Jelena - Grcko Ili Srbsko Ime?

• Začetnik teme Začetnik teme nonk
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

nonk

Primećen član
Poruka
678
Jedna smela teorija, tvrdim da je Jelena srbsko ime.

Ja sam pobornik teorije da su starosloveni prastarosedeoci evrope, da je celokupna danasnja istorija anticke evrope falsifikat i da su grci najveci lopovi istorije i mitologije u istoriji covecanstva. Sve su ukrali od starih slovena.

Dokazivanje ovakve teze je izuzetno tesko, zato se mora raditi parcijalno, dokazivati naizgled nebitne delove, a u stvari gadjati srz problema. Ovde mozete da diskutujete i probate da osporite moju teoriju da su srbi mnogobozacki narod danas:
http://forum.krstarica.com/showthre...nima-Danas?p=16379985&viewfull=1#post16379985

Ne bih vam ovo pricao da mi ne trebaju misljenja protiv. Zelim da znam istinu.

Ovako:

grci tvrde da je Jelena njihovo ime. Kazu da je nastalo (slavizirano) iz njihovog Helena ili Elena. Mi imamo jednu Jelenu, oni imaju dve varijante, Helena i Elena.

Na zalost, ne mogu da nadjem kako grci prevode to Jelena i sta kazu da znaci. Jedino sta dobijam za pretragu Helena je ovo:
http://en.wikipedia.org/wiki/Helen
Ne vidim tu izvedenice, helena je helena. Ono u fazonu Ἑλένη – Helénē = svetlost, bozanstvo i ostale nebuloze grcke ne mogu da nadjem. Ako bilo ko ima link ka tako necem, molim nek postuje, da naucimo nesto. Ne kazem da nema i racunao sam da ima, ali ne mogu da nadjem. Moja teorija je snazna i pod uslovom da ima.

Znaci, sloveni su po grcima ukrali ime njihovo Helena (Elena).

U redu, vazi drugari. Ipak da vas pitam, da li Jelena ima bilo kakvo znacenje na srbskom jeziku?

Opste je poznato da srbi i sloveni i dan danas daju imena deci po zivotinjama i biljkama (recimo Vuk i Jela). Bezbroj primera ima.

Sta srna oznacava kod srba, koje osobine ima ta zivotinja? Kosuta, srna, gazela, jelena (zenski jelen). Oznacava ako se ne varam gracioznost, lepotu, vitkost, neznost i mnogo drugih slicnih atributa ima. Jelena je prelepo ime na srbskom jeziku, olicenje svega sto zensko treba da ima.

Znaci Jelena ima i te kakvo znacenje na srbskom jeziku.

Ok, sada nesto malo vise intrigantno:
Zasto bi srbi pretvorili Helena i Elena u Jelena? Srbi znaju da kazu i jedno i drugo. Da su ukrali ime, zvali bi svoju decu tako.

Zasto bi grci pretvorili Jelena u Helena i Elena? Grci nemaju slovo J. Grci su mutav narod koji nema pola nasih glasova. Grci su preimenovali Jelena u Helena i Elena i lazirali da je to njihovo ime.

Znaci nije burazeri grci Helena grcko ime, Jelena je nase ime. ;)

Mutav = stvarno ne znam sta ovde da navedem, mi drugu rec za to nemamo sem te.
Ako je neko retardiran i ti kazes da je neko retardiran, to nije uvreda. Covek je retardiran, zalosno je.
Ako je neko mutav i ti kazes da je mutav, to nije uvreda. Covek je mutav, ne ume da prica kao ti.
Grci su mutav narod u odnosu na srbe.

Jos nesto da kazem da ne ispustim, grci su celokupnu staroslovensku mitologiju, istoriju, junake i bogove, sto se kaze od korica do korica uzeli i prisvojili, a kasnije prezentovali svetu kao njihovo. Nije to deo ili nesto, vec sve, od a do ш.
Neverovatno je ljudi moji u to poverovati, ali samo zato jer je zvanicna istorija falsifikat i svi smo je ucili kao istinu. Ispod toga se svasta krije, a najsladje je sto je prava istina tu ispod sakrivena i sto svako ko stvarno zeli moze da je dotakne. ;)

jeleni_obora_zleby_denik-galerie.jpg

Poslednja izmena:
...ostale nebuloze grcke ne mogu da nadjem...
...Ja sam pobornik teorije da su starosloveni prastarosedeoci evrope..
...da je celokupna danasnja istorija anticke evrope falsifikat i da su grci najveci lopovi istorije i mitologije u istoriji covecanstva...
...Srbsko...
...sloveni su po grcima...
...srba...
...Grci su mutav narod koji nema pola nasih glasova...
...Grci su preimenovali Jelena u Helena i Elena i lazirali da je to njihovo ime...

...oni imaju dve varijante, Helena i Elena.

:eek:

Tragedija...polupismena tragedija...

Na ovo poslednje samo da odgovorim,jer su me predhodni primeri, ne znam ni sam cega, ostavili bez teksta...

Nikad cuo za dve varijante Helena i Elena na grckom.To je samo transkribovano na engleski,pa sa engleskog na srpski.

Ελένη – Eleni,nema potrebe pricati jos iz kog vremena ovo ime vuce korene.
Έλενα – Elena,vise nadimak od Eleni,odakle mi i ostali dobismo Jelena,Helena (spiritus asper cini mi se,sto ipak nije Helena)

A koliko sam ja nacuo, slovo ,,J'' nije postojalo do relativno kasno u Srednjem veku,kao adaptacija latinskog ,,I'' cini mi se .Odakle Jelena ako smo ,,prastarosedeoci '' Evrope.

Mani se corava posla,kazu starci. I poradi na manirima i obrazovanju.Ovako je samo tuzno,ruzno,a i cinis brate da se stidim svog porekla i sto delim istu drzavu sa takvima kao ti.

Poslednja izmena:
Isto kao sto je i ћ nastalo od neceg grckog ili latinskog pretpostavljam?
:)))))))))))))))))
Eleni - Jeleni - Narod koji je verovatno imao jelena za predmet obozavanja. Grci danasnji sa tim nemaju veze. Imaju isto veze kolko i albanci sa karadjordjem i milosem obilicem ili hrvati sa nikolom teslom, a sto upravo dokazuju, pa cete kroz 50 godina i to da mi dokazujete kao istinu.
:)))))))))))))

Poslednja izmena:
A ja samo moram dodati da si ti veoma nepismen! Nije brate SRBSKO nego SRPSKO!!! Upustas se u filozofiju a ne znas napisati ime svog naroda... Srami se Aristotele, srami se!!!z:((z:((z:((

Шта лупеташ Млађо, каква црна неписменост! Срби говоре србским а Српи срПским. Неписмен йе хроми Вук, крадљивац црквених књига и плаћеник Аустрийе, уведовши тупаво правило достойно његова два завршена разреда. А уз то не знаш ни койе йе србско писмо. Видиш трн у туђем оку а не видиш балван у свойем.

Што се тиче ове замисли, она ме прилично подсѣћа на неке ранийе попут "Срби народ найстарийи", "Прво Срби па амебе" и слично. Я нѣсам присталица истих, све оне ме подсѣћайу на безсмислено питање "Шта йе старийе, кокошка или яйе?". Сматрам да многе сличности имена и рѣчи потичу од наших зайедничких ПИЕ прѣдака и нашега прастарога изворнога йезика. Словѣни, а самим тим и Серби, су само йедна од грана ИндоЕвропскога стабла. Ништа више, ништа мање.

Што се тиче порѣкла грчкога имена "Хелена", колико я знам, основа му йе народно име их, Хелени. Вѣруйем да йе сличност са нашом рѣчйу "йелен" случайна.

Odvajkada se 'germanska" skola istorije upinje da dokaze da su stari sloveni dosli odnekud na balkan, a nikakve dokaze za tu tvrdnju nemaju.
Car Konstantin je rodjen u i odrastao danasnjem Nisu, majka mu se zvala Jelena. Napravio je Istanbul danasnji (Konstantinopolj - moguce Konstantinovo Polje a ne polis grcki, Carigrad, Byzantium, Stambol) i kaze se da je vladao odatle.
Medjutim, ono sto se precutkuje je to da je pravi Mediolanum u stvari Nishka Medijana. Hriscanstvo je odatle rasirio iz nekih samo njemu znanih razloga u svet, ne iz danasnjeg Milana. Nish (Mediana, pravi mediolanum) je koristen od strane Konstantina i njegovih naslednika, potomaka, kao Carska rezidencija takodje. Vladali su i odatle sve do najezde Huna i Atile bica bozijeg 442 godine.

Evo ko ne veruje nek procita:
http://en.wikipedia.org/wiki/Mediana

Poslednja izmena:
Zasto se u rimu Cezar koristilo kao sinonim za vladara? Nemaju pojma, kazu da su to bili kosati ljudi, pa se kasnije to pretvoriilo u ono oko glave lisce, secate se?
Ne mogu da nadjem izvorno kako se pisalo, uglavnom moze i ovako:
Caesar - staroslovenski i danasnji CAR

Evo ko hoce malo da o tome cita, tj pokusaje da se objasni odakle njima nasa rec za cara:

http://en.wikipedia.org/wiki/Caesar_(title)

Citat odatle:
Although the etymology of the name of Julius Caesar is not known with certainty, many scholars believe that it was simply a use of the Latin expression caesar meaning hairy.
:))))))))))))

btw
Italijani danas ne pricaju latinski jezik, nemaju oni veze sa pravim rimljanima. ;)

A evo objasnjenje za cara kod nas, kazu da smo mi uzeli njihovo Caesar koje znaci emperor (a kod znacenja reci caesar kazu da znaci kosat) Obrcu kako im je drago. :)))))))))
http://en.wikipedia.org/wiki/Tsar

Poslednja izmena:
Zasto se u rimu Cezar koristilo kao sinonim za vladara? Nemaju pojma, kazu da su to bili kosati ljudi, pa se kasnije to pretvoriilo u ono oko glave lisce, secate se?
Ne mogu da nadjem izvorno kako se pisalo, uglavnom moze i ovako:
Caesar - staroslovenski i danasnji CAR

Дай Нонче, немой претѢривати, сада одйедном и рѣч "Цаесар" (Римљани йу изговараху одприлике "Кайсер") постаде словѣнска. Наша рѣч Цар настаде од латинске Цаесар, а не обрнуто. Немой мѣшати узроке и послѣдице, да не бисмо дошли йеднога дана до тврдњи како йе рецимо рѣч "weekend" у енглески прешла из србскога а не обрнуто.
И прочитай мало на Википедийи и другдѣ о индоевропских йезицих.
А могао би мало писати и србским писмом. Или и латиницу измислише Срби?

In the West Slavic languages and Slovene language, the use of the terms is identical to the one in English and German: a king is designated with one term (Czech král, Slovak kráľ, Polish król, Slovene kralj), an emperor is designated with another, derived from Caesar as in German (Czech císař, Slovak cisár, Polish cesarz, Slovene cesar), while the exotic term "tsar" (Czech, Slovene and Polish car, Slovak cár) is reserved for the Russian ruler.

A sve zato jer po latinskom to znaci kosat, a ne sto su rimljani koristili nasu rec za cara. :))))))))))))))))

A sto se cirilice tice, tastatura mi je na latinici, pa brze ovako kucam. :))))))
Какве то има везе што ти йе тастатура латинична? И мени йе, па опет пишем србским писмом. А да ти йе тастатура койим случайем арабска, како би онда писао? Нонче, немой тражити изговоре, него пиши нашим писмом, па макар и спорийе. Брзо ћеш се извѣжбати.

Gle ovo, zvanicna nauka pretpostavlja da su se srbi prvi put nastanili ovde:
http://en.wikipedia.org/wiki/Servia,_Greece

pretpostavka nadjena ovde:
http://en.wikipedia.org/wiki/History_of_the_Serbs

Taj grad Servia je osnovan po procenama u drugom veku. Daleko pre nego su srbi dosli na balkan po zvanicnoj nauci, zar ne?

U stvari greska, tad su nam ga kao rimljani "dali", a ovo pise za grad Servia:

Servia was a small town during the ancient times. Alexander the Great passed from the town going to Thebes in 335 B.C.

Sta je bre ovo? Servia grad je postojao 1000 godina pre nego su srbi dosli na balkan?!

Poslednja izmena:

Back