba sve.
A Djilas mu dodje neki mag za marketing.

Ajde sad pokazite se sta znate.
Kako cete sutra da se borite sa siptarskom propagandom kad ne mozete sa ovom.
O čemu pričaš ženo božja..Naravno da opozicija shvata šta je marketing ali ti izgleda ne znaš šta je diktatura.Kako možeš da se boriš sa medijskom mašinerijom kada su svi mediji ili kupljeni od vučića ili stavljeni pod direktnu kontrolu.I ne samo mediji nego i REM i sve institucije.:dash:
 

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.