Jel bi mi Isus ispunio želju ukoliko ne bi hteo da imam večni život da me sprži u ognjenom jezeru?

Dakle nisam zadovoljan sobom i želeo bih jednog dana kad umrem da mi Isus lepo presudi u ognjenom jezeru kako piše u Bibliji, jel to moguće, a nisam loša osoba, nemam iskvarenu dušu.
A što ne bi uživao u raju kad ti se nudi? Ti bi da te Bog uništi. Da više ne postojiš. Ako je ovaj život dolina suza, rajska naselja nisu. Samo prizovi ime Gospodnje i spašćeš se. U Isusu Hristu je spas. Razbojnik na krstu se pokajao i Bog ga je primio u raj. Nisi razbojnik, čeka te raj. Malodušnost odbaci. Pevaj pesme iz crkvene pesmarice što sam postavio kao temu.
+++
Malodušnost je loša. To je kršenje Božije volje. Bog od nas hoće aktivnost: molitvu, post, dobra dela, da pomažemo drugima koliko možemo, ne da smatramo druge svojim žalopojkama. Treba se pomiriti sa Bogom, jer često kršimo Njegovu volju, Njegove zakone i namere. Evo molitva koju sam sastavio za tu priliku:

Gospode oprosti mi što Te uvrijedih vrijeđajući Tvoju premudrost.
Gospode oprosti mi što Te uvrijedih svojim grijesima.
Gospode oprosti mi što Te uvrijedih svojom nezahvalnošću.

Poslednja izmena:
Koji su pali u apatiju: pjevajte Bogu, slavite Boga kroz pesmu:
Psalam 150:
1 Aliluja! Hvalite Boga u svetilištu njegovom, hvalite ga na svodu slave njegove!
2 Hvalite ga radi silnih dela njegovih, hvalite ga po visokom veličanstvu njegovom!
3 Hvalite ga uz glas truba, hvalite ga uz psaltir i harfe!
4 Hvalite ga s dairama i igrom, hvalite ga uz žice i svirale!
5 Hvalite ga uz zvučne cimbale, hvalite ga uz gromke cimbale!
6 Sve što diše neka hvali Gospoda! Aliluja!
+++
I sveto pričešće koje čoveka oživljava, preporođuje, trgne čoveka iz malodušnosti. Ako sveto pričešće ne uzdiže i ne daje mir onda je potrebna buster doza: moli Boga pa će te uputiti gde da ideš i šta da radiš. Nikada On ne ostavlja one koji Ga traže.

A što ne bi uživao u raju kad ti se nudi? Ti bi da te Bog uništi. Da više ne postojiš. Ako je ovaj život dolina suza, rajska naselja nisu. Samo prizovi ime Gospodnje i spašćeš se. U Isusu Hristu je spas. Razbojnik na krstu se pokajao i Bog ga je primio u raj. Nisi razbojnik, čeka te raj. Malodušnost odbaci. Pevaj pesme iz crkvene pesmarice što sam postavio kao temu.
+++
Malodušnost je loša. To je kršenje Božije volje. Bog od nas hoće aktivnost: molitvu, post, dobra dela, da pomažemo drugima koliko možemo, ne da smatramo druge svojim žalopojkama. Treba se pomiriti sa Bogom, jer često kršimo Njegovu volju, Njegove zakone i namere. Evo molitva koju sam sastavio za tu priliku:

Gospode oprosti mi što Te uvrijedih vrijeđajući Tvoju premudrost.
Gospode oprosti mi što Te uvrijedih svojim grijesima.
Gospode oprosti mi što Te uvrijedih svojom nezahvalnošću.
Nisam zadovoljan sobom, zato ne želim da živim večno.

Nisam zadovoljan sobom, zato ne želim da živim večno.
Kontam da ne želiš da budeš večno u tom fizičkom telu u kom si sada. To će ti biti ispunjeno, ali živećeš i dalje nakon smrti fizičkog tela, nikada nećeš napustiti ovaj trenutak (život) jer on nema početak ni kraj. Ljudi koji žele da ostanu ovde večno u ovom 3d univerzumu su uplašene jedinke, misle da nema posle ništa.

znaci ti bi da se patis?

nije ognjeno jezero Boracko jezero da se rashladjujes ljeti i uzivas....
Kolko znam, to je druga smrt, uništenje za večnost, ne postoji mesto večnih muka, u pitanju je pogrešan prevod. Kolko se sećam neko je reč smrt ili spavanje preveo sa "mučenje" (stvarno ne znam iz kog razloga 😡)

Kolko znam, to je druga smrt, uništenje za večnost, ne postoji mesto večnih muka, u pitanju je pogrešan prevod. Kolko se sećam neko je reč smrt ili spavanje preveo sa "mučenje" (stvarno ne znam iz kog razloga 😡)

slabo su te ucili, itekako ima vecne muke.....Pakao nije da te ubiju i patnja se zavrsi....nego je Pakao patnja koja se obnavlja.

slabo su te ucili, itekako ima vecne muke.....Pakao nije da te ubiju i patnja se zavrsi....nego je Pakao patnja koja se obnavlja.
Onda bi to značilo da greh traje zauvek, a sam Bog ljubavi i pravednosti je rekao da će uništiti greh zauvek i neće ga više biti.

Tako je. Druga smrt postoji i to je unistenje a mesto vecnih muka ne postoji
pakao je izmisljotina crkve i lazno ucenje.
Bog je ljubav i on nikoga ne muci.

Ne bi se ja ni uključio u diskusiju da nisi rekla da Bog ne može nešto zbog ljubavi.
Zato te pitam...je li ljubav To kada namerno stvoriš stanje koje ti pobije svu decu?
To za ljubav zezam arijanu
Kako moze ljubav bog da te unisti zauvek.
Za bozu bi pre rekla da je pravda.i za mene koja ne primer ne voli boga i za tebe koja ga volis.
I ti i ja cemo ziveti u vecnosti samo ti sa njim a ja sa satanim.i drustvom.

Ako može jednom da te pošalje u smrt, zašto ne bi mogao i drugi put?
Šta je druga smrt?
Zašto postoje smrtni gresi?
Šta je smrt?...kakvo je to stanje...
Pa da ne postoji ova vera u pismo u boga u njegovo obecanje smrt bi bila nestajanje ono skroz ko da nikad nisi postojao.
ali vidis samo pismo kaze da smrt nije da te ona dokrajci skroz.
Ova druga smrt je jos neko gore stanje zato se i kaze pakao.

Da.
Ali čitaš li pažljivo?...sve baca u ognjeno jezero, pa i pakao...
Tačnije, sve neprijatelje čoveka i Božije namere baca tamo.
Kakvo je to stanje?...pakao će završiti tamo...
Samo cu ovo a ima puno o ovoj temi .To ti je sreco pravda.
И ови ће отићи у муку вечну, а праведници у живот вечни.

Dakle nisam zadovoljan sobom i želeo bih jednog dana kad umrem da mi Isus lepo presudi u ognjenom jezeru kako piše u Bibliji, jel to moguće, a nisam loša osoba, nemam iskvarenu dušu.
Iz komentara samo sa prve strane se vidi da nisi loša osoba, ali se vidi i jedna veoma važna stvar koja ti nedostaje. To je samopoštovanje.

Druga zapovest kaže...''voli drugog kao samog sebe''...
Sad se postavlja pitanje...kako voliš drugog ako sebe ne voliš?...i da li drugog voliš na ispravan način ako prema sebi nisi takav.
No dobro. Znam dosta ljudi koji u životu više idu na svoju štetu nego na štetu drugog...tako da te razumem...
Ali bi svakako trebalo da poradiš na sebi jer ti nema niko vredniji...

Back