Jelena Trivan nova savetnica Ane Brnabić

Јелена Триван

 • је пример како се понашају жене у политици

  glasova: 1 25,0%
 • јесте женско али је пре свега саможива нестручна и лоповска особа

  glasova: 1 25,0%
 • има утицаја јер ми остале жене смо спречене битнијим пословима

  glasova: 0 0,0%
 • једини начин како жена да се за независност избори

  glasova: 0 0,0%
 • таква јер су мушкарци и гори

  glasova: 0 0,0%
 • је само једна од стотине хиљада сличних жена у политици србије

  glasova: 2 50,0%

 • Ukupno glasova
  4

Jelena Trivan nova savetnica Ane Brnabić


Jelena Trivan, koja je nedavno razrešena funkcije direktorke Službenog glasnika, imenovana je na sednici Vlade Srbije za savetnicu premijerke Ane Brnabić.

Kako se navodi u rešenju o imenovanju u koje je portal Nova.rs imao uvid, Jelena Trivan je za savetnicu Ane Brnabić imenovana počev od 20. januara i na njoj će, sudeći po pomenutom dokumentu, biti dok traje dužnost predsednice Vlade.

Jelena Trivan FOTO: ATA Images/Antonio Ahel
Jelena Trivan FOTO: ATA Images/Antonio Ahel

Osim toga, ona već neko vreme obavlja funkciju direktorke "Mtela" u Banjaluci, ćerke firme Telekoma Srbije.
Trivan u izjavi za Nova.rs kaže da će Brnabić savetovati u oblasti reforme pojedinih javnih preduzeća.

- Ja obavljam isključivo jednu funkciju, a to je direktor "Mtela", a premijerki pomažem bez naknade i ikakvih beneficija, pre svega u budućoj reformi Zavoda za udžbenika i sličnih javnih preduzeća iz domena izdavaštva, nauke, prosvete, a s obzirom na iskustvo
direktora Službenog glasnika. Dakle, isključivo u oblastima u kojima imam znanje i iskustvo koje je vrlo ograničeno - navodi Trivan.

Trivan dodaje da će to raditi u meri u kojoj može da pomgne, imajući u vidu njeno primarno zaposlenje kao "izraz volje da se javna preduzeća poput Službenog glasnika, Zavoda za udžbenike, Prosvetnog pregleda i slučanih, koja su skrajnuta u odnosu na neka važnija, učine profitabilnim".

Trivan kaže i da ne obavlja više funkciju predsednice Upravnog odbora Filmskog centra Srbije, te da joj je istekao mandat još u junu prošle godine.

U vreme dok je bila direktorka Službenog glasnika, postala je i direktorka "Mtela" u Banjaluci, ćerke firme Telekoma Srbije. Tu funkciju nije prijavila Agenciji za sprečavanje korupcije, zbog čega joj je izrečena mera opomene.

Kada je tačno postala direktorka tog preduzeća u Republici Srpskoj - nije poznato, ali je bar godinu dana obavljala dve direktorske funkcije i to u dve države. https://direktno.rs/vesti/drustvo-i...tzrivan-ana-brnabic-savetnica-premijerka.htmlBaš ljepo. Jelena Trivan jes prava osoba za zauzet funkciju savjetnice gay premijerke. Na svoj način, Vučićeva Srbija ipak hita u susret Europi.
ako je upola nje onda je genijalka :hahaha: https://www.youtube.com/@vulinizacija
 
Ljudi zagrijali stolicu i zavrsili, ne vidim problem.

Otac joj je bio profesor na Pravnom fakultetu, a majka sudija.
Kako se ističe, doktorsku tezu „Biblioteke i multikulturalnost“ odbranila je 2013. godine na Filološkom fakultetu. Komisijom je predsedavala njena mentorka i bivša dekanka Filološkog fakulteta Aleksandra Vraneš. „Direktorka Službenog glasnika je kroz master i doktorske studije prošla za samo tri godine i to sa najvišim ocenama, a najveći broj ispita položila je upravo kod svoje mentorke, profesorke Vraneš“.
Jelena Trivan je odbranila doktorski rad krajem novembra 2013, samo dve godine nakon što je otpočela doktorske studije.

Direktorka Službenog glasnika, prepisala je bez navođenja izvora barem petnaest odsto doktorske teze na Filološkom fakultetu, pokazalo je naše istraživanje. Išlo se od kopiranja sa neproverenih foruma i Vikipedije, pa sve do publikacija Matice srpske i knjige Boška Obradovića u izdanju Dveri. Takvom je tezom Jelena Trivan završila akademski sprint: za samo tri godine kroz master i doktorske studije, uvek uz najviše ocene​

https://www.vreme.com/vreme/anatomija-jedne-disertacije/
 

Back
Top