Одакле ти идеја да Вучићеви противници треба да гласају за Хамдију и Бошка???
Постоји и трећа опција.
Da se prebrojimo. Prva i glavna opozicija je DS u pet i vise kolona (DS, SZS, Jeremicevci, Borkovi levicari i Zoki bunda izvinjavam se ako sam nekog izostavio). Ko jos fantazira da bi ova skuptina olosa mogla da dobije kriticnu masu. Pa oni su razlog sto su ovi sada toliko jaki, jer sama pomisao na bilo kakav povratak DS-a izaziva fizicko i mentalno gadjenje kod ljudi. A oni su danas kicma opozicionog delovanja.
Malo van tog okvira deluje PSG. U svojim najsvetlijim danima, kada je Jankovic oformio pokret on nije imao ozbiljan rast dovoljan da ugrozi AV-a. Naravno sam Jankovic se potrudio da sam sebi “puca u noge” vodeci tviter kampanju. Njegov naslednik Serjoza Trifunovic je po tom pitanju jos debilniji. Avanturista i egzibicionista, zajednicko sa Jankovicem ima upotrebu tvitera u retardirane svrhe i tu sav njegov kvalitet nestaje. Pa Beli Preletacevic je imao ozbiljniju kampanju od onoga sto cini Sergej.
Ali sve i da Sergej bude magnet za neke nezadovoljne, to je isto ta gradjanska opcija koja nije dovoljna ni kada je najbronija. Jer ako zelis da preuzmes vlast moras da imas nacionalno orijentisane birace koji su ipak dominantniji.
E tu dolazi Bosko Obradovic. On je dar sa neba za AV i ekipu. Jedna neopevana buda.letina koju je iznedrio DSS i koja je na kraju preuzela od DSS-a te umerene desnicare. Svojim medijskim nastupima i retardizmima Bosko je uspeo da ogadi i ovu opciju i pasivizuje mnoge nezadovoljne birace. DSS jednostavno nije ni blizu neke snage niti ima kapacitet da privuce ovu opciju, a sve i da ima podjednako ne bi saradjivali ni sa SNS ni sa gradjanskom opozicijom. Da ne zaboravimo i Noga iz Dveri za kojeg sam do skoro mislio da je pametan momak. Ispostavilo se da je to jos jedna zestoka bud.ala koja se igra politike.
Svi zajedno oni ne prelaze 25 odsto. I to ne zato sto je AV tako sjajan i sto je kod nas med i mleko, vec zato sto je opozicija gora i od lose vlasti. AV ispred sebe ima putinovsku politicku scenu, odnosno ima opoziciju koja vise budi prezir nego sto dobija podrsku i koja sama sebe najbolje minira. A da je narod nezadovoljan to nema sumnje, Samo sto se to nezadovoljstvo ne preliva na podrsku opoziciji ovakvoj kakva je.
Dakle ne moze AV da se plasi dokk god je njegova najveca opozicija najtoksicniji politicki brend – DS - u svim oblicima i dok je nacionalno orijentisana opozicija osudjena samo na Dveri.
A onda procitas sta je Jeremic rekao, da sledece godine Vucic gubi na izborima i ostanes u cudu i pitas se u kojoj realnosti ovaj covek zivi. On nije uspeo da se nametne kao nacionalna opcija odnosnon alternativa jer se svojim delovanjem vise vratio izvornom DS-u, nego sto je uspeo da nekom ozbiljnom pricom privuce tu umerenu desnicu.