Jel bolje skupljati evre ili dolare?

Znam da je novac papir ali smo primorani na njega. Sem zlata me ništa drugo ne zanima.

Pitanje je dal skupljati dolare ili evre? Pre par godina sam na razlici u kursu izgubio oko 500$.

Dolar se penje ka evru pa splasne.

;)

Unbenannt.JPG

imam prijatelja koji bas veruje u BTC, ulozio je dosta para u to i ubedjen da ce za 15-20 god 1 bitkoin da vredi pola miliona do milion € :think:
 
Poslednja izmena:
A ako hoćeš da čuvaš, onda je zlato dobar izbor.
Zlato je diskutabilno - uopste nije to za sta ga vecina laika smatra (tj. *sigurna luka* za cuvanje vrednosti imovine) a posebno trgovci zlatom reklamiraju (zbog brojnih transakcijskih troskova i sl. *tehnickih* peripetija).

Sa druge strane realno je izuzetno POTCENJENO (mereno brojnim parametrima) sto mozda daje nadu da u buducnosti i eksplozivno raste (posmatrano u odnosu na druge *cuvare vrednosti*)
 
Ja imam deonice daju neku crkavicu na godišnjem nivou. Recimo na 5000 evra dobiješ 100 evra. Da im pošalješ atomsku bombu poštom.

Bukvalno smešno, 100 evra na godišnjem nivou, a jedan ručak u Beogradu te košta u restoranu 50 evra. Znači zarobi ti 5000 na godinu dana za dva ručka? Prelepo.

Nekretninu ti časkom neko preotme od vladajuće kriminalne sekte. Samo ti stigne naplata duga od pre 90tih pa se ti tuži do smrti!

Nekretnina je, po mom mišljenju bar, nešto potpuno glupo na ličnom nivou, to ti je više za generacije koje slede posle tebe, ali tebi u životu ne čine mnogo...

Ti dok otplatiš stan bukvalno ti prođe 30-40 godina i tad ti više i nije bitno...

Jedini izvor ovde vidim kao dropšiping ili neki kripto, ali i to je sve pitanje.
 
A nekretnine u grčkoj? Neko moje društvo gleda da kupi stanove. Ja iskreno planiram da se preselim u nekoj bližoj budućnosti.

Iskreno, viđao sam kvadrate po Solunu, npr ili Trstu u Italiji po jako dobrim cenama, ali ne znam šta je fora tu. Iskreno tržište nekretnina po Grčkoj i Italiji nisam baš pratio, ne znam koje su poreske stope, šta se dešava u tom slučaju, ne volim da pričam o nečemu o čemu pojma nemam. Samo znam da sam video nameštene stanove po cenama manjim nego što ovde kupiš kvadrat u Beogradu.

Inače, preseljenje ti nije loša opcija, Srbija je definitivno izabrana da bude smetlište Evrope i jeftina radna snaga bez zakona i države.
 

Back
Top