Jel istina što Ana Brnabić priča o platama?

Pošto imam nekolko poznanika iz njihove ''branše'' izjava premijerke je tačna.
Ali takodje znam i ''sanitetliju '' vozača, oni '' kako On kaže'' a video sam njegov listić jer Mu n isam verovao, imaju doplatu do minimalca .
Malo izgleda neverovatno ali svo drugo osoblje ne spada po njegovoj priči u medicinske radnike , i dobro se sećate na televiziji kada bivši ministar Lončar nije dao Vučiću u Beogradu u nekoj ustanovi da pita te vozače i majstore kolika im je plata već Ga je odvukao ( skoro povukao) na drugu stranu pred novinare. To su kamere zabeležile.
Плате Возача Хитне Помоћи су баш онако..бесне.
Иначе,не би мој комшија(узгред Угоститељ,солидно ситуиран), гурао тамо свог 23- годишњег Сина преко Везе,да ради тај посао.

Da li znaš šta je sarkazam ili nisi dovoljno pametan da ga shvatiš?
Па чекај, ти си својим сарказмом хтео нешто да кажеш, у овом случају си хтео да да кажеш да Брнабићка лаже, јер не знаш да је 80,000 динара 682 евра, што је мало изнад плате коју зарађују виљушкаристи и жицари.

Хитна Помоћ..још како их дриблају по Сменама,
нема Теорије да примају испод Сома Евра Плате.

Svako ima nekog negde ''insajdera'' u nekim ustanovama.
Doplata do minimalne zarade,( KV ) plus prekovremeni sati maks 32 što i odrade.
E sad kako se snalaze poneki sa dnevnicama i satima da se uklope na platu med radnika je druga priča.
Kao što je i priča kako se (ali veoma retko )neka med sestra uklopi na platu lekara .
Ili da se pitamo , dalje, od kuda putni troškovi npr ako neko stanuje pored bolnice .
Hoćemo li dalje, zar ne treba barem porodjaj da bude nešto lepo i besplatno , pa povećajte plate ginekolozima i pedijatrima.
Ali da ne idemo dalje jer doćiće-mo pričom do nezamislivih i nepojmljivih čak i neverovatnih pojava u zdravstvu koje uopšte nemaju veze sa platama .
.............................................................................................
Ali što se tiče plata ne treba kukati ni na premijerku ni na predsednika jer jedino su oni obrattili pažnju na zdravstvo mada ne baš tako ravnopravno , ali ipak obratili značajno..

Evo trenutno Ana razgovara sa Jovanom Jeremić, kaže da je prosečna plata medicinske sestre 80.000 RSD. Jel to istina ili fol?

Докле ти мене мислиш да држиш на минималцу ?

МЂ

105448_milica-djuric-01-ras-foto-dejan-briza-1000x0_orig.jpg

Ja sam zapanjen...
Ti kritikujes SNSektu...:eek:
Odmah cu dojaviti koordinatoru SNS-a za dijasporu...:tajna:

Da li je na pomolu neka predizborna koalicija Vulin & @Jugoslav Čvarak :think: ..., nije da nemate dodirnih tacaka...u rastinju Jovanjice...

...
@Straks92 , @Cosmopolite, posvjedočite mu da sam uvijek bio konstruktivno kritičan prema SNS-u, nešto poput Informera, te da sam već u par navrata prozivao Brnabu.

@Straks92 , @Cosmopolite, posvjedočite mu da sam uvijek bio konstruktivno kritičan prema SNS-u, nešto poput Informera, te da sam već u par navrata prozivao Brnabu.

Brnaba je nebitna...ona je Brabonjak AVtihrista...
Dakle za sve njeno loše je on odgovoran...koji ju je i postavio tu u cak 3 mandata...na šapat mentalnog mentora mu Hila...

Ej...
3 MANDATA JOJ DAJE AVtihrist...

Pa da je Isusa rodila...a kamo li sto je NIŠTA kao bice, pojava, karakter i što je NIŠTA uradila...

...

Brnaba je nebitna...ona je Brabonjak AVtihrista...
Dakle za sve njeno loše je on odgovoran...koji ju je i postavio tu u cak 3 mandata...na šapat mentalnog mentora mu Hila...

Ej...
3 MANDATA JOJ DAJE AVtihrist...

Pa da je Isusa rodila...a kamo li sto je NIŠTA kao bice, pojava, karakter i što je NIŠTA uradila...

...
Radi se o tome da Председник Републике Србије, Господин Председник Александар Вучић, od nje pokušava napraviti bolju osobu.

Медицинске сестре у домовима здравља сада и имају до 80.000дин плату, лекари имају 134.000дин.
Evo plaće medicinskih sestara kod nas u Hrvatskoj koje su zaposlene u djetnosti primarne zdravstvene zaštite (domovi zdravlja, školska medicina, medicina rada...). Plaće su u bruto iznosu!
IMG_20230903_071915.jpg

Ne, to su plaće u eurima, u bruto iznosu.
Evo npr. ova što ima 10 godina staža ima bruto plaću 1117€. Neto plaća joj je oko 814€, ako nema djece ili drugih uzdržavanih članova. Ako ima onda ne bi platila porez i prirez i plaća bi joj bila oko 894€ neto.
Mama moja imala je 300€.

Back