Jel istina što Ana Brnabić priča o platama?

Pošto imam nekolko poznanika iz njihove ''branše'' izjava premijerke je tačna.
Ali takodje znam i ''sanitetliju '' vozača, oni '' kako On kaže'' a video sam njegov listić jer Mu n isam verovao, imaju doplatu do minimalca .
Malo izgleda neverovatno ali svo drugo osoblje ne spada po njegovoj priči u medicinske radnike , i dobro se sećate na televiziji kada bivši ministar Lončar nije dao Vučiću u Beogradu u nekoj ustanovi da pita te vozače i majstore kolika im je plata već Ga je odvukao ( skoro povukao) na drugu stranu pred novinare. To su kamere zabeležile.
Ko im kriv kad se prodaju za toliko...

Sve je tržište...
Vučić je najveća sirotinja, on bi da poredi svoju sa sanitetskim vozačem, a realno ko je potrebniji, bilo koji političar ili dostavljač saniteta?
Posebno na VMA... Ili nekoj većoj klinici.

80.000 je plata da se preživi...
Ko ozbiljno shvata premijera taj i treba da bude zadovoljan minimalcem.. Sećate se kad je rekla koliko joj traje plata?

Citam ovo i ne mogu da se nacudim - 4 strane besmislica... Jedino je HEFESTOS 1 (post br. 51) napisao nesto smisleno. Koja je svrha razmatrati NOMINALNE iznose plata (u dinarima, eur ili bilo kojoj valuti)? Bitna je jedino KUPOVNA MOC tih plata a kad o tome pricamo podaci Eurostata kazu da smo pre 10-ak godina bili na oko 41% od prosecne kupovne moci gradjana u EU (u njihov prosek ulaze i Bugarska, Hrvatska i sl. a ne samo Holandija, Svedska...) a da smo sad, cini mi se, na oko 44%. Tih mizernih 3% priblizavanja proseku EU Srbija je platila povecanjem zaduzenosti za 150% (sa 15 na 37 milijardi). Eto, to vam je cela istina.
Nebitno je koliko dinara (ili eur) imas u novcaniku - bitno je da li za tu sumu mozes da kupis isto (kao sto je nas slucaj), manje ili vise... (jaja, mesa, piva, paradajza, cipela, benzina, zubarskih i zigolo usluga, kilovata struje, dana na moru)... nego za svoju prosecnu platu u nekom drugom periodu (sa kojim se poredis). Znaci, ne uporedjujes kolicine novca vec kolicine roba i usluga koje si mogao da kupis sad i nekad za platu. Eto, ako prosecni EU gradjanin moze za svoju prosecnu platu da kupi npr. 100 kg junetine onda je prosecni Srbin pre 10-ak godina za svoju pros. platu mogao da kupi 41 kg a sad moze 44 kg.
A ako se budalesamo evo ja cu da napisem da je med. sestra 1993. verovatno imala 326 000 000 000 (326 MELEJARDI) din. I da je zivela k*o car (al ako se *kopcamo na ledja*)

Poslednja izmena:
Обзиром на лажи ЕУ званичника, Ана је обичан аспирин.

Какве све невероватне лажи гута ЕУ пучанство, то је за не поверовати.

Замисли на пример Шолца који Швабама прича причу и убеђује их да су Руси сами дигли у ваздух Северни Ток, и да ће Немачка привреда и немачко друштво уопште, ефикасније и боље функционисати на дебееело скупљем америчком течном гасу ? :kafa:

Plata skoči 100 evra a hrana poskupi duplo? 90% srbije radi samo za hranu i stan. To je ponižavajuće i zato će sve više i više biti ubistava na sve strane. Neće biti razbojništva već samo ubijanja.
Надам се да неће.
Само требамо са рафова избацити храну и прерађевине које у себи садрже све те хормоне и плански додате супстанце које утичу на психу и здравље уопште.

Ако то не урадимо, одосмо под лед.:kafa:

Надам се да неће.
Само требамо са рафова избацити храну и прерађевине које у себи садрже све те хормоне и плански додате супстанце које утичу на психу и здравље уопште.

Ако то не урадимо, одосмо под лед.:kafa:
besan narod bi da jede? sta ima da jede, neka gleda vucica na tv-u kako jede, i pije jogurt, ili kako cirka i smeje se gladnom narodu u oci

POVNA MOC tih plata a kad o tome pricamo podaci Eurostata kazu da smo pre 10-ak godina bili na oko 41% od prosecne kupovne moci gradjana u EU (u njihov prosek ulaze i Bugarska, Hrvatska i sl. a ne samo Holandija, Svedska...) a da smo sad, cini mi se, na oko 44%. Tih mizernih 3% priblizavanja proseku EU Srbija je platila povecanjem zaduzenosti za 150% (sa 15 na 37 milijardi)
za nekih 10-15 g. srbija bi mogla da prestigne najgoru eu zemlju, sta znam da dostigne 50% eu proseka, ako se zaduzi jos nekih 50 milijardi, samo odakle bi stigle te pare? od litijuma?

Znam, nisam ni ja otisao zbog plate ;)

Ali privatizacijom bi se resili mnogi problemi.
Код мене у фирми је приватизација одлично решила проблеме. Скоро све колегинице и колеге који у отишли у пензију последње две године имају веће пензије од последњих плата. То наравно не важи за менаждере. Ако Бог да, надам се и ја сличном за око месец дана.
То је резултат неуспешног пословања фирме пре две хиљадите и процвата после приватизације.

Evo trenutno Ana razgovara sa Jovanom Jeremić, kaže da je prosečna plata medicinske sestre 80.000 RSD. Jel to istina ili fol?
Jeste, istina je. Hirurzi imaju sada preko 200 hiljada.
Da su plate manje , svako sa malo vise mozga bi radio npr u nekom restoranu gde peraci sudja koliko cujem imaju od 65 - 75 hiljada, a pomocni kuvari ( neskolovani ) od 90 - 105 hiljada. A svima fale radnici. Bukvalno im gori pod nogama.
Ciscenje zgrada, oni sto malo zamrljaju spratove i ulaz imaju od 500-600 din satnicu.

Jedini problem je sto ste prijavljeni na minimalac i nema sistema gde 1 nedelju radite pa 2 nedelje bolovanje , kao i izlazak sa posla kad hocete i dolazenje kad vam se cefne. U poslednje 2 godine kada god odem do lekara od 10 doktora , 3 rade i tako se rotiraju. Zato sto su tu na bolovanju, a te 2 nedelje rade honorarno u privatnim klinikama.

Код мене у фирми је приватизација одлично решила проблеме. Скоро све колегинице и колеге који у отишли у пензију последње две године имају веће пензије од последњих плата. То наравно не важи за менаждере. Ако Бог да, надам се и ја сличном за око месец дана.
То је резултат неуспешног пословања фирме пре две хиљадите и процвата после приватизације.
Sve to pojede inflacija u kratkom roku kao što vidiš. Ja sam prošlih godina radio za dolare i kroz konverziju su mi pokrali par hiljada evra godišnje. Te skoči te padne. Ameri lopovi stare secikese razbojnici.

besan narod bi da jede? sta ima da jede, neka gleda vucica na tv-u kako jede, i pije jogurt, ili kako cirka i smeje se gladnom narodu u oci
Zamisli sad kako je u Holandiji na primer, kupiš odrezak, baciš ga na roštilj da se malo počastiš i uz pivo opustiš, a on se istopi poput kačkavalja ?

Šta ćemo kad to stigne ovde na Balkan ?

A stići će za noć. čim srušimo našu srpsku vlast i postave nam u Beograd "visokog predstavnika" ? :think:

Back