Evo trenutno Ana razgovara sa Jovanom Jeremić, kaže da je prosečna plata medicinske sestre 80.000 RSD. Jel to istina ili fol?
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
У државној служби то је највиша радничка плата, заправо од 70-80 хиљада динара, а најнижа је око 50.000.Evo trenutno Ana razgovara sa Jovanom Jeremić, kaže da je prosečna plata medicinske sestre 80.000 RSD. Jel to istina ili fol?
Evo trenutno Ana razgovara sa Jovanom Jeremić, kaže da je prosečna plata medicinske sestre 80.000 RSD. Jel to istina ili fol?
Све опорезиво, а самим тим са плаћеним доприносима улази у стаж. У стаж не улази превоз. Али посао медицинских сестара у болницама је буквално крвав, ноћни и прековремени рад, па се накупи. Главна сестра нема неку драстично већу плату. Још је мања разлика уколико често не дежура, него углавном ради преподневну смену.У државној служби то је највиша радничка плата, заправо од 70-80 хиљада динара, а најнижа је око 50.000.
Наравно ту се увек рачуна, стимулација која не улази у стаж, затим додатак на повећани обим посла такође не улази у стаж, затим код тих медицинских сестара постоји прековремени рад који се такође плаћа, а увек може да се злоупотреби па да се узме за просечну плату главна медицинска сестра.
Друга државна радна места имају и коефицијенте, тако да неко може да ради исти посао ко и његов колега, а да има плату која је мања за 20.000 динара.
Није тачно, проверено знам да стимулација и накнада за повећани обим посла не улази у стаж.Све опорезиво, а самим тим са плаћеним доприносима улази у стаж. У стаж не улази превоз. Али посао медицинских сестара у болницама је буквално крвав, ноћни и прековремени рад, па се накупи. Главна сестра нема неку драстично већу плату. Још је мања разлика уколико често не дежура, него углавном ради преподневну смену.
А где си то проверио па знаш?Није тачно, проверено знам да стимулација и накнада за повећани обим посла не улази у стаж.
...
Па у свом џепу. Причам из прве руке. Нема потребе да проверавам.А где си то проверио па знаш?
Хајде овако - у понедељак, од девет сати пре подне, поставићу питање мејлом на kontakt@pio.rs - "Да ли стимулације и накнаде за повећани обим посла улазе у основицу за пензијски стаж?". Ова служба им добро ради, до сада сам на сва питања прилично брзо добијао одговор.
Уради и ти то исто, па да поставимо њихов одговор на ово питање.
Ја хоћу.
Па и треба да има. Имала би и више, као и сви остали, да нисмо оволико корумпиран народ, а такав народ ствара корумпиране политичаре.Главна сестра има око 86.000дин плату.
Dopuštam mogućnost da Brnaba laže.
Ni Isusovi Apostoli nisu svi bili savršeni, tako da onoga što nije dobro ima u svemu, čak i u HDZ-u i SNS-u, iako u promilima.
Medical drivers must have a salary of €1,200.paragraph rs regulations of the decree on salary coefficients of employees in public services