Jel bi mi Isus ispunio želju ukoliko ne bi hteo da imam večni život da me sprži u ognjenom jezeru?

Smatram sebe jadnim jer sam fizicki slab, a lenj sam za vezbanje i tesku fizicku aktivnost kao na primer teretana,
Dakle ako se odjednom nekad setis da se latis nekog interesantnijeg posla i budes se stimulisao da uzmes neke protejine da bi se aktiviro u teretanu - ONDA ces promeniti misljenje o sebi i vise neces biti jadan ?
...bar ne u svojim ocima ?
Sto se ne bi onda odlucio za jedan velicanstvceni eksperimenat - daj ovo sto sam sada naveo uradi odmah i nakon par mesece svrati da nastavimo diskusiju ovde gde smo stali da bi videli kako ces tada sebe dozivljavati...!?
a nebitan cu uvek biti kao i svako od nas, ljudski zivot nema neku vrednost (ono cas te ima cas te nema tako da niko od nas nije nes posebno bitan), neka Bog ce lagano da me sprzi ukoliko budem zeleo (nije to nista za njega), on na kraju krajeva ispunjava zelje ljudima sve prema njihovom zivotu, tako da sebe smatram kako bih rekao slabom jedinkom i tjt.
Hmmm,cini mi se da si propustio da mi odgovoris na ono moje specificno pitranje kako bi mozda samom sebi dao odgovora i ujedno video koliko ti neosnovan tvoj zhtev o sprzivanju dece koj odluce da vise ne zele zivot...bez razlike dali je to ovozemaljski ili onaj nakon vaskrsenja !

@Rising star : Poslušaj ga i samo prati savete.
Dakle ako se odjednom nekad setis da se latis nekog interesantnijeg posla i budes se stimulisao da uzmes neke protejine da bi se aktiviro u teretanu - ONDA ces promeniti misljenje o sebi i vise neces biti jadan ?
Sto se ne bi onda odlucio za jedan velicanstvceni eksperimenat - daj ovo sto sam sada naveo uradi odmah i nakon par mesece svrati da nastavimo diskusiju ovde gde smo stali da bi videli kako ces tada sebe dozivljavati...!?
Nedelje prolaze, težine se povećavaju, mišići sve veći, veći, traže sve više, više...i ti ga tu iznenadiš. Drkneš mu aminokiseline.
I dalje povećavaš težine.

U jednom momentu prestaje da ti se diže tuki.
Ali to je samo na nekoliko nedelja, jxxi ga, moraš da se žrtvuješ.
A ne ko ona xxčka od Brus Lija, koji je šikao koks i jxxo svako veče. To nije sportista.

Kada primetiš da bi prebio ćaleta što ti nije poželeo dobro jutro, odmoriš malo od steroida.
Pojačavaš klopu.
Kajgana od 10 jaja, litre mleka, ceo fazon.
Tad...počinju...amfitamini.
Noćima ne spavaš, a mnooogooo si jak.

...bar ne u svojim ocima ?

Hmmm,cini mi se da si propustio da mi odgovoris na ono moje specificno pitranje kako bi mozda samom sebi dao odgovora i ujedno video koliko ti neosnovan tvoj zhtev o sprzivanju dece koj odluce da vise ne zele zivot...bez razlike dali je to ovozemaljski ili onaj nakon vaskrsenja !
Pa dbr, drugo sam ja, drugo je Bog, za njega to nije ništa da ispuni želju jednoj budali, toliko je loših stvari gledao kroz istoriju, ubijanja dece, mučenja u logorima, čak su i njegovog sina razapeli, tkd mislim da nije to za njega nešto da sprži neku tamo budalu. Recimo ja ne bi mogao da ubijem dete ukoliko bi to tražilo.

Pa dbr, drugo sam ja, drugo je Bog, za njega to nije ništa da ispuni želju jednoj budali, toliko je loših stvari gledao kroz istoriju, ubijanja dece, mučenja u logorima, čak su i njegovog sina razapeli, tkd mislim da nije to za njega nešto da sprži neku tamo budalu. Recimo ja ne bi mogao da ubijem dete ukoliko bi to tražilo.
Zamolio bih te da bar pokusas da pre svega samog sebe vidis drugacijim ocima,evo recimo kao osobu za koju je licno Gospodar Svemira dao izuzetno veliku zrtvu da bi ti dao drugu sansu za bolju buducnost a svakako - i za bolju sadasnjost !
...i ponavljam,zasto mi i dalje ignorises ono drugo pitanje ?

Zamolio bih te da bar pokusas da pre svega samog sebe vidis drugacijim ocima,evo recimo kao osobu za koju je licno Gospodar Svemira dao izuzetno veliku zrtvu da bi ti dao drugu sansu za bolju buducnost a svakako - i za bolju sadasnjost !
...i ponavljam,zasto mi i dalje ignorises ono drugo pitanje ?
Pa ne, kažem, ja ne bih mogao da ubijem svoje dete čak i da želi najviše na svetu da ga nema... Kod mene je opuštena varijanta, znači lagana priča, pitam Boga ako me voliš spržićeš me a ne da me pustiš da ovakav nikakav čamim na obnovljenoj zemlji čitavu večnost, bio bi u fazonu nemoj molim te mene tamo... Meni je više drago recimo da drugi uživaju i drugima bude lepo, mene nek rokne, ionako nikad neću da budem zadovoljan

Pa ne, kažem, ja ne bih mogao da ubijem svoje dete čak i da želi najviše na svetu da ga nema...
Tako je a verujem da ovako isto razmislja svaki normalan roditelj stoga mi daj molim te reci zasto i s kojim pravom ocekujes da Stvoritelj zivota postupi drugacije ili jos preciznije - gore od jednog gresnog bica ???

Tako je a verujem da ovako isto razmislja svaki normalan roditelj stoga mi daj molim te reci zasto i s kojim pravom ocekujes da Stvoritelj zivota postupi drugacije ili jos preciznije - gore od jednog gresnog bica ???
Imam valjan razlog zašto ali nešto neće da se pošalje poduži komentar.

Evo sad mi otac reko neš što me dodatno sje****, a taman sam uzeo malo da treniram, dao mi primer nekog mog rođaka koji je odjednom mng teško živeo, nije mogao da se snađe za posao, pa je napokon našao neki najgori posao i nije imao dovoljno para da plati račune, onda nije znao šta da radi i pao u depresiju (pustio bradu), kad malo zamislim i ja bih tako da nisam odlučio da studiram i da mi otac nema vezu (taj moj rođak nije hteo da studira), onda zamišljam situaciju da radim neki posao gde nemam dovoljno da platim račune pa nzm šta ću, nisam inteligentan, jedino da radim 2 posla, a mene može da zadesi isto to što i njega, ko zna, mžd bi se roknuo mada ne bi samo zbog roditelja. Posle toga da ovako nesposoban želim večni život, ne.

Evo sad mi otac reko neš što me dodatno sje****, a taman sam uzeo malo da treniram, dao mi primer nekog mog rođaka koji je odjednom mng teško živeo, nije mogao da se snađe za posao, pa je napokon našao neki najgori posao i nije imao dovoljno para da plati račune, onda nije znao šta da radi i pao u depresiju (pustio bradu), kad malo zamislim i ja bih tako da nisam odlučio da studiram i da mi otac nema vezu (taj moj rođak nije hteo da studira), onda zamišljam situaciju da radim neki posao gde nemam dovoljno da platim račune pa nzm šta ću, nisam inteligentan, jedino da radim 2 posla, a mene može da zadesi isto to što i njega, ko zna, mžd bi se roknuo mada ne bi samo zbog roditelja. Posle toga da ovako nesposoban želim večni život, ne.
Iskreno , iz ovog sto si napisao uopste mi ne delujes neintelegentno vec onako kao sto smo svi mi ponekad bili kada nas pritisnu tereti nasih zivotra u razno raznim formatima i gabarita...
...gotovo sam ubedjen da smo svi mi ponekad duboko razocarani od nasih rekcija,iskoricenih potencijala,propustenih prilika ali je upravo to i pravi razlog da sami od sebe potrazimo popravni ispit i nastupimo bolje...nisam tti ja neki psihijatar da ti ovo razglabam uz duz i popreko nego ti samo ukazujem na realnost ali iz druge perspektive.
Tvoj zivot jeste najvece blago pre svega za tebe smog ali svakako i za tvoje roditelje,za drustvo gde zivis kolko te god ono mozda ponekad mucilo ili cak i teretilo bilo s cim a evo,osudicu se da kazem da si svakako svojevrsno blago i za ovaj forum jer svako od nas zapravo to jeste na svoj nacin...cak i tada kada mozda svesno ili nesvesno nekog nerviramo jer je sve to ipak u duhu forumskog zivota !

Nije da volim smrt, nego mi je dosta ovaj ovozemaljski život.
pa lepo onda cekas novi svet i od Boga dat nam vecni zivot kada cemo u buducnosti ziveti kao ljudi bez bola bolesti i smrti
bicemo savrseni i telesno i mentalno i uzivacemo u zivotu na Zemlji koja ce biti ociscena od zla gde ce biti savrseni uslovi zivota
moci cemo da radimo sta zelimo i imacemo neograniceno vreme na p[laneti gde ce samo pravednost biti

Tako da razumem te svako normalan ne voli ovakav zivot ali trebamo docekati buduci savrsen zivot na Zemlji

Da, dobro pitanje, bog je u bilbije prestavljen kao mazohista i ubica, za isusa nisam cuo da je ubijo nekoga ali ne padaju mu*a daleko od štrojene svinje. Verujem da ces goreti u toj reci dok ti se budu sladili i smejali.
Ovaj zivot ti je iskustvo i sto pre shvatis da si ti bog i da nema ko da ti sudi bice ti lakse i patnje nece biti. Oslobodi se moj brate, ispiraju ti mozak ovi na forumu i plase te sa glupostima iz bilbije.

Da, dobro pitanje, bog je u bilbije prestavljen kao mazohista i ubica, za isusa nisam cuo da je ubijo nekoga ali ne padaju mu*a daleko od štrojene svinje. Verujem da ces goreti u toj reci dok ti se budu sladili i smejali.
Ovaj zivot ti je iskustvo i sto pre shvatis da si ti bog i da nema ko da ti sudi bice ti lakse i patnje nece biti. Oslobodi se moj brate, ispiraju ti mozak ovi na forumu i plase te sa glupostima iz bilbije.
Bog je u Bibliji predstavljhen onako kako i jeste Bog ljubavi i pravde.

Samo je zlima i izopacenim umovima Bog los.Bog je znad svega Stvoritelj univerzuma iz ljubavi sve stvara.
BOG JE LJUBAV.

Poslednja izmena:
Bog je u Bibliji predstavljhen onako kako i jeste Bog ljubavi i pravde.

Samo je zlima i izopacenim umovima Bog los.Bog je znad svega Stvoritelj univerzuma iz ljubavi sve stvara.
BOG JE LJUBAV.
Ne znam jesi li citala bilbiju uopste i znas li koliko ljudi je bog ubio a koliko sotona po toj vasoj svetoj knjizi u koju treba da se kunes, a po tvojim postovima izbacujes neke citate iz bilbije a nisi je procitala.

Ne znam jesi li citala bilbiju uopste i znas li koliko ljudi je bog ubio a koliko sotona po toj vasoj svetoj knjizi u koju treba da se kunes, a po tvojim postovima izbacujes neke citate iz bilbije a nisi je procitala.
Jeste pročitala i proučila.
Ona je stručnjak za koine grčki, hebrejski i aramejski.
Odlično je upoznata sa tekstualnim varijantama, kao i istorijom i prilikama u kojima su tekstovi nastajali.
Njene naučne radove su koristili i citirali istoričari, lingvisti, arheolozi, teolozi i antropolozi.

pa lepo onda cekas novi svet i od Boga dat nam vecni zivot kada cemo u buducnosti ziveti kao ljudi bez bola bolesti i smrti
bicemo savrseni i telesno i mentalno i uzivacemo u zivotu na Zemlji koja ce biti ociscena od zla gde ce biti savrseni uslovi zivota
moci cemo da radimo sta zelimo i imacemo neograniceno vreme na p[laneti gde ce samo pravednost biti

Tako da razumem te svako normalan ne voli ovakav zivot ali trebamo docekati buduci savrsen zivot na Zemlji
Kazes telesno bicemo savrseni, jel ce da budu tamo teretane da mozemo da bildujemo i napredujemo, da bar ispunim ovo sto nisam na zemlji

Back