Jel istina što Ana Brnabić priča o platama?

Aha, jel ti to reko Vucicevic? 🤣🤣🤣
Jednog su nam "visokog" postavili 5-tog Oktobra, svog NEMAČKOG ĐAKA, Đinđića.

Koji je po nalogu iste te Nemačke RAZBUCAO SRPSKU PRIVREDU U PARAMPARČAD.

Kako bi NAPRAVIO MESTA I TRŽIŠTE ZA NEMAČKA PREDUZEĆA.

Nemci su i dalje nezadovoljni, malo ih ulaže ovde kod nas, a i SRPSKA PRIVREDA SVE VIŠE JAČA I RAZVIJA SE.

Stoga pokreću ponovo KAMPANJU kako bi SPREČILI RAST I RAZBUCALI NAŠU SRPSKU INDUSTRIJU, i opet NAPRAVILI MESTA za njihove gigante.

Ali je ne mogu tako nazvati jel te, narod bi se dosetio, već je nazivaju KAMPANJA PROTIV NASILJA ?

A narod BLEEEEJJAAAAA ? :kafa:

Па у свом џепу. :roll: Причам из прве руке. Нема потребе да проверавам.
Добио сам "соломонски" одговор од ПИО и објављујем га као што сам обећао:

Поштовани,

Уколико су за додатни део зареде плаћени доприноси за ПИО, онда се рачунају у осовицу за обрачун пензије.
С поштовањем, Контакт центар РФ ПИО

kako to funkcionise u nemackoj? bolnice su privatne ali je osiguranje i dalje obavezno i svi moraju da imaju zdravstveno?
dakle, ne placas pregled? to je potpuno drugacija stvar od onoga ka cemu se ide u srbiji sa medi group i slicnim
Ti kao osiguranik placas osiguranje po svom izboru, i lecis se u ustanovama po svom izboru.
Naravno, ne placas pregled.

Ustanove su sve privatne (i primarna i sekundarna zdr. zastita).

Osiguranja su, takodje, privatne firme.

I sto je najvaznije, postoje dve stvari zbog kojih to sve funkcionise:
1. Institucija Gutachter (veštak/kontrolor koji kontrolise kvalitet usluge)
2. Osiguranje ≠ pruzaoc usluge. Na taj nacin je sprecen sukob interesa.

To sve rezultira borbom za pacijente sto rezultira konkurencijom, sto rezultira vecim kvalitetom usluge.
A Gutachteri se brinu da sve bude po propisima koje je drzava propisala.

Ne nego ćeš ti da me ubediš da se boriš "protiv nasilja" ?

I da meni ovde u Srbiji Šolc, Borelj i ostala korumpirana EU klika, ŽELE DOBRO, ŽELE MOJ PROSPERITET, ŠELE DA BUDEM SA NJIMA U RAVNI i sl nebuloze.

Dal stvarno mislite da smo mi Srbi tolike ovce ?

A, da, tvoj Vucic je isto tako Srbin kao ti? 🤣🤣🤣

Prilozi

• naslovna.jpg
    naslovna.jpg
    66,3 KB · Pregleda: 5
Добио сам "соломонски" одговор од ПИО и објављујем га као што сам обећао:

Поштовани,

Уколико су за додатни део зареде плаћени доприноси за ПИО, онда се рачунају у осовицу за обрачун пензије.
С поштовањем, Контакт центар РФ ПИО
Па наравно да нису плаћени доприноси за ПИО, ја ти о томе и говорим. Поједини синдикати су једно време покушавали да то издејствују.

Па наравно да нису плаћени доприноси за ПИО, ја ти о томе и говорим. Поједини синдикати су једно време покушавали да то издејствују.
Погрешно сам мислио да је немогуће да било који износ осим превоза, а у вези рада буде неопорезован и без доприноса. На жалост, изгледа да је све могуће на штету радника.

Погрешно сам мислио да је немогуће да било који износ осим превоза, а у вези рада буде неопорезован и без доприноса. На жалост, изгледа да је све могуће на штету радника.
На моју личну срећу сви приходи на послу су ми улазили у основицу за пензијски стаж. Чак и када сам радио са стране, инсистирао сам да све буде преко уговора о раду, па ми је и то све прокњижено у ПИО у шта сам се уверио увидом у моју личну картицу код њих. То је неки посебан образац, не класични М4 или М8 као исправка. То су ми тада били значајно мањи приходи на руке, али сада ће ми се убрзо исплатити кроз нешто већу пензију.
Зато сам очито погрешно мислио да је мој лични случај и општи.

Lud li si to devalvira sto puta dok stigneš u penziju a i tu te zavrnu ko majmuna.

Zna se kakva će biti penzija za neku godinu, u svaku ruku po šmajser raspališ po narodu pa u zatvor tri obroka dnevno.
Знаш како, све те тадашње паре, хтео не хтео, прођоше кроз дупе и више се и не сећам на шта сам трошио, сигурно нисам имао да купујем станове и златне полуге. Овако, биће нека вајдица, а што је већа пензија, већи су и апсолутни износи за исти проценат. Уосталом на други начин сам се обезбедио да не зависим само од пензије, али то је моја лична ствар. Успут, вероватно си мислио на инфлацију, девалвација је нешто друго.
А са "шмајсерима" сам давно завршио, вероватно бих сада сам себе упуцао у ногу.

Kaze meni jedan strani direktor kompanije da nasi politicari dodju na njihovo otvaranje fabrike I krenu pricu na srpskom kako su urgirali I borili se za investiciju te firme a nema veze sa vezom jer bi trazili povece pare....
I onda ili ostane na tome da su se kao borili da ta firma ulozi ili jos ponude kasni dil kao neka pomoc a vraca firma deo u keshu , klasika pranje para kao usaid ili neke druge finte.
Koliku stetu prave kad strana firma vidi kako zezaju svoje javno mnjenje?
Bolji uvid sta je Srbija imaju strane firme od 95% gradjana srbije.

Back