Ja sam bio kod MTS-a niz godina kao i ti, pa sam preneo broj u A1. U početku sam bio zadovoljan, i to dugo, jer sam plaćao 300 dinara mesečno a imao sam dovoljno minuta i neta za svoje potrebe (pre toga sam plaćao 1.800 mesečno u postpejdu, dakle ŠEST puta više). Međutim, onda im se osladilo pa su digli na 400. 'Ajde, dobro, nije ni to strašno, nastavio sam dalje bez gunđanja, ali onda su digli na 500 i ne samo to: rekli su da će od (n)ove godine taj mesečni paket koji koristim biti 800 dinara. Posle su se predomislili pa su pomerili taj rok do maja.
Uvek tražim što manje pakete jer stvarno ne trošim previše (pored Mesindžera i Vibera ne šaljem često SMS-ove, razgovaram uglavnom sa A1 korisnicima prema kojima imam neograničene minute, a što se tiče interneta, uglavnom sam negde nakačen na Wi-Fi; jedino ako sam negde napolju, putujem i slično, ali onda ne trošim toliko da bih potrošio više od gigabajta, eventualno dva, tokom mesec dana). I onda nema svrhe da plaćam mnogo više za minute i gigabajte koje nikad neću iskoristiti. Ako baš zafali minuta i neta (kao recimo kad smo se selili pa sam malo više koristio mobilni net tog meseca), postoje dodaci koji nisu skupi, ali ne znam jesam li to jedanput uzimao za sve ove godine.
Sad razmišljam da se vratim u MTS kad dođe maj kako bih imao jeftiniji pripejd mesečni paket. Evo, recimo,
Plan 100 košta 500 kinti mesečno, koliko plaćam ovaj sad u A1 koji je na »popustu« dok ga ne dignu na 800. Jeste, ima svega sto minuta/poruka i jedan giga mobilnog neta, ali meni više i ne treba. Ne znam kakve su tvoje potrebe, tj. koliko mesečno trošiš minuta, šalješ poruka i koristiš mobilnog neta na mesečnom nivou.
Da skratim, ako ne razgovaraš previše, ne šalješ SMS poruke kô lud i ne gledaš stalno HD video snimke dok nisi nakačen na Wi-Fi, ne trebaju ti skupi paketi sa minutima i gigabajtima koje nećeš iskoristiti za 30 dana. Znači, zbog svega rečenog, na tvom mestu ne bih prelazio u A1.