Jeremić: Albanija ostala usamljena u svom zahtevu

• Začetnik teme Začetnik teme Halix
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Halix

Elita
Poruka
16.204
Jeremić: Albanija ostala usamljena u svom zahtevu

Beta | 15. 06. 2012. - 22:10h | Foto: FoNet | Komentara: 0

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić poručio je danas da tamo gde su suverene države nema mesta za Kosovo i da je Albanija ostala usamljena u zahtevu za učešće Kosova u regionalnoj saradnji.

215072_0203-jeremic-foto-fonet_f.jpg

"Politika Srbije, koja je očigledno dobila podršku na samitu šefova država i vlada Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi (SEECP) svih osim Albanije, jasna je - tamo gde je mesto suverenim državama, Kosovu nema mesta", rekao je Jeremić televiziji B92 komentarišući to što danas nije usvojena zajednička deklaracija posle samita SEECP zbog neslaganja delegacije Albanije sa predloženim tekstom.

On je kazao da je Albanija ostala usamljena u svom zahtevu jer su se sve ostale države članice složile oko teksta deklaracije koji je predložila Srbija.

"Razlog zbog kojeg za Albaniju to nije bilo prihvatljivo je to što u dokumentu Kosovo nije bilo tretirano kao ravnopravan član", rekao je Jeremić.

On je kazao da će Srbija svim diplomatskim i pravnim sredstvima blokirati prisustvo Kosova u međnarodnim organizacijama i da će zatvarati vrata Prištini na svakom mestu.

"Gde su ostali članovi države, tu Kosovo ne može da bude član, niti će biti. Što se tiče učešća delegacija Prištine na regionalnim skupovima, to je tema razgovora u Briselu između Beograda i Prištine i tu postoje različita tumačenja", rekao je Jeremić.

Upitan da prokomentariše to što je Hrvatska na samit SEECP poslala delegaciju na nižem nivou, Jeremić je rekao da su vrata Srbije otvorena svima a da je pitanje za Hrvatsku na kojem nivou želi da bude predstavljena.

http://www.blic.rs/Vesti/Politika/328570/Jeremic-Albanija-ostala-usamljena-u-svom-zahtevu

Kod kog li je profesora Vučko učio školu... :think: :D

Vremena kada se u Beograd islo po savete i dozvole davno su prosla. To se videlo i na inguraciji Nikolica.... Jeremic je ostar na davanju izjava za domacu stampu . Videcete kada se ovaj isti samit ( koji je nista drugo do sviranja onoj muskoj raboti ) bude organizovao u Makedoniji :)... Brisel je juce jasno dao do znaja Nikolicu da je normalizacija odnosa sa Kosovom zadatak br. 1 !!!!

Vremena kada se u Beograd islo po savete i dozvole davno su prosla. To se videlo i na inguraciji Nikolica.... Jeremic je ostar na davanju izjava za domacu stampu . Videcete kada se ovaj isti samit ( koji je nista drugo do sviranja onoj muskoj raboti ) bude organizovao u Makedoniji :)... Brisel je juce jasno dao do znaja Nikolicu da je normalizacija odnosa sa Kosovom zadatak br. 1 !!!!

Brisel to govori deset godina.A mi ćemo da činimo sve da ti odnosi budu na što nižoj tačci.A to znači da ćeš ti Srbima i dalje da ga dudlaš.I dalje ćete kao najveći slepci da gledate u Beograd.

I Vokri se zaradovao da će da igra fudbal ali ga popušio.I on i ti sa njim.Zato nastavi samo da se busaš.Nama to odgovara.

Brisel to govori deset godina.A mi ćemo da činimo sve da ti odnosi budu na što nižoj tačci.A to znači da ćeš ti Srbima i dalje da ga dudlaš.I dalje ćete kao najveći slepci da gledate u Beograd.

I Vokri se zaradovao da će da igra fudbal ali .ga popušio.I on i ti sa njim.Zato nastavi samo da se busaš.Nama to odgovara.

Za ovakve izvale ja sam dobio 10 dana banova. Muderatori, zasto vi nista ne radite? Zasto dobronamerni cika Halix napusava svakog posle davanja autogola samom sebi?!

Brisel to govori 10 godina, a Halix govori Mrznjom 4.

Lock na temu (corpus delicti), Halixu ban 10 dana Mediterana, pred finalni crveni karton, crven ban, koji iebe svaki dan. :ok:

(Blues, go ahead. I visited many times San Diegino. Cool place to live and work) :whistling:

_nobody_

Poslednja izmena:

Normalizacija da, priznavanje ne. :)

Za ovakve izvale ja sam dobio 10 dana banova. Muderatori, zasto vi nista ne radite? Zasto dobronamerni cika Halix napusava svakog posle davanja autogola samom sebi?!

Lock na temu (corpus delicti), Halixu ban 10 dana Mediterana, pred finalni crveni karton, crven ban, koji iebe svaki dan. :ok:

(Blues, go ahead. I visited many times San Diegino. Cool place to live and work) :whistling:

_nobody_

Da ali ti si nobody... tako da moze da te gazi ko hoce. :D

_nobody_

Jel tebi neko drma kavez? Kakav autogol?

Read more: http://www.njuz.net/ketrin-eston-boris-se-mnogo-promenio-od-poslednjeg-susreta/#ixzz1y28N9yYD
Ketrin Ešton: Boris se mnogo promenio od poslednjeg susreta

Poslednja izmena:

Back