Jel postoji mis, koji nikad ne otkazuje?

Mikroklik moze da izdrzi 2 mil klikova, to ti je max...
Inace bi mis bio skup, neki induktivni kao stare tastature npr...

Ja kupovao A4, i solidno me sluze....5e svakih ne znam koliko ali bez 6 godina sigurno nije...mozda i 10

Nekad je software, nakupi se sljama u drajver win okruzenju... desavalo se da zivne mis i 2,3 godine je bez greske, samom promenom okruzenja..

Zavisi od dizajna misa kako ce se ponasati mikroklik, inace su isti za sve miseve...ako je uvek isti pritisak onda duze izdrzi , ako je na nekom mestu , nekad zbog poluge mnogo jaci pritisak onda se pre pokvari..

Usput a4 nije isto sto i ona zamenska firma, iako ih svi izjednacavaju...

Poslednja izmena:
Ma navuka je čudo, bolje je naravno sa klasičnum mišem, ali imaš ljude koji objavljuju sadržaj na internetu preko mobilnog, tako da je lap top u tom slučaju napredak.
Ni ja ne mogu da se naviknem na touchpad...isto kao sto ne mogu da se naviknem na tastature na laptopovima....bio je programcic na etf, pisao ga jedan od programera, prost a mocan , ideja je sa ibm ili vax mainframe racunara, ali je pc verzija ono sto je san snova...
Nauci te kucanju vrlo brzo sa 10 prstiju i onda si kiborg....

Jos onaj osecaj klik ibm orginal tastatura je orgazmicki neobjasnjiv , ali zaboravimo to , vazno je da ima jezicak i da se jezicak ne izlize...
Da, savremene tastature kad ih koristi ovako neko , znaju da se izlize jezicak, plastican, je a da se tastatura ne pokvari....jezicak je ona dva uzdignuca na F i na J slovima, koja slepcu omogucuju brzo kucanje, tj slepo kucanje...

Na mobilnom sta mi rade klinke kad kuckaju dok cekaju da izadju iz busa , nabiju mi kompleks, 20 min ne mogu da se povratim....koja brzina kucanja sa 2 prsta, ja sam na 15 znakova u minuti....

Ni ja ne mogu da se naviknem na touchpad...isto kao sto ne mogu da se naviknem na tastature na laptopovima....bio je programcic na etf, pisao ga jedan od programera, prost a mocan , ideja je sa ibm ili vax mainframe racunara, ali je pc verzija ono sto je san snova...
Stiv Džobs je lepo rekao da će personalne računare koristiti mahom ljudi koji su inženjeri, programeri i koji se bave kompjuterskom animacijom.

Tablet može da služi kao PC samo ako se priključi tastatura i miša na njemu. Bez toga tablet može da služi samo za gledanje filmova, klipova i slika i za objavljivanje tekstualnog i medijalnog sadržaja.

495 dinara i ne razmisljam 6 godina sigurno...ja inace volim prosto , jedan tockic, ne treba mi vise, vise volim zadnji klik nego prednji, duze traje
38261.png

Nauci te kucanju vrlo brzo sa 10 prstiju i onda si kiborg....

Jos onaj osecaj klik ibm orginal tastatura je orgazmicki neobjasnjiv , ali zaboravimo to , vazno je da ima jezicak i da se jezicak ne izlize...
Da, savremene tastature kad ih koristi ovako neko , znaju da se izlize jezicak, plastican, je a da se tastatura ne pokvari....jezicak je ona dva uzdignuca na F i na J slovima, koja slepcu omogucuju brzo kucanje, tj slepo kucanje...

Na mobilnom sta mi rade klinke kad kuckaju dok cekaju da izadju iz busa , nabiju mi kompleks, 20 min ne mogu da se povratim....koja brzina kucanja sa 2 prsta, ja sam na 15 znakova u minuti....
Pa isti taj A4 ima i modele od 20 evra pa na više u koje ugrađuje mikroprekidače sa vekom trajanja 20 do 50 miliona klikova.

Stiv Džobs je lepo rekao da će personalne računare koristiti mahom ljudi koji su inženjeri, programeri i koji se bave kompjuterskom animacijom.

Tablet može da služi kao PC samo ako se priključi tastatura i miša na njemu. Bez toga tablet može da služi samo za gledanje filmova, klipova i slika i za objavljivanje tekstualnog i medijalnog sadržaja.
Tako je a decica koriste windows za igrice.

Pa isti taj A4 ima i modele od 20 evra pa na više u koje ugrađuje mikroprekidače sa vekom trajanja 20 do 50 miliona klikova.
Pa ne znam za to , nije stiglo do mene, da je stiglo uzeo bih...
Nego sta ima na trzistu to uzmem...biram ali uzmem...

Znam da su ovi obicni 2miliona...i oni mi traju puno godina...

Mene sokira ta pc industrija

G 16 genius zvicnici su nekad kostali 6e i imali start frekvenciju od 16Hz i 16 W RMS snage i to dvosistemci sa tecnim magnetima i sa pojacalom ali 2.0
Sad prosecan zvucnik za pc 3W RMS 2.1 i 10 20 e....
Ali 100Hz pocetna frekvencija....ajme, a 2.1 pa koja je to logika....vise prostora, vece kutije a losiji zvuk...

Tragedija ljudskog mi je kad se setim tih genius zvucnika G 16....

Pa ne znam za to , nije stiglo do mene, da je stiglo uzeo bih...
Nego sta ima na trzistu to uzmem...biram ali uzmem...

Znam da su ovi obicni 2miliona...i oni mi traju puno godina...

Mene sokira ta pc industrija

G 16 genius zvicnici su nekad kostali 6e i imali start frekvenciju od 16Hz i 16 W RMS snage i to dvosistemci sa tecnim magnetima i sa pojacalom ali 2.0
Sad prosecan zvucnik za pc 3W RMS 2.1 i 10 20 e....
Ali 100Hz pocetna frekvencija....ajme, a 2.1 pa koja je to logika....vise prostora, vece kutije a losiji zvuk...

Tragedija ljudskog mi je kad se setim tih genius zvucnika G 16....
Nećemo sad preterivati, imao sam ja te Genius zvučnike i te specifikacije nemaju veze s mozgom, čista laž. Ali nekad su se za 20 evra mogli kupiti skroz ok Microlab FC330 drveni zvučnici koji stvarno dobro sviraju, a danas ti isti Microlab FC 330 koštaju 70 evra. Poskupelo je sve za dvadesetak godina i to dosta više od onoga što se može opravdati inflacijom.

Ne znam, G16 koje ja imam jos uvek , i ima ih bar 50 korisnika kojima sam ja nabavio, ako nemaju od 16 Hz, imaju od 20Hz....a da imaju snagu za zurku u sobi , imaju....i da ne crknu...

Kasnije su se pojavili i drugi jedno vreme, mozda i bolji , ne znam, meni je bilo vazno sto niza startna frekvencija i opseg do 16 ili 20kHz i pristojna snaga....

Evolucije tipa G106, G12, G10 i ostalo su bile sakacenje pocetnog modela...i opet kazem nakaradnost ljudske civilizacije..

A4Tech

Ubedljivo najbolji misevi i odnos cena kvalitet.
Svaki mi je imao redni vek 7 do 10 godina i to robusnog svakodnevnog celodnevnog akanja bez ikakvih problema.

Iskljucivo njih kupujem.

Sad sam presao na njihove gejmerske posto je gejmerska oprema uvek kvalitetnija i u principu skoro za sve eksterne komponente na kompjuteru uzimam gejmerske stvari.
Ovaj sada je star vec skoro 4 godine i radi kao prvog dana.

Njihova Bloody serija je vrhunska a povoljna.

https://www.bloody.com/en/products.php?pid=10

Do sad iz iskustva, kineskim misevima se vrlo brzo pokvari tockic, dok kod kvalitetnijih marki otkaze dugme. Ili preskace ili se lepi pa sukcesivno klikce.
Зато узми Блооду.
То су робусни мишеви који имају огроман радни век јаких кликова и удараца на тастере током играња.
Вишетруко су повољнији од Разера а смем да кажем сличног квалитета.

Do sad iz iskustva, kineskim misevima se vrlo brzo pokvari tockic, dok kod kvalitetnijih marki otkaze dugme. Ili preskace ili se lepi pa sukcesivno klikce.
Neki A4 Bloody miševi imaju skrol sa optičkim senzorom umesto električnog rotacionog enkodera. Koliko znam još samo par proizvođača koristi te optičke enkodere, među njima je i Zowie. Trebalo bi da je optički enkoder dosta dugotrajniji od električnog.

Back