Jelo koje biste mogli jesti baš svaki dan?

• Začetnik teme Začetnik teme Sizif
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
1654592737002.png

Svako od nas ima neko jelo koje bi verovatno mogao jesti bukvalno svakog dana (pored ostale raznovrsne hrane koju jede, razume se)

Koje je to jelo koje biste poneli na pusto ostrvo kad bi vam neko rekao da morate da odaberete samo jedno?

Kod mene je tesna situacija, morao bih da biram između
a) sarmice (sitno savijene)
b) bećarac (sataraš)
c) musaka od pečenih paprika.

Postoji mnogo jela koje mnogo volim (biftek, pečeno pile, ruska salata, kupus salata, čorbast pasulj, pečeni losos, pizza, bolonjeze špagete) - ali nijedno od njih ne bih mogao da jedem baš baš svaki dan. Osim ova tri gore.

Pogledajte prilog 1166404
ala si ti gladan...
slabo plaćaju Ameri?

svaki dan bih mogao po jedan punding od Jagode uz ostalo

Ja picu mogu pojesti jednom u tri mjeseca.Cim je pojedem,ne pozelim je vise zadugo.
To je bas jedno od onih jela koje povremeno pozelim...A svaki dan da jedem,nikako ne bih mogla.🙂
Ja volim mediteransku kuhinju.
Sve bih mogla iz te kuhinje, jesti svakog dana.Od mesa bih mogla i ribu jestu svakodnevno.
Ja i onako "vrtim" pet jela i par salata stalno. Inače sam jako probirljiva, što se hrane tiče.
Uglavnom sve ovo i jedem,...samo okrenem drugačiji redosled obroka. 😁
Pica doručak,...pa pica večera, tuna salata doručak, pa onda za večeru, e.t.c.

Poslednja izmena:
Svako od nas ima neko jelo koje bi verovatno mogao jesti bukvalno svakog dana (pored ostale raznovrsne hrane koju jede, razume se)

Koje je to jelo koje biste poneli na pusto ostrvo kad bi vam neko rekao da morate da odaberete samo jedno?

Kod mene je tesna situacija, morao bih da biram između
a) sarmice (sitno savijene)
b) bećarac (sataraš)
c) musaka od pečenih paprika.

Postoji mnogo jela koje mnogo volim (biftek, pečeno pile, ruska salata, kupus salata, čorbast pasulj, pečeni losos, pizza, bolonjeze špagete) - ali nijedno od njih ne bih mogao da jedem baš baš svaki dan. Osim ova tri gore.

Pogledajte prilog 1166404
Šta je bećarac (sataraš)?
Neka Mađarska čorba s povrćem, izgleda.

Šta je bećarac (sataraš)?
Neka Mađarska čorba s povrćem, izgleda.
Ne ne... nije to čorba... to je vrlo jednostavno jelo.

Isprži se crni luk seckan, i doda se seckana paprika (crvena, zelena, žuta, ili kombinovano), i par oljuštenih paradajza. Od začina samo so.

Kada se sve dobro uprži da ispari voda, može da se doda i nekoliko jaja. (mada to nije obavezno)

To je sve... ovako otprilike izgleda kad ga ja spremim:

sataras-recepttura-thumbnail.jpg

Back