Јелена Тривић: Не признајем резултате, нећу честитати Додику

комшија

Stara legenda
Poruka
83.612

1669870548833.png

JELENA TRIVIĆ SE PONOVO OBRUŠILA NA CIK: "Nastavljaju da se blamiraju pred javnošću!"


"Evo obavještavam CIК da mi imamo sačuvane podatke sa svakog biračkog mjesta prije kontrolnog brojanja", poručila je Trivićeva.

1669870566378.png


Prije 9h

"Na konstataciju Vanje Bjelica-Prutine da izvještaj Glavnog centra za brojanje o kontrolnom brojanju mora biti javno objavljen, što smo i mi tražili, Suad Arnautović kaže da će se raditi novi izvještaj i onda tako korigovan objaviti", poručila je putem Facebooka Jelena Trivić, potpredsjednica PDP i kandidat te stranke za predsjednika Republike Srpske na proteklim izborima.

Dodala je da se CIK nastavlja blamirati pred javnošću.

"Sasvim logično je dalje pitanje gospođe Bjelica-Prutina, a na osnovu čega su proglašeni rezultati ako nismo usvojili izvještaj kontrolnog brojanja za nivo predsjednika?! I zašto taj prvobitni izvještaj na osnovu kojeg su doneseni rezultati ne može biti objavljen", upitala je Trivićeva.

Ona je u objavi citirala raspravu članova CIK BiH na posljednjoj sjednici.

"Taj izvještaj pokazali smo javno, ali čekamo da ga zvanična institucija objavi na svom sajtu. Očigledno je da će. CIК raditi korigovani izvještaj, jer onaj početni koji su usvojili na sjednici na kojoj su potvrdili rezultate, pokazuje toliko nepravilnosti i manjkavosti da se na osnovu njega nisu mogli proglasiti rezultati za predsjednika", napisala je u svojoj objavi Trivićeva, pa dodala da čak i takav izvještaj koji zaista ukazuje da je minimalno 40.000 glasova sporno, je urađen jako neprofesionalno, bez ikakvog reda, bez strukture.

Dodala je da je sve bilo jasno nakon “sramne sjednice CIК”.

"Jasno je bilo i nakon one sramne sjednice CIК-a kada su proglašeni rezultati za predsjednika da se nije ulazilo u sadržaj kontrolnog brojanja, da se nisu obavile nikakve analize, da je odluka prelomljena, da je famoznih 13.000 glasova koji su ukradeni a koji su se vidjeli golim okom, dakle samo brojanjem, ne ulazeći u dalje analize (tipa grafoloških, koje su morale biti urađene), odjednom “nestalo” i nije prikazano u izvještaju, ali ih je Suad Arnautović pominjao u jednoj emisiji. Jasno je i tada bilo da je ta odluka politička, a ne stručna na bazi kontrolnog brojanja", napisala je Trivićeva.

Dodaje da se na sjednici CIК još jednom se potvrđuje da nisu ni analizirali izvještaj sa kontrolnog brojanja.

"Kažu ne mogu da ga objave, jer bi prvo da urade korigovani. Znači falsifikovane rezultate će još jednom falsifikovati kroz korigovani izvještaj. Dalje, CIК nema sačuvane preliminarne podatke, one koje su prve unijeli u sistem pa skinuli kada je počelo kontrolno brojanje", objavila je potpredsjednica PDP, pa dodala:

"Evo obavještavam CIК da mi imamo sačuvane podatke sa svakog biračkog mjesta prije kontrolnog brojanja", poručila je Trivićeva.
Potpredsjednica PDP je dodala da je sve jasno ko hoće da vidi.

"Obzirom da se ovi tragovi, a posebno tih 13.000 golim okom utvrđenih koji su ukradeni meni, a upisani mom protivkandidatu, neće tako lako prekriti, biće tu dalje pravne borbe i sa CIК", napisala je Trivićeva.

Trivićeva je pitala i gdje su ispitivanja grafologa.

"A gdje su ispitivanja grafologa za ljude koje je neko drugi potpisivao, a nisu izašli na izbore, za mrtve, za strukturu nevažećih, za one sa famoznim PDL- pomoć druge osobe kojih je izašlo skoro 10.000 a na čijim biračkim mjestima na kojim su masovno izlazili je moj protivkandidat dobijao razlikom 80:20, koji broj nevažećih je napravljen različitom olovkom što znači da su pravljeni tokom brojanja, šta je sa nepoklapanjem neiskorišćenih listića, šta je sa konačnim brojem ubačenih falsifikovanih listića….", upitala je Trivićeva.
 

комшија

Stara legenda
Poruka
83.612

1672046806487.png

JELENA TRIVIĆ STALA UZ VUKANOVIĆA: "Ako me je neko izdao ili prodao to će se morati vidjeti..."


Simpatizeri Liste za pravdu i red predvođeni Nebojšom Vukanovićem sinoć su imali druženje sa Banjalučanima.

jelena_t.jpg


Prije 43 min

Nakon raskola u PDP-u i sukoba sa gradonačelnikom Banje Luke Draškom Stanivukovićem, članica PDP-a Jelena Trivić pojavila se na Vukanovićevom skupu.

"Gostovala sam na druženju sa simpatizerima Liste za pravdu i orden Nebojše Vukanovića u Banjaluci. Hvala im na pozivu i podršci koja se večeras osjetila, a ja ću se uvijek rado odazvati iskrenim borcima za promjene i borbu protiv režima", poručila je Jelena Trivić na Facebooku.

Nakon njene objave oglasio se i zastupnik u NSRS-u Nebojša Vukanović poručivši kako je Trivić obraćajući se prisutnima, najavila da ne odustaje od iskrene borbe protiv režima.

"Morate da znate da postoje neki viši dogovori, koji su se desili između režima i dijela međunarodne zajednice koja je njemu zažmirila na toj krađi i tu realno nismo mogli ništa ako je on njima trebao, a trebao je. Vidjećemo za šta im je trebao. Sigurno nije ništa dobro za srpski narod".

Kazala je da nastavlja borbu istjerivanja pravde, jer nije, kako je kazala, samo ona pokradena nego narod.

Potvrdila je da je bilo potresa u opoziciji, ali o tome nije htjela da govori.

"Ako me je neko izdao ili prodao to će se morati vidjeti, pokazaće se... Ti tragovi će se pokazati i znaće se ko je vjera a ko nevjera", kazala je Jelena Trivić.
Ona je poručila da ostaje i dalje u igri i da nastavlja iskrenu borbu protiv režima.

"Tu sam, nastavljamo dalje u kojoj formi će to biti vidjećete u mjesecima koji slijede", poručila je Jelena Trivić.

(SB)
 

ziltoid

Domaćin
Banovan
Poruka
4.181

POLITIČKI POTRES U REPUBLICI SRPSKOJ: Mladen Ivanić je pokušao sve ali bilo je uzalud, Jelena Trivić na prekretnici...…


“Crna Trojka” koja vuče brojne konce u toj stranci, ne uspijeva staviti Trivićevu nikako pod svoju kontrolu.

jelena_trivic_sb_2.jpg


Da se nešto krupno događa u redovima PDP-a svjedoče i najave Slobodana Vasković koji piše da se Jelena Trivić nalazi na prekretnici, te da nije isključeno i formiranje vlastite stranke.

Trivićeva da bi mogla biti spasonosno rješenje za PDP, ali i sa svojom strankom, koju bi formirala, zauzela bi značajan dio potpuno praznog opozicionog prostora.

Takva stranka ne bi bila samo opoziciona, već istinska alternativa Dodikovom režimu zbog beskompromisnih stavova Trivićeve, piše Vasković.

“Crna Trojka” PDP-a, Mladen Ivanić, Branislav Borenović i Igor Crnadak, koja vuče brojne konce u toj stranci, ali ne uspijeva staviti Trivićevu nikako pod svoju kontrolu, shvatili su da njihov plan produženja mandata Borenoviću, PDP svodi na nivo statističke greške.

Također su shvatili da bi odlazak Trivićeve iz PDP-a značio nove teške, nenadoknadive gubitke, što nije slučaj i sa odlaskom Draška Stanivukovića koji više nije u stanju da sazove ni Gradski odbor PDP-a Banjaluka, tvrdi Vasković.

Zbog navedenog, Ivanić, Borenović i Crnadak, pokrenuli su akciju u kojoj pokušavaju Trivićevu ubijediti da preuzme PDP, ali pod njihovim uslovima.

Trivićeva, navodno, ne prihvata ovakve uslove, već traži snažnu akciju na oporavku partije, odustajanje od politike trulih kompromisa koja je PDP i dovela do rasula, ali i daleko jaču kritiku nenarodnog, otuđenog, oktroisanog Režima; Istovremeno, i dalje intenzivno, sa značajnim brojem onih koji je podržavaju, promišlja o osnivanju sopstvene partije.

Trivićeva i Stanivuković teško da mogu biti u jednoj stranci; Ta mogućnost malo je realna, jer je Stanivuković direktno radio protiv nje, ali i PDP-a.

Da se nešto krupno događa u redovima PDP-a svjedoči i posljednja izjava Jele Trivić.

-PDP ne podržava najavljeni opoziv Ljubiše Petrovića. Poslanik Slaviša Marković, koji je i predsjednik Gradskog odbora PDP-a Bijeljina čvrsto stoji uz gradonačelnika Bijeljine Ljubišu Petrovića, kako on tako i cijeli gradski odbor PDP-a Bijeljina, to mi je potvrdio u više navrata, kao i danas. Lično se ograđujem od pojedinaca iz PDP-a koji ne stoje na liniji zvaničnih politika stranke. Svako iskakanje iz zvaničnih politika stranke moralo bi biti najstrožije sankcionisano, poručila je Jelena Trivić.
 

ziltoid

Domaćin
Banovan
Poruka
4.181
JELENA TRIVIĆ NAKON SJEDNICE PDP-a ULTIMATIVNO: "Oni koji su bliski aktuelnoj vlasti moraju se udaljiti iz stranke"

“Ja nisam nikada ni izlazila iz PDP. Ja sam smanjila svoje aktivnosti unutar PDP, ali da li ću ostati i u kojem obimu to ćemo vidjeti u narednih nekoliko mjeseci”, rekla je ona.

trivic-borenovic-sds-28-.jpeg


Sjednica Glavnog odbora PDP u Banjaluci još traje, a uprkos tvrdnjama o gotovo harmoničnim odnosima iza zatvorenih vrata, lome se koplja.

Za sada je poznato da Jelena Trivić ostaje u stranci, a za N1 kaže, u narednim mjesecima biće odlučeno hoće li to biti i konačna odluka.
Ja nisam nikada ni izlazila iz PDP. Ja sam smanjila svoje aktivnosti unutar PDP, ali da li ću ostati i u kojem obimu to ćemo vidjeti u narednih nekoliko mjeseci”, rekla je ona.

Kako je istakla, najvažnije joj je da je PDP izašao za zaključkom da su izbori za predsjednika Republike Srpske pokradeni.
“Zvaničan stav PDP od danas da mi ne priznajemo rezultate za predsjednika Republike Srpske. Pobjeda je bila, ali je oteta”, istakla je ona.

Može li joj taj zaključak biti uporište da uđe u trku za fotelju predsjednika stranke, s obzirom na to da su pred PDP unutarstranački izbori Trivićeva odgovara.

“Ja bih, kakvo je trenutno raspoloženje mogla biti kandidat za predsjednika stranke i ta bi odluka bila donesena jednoglasno”, kaže i dodaje da je prine toga nužno da se stranka opredijeli u kojem od dva pravca misli ići.

“Ovdje se mora postaviti jasan koncept, ili ste potpuno, potpuno protiv režima ili ste potpuno alternativa režimu ili ste samo na papiru opoziciona partija u kojoj ima malo i ovih i onih”, kaže tvrdeći da pod istim krovom nema mjesta za ta dva koncepta i da se svi oni koji su bliski aktuelnoj vlasti moraju udaljiti iz stranke.

Njen dolazak na sjednicu Glavnog odbora, kaže, ne znači sa će tu i ostati. Na pitanje da li očekuje da se stranka odredi prema njenim navodima da je Draško Stanivuković saučestvovao u izbornoj krađi na račun Milorada Dodika odgovara da su to procesi. Ipak, napominje i kako je za istu izjavu niko nije demantovao.

Tvrdi i da je Stanivuković podržao zaključak PDP o pokradenim izborima, ali napominje i kako on to javno nikada nije na taj način rekao.

“Ja sam došla na sjednicu Glavnog odbora da se zahvalim svim ljudima koji su iskreno radili za pobjedu naroda i ona je bila, ali mi je oteta. Moja je obaveza da se zahvalim ljudima koji su me podržali”, istakla je. Sve ostalo ponavlja nije pitanje nje i Stanivukovića, već dva koncepta.

“Nije to pitanje nas dvoje, to je pitanje dva koncepta. Ja sam rekla kako ja vidim stranku u kojoj nema mjesta za one koji se na bilo koji način približavaju sa režimom, on je za neku blažu varijantu”, kaže.

Da bi ostala u PDP tvrdi, to bi morala biti stranka koja je beskompromisno protiv politike aktuelne vlasti
“To bi morao biti takav PDP i po dubini i po širini i grupno i pojedinačno i svakako”, kaže Trivićeva.

Očekuje da se i prije Sabora stranke koji bi trebao biti krajem godine odredi kojim konceptom će PDP.
Medijima se obratio i predsjednik PDP-a Branislav Borenović i postavio pitanje: “Gdje će Trivićeva i Stanivuković?”
 

ziltoid

Domaćin
Banovan
Poruka
4.181
KLJUČA U PDP-u: Na Glavnom odboru partije pale i prve ostavke


glavni_odbor_pdp11.jpg


Nakon osam časova rada završena je sjednica Glavnog odbora PDP. Uprkos uvjeravanjima predsjednika stranke Branislava Borenovića u jedinstvo u PDP, iza zatvorenih vrata je varničilo.

Pojedini visokorangirani članovi PDP izrazili su otvoreno nezadovoljstvo izbornim rezulatom.

Srna piše kako su stranku napustili predsjednik Opštinskog odbora PDP-a Pale Igor Tošić, bivši generalni sekretar partije Miroslav Brčkalo, bivši potpredsjednik PDP-a Dragiša Delić, bivši načelnik opštine Rudo Rato Rajak i načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan.

Ipak ova informacija je djelimično tačna, jer je formalno stranku je napustio samo predsjednik Opštinskog odbora Pale Igor Tošić. To je objavio i na svom profilu na Facebooku navodeći da odluka nije donesena preko noći.

Ostaću u okvirima dostojanstva i neću puno detaljisati, ali ću samo reći da sa ovakvim rukovodstvom više ne ide”, napisao je Tošić uz ostalo.

Ostavku je podnio član Glavnog odbora Velimir Sakan.

Kako N1 saznaje bivši potpredsjednik PDP-a Dragiša Delić i načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan, glasali su protiv zaključaka Glavnog odbora i sjednicu su napustili ranije, ali iz stranke nisu izašli. Ipak od strane jednog dijela članova Glavnog odbora označeni su kao “Dodikovi ljudi unutar stranke”.

Rato Rajak, bivši načelnik Rudog ostaje član stranke, a iz ličnih razloga je podnio ostavku na mjesto člana Predsjedništva.

Podsjetimo, u zaključcima Glavni odbor je sa dva glasa protiv zaključio kako je Jelena Trivić pobijedila u trci za predsjednika Republike Srpske, ali kako je izborna volja građana pokradena. PDP od pravosudnih organa traži da postupaju po njihovim krivičnim prijavama.

Uprkos ranijim otrovnim strelicama na relaciji Jelena Trivić, Draško Stanivuković, dvojac za sada ostaje u stranci.
Na sjednici su se obratili i to na samom kraju. U svojim obraćanjima, navodono, govorili o ličnim rezultatima ne ulazeći u stavove drugog.

Podsjetimo, Jelena Trivić za N1 je rekla kako ona i Stanivuković predstavljaju dva različita koncepta.
 
Da biste mogli da kreirate nove teme, trajno koristite svoje ime i ne pogađate stalno slike - kliknite ovde da se registrujete.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.