Jel osudjujete......

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne osudjujem ali...
Ne znam za slucaj da se iko ikad na samrtnoj postelji pokajao sto je imao decu ali ih znam mnogo, bas mnogo koji nisu sebi oprostili sto ih nisu imali nikako ili vise, bez obzira sto su bili svesni cinjenice da deca ne znace uvek blagoslov. Nisu deca bas svima garancija za srecu, ali ipak mislim da vredi rizikovati.
Isto , ne znam nikog da je u agoniji sebi prebacio sto nije vise radio a znam mnogo njih koji zale sto nisu vise uzivali u zivotu.

Kad bih sad morala (nadam se da to nikad nece biti) posavetovati svoju kcerku u vezi takve odluke, rekla bih joj da bih ja bila srecnija a mislim i ona, da se odrekne braka nego majcinstva. Da pojednostavim, sreci bih bila blize kao samohrana majka, ostavljena od svih, nego kao zena u braku bez dece ma kakav taj brak bio.

Ne osudjujem ali...
Ne znam za slucaj da se iko ikad na samrtnoj postelji pokajao sto je imao decu ali ih znam mnogo, bas mnogo koji nisu sebi oprostili sto ih nisu imali nikako ili vise, bez obzira sto su bili svesni cinjenice da deca ne znace uvek blagoslov. Nisu deca bas svima garancija za srecu, ali ipak mislim da vredi rizikovati.
Isto , ne znam nikog da je u agoniji sebi prebacio sto nije vise radio a znam mnogo njih koji zale sto nisu vise uzivali u zivotu.

Kad bih sad morala (nadam se da to nikad nece biti) posavetovati svoju kcerku u vezi takve odluke, rekla bih joj da bih ja bila srecnija a mislim i ona, da se odrekne braka nego majcinstva. Da pojednostavim, sreci bih bila blize kao samohrana majka, ostavljena od svih, nego kao zena u braku bez dece ma kakav taj brak bio.

:klap:slažem se potpuno:heart:

ih niko ih ne osudjuje a kad dodje konkretan primer drugaciju pesmu pevate

ne mora da znaci, Linda
ja sam, na primer, prosla gomilu osuda negde oko svoje 30te kada sam izjavljivala da mozda i ne zelim decu, ili da nisam sigurna da cu ih imati i slicno, i znam kako je osecati se ruzno zbog svog sopstvenog izbora, a koji, uzgred, nikoga drugog ne ugrozava
sada mislim drugacije, ali imam blsiku prijateljicu koja ima 36, zivi u Svajcarskoj zivot kakav je oduvek prizeljkivala, sama i cvrsta u odluci da ne radja decu, jer smatra da to nije za nju, i koliko god ja mislila da ce ona ostati uskaracena za neverovatno, neponovljivo i najlepse iskustvo u zivotu, moram da joj se divim i da je podrzim, jer staje iza svog izbora, a ne "gubi ga" pod najezdom roditeljskih, ili prijateljicnih izbora
ne slazem se sa njom, ali je ne osudjujem
naravno, ovo je moj licni primer, ali kako bih i mogla da dam neko drugo misljenje?

ne mora da znaci, Linda
ja sam, na primer, prosla gomilu osuda negde oko svoje 30te kada sam izjavljivala da mozda i ne zelim decu, ili da nisam sigurna da cu ih imati i slicno, i znam kako je osecati se ruzno zbog svog sopstvenog izbora, a koji, uzgred, nikoga drugog ne ugrozava
sada mislim drugacije, ali imam blsiku prijateljicu koja ima 36, zivi u Svajcarskoj zivot kakav je oduvek prizeljkivala, sama i cvrsta u odluci da ne radja decu, jer smatra da to nije za nju, i koliko god ja mislila da ce ona ostati uskaracena za neverovatno, neponovljivo i najlepse iskustvo u zivotu, moram da joj se divim i da je podrzim, jer staje iza svog izbora, a ne "gubi ga" pod najezdom roditeljskih, ili prijateljicnih izbora
ne slazem se sa njom, ali je ne osudjujem
naravno, ovo je moj licni primer, ali kako bih i mogla da dam neko drugo misljenje?

pa eto,osetila si na svojoj kozi
ja osecam i danas kad kazem da necu drugo,odmah sazaljivi pogledi "pa sto da je ostavis samu,tvoju cerku,pa sta ti tesko da rodis"i sve tako
a na samom forumu sam videla 1000 puta da se konkretna osoba osudjuje,a generalno su svi mirotvorci,puni razumevanja,iznad toga i sve ostalo

pa eto,osetila si na svojoj kozi
ja osecam i danas kad kazem da necu drugo,odmah sazaljivi pogledi "pa sto da je ostavis samu,tvoju cerku,pa sta ti tesko da rodis"i sve tako
a na samom forumu sam videla 1000 puta da se konkretna osoba osudjuje,a generalno su svi mirotvorci,puni razumevanja,iznad toga i sve ostalo

naravno, samo kazem da ne mora uvek da bude tako...

Deca ne treba da mi menjaju ljubav, deca JESU moja ljubav i to najjaca i najvrednija.
Ti za ljubav smatras samo ljubav prema nekome s kim mozes imati seks?
Pametno i jasno...Kao i sve drugo sto nam od tebe dolazi. :dash:

A jel mozes ti bez licnih pitanja i konstatacija i obracanja..zakljucaka..ja sam uopsteno rekao jel vas vec dve na temi a i sire tako misle..nekom je zivot borba za opstanak..nekome produzetak vrste a po meni trazenje osobe i ljubavi..dakle ne bih ostavio zenu ako ne moze imati decu sto se za tvoje istomisljenike ne moze reci

Samozivo i prazno..al dobro ako mislite da ce vam deca zameniti ljubav i pruziti neku uzviseniju kad odu negde u svet i ostanete sami
al si lupio,pa ostao živ
no dobro, ne razumeš zato što nemaš decu :mrgreen:
( za ovo, na primer, neko će reći to je osuda i šta vi imate protiv nas koji nemamo decu. a ja to kažem zato što je realno tako, nemaš, pa shodno tome ne možeš da znaš, nije da to meni smeta)

Moje dete je moja najveća sreća i moja najveća ljubav.
I ono što želim i njemu i sebi je da on bude srećan u životu, a ne da bude pored mene.
To je ona bezuslovna ljubav, srećna sam ako si ti srećan, onakva ljubav kakvu je nemoguće osetiti između muškarca i žene

I da odgovorim na temu - ne osuđujem ih, taman posla... samo mi ih je žao jer ne znaju šta propuštaju

e stvarno, znači deca su čista reprodukcija, a brak (partnerstvo, zajedništvo muškarca i žene) je ljubav.
pa ko nema sreće u 'ljubavi', taj rađa decu da bi mu oni nešto nadomestili :rotf:
mislim, ostajem iza onoga - ne znaš zato što nemaš :confused:

Katarina shetaj
Mackica da znam x zena kojima je pored karijere nemoguce da ostvare vezu i nasli su oko 30e donatora..to je madonna uradila svojevremeno..da ti opet ponovim zena bi ostavila muskarca koji ne moze imati decu iz reproduktivnih razloga

ne znam kako bih reagovala da nisam kroz roditeljstvo realizovana..
nisam bila nikad u stuaciji da sam zelela dete radi deteta...svoju ceru sam rodila na vreme sa 25..ali za mene je kulminacija odnosa kvalitetnog, radjanje deteta..
to je kad nekoga toliko volis da zelis onaj njegov gen da ukrstis sa svojim..
ne znam..ne bih bilo kome radjala, tek da rodim..
kao..doslo mi ..hocu da budem roditelj, pa daj, prvi koji je za - napravicu mix sa njim..
a sta sa genetikom te osobe..
ne kazem - ni ovako nema garancije..ali bilo bi me starh..
onog dana kad se dete rodi, dobijamo lep ali teret koji kao roditelji moramo da nosimo do kraja zivota..
nema umorna sam, bolesna sam..dete uvek na prvom mestu..
i kad sam nervozna, neispavana..ona je za mene prioritet..
ima porodica koje se uspesno nose sa teretom koje sa sobom nosi dete sa posebnim potrebama..
ne daj boze, znam da bih snage u takvoj situaciji morala da nadjem, ali po meni je jako bitan taj odnos i podrska koji roditelji izmedju sebe imaju..
ili pucaju..
omasih temu..
pile moje je sinoc proslavilo punoletstvo..alkohol mi jos isparava..:)
vraticu se kasnije..

Katarina shetaj
Da znam x zena kojima je pored karijere nemoguce da ostvare vezu i nasli su oko 30e donatora..to je madonna uradila svojevremeno..da ti opet ponovim zena bi ostavila muskarca koji ne moze imati decu iz reproduktivnih razloga
mislim da ga ne bih ostavila, nego našla neki drugi način da se sa njim dobijem potomstvo. Tipa veštačke oplodnje i sl. flalaBogu, medicina napreduje
ako bi on odbio bilo koji način da dobijemo decu, da ostavila bih ga
i menjala bih sve jednog muškarca na ovom svetu za dete

ali meni bode oči što je tebi ljubav samo ljubav između muškarca i žene, a nisi ni svestan koliko je ljubav prema detetu veća

vidi, i mene bi moj muž žrtvovao zarad deteta, nije samo kod mene taj slučaj

mislim da ga ne bih ostavila, nego našla neki drugi način da se sa njim dobijem potomstvo. Tipa veštačke oplodnje i sl. flalaBogu, medicina napreduje
ako bi on odbio bilo koji način da dobijemo decu, da ostavila bih ga
i menjala bih sve jednog muškarca na ovom svetu za dete

ali meni bode oči što je tebi ljubav samo ljubav između muškarca i žene, a nisi ni svestan koliko je ljubav prema detetu veća

vidi, i mene bi moj muž žrtvovao zarad deteta, nije samo kod mene taj slučaj

To je druga vrsta ljubavi i necemo ulaziti u price kako su deca najvece blago..pricamo o vremenu pre dece i zenama koje svakog muskarca gledaju kao potencijalnog oca svog deteta..mislim jel tako procenjujete dal ume s decom i dal ih gleda po parku s osmehom..brat i njegova zena nemaju decu i pokusavali su vise puta vantelesnu oplodnju..jel se sad trebaju pobiti i kriviti jedno drugo..jel da traze posle 10 god braka kompatibilnijeg partnera..naravno da ne

Da mi muškarac pre braka kaže - neću da imam decu, ja bih rekla ok, ja hoću do viđenja
da sam ja mom mužu pre braka rekla - neću da imam decu, on bi uradio to isto.
Koliko sam ja njega 'procenjivala' da li će biti dobar otac (mada je mnogo bolji nego što sam mogla da procenim tada), isto toliko je i on mene procenjivao da li sam devojka 'za udaju' :lol:

***. sad ispade mi smo promišljene kučke koje traže samo najbolji genetski spoj, a vi se siroti zaljubljujete bezuslovno romantično :lol:

george se opet bori da ne da svoj genetski materijal.....
f070.gif

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back