Jel radi uber u bg?

Umri_muski

Legenda
Poruka
68.668
Koja je prica na kraju oko Ubera i BG?
Znam da je Yandex kao napravio neki dil, zaboravio sam koji je dil za vozace , ili mora da budu taksisti ili mora da budu sa polozenim poznavanjem grada...
Ali nisam u toku sta je oko Ubera..

Nesto cujem razlicite price, pa da cujem vasa iskustva, , pricaju o nekoj kartici , ne znam da li yandex ili uber, ali sve se smuckalo ....

Iam ja za taxi polozeno al sam odustao,sad ako taj uber daje auto i 2 soma mozda bih i radio
Za Uber vozis sa svojim automobilom, moras da ispostujes neke norme i da te puste da se prikacis na njihov sistem (tako nalaze najblizeg musteriju).
Fora je sto ovde vozaci Ubera voze automobile koji vrede i po 70-80k us$, cesto im je Uber voznja dodatni prihod kojim otplacuju recimo i taj automobil.

Blabla bogme zarada, sećam se gorivo 20, putarina 10, nas 4 po 25 evra. I sviraju jedan drugom na putu znaju se već voze svaki dan tamo vamo.
bla bla je bez zarade, samo podela troskova
e sad sto neko vara i hoce da zaradi je druga stvar.
skoro je bio neki lik koji je popio i kaznu jer je kod nas ta aplikacijas nezakonita.

Inace taxi vozila u USA/Canadi su cesto neki krsh, smrde iznutra na ono sto im jedu vozaci, pa ako volite indijsku ili pakistansku kuhinju onda nije zima za vas. No, cesto su ti taksiji toliko strokavi iznutra da cete se isprljati ako uopste udjete u taj taxi.

Onda se pojavio Uber i Lyft i sve se preokrenulo, vlasnici tih automobila su sami vozaci ( ispostuju neke norme koje Uber propise za izgled, godište, cistocu i kvalitet automobila) i automobili su novi, cisti, mirisljavi. Prosto ti milina u odnosu na regularni taxi. Naravno, cena voznje je manja od regularnog taksija, nekada je to bilo upola cene, sad su hajmo ovako odokativno na 70-75%, pa jos ako delite trosak sa saputnikom.

Zakazujete preko aplikacije, dobijete notifikaciju da vam je vozilo u tacno to vreme na lokaciji (obicno 5-6 min u urbanijem delu i kad je manja guzva). Kreditnu karticu vezete za aplikaciju i ona vam skida cenu voznje, nema kartica, nema kesha, samo verifikujete cenu voznje i baksis ako zelite da ga date (ako ga ne date vozac vas pita zasto ste nezadovoljni voznjom pa da se ne biste osecali kao g.ovno date tih 18 ili vise % tipsa- da, ovde je minimalni baksis 18% na svim aplikacijama i svim automatima za placanje u restoranima).

Ja ga koristim kad idemo u pab ili restoran i kad znam da cu da pijem, odem na mesto zlocina Lyftom (preferiram ga u odnosu na Uber), opusteno pijem i na kraju se isto tako vratim da me ne boli glava da cu da napravim udes ili da me kemba policija.

Back