Jelena Mikša neće biti kažnjena zbog golih grudi

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

gost 275405

Veoma poznat
Banovan
Poruka
11.751
"Raskalašna Hrvatica neće biti kažnjena zbog golih grudi"

prenosi 24 h

http://www.24sata.rs/sport/vesti/ve...ce-biti-kaznjena-zbog-golih-grudi/43851.phtml

Hrvatska ministarka kulture Andrea Zlatar ekspresno je, videvši fotografije golih grudi svoje službenice Jelene Mikše u Poznanju, najavila sankcije protiv nje. Međutim, najnovija vest je da Jelena neće biti kažnjena zbog golišavog druženja sa navijačima u Poljskoj.

Nakon zasjedanja etičkih poverenika Gordane Majcen i Borisa Jurinića prvo je odlučeno da se odluka prolongira na 30 dana, nakon čega je ubrzo stigla i oslobađajuća "presuda". Odlučeno je da protiv Mikše neće biti sankcija.

Siniša Kuhar iz Sindikata državnih i javnih službenika kaže da mu smeta prva reakcija ministarke.

- Izjava ministarke bila je nezgrapna i nedovoljno promišljena. Dozvolila je sebi da unared javno presudi u ovom slučaju. Pritom, na nivou Ministarstva kulture ne postoji etički savet na koje se poziva, već samo poverenik za etiku koji služi za slučajeve lakše povrede kojom se ne nanosi šteta ugledu službe - kaže.

On navodi da se radi o ponašanju koje se može komentarisati sa stajališta dobrog ukusa, ali ne o povredi etičkog kodeksa i nanošenja štete ugledu službe.


- Navijačica je u Poznanju bila privatno i njen se performans teško može okarakterisati kao javni nastup. Njene su privatne fotografije iscurile u javnost - zaključuje Kuhar.

U Ministarstvu kulture su rekli da su porazgovarali sa službenicom Mikšom i da su je upozorili da takve stvari više ne ponavlja.


Ipak, Jelenine grudi pokrenule su širu raspravu o privatnom i službenom tretmanu muškaraca i žena, piše "Jutarnji list".

Irski student Imon Kigen koji je na tribinama stadiona uhvaćen kako Jeleni liže grudi, dočekan je kao heroj u svojoj zemlji, a engleskim je medijima rekao da bi razočarao "celu zemlju da je propustio takvu šansu".Inače, Jelena i Viktorija Mikša postale su preko noći hit na internetu nakon pojavljivanja fotografija na kojima golim grudima pružaju podršku hrvatskim navijačima.One su posle medijske prašine koja se nakon toga podigla rekle da se ne kaju zbog fotografija i da su u Poljsku došle da se zabavljaju i bodre hrvatske fudbalere.

Ovako treba bodriti svoju momčad.:lol:

A ne ko oni barbari sa istoka to jest Rusi.

navijaci_495457S1.jpg


y300297791559431.jpg
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top