JEL EMINEM STVARNO UBIJEN ILI SU TO SAMO GLASINE?

• Začetnik teme Začetnik teme Duca*
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
MisliLA sam,nema svako dovoljno sluha da skine pesmu tek tako.Potrebno je i neko iskustvo...
Dobro,za skidanje ritma ne treba mnogo iskustva,ali za ostale stvari treba prvo istrenirati ruke,znati gde se nalazi svako polje i svaka zica,i kako svaka zica zvuci na svakom polju,pa tek onda moze da se skine neka pesma da pristojno zvuci.

Jeste culi ikad za Guitar Pro? E pa ja sam nedavno. Tu imas sve i za klavijature i za gitare, za bubnjeve, sve...
Ja sviram klavijature, nisu bas stavili neki akcenat za nase deonice, uglavnom su dobre note za gitare, cesto moram sam da skidam klavijature, ali generalno gledano, super je...

E cao,ja sviram bubnjeve,ali nigde ne mogu da nadjem note :(.Dali mozes da mi kazes kako da ih nadjem na tom sajtu.Ja sam nisam uspeo. :dash:

To se odnosi na melodiju na jednoj žici. Pošto tebe verovatno zanima da odmah naučiš neke akorde, evo kako stoje stvari generalno: vodoravno bi trebalo da ti je iznad svake žice napisan njen naziv. Brojeva vrlo često nema, ali bi trebalo da ti tačkice označavaju tačno mesto na žici gde pritiskaš. Sve da nemaš ni brojeve, ni slova koja označavaju žice, najvažnije je da su ti pragovi poprečne linije, a žice uspravne. Svaka od poprečnih linija ti označava polustepen, što znači, ako ideš od E žice, prvi prag ti je F, drugi Fis, treći G,... Ako imaš brojeve, prazna žica (uzmimo E) je 0, F je 1, Fis 2,...
Ako imaš knjigu akorada, oni bi trebalo da su apsolutno prilagođeni da najbolji zvuče i da može svako a ih odsvira. Naravno, potrebno je prakse.

Poslednja izmena:

Back