Jelena Milić "analizirala" intervju Rade Trajković

gost 401905

Elita
Poruka
19.065
https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2018&mm=12&dd=09&nav_category=11&nav_id=1479916
Jelena Milić "analizirala" intervju Rade Trajković

Intervju predsednice NVO Evropski pokret na Kosovu Rade Trajković nedeljniku Vreme zainteresovao je direktorku CEAS Jelenu Milić da uradi “analizu“.

ako je prenela državna agencija Tanjug, direktorka Centra za evroatlanske integracije je donela zaključak da Trajkovićeva “nudi radikalizaciju stanja na Kosmetu“.

Milić u analizi tog intervjua, pod naslovom "Radojičić je Vučićev telohranitelj", kaže da na njega reaguje imajući u vidu složenost političke situacije i činjenicu da je dijalog u ćorsokaku i jer misli da je vredno izneti svoje stavove o ovako važnim oglašavanjima, koje u delu srpske, ali i zapadne javnosti, počinju, kako kaže, sve više da uzimaju zdravo za gotovo.

"Da li Trajković, da li redakcija pogrešno sumira, tek na samom početku optužuju srpske vlasti da su krivi za ''lišavanje slobode'' četvoro Srba sa severa Kosova zato što su ''likovali što Kosovo nije primljeno u Interpol''", navodi Milić u analizi koja je objavljena na sajtu CEAS-a.

Milićeva kaže da do sada nikada nije čula da neko ne optuži policijske snage da su nekog "lišile slobode" zato što je političar iz druge administrativne jedinice “likovao”, već za to optuži one koji likuju.

Ukazuje i da je mnogo toga, i 20 godina od kraja sukoba, posledica nerešenog formalnog odnosa Beograda i Prištine, ali za koji Trajković ne nudi ostvarivo rešenje.

"Deo okolnosti uzrokovan je i lošim rešenjima iz Ahtisarijevog plana, koji je Trajković muzla koliko je mogla, a koja de fakto zajednice u institucijama etnički deli", smatra Milić.

Ona ukazuje i da zato nije dosledna Trajkovićkina pobuna protiv razgraničenja (kobojagi zarad multietničnosti), a koje bi u realnosti, kako kaže Milić, podelilo upravljanje resursima i ne po etničkoj liniji.

"Čemu tako glasna pobuna ''multietničke Trajković", pita Milić i ocenjuje da je to verovatno zato što bi formalizacija odnosa Beograda i Prištine, kojoj bi morala prethoditi normalizacija na zdravijim osnovama, umanjila mogućnost ovolikog etnoklijentelizma, na kome Trajković uspešno živi godinama

......

Rekoste da radi za Mi6, a ona izgleda da radi za Vucica. :think:

Prvi obaveštajac Britanije na sastanku kod Vučića
https://www.telegraf.rs/vesti/polit...-obavestajne-sluzbe-u-zvanicnoj-poseti-srbiji

Zamisli da Trampa ili Makrona preslišava Gašić....dakle nemoguće...
E onda ti je jasno za koga radi Vučić...

...

Postoji mnogo bliza saradnja sa Rusima, pa ne kazes da je Putinov covek.

Verovatno su Angli trazili nesto konkretno za sebe.
On prosto nije zaduzen za prenosenje i skupljanje podataka.

Bler trenutno nema veliki ugled u VB, ali poznaje ljude. Vucic ga verovatno placa, nadajuci se da Bler moze nesto da mu zavrsi.

Postoji mnogo bliza saradnja sa Rusima, pa ne kazes da je Putinov covek.

Verovatno su Angli trazili nesto konkretno za sebe.
On prosto nije zaduzen za prenosenje i skupljanje podataka.

Bler trenutno nema veliki ugled u VB, ali poznaje ljude. Vucic ga verovatno placa, nadajuci se da Bler moze nesto da mu zavrsi.

Taj je karijeru izgradio skupljajući i prenoseći podatke:

BRITANSKI ŠPIJUN OTKRIO ŠTA JE RADIO TOKOM RATA U BOSNI: Šef MI6 priznao da nije ni sanjao šta će doživeti na balkanskom zadatku!
https://www.kurir.rs/region/bosna-i...-sanjao-sta-ce-doziveti-na-balkanskom-zadatku

"Slučajno"...u isto vreme u Bosni...Vučić je radio kao prevodilac za engleski na Srni na Palama...
Već od tad je on verovatno zavrbovan i upregnut u Mi6 uzde...

...

- - - - - - - - - -

Inače...
Znaš kako se u svetu službi zove onaj ko prikuplja i šalje podatke za određenu službu? - Zove se INFORMER....
Eto odkud naziv nečijeg tabloida...
Vučko je počeo karijeru kao Mi6 INFORMER...i dogurali su ga do Predsednika...

...

Poslednja izmena:
Taj je karijeru izgradio skupljajući i prenoseći podatke:

BRITANSKI ŠPIJUN OTKRIO ŠTA JE RADIO TOKOM RATA U BOSNI: Šef MI6 priznao da nije ni sanjao šta će doživeti na balkanskom zadatku!
https://www.kurir.rs/region/bosna-i...-sanjao-sta-ce-doziveti-na-balkanskom-zadatku

"Slučajno"...u isto vreme u Bosni...Vučić je radio kao prevodilac za engleski na Srni na Palama...
Već od tad je on verovatnozavrbovan i upregnut u Mi6 uzde...

...

- - - - - - - - - -

Inače...
Znaš kako se u svetu službi zove onaj ko prikuplja i šalje podatke za određenu službu? - Zove se INFORMER....
Eto odkud naziv nečijeg tabloida...
Vučko je počeo karijeru kao Mi6 INFORMER...i dogurali su ga do Predsednika...

...

Vidi, poruke moze da prenosi bilo ko i bolje je ako je neki politicar/savetnik, nece se sef Mi6 setati zbog toga. On je trazio nesto drugo, sto njima treba.

Back