Јелена Тривић: Не признајем резултате, нећу честитати Додику

Pogledajte prilog 1246582

Trivić: Šef CIK-a priznao grešku od 13.000 glasova


"Кako Arnautović večeras kaže, on je lično prije sjednice od službenika zaduženih za kontrolu brojanja dobio informaciju da meni Dodik „bježi“ za 16.000 glasova, što bi značilo da je od početne razlike koja je stajala na sajtu CIК prije nego je uklonjena od 29.000, kontrolnim brojanjem ili "golim okom" ta razlika smanjena za 13.000 glasova".

Pogledajte prilog 1246583

28.10.2022 | 22:16

Napisala je to na fejsbuku Jelena Trivić, potpredsjednik PDP-a i kandidat opozicije za predsjednika Republike Srpske reagujući na izjavu Suada Arnautovića, predsjednika CIK-a BiH u intervjuu za Fejs TV.

To je, kaže Trivićeva, još jedno javno priznanje predsjednika CIК-a Suada Arnautovića da su trenutno na sajtu kao utvrđeni rezultat stoje netačni podaci.

"Кako Arnautović večeras kaže, on je lično prije sjednice od službenika zaduženih za kontrolu brojanja dobio informaciju da meni Dodik „bježi“ za 16.000 glasova, što bi značilo da je od početne razlike koja je stajala na sajtu CIК prije nego je uklonjena od 29.000, kontrolnim brojanjem ili "golim okom" ta razlika smanjena za 13.000 glasova", ističe Trivićeva i dodaje:

"Vjerovatno suočeni sa činjenicom da će zbog ovako velikog odstupanja od prvobitnih morati ponoviti izbore u Republici Srpskoj, uz još niz nepravilnosti i odstupanja koje ne mogu biti utvrđene pukim brojanjem i gledanjem u zapisnik, morali su dodatno popraviti rezultate kako bi ta razlika bila što manja od one stvarne koja je utvrđena kontrolnim brojanjem, te su mi iz tog razloga ponovo na nekoliko mjesta po utvrđenim rezultatima objavljenim na sajtu upisane nule čak tamo i gdje prvobitno nisu bile. Da li to znači da sad CIК falsifikuje rezultate?!", pita se Trivićeva.

Ona kaže da je to još jedan dokaz da je narušen legitimitet izbornog procesa i da je nečija namjera bila da ispuni političke želje, a ne da bude ispoštovana volja naroda.

"Ovo je rekao sam predsjednik CIК. Pored jučerašnje sjednice koja je bila kontroverzna, čudna, nestvarna, sjednice u kojoj se nevažeći izbirni proces prikazuje važećim rezultatima, ovo gostovanje je dodatni šamar cijeloj Republici Srpskoj", zaključila je Trivićeva.


(BN)
Ova je žena definitivno prolupala.Neozbiljne su njene analize, dakle pokrao Dodik, pokrao CIK.Šta je sledeće?Vanzemaljci joj ne daju da bude presidente RS a inače bi dobila izbore.Umjesto da nastavi karijeru političara, dobila solidan broj glasova, dobar potencijal za sledeće izbore, ona se srozava sve dublje.
 

1667058033846.png

Opozicija ispred CIK-a, žestoke optužbe na račun Arnautovića


10292022043737.jpg


29.10.2022 | 16:32

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović danas je u Sarajevu zatražio da Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine poništi izbore za predsjednika Republike Srpske.

“Dostavili smo stotine dokumenata i dokaznog materijala koji su, da tako kažemo, armirani beton da se zaštiti Izborni zakon i demokratske norme kako bi CIK ili Apelaciono vijeće Suda BiH donijeli odluku o ponavljanju izbora”, naveo je predsjednik PDP-a.

Borenović je u obraćanju javnosti poručio da “nema odustajanja” i da se nastavlja borba za istinu i pravdu.

“Spremili smo žalbu CIK-u i Apelacionom vijeću Suda BiH vezano za pogrešne primjene prava s ciljem da CIK našu žalbu ocijeni po službenoj dužnosti. Tražimo da se ponište izbori za predsjednika RS na svim izbornim jedinicama. Tako je propisao zakon. Izbori se prema tom zakonu onda ponavljaju u roku od 14 dana, nikakva druga priča ne dolazi u obzir”, poručio je Borenović.

Dodao je kako su ovu izbornu žalbu predale tri opozicione stranke.

Jelena Trivić, kandidatkinja opozicionih partija za predsjednicu RS, kazala je da među dokaznim materijalom nalazi se i “sama sjednica CIK-a kao i gostovanje predsjednika CIK-a Suada Arnautovića na Face TV”.

“Arnautović je sinoć ličio na falsifikovani glasački listić, on jeste taj čovjek ali kao da je falsifikovan. Sramno je i učešće stranaca”, poručila je Trivić.


10292022043750.jpg



Na kraju je rekla da je na nekim izbornim mjestima, nakon novog brojanju glasova, imala “sve nule” gdje ih ranije nije imala…

“Zar smo idioti? Zar treba nekome izaći u susret zato što je prijetio neredima?”, upitala je Trivić jasno aludirajući na nedavni miting vlasti u Banjaluci.
 

1667128851448.png

Lažni rezultati su jedan kroz jedan politički dogovor


Lažni rezultati koje je objavila CIK su jedan kroz jedan politički dogovor, poručila je potpredsjednica PDP-a i kandidat opozicije za predsjednika Republike Srpske Jelena Trivić za Fejs televiziju.

1667128831635.png


30.10.2022 | 10:47

"Da li je u svemu učestvovao Bakir, to ne želim da komentarišem, to će ljudi sami zaključiti. Jasno je da je Šmit izašao i rekao da je bilo malo nepravilnosti, ali da izborni proces treba privesti kraju", rekla je Trivićeva.

Ona je dodala da neće priznati krađu dok je živa.

"Ovo ću krnjiti do gole kože. Neće spavati mirno, nikad im poraz priznati neću. Nisu nas pobijedili, ali im ni narod ne priznaje. Znam da ih to boli. Ko još vjeruje u onakvu odluku CIK-a?

Članovi CIK-a nisu matematičari, oni ne utvrđuju samo broj. Jer ako se do tog konačnog broja došlo kriminalnim radnjama, onda oni sabiraju kriminalne podatke.

Od početne razlike od 29 hiljada, Arnautović je izjavio da Dodik meni bježi 16 hiljada, znači da je kontrolnim brojanjem utvrđeno 13 hiljada ukradenih glasova. To nije mala razlika, a ona je utvrđena samo brojanjem.

(BN)​


Podijelite vijest:​

 

1667159851296.png

"STOP TIRANIJI": Trivićeva pozvala građane na treći protest


"Vidimo se u srijedu, nema stajanja! Stop tiraniji i diktaturi", poručila je Jelena Trivić.

1667159835267.png


Prije 5h

Kandidat PDP-a za predsjednika Republike Srpske Jelena Trivić pozvala je danas građane na "Narodni protest" u srijedu od 18 sati, na Trg Republike Srpske u Banjoj Luci.

"Pozivamo vas da zajedno u srijedu ispred RTRS-a pošaljemo poruke koje se nažalost ne mogu čuti kroz program javnog servisa koji je zarobljen. Radio televizija Republike Srpske kao jedan od stubova naše Republike nažalost je odavno u službi jedne partije i jednog režima", navela je ona na svom Facebook profilu, ističući da će doći pravda za sve one ljude koji su željeli promjene jer je njihova izborna volja pokradena.

"Vidimo se u srijedu, nema stajanja! Stop tiraniji i diktaturi", poručila je Jelena Trivić.

Predsjednik Narodne partije Srpske (NPS) Darko Banjac rekao je da najavom novih protesta u Banjaluci i radikalnih poteza u iskazivanju nezadovoljstva izbornim rezultatima i radom institucija opozicija želi destabilizaciju Republike Srpske, ali da im to neće poći za rukom.
 

"Dok zajedno kradu SNSD i SDA zavađaju narod": Trivićeva objavila video poziv za narodni protest (VIDEO)​


Dođi na protest, jer slobodu moramo odbraniti, navodi se u video poruci koju je opozicija uputila građanima, u susret njigovom trećem postizbornom protestu koji je planiran za 2. novembar ispred sedišta RTRS u Banjaluci.

1667303451000.png



Piše: Slobodan Popadić

U video-sportu ističe se nekoliko poruka, a prva je da „ne damo da n

U video-sportu ističe se nekoliko poruka, a prva je da „ne damo da nam CIK krađu na izborima prodaje za demokratiju“, piše Srpskainfo.

"Ne damo da nam Dodik i Bakir ponovo kroje sudbinu Republike Srpske. Ne damo da SNSD i SDA opet zavađaju narod dok zajedno kradu. Ne damo da RTRS bude partijska televizija. Da zajedno odbranimo slobodu i poštenje. Da zajedno odbranimo Republiku Srpsku", poruke su koje je na svom Fejsbuku objavila Jelena Trivić, koja je na proteklim izborima bila kandidat PDP za predsednika Srpske.


Podsećamo, i nakon ponovljenog brojanja glasova, Milorad Dodik je pobedio Jelenu Trivić. Međutim, Trivićeva i ostatak opozicije ne priznaju poraz, tvrde da su pokradeni i traže ponavljanje izbora za predsednika Republike Srpske.

Zakonski rok u kome CIK mora da potvrdi rezultate izbora je isti dan kada je i protest – 2. novembra.

Blic
 

1667360771355.png




Jelena Trivić: Opozicija neće pristati na ‘izbornu krađu’


0282a3b1f35fbfa032861a5add249ea9-scaled-e1666018282292-1000x560[1].jpg


Beta danas 19:36

Jelena Trivić, potpredsednica Partije demokratskog progresa (PDP) i kandidatkinja opozicije za predsednicu Republike Srpske na izborima 2. oktobra, izjavila je danas da protesti opozicije neće prestati, jer, kako je navela, neće pristati na „izbornu krađu“.

Trivić je navela da je opozicija uputila žalbu CIK-u i Apelacionom veću Suda BiH u vezi sa nepravilnostia na izborima za predsednika RS, dodavši da opozicione stranke ne odustaju ni od zahteva da pravosudne institucije procesuiraju one koji su učestvovali u „izbornoj krađi“.

„Postoje brojni dokazi, a nema nijednog epiloga. Kakvu god odluku donelo Apelaciono veće Suda BiH, nećemo pristati na to da je ’pojeo vuk magarca’. Mi nećemo pristati da mirno sedimo i gledamo kako neko otima volju naroda“, istakla je ona.

Dodala je da opozicija sutra organizuje protestni skup ispred Javnog RTV-servisa RS – RTRS, od kojeg traži objektivno izveštavanje i da prestane da „etiketira ljude koji misle drugačije od režima“.
Predsednik PDP-a Branislav Borenović rekao je da CIK BiH 27. oktobra odluku o utvrdjivanju i objavljivanju rezultata izbora „doneo pod pritiskom“, zbog čega su opozicione stranke podnele žalbu Apelacionom veću suda BiH za poništavanje izbora za predsednika RS.

„Žalba ima 117 poglavlja sa kredibilnim, neoborivim dokazima, činjenicama i pravnim osnovom da se ovi pokradeni izbori ponište i u roku od 14 dana ponove“, kazao je Borenović.

On je postavio pitanje o tome zbog čega CIK nije objavio izveštaj o kontrolnom brojanju za nivo predsednika RS, zašto i od toga to kriju.

Po njegovim rečima, kroz kontrolno brojanje utvrdjena je razlika izmedju kontrolisanog i ukupno zaduženog izbornog materijala od 9.326 glasačkih listića.
Borenović je istakao da, prema onome što je utvrdila opozicija, postoji skoro 70.000 spornih glasačkih listića.

„Ovo su sve podaci bez utvrdjenih razlika izmedju direktnih glasova za Jelenu Trivić i (kandidat SNSD-a) Milorada Dodika, jer ne znamo da li je to 3.000 ili 13.000, koliko je naveo predsednik CIK-a Suad Arnautović“, kazao je Borenović.

Zamenik predsednika Srpske demokratske stranke (SDS) Milan Radović rekao je da je sam Arnautović potvrdio da CIK danima posle izbora nije imao rezultate sa svih biračkih mesta.

„On sam je izjavio da je proces ‘kontaminiran’. Rekao je i da od 2. do 8. oktobra nije imao informaciju sa svih biračkih mesta o rezultatima glasanja. Možete zamisliti kakvo je stanje kada CIK nije mogao doći do tih podataka i ti zapisnici nisu došli tamo gde po zakonu moraju doći. Samo te činjenice su bile dovoljne da se donese odluka o poništenju izbora“, istakao je Radović.

On je najavio da će opozicija nastaviti da vrši pritisak da bi se razrešile sve sporne stvari i utvrdila istina o izbornom rezultatu za predsednika RS.

Govoreći o sutrašnjem protestu ispred RTRS-a, on je naglasio da je to javni servis kojeg plaćaju svi gradjani ovog tog entiteta, zbog čega bi trebalo da bude objektivan.
„Režim etiketira svakoga ko drugačije misli, a RTRS učestvuje u tome“, naveo je Radović.
 

1667363619348.png


"ZBIR NETAČNIH PODATAKA" Jelena Trivić za "Blic": Nema povlačenja pred režimom koji vlast gradi na temeljima IZBORNE KORUPCIJE I KRIMINALA


Mi rezultate izbora ne možemo da priznamo, jer narod koji nas je podržao i čija je izborna volja pokradena zaslužuje pravdu, kaže za "Blic" Jelena Trivić, potpredsednica PDP i protivkandidatkinja Milorada Dodika za predsednicu Republike Srpske.

viber_image_2022-01-09_12-42-32-680[1].jpg


01.11.2022.

Ona tvrdi da je ustanovljeno da nedostaju džakovi sa glasovima, i da su pronađeni falsifikovani glasački listići, ali i da nema volje da se ceo slučaj reši. Poručuje i da "nema povlačenja pred režimom koji svoju vlast gradi na temeljima izborne korupcije i kriminala".

PDP i vi ne prihvatate izborne rezultate Centralne izborne komisije. Kažete da je reč o "tačnom zbiru netačnih podataka". Imate li dokaze za to?

Kako da priznamo rezultate za koje je utvrđeno upravo to, da su zbir netačnih podataka. Centralna izborna komisija je na svojoj 73. sednici kada su razmatrali nešto što su oni kao nazvali "izveštaj kontrolnog brojanja", iako taj izveštaj nije prezentovao sve one činjenice koje su bile važne i tada su naveli niz nepravilnosti, od toga da nedostaju 62 vreće sa glasačkim materijalom, do konstatacije da su pronašli falsifikovane listiće na kojima je obeležen isti kandidat i slično. Ako ste slušali sednicu, mogli ste čuti da je članica CIK Irena Hadžiabdić izjavila da na preko 80 odsto biračkih mesta postoje nepravilnosti. Dodajmo tome i činjenicu da je predsednik ove institucije javno priznao da je utvrđena razlika kontrolnim brojanjem od oko 13.000 glasova, što na sajtu CIK-a u utvrđenim rezultatima nije prikazano.
Takođe, uočeno je još nekoliko biračkih mesta na kojima ja imam famozne nule, pa čak i na mestima na kojima to do tada nije bio slučaj. I kako vi očekujete da priznamo takve rezultate? Mi to ne možemo učiniti, jer narod koji nas je podržao i čija je izborna volja pokradena zaslužuje pravdu, a do pravde ćemo doći samo ako budemo istrajni u ovoj borbi. CIK je morao ceniti činjenice kako se došlo do takvih podataka, ako se do njih došlo kriminalnim putem, odnosno organizovanom izbornom krađom za šta postoji niz pravnih dokaza, a što je utvrđeno otvaranjem vreća u kojima je prikazan izborni haos i horor, onda su podaci na CIK kriminalni.

Prema rezultatima CIK, Milorad Dodik je u prednosti od oko 30.000 glasova. Da li mislite da je to dostižno i da je zaista toliko glasova ukradeno?

Da, prema podacima CIK razlika između mene i mog protivkandidata iznosi oko 27.000 glasova, ali opet ponavljam, iz svega što smo čuli na 73. sednici CIK, kao i u gostovanjima članova CIK, jasno je da se radi o podacima koji nisu validni. CIK očigledno nije hteo detaljno da razmatra sve nepravilnosti, kao na primer strukturu nevažećih listića, broj ljudi za koje je neko drugi glasao a što se utvrđuje grafološki, i niz drugih nepravilnosti preko kojih su ćutke prešli jer, da su cenili činjenice o tome, to bi narušilo njihove planove da brže bolje "operu ruke", proglase rezultate i odu kući. Ali, kako naš narod kaže, neće jezik nego pravo, pa je gospodin Arnautović u pokušaju da opravda svoju odluku izrekao ovu i više nego šokantnu informaciju o 13.000 glasova razlike koja je utvrđena samo kontrolnim brojanjem ili "golim okom". Zakon kaže da će se izbori poništiti ako se utvrde nepravilnosti koje mogu uticati na rezultat (a ne na mandat kako to često kaže predsjednik CIK-a), a činjenica da nedostaju 62 vreće, da su pronađeni falsifikovani listići, da su batinaši upadali na biračka mesta i slično, jeste uticaj na rezultat. Tako da govoriti o broju ukradenih glasova je u ovom momentu nemoguće, ali iz svega što se ovih dana dešava možemo videti da taj broj sigurno nije nebitan, ali kada bi postojala volja da se utvrdi kroz sve analize koje je moguće sprovesti i uz institucije koje rade svoj posao, to bi se vrlo brzo iskristalisalo.

Kažete da je CIK podlegao pritiscima i da nije reč samo o pritiscima režima, već i nekim drugima. Na šta mislite?

CIK je bila možda i jedna institucija kojoj je narod donekle verovao, pogotovo nakon što su 2020. godine donijeli odluku o ponavljanju lokalnih izbora u Doboju, gde su se pokazale razmere krađe u ovom gradu, ali sa poslednjom sednicom i ona je izgubila svoj kredibilitet. Rekla sam u jednoj emisiji nedavno da je CIK definitivno podlegao političkom pritisku i u tome prilog ide i onakva sjednica na kojoj se vidi da je odluka na neki način prelomljena preko kolena i da ni sami članovi CIK-a nisu bili pripremljeni ni za diskusije, ni za donošenje jedne ovakve odluke. Potpuno sam sigurna da je njima samo pred početak sednice javljeno kako ova priča treba da se završi.

Najavili ste i nastavak borbe. Šta možete još da uradite?

Da, sada čekamo odluku CIK-a na našu žalbu koju su naši pravnici pripremili i koja sadrži 117 tačaka i neoborive dokaze koji mogu da, ukoliko bude postojala volja, doprinesu donošenju odluke koja će biti najbolja za sve, a to je ponavljanje izbora. Postavlja se pitanje zašto se režim boji ponavljanja izbora ako su sigurni u svoju pobedu? Mi smo do sada imali dva veličanstvena protestna okupljanja, a u sredu ćemo imati još jedan, ovoga puta ispred zgrade Radio televizije Republike Srpske. Zašto smo odabrali da to ovoga puta bude ispred RTRS-a? Upravo iz razloga što je taj isti javni servis koji treba da bude jedan od stubova Republike Srpske postao glasilo jedne stranke i sredstvo borbe protiv političkih protivnika. Pričamo o crtanju mete na čelo. Zar nije nije crtanje mete na čelo izveštavanje RTRS-a o navodnim američkim milionima koje sam ja dobila, a za šta ne postoji nijedan dokaz. Ja nikada nisam licitirala ničijom porodicom, a oni to jesu radili i to upravo uz pomoć javnog servisa Republike Srpske. Ali za to će svi oni koji su objavljivali te laži morati da odgovaraju i protiv svih je pokrenut postupak. Naravno, ukoliko CIK odbije naš zahtev, onda idemo prema Apelacionom veću suda koji treba da oceni odluke CIK i na osnovu čega ćemo definisati naše naredne korake pravne i političke borbe.

Hoćete li pozvati građane na nove proteste, kakav je plan?

Rekla sam već, u sredu nas očekuju novi protesti ispred zgrade RTRS-a, evo koristim ovu priliku da još jednom pozovem građane Republike Srpske da zajedno pošaljemo poruku da nema odustajanja i da nema povlačenja pred režimom koji svoju vlast gradi na temeljima izborne korupcije i kriminala.

U emisji na "Blic" televiziji rekli ste da je Dodik hrvatski agent, da se tajno viđa sa Zoranom Milanovićem. Ubrzo je stigao odgovor iz Hrvatske, Milanović kaže da je "Dodik komšija za poželeti, a Jelena Trivić strana plaćenica" i da "nema ko vas nije platio". Kako kometarišete to?

Milanović je svojim izjavama samo pokazao da je Dodik svačiji igrač, najviše agent hrvatskih službi, a najmanje za srpske interese. Šta reći o čoveku koji ne želi da prizna žrtve Petrovačke ceste, čoveku koji Srbe naziva šakom jada. Ako je on rekao da sam ja "strana plaćenica", onda znate da to nije tako. Dodik je za Hrvate uradio više nego ijedan hrvatski političar, kroz Narodnu skupštinu Republike Srpske je predstavio Pelješki most kao srpski nacionalni interes, iako to sa Republikom Srpskom nema nikakve veze, on najglasnije ćuti o pitanju Trgovske gore, a posebno boli to da je predao Jasenovačku građu koja je svedok stradanja našeg naroda za vreme Drugog svetskog rata. Ali neka se njih dvojica nastave voleti i podržavati, ubijeđena sam da će uskoro i jedan i drugi otići na političko smetlište.
 

Trivić: Ne priznajem rezultate, neću čestitati Dodiku


Pogledajte prilog 1245818

27. 10. 2022. 19:12

Jelena Trivić, kandidatkinja PDP-a za predsednicu Republike Srpske, poručila je da ne prihvata izborne rezultate koji su, kako kaže, tačan zbir netačnih podataka i da neće čestitati Miloradu Dodiku.

- Očigledno je da je CIК podlegao pritiscama koji su došli od strane režima, ali vrlo moguće i nekim drugim pritiscima za koje će se vrlo brzo saznati, kao što se u Bosni i Hercegovini sve unapred i zna, pa je pogazila izbornu volju naroda, čime je nažalost uništena još jedna institucija koja je pre svega trebala da služi narodu - izjavila je Trivić.

Dalje navodi da je Centralna izborna komisija BiH svojom odlukom, ali i kroz obrazloženja u diskusijama, nedvosmisleno legalizovala izbornu korupciju, te da su pored svih nepravilnosti koje su naveli poput nedostatka vreća sa izbornim materijalom, falsifikovanih listića za koje još uvek nije utvrđen konačan broj, upadanja batinaša na biračka mesta o čemu svedoče video snimci, ogromnih razlika na biračkim mestima koje su bile vidljive golim okom, namerna upisivanja nula u zapisnike i slično, jedan ovakav izborni proces prihvatili kao normalan, što je neprihvatljivo, prenosi Klix.ba.
- Svi akteri ovog procesa su svesni činjenice da su izbori pokradeni, ali svojim postupcima lagano "peru ruke" i legalizuju izbornu krađu i korupciju, uz obrazloženje da uz ovakav Izborni zakon, sistem izbora biračkih odbora i gradskih, odnosno opštinskih izbornih komisija nije moguće imati fer i poštene izbore - kazala je.
Trivić ističe da opozicija neće odustati od ove borbe.

- Pre svega pravne borbe, a o svim narednim koracima blagovremeno ćemo obaveštavati javnost. Važno je da, ma ko god šta govorio, istrajemo u tome da se počinioci, ali i nalogodavci ove izborne krađe procesuiraju, jer naše krivične prijave po ovim pitanjima trenutno se nalaze u pravosudnim institucijama i videćemo da li postoji dovoljno odlučnosti i hrabrosti da se ove stvari isteraju do kraja.

Jelena Trivić i Draško Stanivuković FOTO: ATA Images


Kaže da je njena sveta dužnost bila i ostala da se "bori za interese i opstanak sopstvenog naroda na teritoriji Republike Srpske" i to će "nastaviti da čini i u budućnosti ne obazirući se na napade koji dolaze iz redova režima".

- Služiti svom narodu za mene je uvek bila najveća čast i dok sam bila član Narodne skupštine Republike Srpske, te kao profesor na Univerzitetu, ali i pre toga. To ću nastaviti da radim i nakon ovog trenutka kada je uvažena volja prevaranata, a volja naroda pogažena bez milosti.

link


Е ово је Српкиња! Ово је Равногорка! Спремте се спремте четници, силна ће борба да буде!!
Draškoviću Vuče, sad bih ti pomenuo…
 

1667565632744.png

JELENA TRIVIĆ SVE IZNENADILA NOVOM ODLUKOM: "Neću uhljebljenje, svoju političku borbu nastavljam..."


Ona je, naime, na društvenim mrežama poručila javnosti da joj ne pada na pamet da ode na bilo koju od ove dvije funkcije, te da je to njen konačan stav.


1667565613075.png


Prije 38 min

Iako je proteklih godina bilo uobičajno da se opozicioni kandidati nakon poraza na izborima „uhljebe“ u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH ili Vijeću naroda Republike Srpske, kandidatkinja za predsjednika RS-a, Jelena Trivić je odlučila da toj praksi stane u kraj, piše Srpskainfo.

Ona je, naime, na društvenim mrežama poručila javnosti da joj ne pada na pamet da ode na bilo koju od ove dvije funkcije, te da je to njen konačan stav.

– Moram da naglasim da ne bi bilo daljih špekulacija na tu temu, da ja lično neću biti kandidat niti za Vijeće naroda ni za Dom naroda. Svoju političku borbu nastavljam u svakom obliku, najsnažnije što mogu. Izborna volja naroda je oteta od strane domaće političke mafije i dijela stranaca i to je moj konačni stav – napisala je Trivićeva na društvenim mrežama.

Ispod njene objave nanizali su se brojni komentari građana koji su joj čestitali zbog njenog stav, navodeći kako će ovim zadobiti još više simpatija građana.

– Obraz i čast se ne prodaje zato te narod i voli ima puno komentara sa kojima se slažem, očistite svoje redove i uspjeh će biti zagarantovan, narod je uz tebe – jedan je od komentara.

Među onima koji su pohvalili odluku Trivićeve našao se i njen partijski kolega, banjalučki odbornik Milko Grmuša koji je na svom Fejzbuk profilu napisao da je njen stav vrijedan poštovanja.

– Snažan stav koji se mora poštovati. Ne mogu da se sjetim kada je poslednji put neko na političkoj sceni Republike Srpske odbio ovakvu vrstu političke kompenzacije. U vremenima kada se trange-frange “princip” pokušava nametnuti kao vrhunska mudrost i u politici i u društvu, ovo je zdrav temelj za ozdravljenje naše politike – napisao je Grmuša.

I njegova objava naišla je na pozitivne komentare građana koji su napisali da je to potez „čestite osobe“.
Podsjećamo, kandidat za predsjednika Republike Srpske, Vukota Govedarica je nakon poraza na izborima 2018. godine od Željke Cvijanović, “utjehu” pronašao u Vijeću naroda RS gdje je izabran za delegata.

S druge strane, kandidat za predsjednika Srpske, Ognjen Tadić je nakon poraza na izborima 2014. godine od Milorada Dodika, “utjehu” našao u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, gdje je izabran za delegata.

Tadić se “utješio” ulogom delegata u Domu naroda PSBiH i nakon opštih izbora 2010. godine kada je, takođe, izgubio trku za predsjednika Srpske od strane Milorada Dodika.

Kako je Srpskainfo već objavila, predsjednik SDS u ostavci Mirko Šarović, koji je izgubio u ovogodišnjoj trci za srpskog člana Predsjedništva BiH od strane Željke Cvijanović, za razliku od Trivićeve, želio bi da se “uhljebi” u Domu naroda BiH.
 

1668552191189.png


Republika Srpska dobila lažnog predsjednika!


"Zahvalna sam svim poslanicima koji su odbili da prisustvuju polaganju zakletve lažnog predsjednika, koji je do "pobjede" došao falsifikovanjem izbora, uz pomoć CIK i dijela međunarodne zajednice", napisala je Jelena Trivić na svom Fejsbuk profilu.

Republika Srpska dobila lažnog predsjednika!


15.11.2022 | 16:22

"One koji su mu dva dana nakon izbora čestitali, priznali lažne rezultate, a onda ga prije desetak dana javno pred narodom oslovljavali sa "uvaženi predsjedniče", čak i prije polaganja lažne zakletve, neka je sram, ako obraza imaju. Ne zbog mene, nego zbog naroda čija je volja pokradena", istakla je ona.

"Ja lažnom pobjedniku nikada neću čestitati, jer krađa se ne čestita, a vjerujem, iako to danas zvuči nestvarno, da će nalogodavci i izvršioci organizovanog kriminalnog djela krađa izbora, biti procesuirani od pravosudnih institucija", dodala je ona.


(BN)
 

JELENA TRIVIĆ OPTUŽUJE SVE REDOM: "SNSD je organizovana mafijaška struktura. Schmidt je pomogao Dodiku!"


"Ne samo da je SNSD organizovana mafijaška struktura koja je organizovala pljačku izbora, nego sad imate i u CIK-u falsifikovanje falsifikovanih izbora", kaže Trivić.

jelena_4[1].jpg


Milorad Dodik (SNSD) jučer je zasjeo na poziciju predsjednika enititeta RS. Njegova ljuta protivnica Jelena Trivić (PDP) naziva ga "lažnim predsjednikom koji je morao pokrasti izbore da je porazi". Gostujući u programu televizije N1, Trivić je još jednom iznijela svoje viđenje o tome kako je došlo do Dodikove pobjede, tvrdeći da je u svemu upletene prste imala i međunarodna zajednica.

Sporno je ostalo, tvrdi Jelena Trivić u Pressingu, čak 68.000 glasova.

“Statistički je nemoguće da, naprimjer, postoji enklava u Zvorniku gdje smo Dodik i ja tu negdje, a na ostatku biračkim mjesta da je opšta katastrofa za mene. Ne samo da je SNSD organizovana mafijaška struktura koja je organizovala pljačku izbora, nego sad imate i u CIK-u falsifikovanje falsifikovanih izbora!”, poručuje ona, dok postavlja pitanje zašto CIK nije objavio izvještaj Glavnog centra za brojanje?

Vjeruje da su CIK i Sud BiH pod političkim pritiskom donijeli odluke o tome da ne ponište izbore.

“Šta je pozadina toga i ko je s kim sjeo, ja samo mogu da nagađam. Mnogi u javnosti su stekli utisak da je to uradio i dio međunarodne zajednice”, priča Trivić.
Potom, navodi i kako postoji bitna informacija koja se pojavila na dan donošenja pomenute odluke CIK-a.

“Radi se o portalu s kojim Suad Arnautović na neki način ima kontakt. Radi se o podatku da je kontrolno brojanje utvrdilo da je meni ukradeno 13.000 glasova. Da je plasiran taj podatak u javnost pred sjednicu CIK-a, oborio bi čitav proces. Ta vijest je trebala izaći u 12 sati i nije izašla. Tada sam znala da je nešto prelomljeno”, prisjetila se.

Dodiku, koji je jučer preuzeo dužnost predsjednika RS, kaže kako nikada neće priznati pobjedu.

“Kakav je to ‘veliki baja’ koji je iza sebe u koaliciji na izborima imao deset stranaka a morao je da krade? Ubijeđena sam da se ovo neće završiti njegovim polaganjem zakletve”, rekla je Trivić, napominjući da je opozicija predala i tužbu u Tužilaštvo BiH za krivično djelo organizovana izborna krađa.

“Ucijenjeni Dodik je za neke faktore izvana najbolji Dodik”​

U odnosu na prethodne cikluse, za koje također tvrdi da su bivali pokradeni, ovaj se razlikuje, navodi ona, po tome što je "CIK priznao da se desila krađa".

"Ucijenjeni Dodik je za neke faktore izvana najbolji Dodik", rekla je napominjući na riječi visokog predstavnika Christiana Schmidta "da su se desile sitne nepravilnosti".
Ona smatra da je Schmidt tom izjavom podržao Dodika.

“Da! Rekao je da je bilo manjih nepravilnosti, ali hajde da to privedemo kraju”, navela je Trivić.

 

Back
Top