Jeremić: Srbija stremi dijalogu s Prištinom

gost 186118

Veoma poznat
Poruka
10.118
Srbija traži kompromisno rešenje za Kosovo i stremi dijalogu sa Prištinom, ali vlada u Prištini mora da načini korak ka nama, izjavio je ministar inostranih poslova Srbije Vuk Jeremić za austrijski list “Profil”.

U intervjuu koji je dao pre nego što je Parlamentarna skupština Saveta Evrope (PS SE) ogromnom većinom glasova usvojila rezoluciju o trgovini ljudskim organima na Kosovu, Jeremić je rekao da u Srbiji odavno postoje istrage o tome, da za srpsku javnost to nije novost i da sada to treba da postane predmet međunarodne istrage.


Na konstataciju lista da kosovski premijer Hašim Tači govori o “srpskoj zaveri”, šef srpske diplomatije je rekao da niko ne može ozbiljno da ospori kredibilitet švajcarskog senatora Dika Martija.Na pitanje šta će Srbija uraditi kada se nađe pred izborom - članstvo u EU ili Kosovo, Jeremić je rekao da je članstvo u EU najvažniji cilj Srbije i da je teško zamislivo da će Srbiju postaviti pred takav izbor jer neke članice EU ne prihvataju Kosovo kao nezavisnu državu.


“Ako bi se to ipak desilo, to bi imalo pogubne posledice po stabilnost Balkana”, rekao je Jeremić.
Šef srpske diplomatije je izjavio da Srbija radi sve da bi uhapsila haškog begunca Ratka Mladića i da je tesna saradnja Srbije sa Haškim tribunalom nesporna. “Izručenje Mladića u svakom slučaju nije politički problem, već čisto logistički”, rekao je Jeremić.


Ministar inostranih poslova Srbije je istakao da su odnosi Srbije i Austrije odlični, iako Austrija ima potpuno suprotan ugao gledanja kada je u pitanju Kosovo. “Odlučujuće je da se vlada u Beču zalaže za evrointegracije balkanskih država, dakle i za članstvo Srbije. Ove godine želimo da dobijemo status kandidata, članstvo u EU je naš strateški cilj”, istakao je Jeremić.

................
Ви се у своје име договарајте са вашим другаром Тачијем шта год желите али ми Срби и грађани Србије нити признајемо то, нити ћемо признати. Шта још треба да се догоди да одустанете од разговара са ратним злочинцем и криминалцем Хашимом Тачијем, пред којим стоје заиста тешке оптужбе ?
 
Kako ih nije sramota da pominju neke pregovore :eek: Ovo je retardirana Vlada,kazem retardirana zato sto dok svih 17 stranaka u toj Vladi namiri svoju alavost,nemaju oni vremena,a i ne znaju da se bave interesima drzave....
Dobili su 70 milijardi dolara da izgrade Srbiju-u prevodu da Srbiju dokusure,sto su oni maksimalno odradili.....
Sada pakuju kofere,lovu su po svetu sklonili,pasosi spremni.... bice bezanije :mrgreen:
 

Back
Top