Jel istina što Ana Brnabić priča o platama?

Evo trenutno Ana razgovara sa Jovanom Jeremić, kaže da je prosečna plata medicinske sestre 80.000 RSD. Jel to istina ili fol?
У државној служби то је највиша радничка плата, заправо од 70-80 хиљада динара, а најнижа је око 50.000.
Наравно ту се увек рачуна, стимулација која не улази у стаж, затим додатак на повећани обим посла такође не улази у стаж, затим код тих медицинских сестара постоји прековремени рад који се такође плаћа, а увек може да се злоупотреби па да се узме за просечну плату главна медицинска сестра.
Друга државна радна места имају и коефицијенте, тако да неко може да ради исти посао ко и његов колега, а да има плату која је мања за 20.000 динара.

Ma neto.
Vec su na prvoj tv negodovali da su plate med sestara preko 100.000 a opet nemar pa skoro svaki pacijent dobije neku bolnicku infekciju ili urolosku infekciju.
A nemar je zato sto su po nacionalnim medijima toliko trazene da lako nalaze posao I kad dobiju otkaz zbog nemara.

Ja znam da imaju neki pripravnicki koji I'm nije placen , ali mozda me curice lazu. Ipak vucic I tv sigurno ne lazu.

Evo trenutno Ana razgovara sa Jovanom Jeremić, kaže da je prosečna plata medicinske sestre 80.000 RSD. Jel to istina ili fol?

Интернетје екстерна меморија .

https://www.google.com/search?sca_e...QKHRMiBWsQjJkEegQIHRAC&biw=1366&bih=619&dpr=1

Погледај како је расла цена чоколаде у задње две године у ЛИДЛу ...а они суто прогласили КОНАЧНО НИЖИМ ЦЕНАМА

У односу на шта и на кога ?

У државној служби то је највиша радничка плата, заправо од 70-80 хиљада динара, а најнижа је око 50.000.
Наравно ту се увек рачуна, стимулација која не улази у стаж, затим додатак на повећани обим посла такође не улази у стаж, затим код тих медицинских сестара постоји прековремени рад који се такође плаћа, а увек може да се злоупотреби па да се узме за просечну плату главна медицинска сестра.
Друга државна радна места имају и коефицијенте, тако да неко може да ради исти посао ко и његов колега, а да има плату која је мања за 20.000 динара.
Све опорезиво, а самим тим са плаћеним доприносима улази у стаж. У стаж не улази превоз. Али посао медицинских сестара у болницама је буквално крвав, ноћни и прековремени рад, па се накупи. Главна сестра нема неку драстично већу плату. Још је мања разлика уколико често не дежура, него углавном ради преподневну смену.

Све опорезиво, а самим тим са плаћеним доприносима улази у стаж. У стаж не улази превоз. Али посао медицинских сестара у болницама је буквално крвав, ноћни и прековремени рад, па се накупи. Главна сестра нема неку драстично већу плату. Још је мања разлика уколико често не дежура, него углавном ради преподневну смену.
Није тачно, проверено знам да стимулација и накнада за повећани обим посла не улази у стаж.

Медицинске сестре у Београду и још неким већим градовима крваво раде, али у мањим местима је опуштено.

Тако је било и за време короне. Овде у Београду за време короне, било да си озбиљно болестан или си заражен па мораш да отвориш ковид боловање, људи су чекали испред ковид амбуланте по 12 сати по киши и снегу. Људи су више губили здравље у тим редовима.

Није тачно, проверено знам да стимулација и накнада за повећани обим посла не улази у стаж.
...
А где си то проверио па знаш?
Хајде овако - у понедељак, од девет сати пре подне, поставићу питање мејлом на kontakt@pio.rs - "Да ли стимулације и накнаде за повећани обим посла улазе у основицу за пензијски стаж?". Ова служба им добро ради, до сада сам на сва питања прилично брзо добијао одговор.
Уради и ти то исто, па да поставимо њихов одговор на ово питање.
Ја хоћу.

А где си то проверио па знаш?
Хајде овако - у понедељак, од девет сати пре подне, поставићу питање мејлом на kontakt@pio.rs - "Да ли стимулације и накнаде за повећани обим посла улазе у основицу за пензијски стаж?". Ова служба им добро ради, до сада сам на сва питања прилично брзо добијао одговор.
Уради и ти то исто, па да поставимо њихов одговор на ово питање.
Ја хоћу.
Па у свом џепу. :roll: Причам из прве руке. Нема потребе да проверавам.

Dopuštam mogućnost da Brnaba laže.
Ni Isusovi Apostoli nisu svi bili savršeni, tako da onoga što nije dobro ima u svemu, čak i u HDZ-u i SNS-u, iako u promilima.

Ja sam zapanjen...
Ti kritikujes SNSektu...:eek:
Odmah cu dojaviti koordinatoru SNS-a za dijasporu...:tajna:

Da li je na pomolu neka predizborna koalicija Vulin & @Jugoslav Čvarak :think: ..., nije da nemate dodirnih tacaka...u rastinju Jovanjice...

...

Србија, најновија кандидаткиња за чланство у Бриксу, достигла је плату од 600 евра за медицинску сестру.

То је квантни скок у животном стандарду и огроман успех Председника Александра Ф. Вучића и Премијерке Ане Брнабић.

Pošto imam nekolko poznanika iz njihove ''branše'' izjava premijerke je tačna.
Ali takodje znam i ''sanitetliju '' vozača, oni '' kako On kaže'' a video sam njegov listić jer Mu n isam verovao, imaju doplatu do minimalca .
Malo izgleda neverovatno ali svo drugo osoblje ne spada po njegovoj priči u medicinske radnike , i dobro se sećate na televiziji kada bivši ministar Lončar nije dao Vučiću u Beogradu u nekoj ustanovi da pita te vozače i majstore kolika im je plata već Ga je odvukao ( skoro povukao) na drugu stranu pred novinare. To su kamere zabeležile.

Back