JEHOVINI SVJEDOCI

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

vorki

Iskusan
Poruka
5.032
Ovu temu otvaram SAMO za Jehovine Svjedoke. U njoj će se predstaviti učenje biblijskih istina. Jehovini Svjedoci žele svima Božji blagoslov, spoznaju istine i ljubav u srcu. Dobrodošli na našu temu, ugodno se osjećajte i naučite ponešto !

Ivan 13:35 - Po tome će svi znati da ste moji učenici, ako budete ljubili jedan drugoga.”

Galaćanima 6:10 - Zato, dakle, dok za to imamo priliku, činimo dobro svima, a naročito svojoj braći u vjeri.

Titu 3:2...- da ni o kome loše ne govore, da ne budu ratoborni, nego da budu razumni, da budu posve blagi prema svim ljudima.

:heart: :klap: :hvala: :klap: :heart:

Poslednja izmena od moderatora:
Gde piše da je prestalo da važi to pravilo?

Jeremija 31:31-34 - “Evo, dolaze dani”, kaže Jehova, “kad ću s domom Izraelovim i s domom Judinim sklopiti novi savez, ne kao onaj savez koji sam sklopio s ocima njihovim u dan kad sam ih uzeo za ruku da ih izvedem iz zemlje egipatske, savez moj koji su oni raskinuli, iako sam ja bio muž njihov, kaže Jehova.“Jer ovo je savez koji ću sklopiti s domom Izraelovim nakon tih dana”, kaže Jehova. “Stavit ću zakon svoj u njih i upisat ću ga u srca njihova. I bit ću Bog njihov, a oni će biti narod moj.” I nitko više neće učiti druga svojega ni brata svojega, govoreći: ‘Upoznajte Jehovu!’ Jer oni će me svi poznavati, od najmanjega do najvećega”, kaže Jehova. “I oprostit ću im prijestup njihov i grijeha se njihova više neću sjećati.” :heart:

Ovo je proročanstvo koje je od strane Boga, a preko proroka Jeremije, bilo izrečeno tadašnjem Božjem narodu Izraelu. Isus je dao do znanja da Bog napušta Židove kao svoj dotadašnji narod, a da prihvaća novoformiranu naciju od ljudi iz svih naroda, nacija, plemena i jezika.

Matej 23:37,38 - Jeruzaleme, Jeruzaleme, koji ubijaš proroke i kamenuješ one koji su poslani k tebi! Koliko sam puta htio skupiti djecu tvoju, kao što kvočka skuplja piliće svoje pod krila! A vi niste htjeli. Evo, vaš se dom napušta i ostavlja vama. :heart:

Luka 22:20 - Tako je uzeo i čašu nakon što su večerali te rekao: “Ova čaša predstavlja novi savez na temelju moje krvi, koja će se proliti za vas. :heart:

Kao što vidimo u Jeremiji 31:31-34, Bog proriče PROMJENU SAVEZA, u Mateju 23:37,38, ODBACUJE Izrael kao dotadašnji njegov narod i u Luka 22:20 sklapa preko Isusa NOVI SAVEZ na temelju njegove prolivene krvi.

:bye:

Opa, kod vas ni anal nije banal!
Još mi recite kakav je vaš stav o grupnom sexu i kupili ste me! (mislim ono sa komšilukom, drugi parovima, drugim svedokinjama.....)

Bog je postavio PRAVILO da se zajedništvo između dva spola, muža i žene, ima JEDINO u bračnom uređenju. :bye:

1. Mojsijeva 2:24 - Zato će čovjek ostaviti oca svojega i majku svoju i prionut će uza ženu svoju i njih dvoje postat će jedno tijelo. :heart:

Prema tome, grupni sex nije ispravan u Božjim očima.

Ovaj... ovo bi se moglo protumačiti kao da nemate ništa protiv homoseksualnih odnosa...

Zato se treba uzeti Biblija kao cjelina, da bi se nešto ispravno protumačilo. :bye:

1. Korinćanima 6:9 - Pa zar ne znate da nepravednici neće naslijediti kraljevstvo Božje? Ne zavaravajte se! Ni bludnici, ni idolopoklonici, ni preljubnici, ni muškarci koji se upuštaju u neprirodno općenje, ni muškarci koji liježu s muškarcima...:heart:

Bog je postavio PRAVILO da se zajedništvo između dva spola, muža i žene, ima JEDINO u bračnom uređenju. :bye:

1. Mojsijeva 2:24 - Zato će čovjek ostaviti oca svojega i majku svoju i prionut će uza ženu svoju i njih dvoje postat će jedno tijelo. :heart:

Prema tome, grupni sex nije ispravan u Božjim očima.
Dobro onda se ne učlanjujem......
Kad malo revidirate pravila, eto i mene........
Kakve su vam svedokinje, nose li mini suknje?

Kao što vidimo u Jeremiji 31:31-34, Bog proriče PROMJENU SAVEZA, u Mateju 23:37,38, ODBACUJE Izrael kao dotadašnji njegov narod i u Luka 22:20 sklapa preko Isusa NOVI SAVEZ na temelju njegove prolivene krvi.
:bye:
Da, ali na osnovu čega je protumačeno da treba prestati sa obrezivanjem?

I opet u sve stihove koje navodiš umesto reči Bog stavljaš Jehova. Zašto?
U Knjizi izlaska, glava 3 lepo piše:
13. А Мојсије рече Богу: Ево, кад отидем к синовима Израиљевим, па им кажем: Бог отаца ваших посла ме к вама, ако ми кажу: Како Му је име? Шта ћу им казати?
14. А Господ рече Мојсију: Ја сам Онај што јесте. И рече: Тако ћеш казати синовима Израиљевим: Који јесте, Он ме посла к вама.

Bog je onaj koji jeste. Nema potrebe da mu se spominje ime jer je On jedan jedini Bog. Za razliku od onih drugih kojima su ljudi dali imena, on je jedan jedini.
Stvarno ne znam koji su to prevodi koji sadrže reč "Jehova".

Zato se treba uzeti Biblija kao cjelina, da bi se nešto ispravno protumačilo. :bye:

1. Korinćanima 6:9 - Pa zar ne znate da nepravednici neće naslijediti kraljevstvo Božje? Ne zavaravajte se! Ni bludnici, ni idolopoklonici, ni preljubnici, ni muškarci koji se upuštaju u neprirodno općenje, ni muškarci koji liježu s muškarcima...:heart:
Pa zar je analni sex prirodno općenje?

Ukratko, implicitno svaka osoba koja je dobronamerna je Jehovin svedok. :eek:

Jok. Pre će biti da je ovako: svaka osoba koja želi da postavi pitanje ili komentariše, a da pitanja i komentari nisu provokativni, dobrodošla je na temi.
JS su mogli da traže zatvorenu temu, tj onu koja isključuje učesnike koji ne pripadaju njihovoj veri (kao što su to svojevremeno tražili ziloti), ali nisu, što omogućava i svima ostalima da učestvuju, ali po pooštrenim kriterijumima.
Oni ovde, praktično, iznose svoje učenje. Na vama je da ih nešto pitate, ili ignorišete temu.

Biblija kaže i ovo:
3. Mojsijeva knjiga glava 15:

2. Кажите синовима Израиљевим и реците им: Коме човеку тече семе од тела његовог, нечист је.
3. А оваква је нечистота његова од тог течења: ако испусти тело његово течење своје, или се устави течење у телу његовом, нечистота је на њему.

,što će reći da nije baš svakakvo seksualno opštenje prihvatljivo.

Da, ali na osnovu čega je protumačeno da treba prestati sa obrezivanjem?

I opet u sve stihove koje navodiš umesto reči Bog stavljaš Jehova. Zašto?
U Knjizi izlaska, glava 3 lepo piše:
13. А Мојсије рече Богу: Ево, кад отидем к синовима Израиљевим, па им кажем: Бог отаца ваших посла ме к вама, ако ми кажу: Како Му је име? Шта ћу им казати?
14. А Господ рече Мојсију: Ја сам Онај што јесте. И рече: Тако ћеш казати синовима Израиљевим: Који јесте, Он ме посла к вама.

Bog je onaj koji jeste. Nema potrebe da mu se spominje ime jer je On jedan jedini Bog. Za razliku od onih drugih kojima su ljudi dali imena, on je jedan jedini.
Stvarno ne znam koji su to prevodi koji sadrže reč "Jehova".

Upravo su to ORGINALNI prijevodi, gdje se umjesto riječi Gospod, Gospodin, koje su postavljene UMJESTO JHVH, ili Jehova.

U 13. i 14. stavku 3. poglavlja 2. Mojsijeve, govori se o ZNAČENJU imena, dok se njegov IZGOVOR tumači tentagramom JHVH, a izgovara se kod nas Jehova, a u drugim zemljama slično.

2. Mojsijeva 3:13,14 - No Mojsije je rekao pravome Bogu: “Ako dođem sinovima Izraelovim i kažem im: ‘Bog praotaca vaših poslao me k vama’, a oni me upitaju: ‘Kako mu je ime?’ što ću im odgovoriti?” Tada je Bog rekao Mojsiju: “POSTAT ĆU ŠTO GOD POŽELIM POSTATI.” Zatim je dodao: “Ovako kaži sinovima Izraelovim: ‘POSTAT ĆU poslao me k vama. :heart:

ZNAČENJE IMENA

2. Mojsijeva 3:15 - Tada je Bog još jednom rekao Mojsiju:“Ovako kaži sinovima Izraelovim: ‘Jehova, Bog praotaca vaših, Bog Abrahamov, Bog Izakov i Bog Jakovljev, poslao me k vama.’ To je ime moje dovijeka i to je spomen moj iz naraštaja u naraštaj. :heart:

IZGOVOR IMENA

Naprimjer, ime Jakov ZNAČI "onaj koji istiskuje", međutim IZGOVARA se Jakov.

:heart: :bye:

Upravo su to ORGINALNI prijevodi, gdje se umjesto riječi Gospod, Gospodin, koje su postavljene UMJESTO JHVH, ili Jehova.

U 13. i 14. stavku 3. poglavlja 2. Mojsijeve, govori se o ZNAČENJU imena, dok se njegov IZGOVOR tumači tentagramom JHVH, a izgovara se kod nas Jehova, a u drugim zemljama slično.

2. Mojsijeva 3:13,14 - No Mojsije je rekao pravome Bogu: “Ako dođem sinovima Izraelovim i kažem im: ‘Bog praotaca vaših poslao me k vama’, a oni me upitaju: ‘Kako mu je ime?’ što ću im odgovoriti?” Tada je Bog rekao Mojsiju: “POSTAT ĆU ŠTO GOD POŽELIM POSTATI.” Zatim je dodao: “Ovako kaži sinovima Izraelovim: ‘POSTAT ĆU poslao me k vama. :heart:

ZNAČENJE IMENA

2. Mojsijeva 3:15 - Tada je Bog još jednom rekao Mojsiju:“Ovako kaži sinovima Izraelovim: ‘Jehova, Bog praotaca vaših, Bog Abrahamov, Bog Izakov i Bog Jakovljev, poslao me k vama.’ To je ime moje dovijeka i to je spomen moj iz naraštaja u naraštaj. :heart:

IZGOVOR IMENA

Naprimjer, ime Jakov ZNAČI "onaj koji istiskuje", međutim IZGOVARA se Jakov.

:heart: :bye:
Kako uspevaš ovako brzo da povadiš citate?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back