Jelena Đoković : Novak je šampion naroda, a ne bogatih

Manga Hilux

Stara legenda
Poruka
81.457

Jelena Đoković: Novak je šampion naroda, a ne bogatih​

ATP Autor: Filip Mijailović
Novak Djokovic, Jelena Djokovic
Kevin C. Cox/Getty Images
Jelena Đoković smatra da je daleko važniji Novakov status među običnim ljudima od brojnih titula najboljeg tenisera u istoriji "belog sporta".

Kada vidimo šta se dešava u svetu, tenis je tako mala prizma života, ali donosi sreću, radost i nadu ljudima. Volim da ga vidim kao šampiona običnih, a ne bogatih ljudi zato što je on običan čovek koji potiče iz vrlo skromne porodice radnika i sanjara. Putujući po svetu vidite mnogo ljudi koji su inspirisani njegovom pričom, jer su i oni slični njemu“, istakla je Jelena u opširnom razgovoru za argentinski „Nasion“.
Naglasila je da je tenis je veoma luksuzan sport koji se gotovo isključivo povezuje s bogatim ljudima podsećanjem na etimologiju nadimka „beli“.

„Ipak, Novakovi navijači su normalni ljudi sa običnim poslovima i ne mogu uvek sebi da priušte ulaznice za njegove mečeve. Zato, kad prođete ulicom i vidite radnike na gradilištu ili u bilo kojoj grani, viču: ‘Hej, Novače!’ Svi ga zaustavljaju. Mislim da vam to daje snagu i energiju da nastavite dalje. Iako je već sve postigao, mislim da je njegova najbolja pobeda biti prvak naroda. Da… On je šampion naroda“, podvukla je Jelena Đoković.
Novak je osvojio 99 titula u singlu, od čega 24 gren slema, 40 mastersa, sedam ATP finala, a ovog leta je na sve to dodao i olimpijsko zlato sa Igara u Parizu.

https://sportklub.n1info.rs/tenis/atp/jelena-djokovic-novak-je-sampion-naroda-a-ne-bogatih/

Не, није "шампион народа" јер није стао на страну народа везано за намеру анти-Србијанског режима да ископавањем литијума уништи Србију. Шампион је само за оне који прате тенис.

Не, није "шампион народа" јер није стао на страну народа везано за намеру анти-Србијанског режима да ископавањем литијума уништи Србију. Шампион је само за оне који прате тенис.
po svim merilima je šampion i GOAT, ali msm da u ovom slučaju supruga Đokovića pravi neku reklamu

Evo mnogo se potresao što za tebe nije šampion.

Stos je sto Novaka na Zapadu ne dozivljavaju na taj nacin kao sto prica Jetza, u medijima i komentarima citalaca se stalno implicira da je on bogat covek i da se druzi sa bogatima. Znaci, totalno drugacije od onoga sto Jetza prica. A to sto ga radnici na gradilistu na Novom Beogradu prepoznaju i javljaju mu se samo govori da je popularan i prepoznatljiv u Srbiji te ga nasi ljudi dozivljavaju kao bliskoga sebi, na gradilistu u New Yorku ili Monacu ga verovatno ne bi ni prepoznali.

Stos je sto Novaka na Zapadu ne dozivljavaju na taj nacin kao sto prica Jetza, u medijima i komentarima citalaca se stalno implicira da je on bogat covek i da se druzi sa bogatima. Znaci, totalno drugacije od onoga sto Jetza prica. A to sto ga radnici na gradilistu na Novom Beogradu prepoznaju i javljaju mu se samo govori da je popularan i prepoznatljiv u Srbiji te ga nasi ljudi dozivljavaju kao bliskoga sebi, na gradilistu u New Yorku ili Monacu ga verovatno ne bi ni prepoznali.
Prepoznali bi ga naši bauštelci u Ny i Monaku. Ipak jeste šampion naroda u Srbiji i dijaspori. Novake, Nolo, volemo te.

Prepoznali ga naši bauštelci u Ny i Monaku. Ipak jeste šampion naroda u Srbiji i dijaspori.
Nema baustelaca iz Srbije u New Yorku, ako ih ima to je u mikro tragovima, tamo su baustelci iz Mexica, Nikaragve, Venecuele i Kolumbije. Oni bi svakako prepoznali Mesija a nekog iz belog sporta teze. Za situaciju na gradilistima u Monacu nesto i ne znam ali pretpostavljam da tamo rade imigranti iz Nigerije, Kameruna i sl. a koji je sport tamo mega popularan takodje nemam pojma.

Nije poenta u tome, poenta je u Jetzi koja je, hmm, malo izgubila dodir sa stvarnoscu.

Tiket za tensike meceve na turnirima u Indian Velsu, Majamiju ili Torontu moze da plati i obican baustelac, bar one pre finala, pa nije stos samo u novcima. No, ti turniri se odigravaju u toku radne nedelje, pre nego sto padne mrak najcesce, a u to vreme radni covek USA ili Canade (pa cak i u toj posrnuloj EU, mislim ) ne moze da izostane sa posla na gradilistu jer od te dnevnice hrani porodicu, iznajmljuje krov nad glavom i kupuje taj eventualni tiket za teniske meceve. Te tom radnom coveku sa baustele ostaje da Novaku dobacuje dok prolazi pored gradilista kad vec ne moze na teniskom stadionu.

Nema baustelaca iz Srbije u New Yorku, ako ih ima to je u mikro tragovima, tamo su baustelci iz Mexica, Nikaragve, Venecuele i Kolumbije. Oni bi svakako prepoznali Mesija a nekog iz belog sporta teze. Za situaciju na gradilistima u Monacu nesto i ne znam ali pretpostavljam da tamo rade imigranti iz Nigerije, Kameruna i sl. a koji je sport tamo mega popularan takodje nemam pojma.

Nije poenta u tome, poenta je u Jetzi koja je, hmm, malo izgubila dodir sa stvarnoscu.
Zezam se za Ny i Monaco. Bio sam sarkastičan.

Zezam se za Ny i Monaco. Bio sam sarkastičan.
I ja sam, samo mi nekako cela prica oko Jetze (i ostatka Novakove porodice) i medija u Srbiji malo ide na rasplodni organ. Jetza uradila ovo ili ono, rekla ovo ili ono, mladji brat nasao novu devojku a optpustio staru, najmladji brat ima psihicki problem pa ide da grli drvo u Pepe Imazovom kampu... a sve garnirano vristecim naslovima "Senzacionalno, exkluzivno, fenomenalno...", pa covek pomisli da se nesto znacajno u karijeri desilo Novaku. Novinari te "navuku" krajnje podlo smisljenim naslovima, cisto da se klikne i otvori njihov tekst.

Poslednja izmena:

Jelena Đoković: Novak je šampion naroda, a ne bogatih​

ATP Autor: Filip Mijailović
Novak Djokovic, Jelena Djokovic
Kevin C. Cox/Getty Images
Jelena Đoković smatra da je daleko važniji Novakov status među običnim ljudima od brojnih titula najboljeg tenisera u istoriji "belog sporta".

Kada vidimo šta se dešava u svetu, tenis je tako mala prizma života, ali donosi sreću, radost i nadu ljudima. Volim da ga vidim kao šampiona običnih, a ne bogatih ljudi zato što je on običan čovek koji potiče iz vrlo skromne porodice radnika i sanjara. Putujući po svetu vidite mnogo ljudi koji su inspirisani njegovom pričom, jer su i oni slični njemu“, istakla je Jelena u opširnom razgovoru za argentinski „Nasion“.
Naglasila je da je tenis je veoma luksuzan sport koji se gotovo isključivo povezuje s bogatim ljudima podsećanjem na etimologiju nadimka „beli“.

„Ipak, Novakovi navijači su normalni ljudi sa običnim poslovima i ne mogu uvek sebi da priušte ulaznice za njegove mečeve. Zato, kad prođete ulicom i vidite radnike na gradilištu ili u bilo kojoj grani, viču: ‘Hej, Novače!’ Svi ga zaustavljaju. Mislim da vam to daje snagu i energiju da nastavite dalje. Iako je već sve postigao, mislim da je njegova najbolja pobeda biti prvak naroda. Da… On je šampion naroda“, podvukla je Jelena Đoković.
Novak je osvojio 99 titula u singlu, od čega 24 gren slema, 40 mastersa, sedam ATP finala, a ovog leta je na sve to dodao i olimpijsko zlato sa Igara u Parizu.

https://sportklub.n1info.rs/tenis/atp/jelena-djokovic-novak-je-sampion-naroda-a-ne-bogatih/

Evo sve u VIP loži radnici Maxija, gradjevinci sa Beograda na vodi, vozači GSPa.

Mislim da je Jetzina keva napustila taj biznis odavno, dobila dozvole, negde investirala a negde samo preprodala dozvole. Uglavnom vec 6-7 godina nije u tom poslu a "obavestena" javnost se o tom jos nije "obavijestila". Verovatno je kcerka naterala da se udalji iz tog biznisa jer skodi njenom imidzu.

Novak je svije novce posteno i na svoj fanatstican talenat i rad zaradio. Porez placa tamo gde igra turnire, sponzoriima takodje placa tamo gde je sediste sponzoru. Licni porez placa (odnosno ne placa) u Monaku jer je tamo rezident i to je njegovo pravo. Zasto bi placao porez u Srbiji kad mu ni posao ni prebivaliste nisu tu? Ovo cisto zbog zajedljivaca.

Back