Jeremić se smeje Đilasovoj koaliciji, opozicionar pokazao mišljenje, sada je sve jasno

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mislis zasto Dzilas nije usao u koaliciju za Vucicem? Ko zna, nikad nije kasno.
Ako je sudeći po dosadašnjim naznakama, imaju oni neki dogovor. SNS ostaje na vlasti u državi, ovi što zatvaraju ulice i maltretiraju građane, dobijaju Beograd, ali sa blagom većinom, tako da bi u radu u Beogradu mogli da naiđu na dosta problema od strane opozicije.
Videćemo, ali za sada najbliže ideje imaju baš SNS i ova koalicija Đilas i ekipa.
 
Ako je sudeći po dosadašnjim naznakama, imaju oni neki dogovor. SNS ostaje na vlasti u državi, ovi što zatvaraju ulice i maltretiraju građane, dobijaju Beograd, ali sa blagom većinom, tako da bi u radu u Beogradu mogli da naiđu na dosta problema od strane opozicije.
Videćemo, ali za sada najbliže ideje imaju baš SNS i ova koalicija Đilas i ekipa.
Realno njih dvojica i jesu ubedljivo najsposobniji politicari u Srbiji, svi ostali su im samo prirepci, na zalost takva nam je politicka scena. A i poprilicno su slicni, strahovito ubedjeni da su oni bogom dani i da ih ostali moraju slusati. Mislim kada cujem njihovo hvalisanje, najbolji student u istoriji fakulteta, inzenjer covek... bljak. Dana radnog staza u struci nemaju nijedan ni drugi ali su vrlo rano usli u politiku i od politike dobili sve, jos od studentskih dana.
 
Vuk Jeremić, predsednik Narodne stranke, je isprozivao Dragana Đilasa i njegovu koaliciju „Srbija protiv nasilja“.

735406_vjerem_f.webp


Naime, na platformi Iks (nekadašnji Tviter) objavljena je fotografija članova opozicije koji se nalaze u autobusu. U prvim redovima, sede Marinika Tepić, potpredsednica SSP-a i Đilasova saradnica, i Zdravko Ponoš, nekadašnji Jermeićev saradnik, dok su ostali iza.

Međutim ono što je izazvalo smeh i navelo Vuka Jeremića da lajkuje objavu (označi da mu se sviđa) jeste legendarni glumac i komičar Miodrag Andrić Ljuba Moljac, koji je sa ovim nadimkom igrao ulogu patološkog lažova, a koji je u kariranom odelu smešten, simbolično, pored Marinike Tepić

Da je koalicija „Srbija protiv nasilja“ oličenje cirkusa, karikatura, očigledno misli I Vuk Jeremić koji je fotografiju sa opisom „plačem“ i emotikonima koji „umiru od smeha“, označio da mu se sviđa.

845137_806949-vuk-jeremic-orig_iff.png


Doduše, Vuk Jeremić je pre mesec dana i gostujući u jednoj emisiji poručio da tamo gde je Dragan Đilas nema demokratije.

- Nismo ničiji, i kao takvi uvek smo bili predmet napada da priđemo tom polu opozicije u kom, da se ne lažemo, nema neke demokratije i slobode mišljenja, tamo se zna ko je prvi i ko je gazda - istakao je predsednik Narodne stranke, jasno aludirajući na Dragana Đilasa.

https://www.alo.rs/vesti/izbori-2023/835568/opozicionar-pokazao-misljenje-sada-je-sve-jasno/vest

Bilo jasno i pre ove teme...
 
To šta političari pričaju mene ne zanima. Ja gledam samo dela. Da li si se udružio ili nisi. Ako nisi, a ostali jesu, onda je do tebe. Objašnjenja me ne zanimaju jer znam da oni uvek mogu da slože priču kako su oni eto hteli ali drugi su im krivi. Tako da me izgovori ne zanimaju. Ako smo u situaciji da se oni svi pojedinačno bore za cenzus, onda je očigledno da moraju zajedno. A kad vidim Jeremića, Tadića i Radula koji u svakom izbornom ciklusu muku muče da se ujedine sa ostalima, onda je jasno da nisu timski igrači. Pa što onda idu na izbore? Da dobiju 50% ne mogu. Idu da dobiju 3% i zasednu u fotelje. Što bih ja glasao za nekoga da dobije fotelju ako on sam neće da se udruži da menja vlast? Pa nisam toliko lud. Ja ne znam kako vi ostali to možete.
Постоје и постизборне коалиције. Али, слажем се да је цензус једино битан, уколико си испод, мани се политике.
 
Ne, ne razumem te sem u tome da ti je izrazito stalo da Vucic ne bude na vlasti ali nemam nikakvu informaciju sta je tvoj polticki stav - EU ili Kosovo. Ne moze da ti politicki stav bude anti-Vucic kada on nema jasno definisano sta radi, malo je za EU, malo za Rusiju, malo je da da Kosovo a nekad ne bi dao ni parce te teritorije.

Nije poenta u saradnji da umesto kalifa dovedete novoga kalifa, poenta je u kurvarluku, politickom. Pa ako se u prsa busas da si patriota, da si do srzi posten a onda radis prevaru svojih glasaca samo da bi dosao u pozciju da udjes u parlament to ce ti se obiti o glavu vec na sledecim izborima.

Ekipa oko Djilasa nema izbora, niko od njih samostalno ne bi presao cenzus, niko logisticki sam ne bi mogao van Vracara i Dorcola da odradi kampanju, zajednicko im je da su protiv Vucica, nacelno su svi za demokratiju, jos nacelnije za EU ali vrlo nemusti oko pitanja Kosova (niko se javno ne usudjuje da kaze ko y.e.b.e Kosovo, dajemo ga Siptarima). Svi su oni boranija i gologuzani koji se slepaju uz Djilasa, on je za njih i politicka i finansijska elita, zamisli kada neko od politickih "vodja" opozicionih partija sa drzavnom platom od 100-120 hiljada dinara stane uz coveka koji godisnje obrce 70-80 miliona eura, sta on ima da mu prica ili ga savetuje, on samo dudla k.i.t.u nekom takvome.

Zavetnici ili Jeremic imaju stav i drze ga se dok izbori ne prodju, da li ce posle izbora za ulazak u valst biti spremni da se odreknu Kosova to treba njihovi glasaci da procene. ja ne moram, iovako ne glasam.
Мада се слажем са свим што си написао, само је опција да гласаш за СНС/СПС гора од твоје опције негласања.
 
Ko kaze da su se u opoziciji udruzili po takvim principima koje ti ovde predstavljas? Mislis li da bi se odrekli vlasti na izborima koje su dobili zarad goluba na grani odnosno eventualne vlasti na ponovljenim izborima za par meseci? Ko im garantuje da ih Vucic nece pocistiti kad izadju za 3 meseca samostalno na izbore? Ko DSS-u ili Zavetnicima garantuje da ce biti deo vlasti posle tih novih izbora odnosno zasto bi ih Dzilas uzeo u koaliciju?

Privremenu tehničku vladu niko ne bi mogao da "prisvoji" ako te to muči jer svako ko bi bio nezadovoljan može da se povuče i da je "sruši". Dakle morali bi zajedno da rade i u tom periodu bi se bavili samo pitanjima oko kojih se slažu, što se ovde dosta potcenjuje. Nisam video da u razgovorima neko govori "ajde da uradimo stvari oko kojih se slažemo", nego su svi u fazonu "nema od toga ništa jer se oko nečega ne slažemo". I taj negativan, hejterski, pesimistički stav je ono što je glavni problem srpskog mentaliteta i onemogućava nas da se pomerimo sa mrtve tačke.

Ako je sudeći po dosadašnjim naznakama, imaju oni neki dogovor. SNS ostaje na vlasti u državi, ovi što zatvaraju ulice i maltretiraju građane, dobijaju Beograd, ali sa blagom većinom, tako da bi u radu u Beogradu mogli da naiđu na dosta problema od strane opozicije.
Videćemo, ali za sada najbliže ideje imaju baš SNS i ova koalicija Đilas i ekipa.

Pa naravno, ako opozicija pobedi u Beogradu, to nije zato što je to volja naroda, nego što su se Vučić i Đilas tako dogovorili ;)

A da će biti preletanja, u to budi siguran. Cenim da će među prvima preletati odbornici Zavetnika.

Постоје и постизборне коалиције. Али, слажем се да је цензус једино битан, уколико си испод, мани се политике.

Postoje, ali se gubi sinergijski efekat. Ja i mnogi glasači nećemo da glasamo za cenzus partije. Šta imamo od toga? Ne donose nikakve promene, samo dobijaju fotelje. Međutim, ako se udruže pre izbora, onda pokazuju na delu da mogu zajedno. I to je ono što motiviše ljude da glasaju. Opšte je poznato da svi autorativni režimi padaju kad se opozicija udruži. Predizborna koalicija je zato veoma korisna da ja kao glasač procenim njihovu sposobnost da se udruže. Ako toga nema, onda i ne izlazim na izbore. Naravno, oni mogu posle izbora da se udružuju, ali to obično biva jalov posao jer se radi "prisilno". Čak i ako formiraju vladu, to postane problematično i brzo puca. Dobija se Crnogorski scenario. Tako da kao rezultat toga opet dolaze ponovni izbori. Pa zašto onda u samom startu nisu mogli da se dogovore da tako bude? Lepo idu svi zajedno na izbore, u tom periodu pokažu kako mogu zajedno, zatim sledi tehnička vlada, pa novi izbori i svako na svoju stranu. Umesto ovoga da se svako bori za cenzus, postavljaju noge jedni drugima, neki budu ispod cenzusa, onda se polse izbora "prisilno" udruže, pa u vlasti krenu da se podbadaju, pa padne vlada, pa opet dođu izbori, pa opet jedni drugima postavljaju noge... kad ćemo da izađemo iz tog besmisla srpske politike?
 
Privremenu tehničku vladu niko ne bi mogao da "prisvoji" ako te to muči jer svako ko bi bio nezadovoljan može da se povuče i da je "sruši". Dakle morali bi zajedno da rade i u tom periodu bi se bavili samo pitanjima oko kojih se slažu, što se ovde dosta potcenjuje. Nisam video da u razgovorima neko govori "ajde da uradimo stvari oko kojih se slažemo", nego su svi u fazonu "nema od toga ništa jer se oko nečega ne slažemo". I taj negativan, hejterski, pesimistički stav je ono što je glavni problem srpskog mentaliteta i onemogućava nas da se pomerimo sa mrtve tačke.Pa naravno, ako opozicija pobedi u Beogradu, to nije zato što je to volja naroda, nego što su se Vučić i Đilas tako dogovorili ;)

A da će biti preletanja, u to budi siguran. Cenim da će među prvima preletati odbornici Zavetnika.Postoje, ali se gubi sinergijski efekat. Ja i mnogi glasači nećemo da glasamo za cenzus partije. Šta imamo od toga? Ne donose nikakve promene, samo dobijaju fotelje. Međutim, ako se udruže pre izbora, onda pokazuju na delu da mogu zajedno. I to je ono što motiviše ljude da glasaju. Opšte je poznato da svi autorativni režimi padaju kad se opozicija udruži. Predizborna koalicija je zato veoma korisna da ja kao glasač procenim njihovu sposobnost da se udruže. Ako toga nema, onda i ne izlazim na izbore. Naravno, oni mogu posle izbora da se udružuju, ali to obično biva jalov posao jer se radi "prisilno". Čak i ako formiraju vladu, to postane problematično i brzo puca. Dobija se Crnogorski scenario. Tako da kao rezultat toga opet dolaze ponovni izbori. Pa zašto onda u samom startu nisu mogli da se dogovore da tako bude? Lepo idu svi zajedno na izbore, u tom periodu pokažu kako mogu zajedno, zatim sledi tehnička vlada, pa novi izbori i svako na svoju stranu. Umesto ovoga da se svako bori za cenzus, postavljaju noge jedni drugima, neki budu ispod cenzusa, onda se polse izbora "prisilno" udruže, pa u vlasti krenu da se podbadaju, pa padne vlada, pa opet dođu izbori, pa opet jedni drugima postavljaju noge... kad ćemo da izađemo iz tog besmisla srpske politike?
Većina birača neće da glasaju za vlast niti za tu antisrpsku koaliciju. Oni zajedno mogu da dobace do malo ispod 50% birača u najboljem slučaju. Nadam se da će ovaj put veči deo procenata da uzmu nacionalne partije.
 
Većina birača neće da glasaju za vlast niti za tu antisrpsku koaliciju. Oni zajedno mogu da dobace do malo ispod 50% birača u najboljem slučaju. Nadam se da će ovaj put veči deo procenata da uzmu nacionalne partije.

Pa vidi... oni moraju zajedno pa moraju. Čak i posle izbora, ako bi imali dovoljno za smenu vlasti, opet moraju zajedno. Ne znam po kojoj logici misliš da samo EU ili samo Ruska opcija mogu da pobede apsolutno? Ja se slažem da je jednoumlje najbolje, svi misle isto i pravi se idealna vlada, ali to nije realno. Moramo da tražimo rešenja na osnovu realne situacije a ne na osnovu bajki kako bi želeli da bude.
 
Pa vidi... oni moraju zajedno pa moraju. Čak i posle izbora, ako bi imali dovoljno za smenu vlasti, opet moraju zajedno. Ne znam po kojoj logici misliš da samo EU ili samo Ruska opcija mogu da pobede apsolutno? Ja se slažem da je jednoumlje najbolje, svi misle isto i pravi se idealna vlada, ali to nije realno. Moramo da tražimo rešenja na osnovu realne situacije a ne na osnovu bajki kako bi želeli da bude.
Smena vlasti nije poželjna ako će da dođu gori od njih,m to je ova prozapadna koalicija.
 
Smena vlasti nije poželjna ako će da dođu gori od njih,m to je ova prozapadna koalicija.

Pa vidi, ne pitaš se ti o tome već građani. Ako građani glasaju pola za EU partije, pola za Rusiju i Kinu, onda oni svi zajedno formiraju vlast. Ako ćemo demokratsku državu, vlast mora da se reprezentuje volju naroda. Pa onda kasnije, recimo nekim refendumom se vidi koja strana će da prevaga.
 
Pa vidi, ne pitaš se ti o tome već građani. Ako građani glasaju pola za EU partije, pola za Rusiju i Kinu, onda oni svi zajedno formiraju vlast. Ako ćemo demokratsku državu, vlast mora da se reprezentuje volju naroda. Pa onda kasnije, recimo nekim refendumom se vidi koja strana će da prevaga.
Tako je, a građani (i seljani) neće da glasaju za tu koaliciju nasilnika koji blokiraju gradove. Neće da KiM otpišu, da bi ekipa imala fotelje. Zato se nadam većem broju glasova nacionalnih partija ovaj put.
 
Tako je, a građani (i seljani) neće da glasaju za tu koaliciju nasilnika koji blokiraju gradove.

Misliš oslobađaju gradove? Sad smo blokirani nemaštinom, poskupljenjima, korupcijom, burazerskim kombinacijama i nameštenim tenderima, medijskim mrakom.

Neće da KiM otpišu, da bi ekipa imala fotelje.

Nećeš da otpišeš nešto što već sad nemamo? Pa dobro, ne govore ljudi kako Srbi vode nebesku politiku. Neotpisuju nešto što nemaju ;)
 
Ne razumeš me, nebitno je ko je bio za šta. Bitan je rezultat. Ili si u timu ili si solo. Ako si solo, što bi ja glasao za tebe? Da dobiješ 3% i fotelju? Nisi smenio vlast a kaplje ti lova. Neka hvala. Glasam samo za one koji mogu da dovedu do promena. U desnici je to samo DSS jer su oni rekli da mogu da sarađuju sa ostalima (Evropskim blokom). Zavetnici i Jeremić neće. Ok, onda znači da ih promene ne zanimaju, samo da pređu cenzus. Glas za njih ti je glas da ostane Vučić. Neka hvala.
A ovi što su ušli u koaliciju neće zasesti u fotelju? Pa kada se objave rezultati i slučajno opozicija pobedi počelo bi cenkanje kao na pijaci ,,može li onoliko, ovoliko", ,,e pa neću, oboriću vladu".
 
A ovi što su ušli u koaliciju neće zasesti u fotelju? Pa kada se objave rezultati i slučajno opozicija pobedi počelo bi cenkanje kao na pijaci ,,može li onoliko, ovoliko", ,,e pa neću, oboriću vladu".

Pa vidi, mnogo ima partija na sceni, moraju da se udruže. Po meni je bolje i poštenije prema građanima da to urade PRE izbora, jer tako pokazuju glasačima da mogu da sarađuju, nego jajarski posle izbora. Ja lično ne volim to kalkulanstvo gde partije pre izbora kriju da će sarađivati sa nekim jer to nije "popularno", a onda kad prođu izbori, po principu, može nam je, sad ćemo da radimo šta hoćemo. Upravo to izigravanje volje glasača je nešto što demorališe glasače i zato redovno imamo slabu izlaznost. Međutim, vidim ovde da ljudi podržavaju taj kalkulantski stav, čak je i pohvalno da se krije namera pa da se oni udružuju POSLE izbora kad više ne može da ih stigne "kazna naroda", što bi se reklo, ti glasaš za jedno, oni urade drugo. Očigledno da većina nema ništa protiv da ih političari guze te sam ja koji insistiram na transparentnosti i otvorenim kartama očigledno u manjini ;)
 
Jeremić, Tadić i Radule su solo igrači koji, bez obzira i na neke ok stavove, mogu samo da odmognu opoziciji. Ako želimo promene, to mora da se uradi zajedničkim radom, bez obzira koliko je ponekad teško naći zajednički jezik. Zato bih ja gorepomenutu trojku zaobišao kod glasanja. Možda je vreme i za penziju.
Jok brate, nema promene promenom vlasti , nego promenom onog kome hoces da osvojis vlast...
Posto narod ne zeli da nekome osvaja nego zeli da od osvojenog ochepi, to nista nije zrelo za promenu i promene nece biti...

Narod je jos i navikao na oportunizam kojim ga redovno hrani SNS, malo lazno preko tv malo istinito preko nekih udaljenih pogodnosti, eee bas mi je zao niste stigli, neka sticicete sledeci put..

Narod se malo pokvario od SNS to jeste, ali nema tu mnogo nazad...nesto sto se lako pokvari , tesko se popravlja....
 
Pa vidi, mnogo ima partija na sceni, moraju da se udruže. Po meni je bolje i poštenije prema građanima da to urade PRE izbora, jer tako pokazuju glasačima da mogu da sarađuju, nego jajarski posle izbora. Ja lično ne volim to kalkulanstvo gde partije pre izbora kriju da će sarađivati sa nekim jer to nije "popularno", a onda kad prođu izbori, po principu, može nam je, sad ćemo da radimo šta hoćemo. Upravo to izigravanje volje glasača je nešto što demorališe glasače i zato redovno imamo slabu izlaznost. Međutim, vidim ovde da ljudi podržavaju taj kalkulantski stav, čak je i pohvalno da se krije namera pa da se oni udružuju POSLE izbora kad više ne može da ih stigne "kazna naroda", što bi se reklo, ti glasaš za jedno, oni urade drugo. Očigledno da većina nema ništa protiv da ih političari guze te sam ja koji insistiram na transparentnosti i otvorenim kartama očigledno u manjini ;)
Ne mora da se udruze...
Sto bi se udruzivale, da bi sjahao jedan i uzjahali njih 20
Narod bre nista ne interesuje, toliko je ogrezao za svoje dupe ili u opsti kradez da ga stvarno nista ne interesuje, ima jednostavnu logiku , sta god bude zvanicno ja cu krasti nezvanicno.

Nije dzaba obozavao udaranje pesnicom u sto ovolikih godina...to je gen....
 
Vise je nego ocigledno da narod veruje u obecanja predsednika a ne veruje u obecanja koja i ne dobija od ostalih...
Pazi uzmes plan , gledas, ne vidis nista....bukvalno nista nema od ideje i plana...
Druga je stvar sto mene da pitas, nista ne bih rekao ovakvom narodu , jer ili ce da zluradi ili nece razumeti , glupo je ista da pricam, to se odradi i onda se vidi...
Dakle neko kao ja moze da promeni stvar, ali nikad nece biti u poziciji da promeni stvar...to je vise nego jasno....
To sto sam ja video da licno mogu vrlo lako da menjam stvari je stvar slucajnosti da su neki ljudi pomislili da sam iz DB, a culi su pozitivne procene ljudi koji me znaju, eto kiksa u proceni , pa mislili DB = SPS = SNS = drzava u dubini sto zovete...

Ali sam narod to ne moze, pa nije genije...
Drugo ni drustvo nije zrelo nego je lepo nazadovalo , zene nam feministkinje a muskarci seljoberi jer se tako slazu medjusobno....prave efikasan par, sto je ipak bitno...

Ako nisu upareni , onda nista od zajednicke srece, sto mogu da potvrde feministkinje koje ne zele da budu sa seljoberima...ali ne mogu da budu sa neseljoberima....

Mene ne bi iznenadilo da Vucic izvede manevar predsednika bez portfelja, tj da bude predsednik koji je postavljen kao neka funkcija a da se ponasa kao da je predsednik drzave dok ce predsednik drzave biti neko kao bivsi gradonacelnik BG , znaju kako se bese zove ali nisu sigurni , ali znaju da je gradonacelnik, ali ionako nije vazan...
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top