Jehovini svedoci?

• Začetnik teme Začetnik teme dorinda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

1 Korinćanima​

1 Zato, braćo, kad sam došao da vam objavim Božju svetu tajnu,+ nisam se razmetao rečima+ ili mudrošću. 2 Naime, odlučio sam da među vama neću govoriti ni o čemu drugom osim o Isusu Hristu i o tome da je pribijen na stub.+ 3 I došao sam kod vas slab i u strahu, sav drhteći. 4 Moj govor i propovedanje nisu se zasnivali na uverljivim rečima ljudske mudrosti. Naprotiv, moje reči su bile dokaz snage Božjeg duha,+ 5 da se vaša vera ne bi zasnivala na ljudskoj mudrosti, nego na Božjoj sili.

6 A o mudrosti govorimo među zrelima,+ ali ne o mudrosti ovog sveta* niti mudrosti vladarâ ovog sveta, koji će otići u propast.+ 7 Naprotiv, govorimo o Božjoj mudrosti izraženoj u svetoj tajni,+ o sakrivenoj mudrosti. Bog je još pre nastanka ovog zlog sveta* odredio da će postupati po toj mudrosti, za našu slavu. 8 Tu mudrost nije upoznao nijedan od vladara ovog sveta*,+ jer da su je upoznali, ne bi pogubili* slavnog Gospoda. 9 Nego, kao što je napisano: „Što oko nije videlo i uho nije čulo i što u čovečje srce nije došlo, to je Bog pripremio za one koji ga vole.“+

10 A nama je Bog to otkrio svojim duhom, jer duh sve istražuje, čak i Božje dubine

11 Jer ko od ljudi zna misli drugog čoveka, osim duha koji je u njemu samom? Isto tako, niko ne zna Božje misli, osim Božjeg duha. 12 A mi nismo primili duh sveta, nego duh koji je od Boga,+ da razumemo ono što nam je Bog u svojoj dobroti podario.

13 O tome i govorimo, ne rečima koje potiču od ljudske mudrosti,+ nego onima kojima nas je duh naučio,+ dok se služimo duhovnim rečima da objasnimo ono što je duhovno.

14 Telesan čovek ne prihvata ono što je od Božjeg duha, jer je to za njega ludost, i ne može to razumeti, jer to treba da se prosuđuje na duhovan način.

15 Ali duhovan čovek ispravno prosuđuje sve,+ dok njega samog niko od ljudi ne može ispravno prosuditi. 16 Jer „ko je upoznao Jehovin* um, da bi ga nečem poučio?“+ A mi imamo Hristov um.+

i ne mogu da razumem da je došao Bog i učio te kad znamo svi da si izučavala kako ti kažeš bibliju u skupštini
učio vas vaš starešina
ne razumes duhovne stvari prizemno sve posmatras tak oda t8i ne mogu objasniti

jer je proucavanje Biblije duhovna stvar
Bog svojim duhom otkriva istine.

Niko ne moze nekoga da nauci Bibliji osim Boga
Da bi neki covek te ucio Bibliji treba 80 godina a niko nema toliko vremena da sa tobom izucava celu Bibliju
Moras je sam izucabvati i kome Bog da razume je

Kome Bog ne da duh mzoe da je cita doveka i nece je razumeti kao vi ovde vas troje 15 godina nista ne razumete

ne razumes duhovne stvari prizemno sve posmatras tak oda t8i ne mogu objasniti

jer je proucavanje Biblije duhovna stvar
Bog svojim duhom otkriva istine.

Niko ne moze nekoga da nauci Bibliji osim Boga
Da bi neki covek te ucio Bibliji treba 80 godina a niko nema toliko vremena da sa tobom izucava celu Bibliju
Moras je sam izucabvati i kome Bog da razume je

Kome Bog ne da duh mzoe da je cita doveka i nece je razumeti kao vi ovde vas troje 15 godina nista ne razumete
Ti zaista veruješ u to?
pa ti misliš da je baš tebi Bog dao da razumeš bibliju i ubedjena si da jedino svedoci imaju taj dar
tako vernici drugih vera mogu misliti za sebe a za vas da ste lažnjaci kao što vi mislite za njih
i ko je onda tu zaista razumeo i kome je Bog dao da razume?
malo razmišljaj logički ne samo kako vam je u skupštini zacrtano

ne mislim znam da mi je Bog dao da razumem Bibliju i zato je znam celu.

Sto bi nekome trebalo 80 god da proucava.

Dela govore ko je ko
JS imaju razumevanje cele Biblije i izucavaoci Su Biblije
a ovi sto je neznaju mogu da tvrde sta zele njihova rec nema vrednost
ende
vidiš kako ničim izazvana počinješ da vredjaš
i jel ti to Bog dao?
ja mislim da nije jer je Bog ljubav
to je dokaz da ti od Boga ništa nisi dobila samo sama sebe uljuljkavaš u to da jesi

Ау, какав си муљатор...

Ne znam zašto ovo pišeš, ja to ne sporim niti to menja suštinu ovog stiha.
Па, мења. Кад кажеш да је све кроз Исуса створено, јасно је да се стварање не односи на Исуса. Кад кажеш да је све остало кроз њега створено, томе се имплицира да је и Исус створен. Све је то јасно само се ти копрцаш и трудиш да то обезвредиш. Пишем зато што то руши ту јеховистичку идеологију коју заступаш тврдећи да је Исус створен.

Ja sam ti citirao Karadzića što uvek radim.
Јеси, уместо да цитираш Нови свет, али то избегаваш јер знаш да је јеховистичка теологија неодржива и неодбрањива.

Stih je jasan.

''U početku beše Hrist''..

Kom početku, Bog početak nema. Ali Hrist ima.
На основу чега тврдиш да Христос (не Христ) има почетак? На основу тога што пише ,,у почетку"? Дакле (поново морам пошто из прошле објаве ниси схватио, а вероватно нећеш ни из ове), не описује се нигде почетак речи, већ почетак уопште, почетак приче, почетак Божјег стварања. У том почетку, пре самог времена, реч беше у Бога, код Бога, с Богом, у његовим недрима, како год изабереш. Није настала/постала у почетку, тај почетак се не односи на реч. Упореди текст из књиге Постања па ћеш видети и сам. Тамо стоји да у почетку Бог створи небо и земљу. Не стоји да беше небо и беше земља. Беше само Бог. Одувек и заувек, ван времена. Као што беше и реч с њим, јер је реч (логос) део тог Бога, његова лична реч, његов ум, разум. Није Бог самом себи створио разум, човече неразумни.

I ne samo to, Hrist je kao Reč u nekog Boga!
Kog Boga???

Kom Bogu je Hrist reč?
Sam ga je indentifikovao dok je bio na zemlji. Kada je izašao na nebo, ponovo je Oca Jehovu indentifikovao kao onog čiju reč drži.

Hrist je u početku bio reč u Boga Jehove...
И опет игноришеш стих који каже да је реч била Бог.

Ovaj stih zalazi najdublje i najdalje u istoriju onog što se dešavalo i pre stvaranja bilo čega što znamo.. Hrist je početak, prvi koji je stvoren..
Подвучено је неистина и то одлично знаш, Библија ту неистину демантује. Једино лажов и фалсификатор може ,,прворођени" и ,,јединорођени" да тумачи као ,,први који је створен" и да у корист томе наводи стихове који то демантују и тумачи их потпуно супротно, као да доказују. Смешан си ко циркус.

Hrist nije Jehova.

Ali je od Jehove dobio SVU vlast i na nebu i na zemlji. Naglašavam DOBIO...
U jednom trenutku istorije dok nas miri sa svojim i našim Ocem Jehovom i dok koristi moć koju je dobio od njega....dobija uzvišeno ime i može se Bogom nazvati s'obzirom da radi što Bog radi...

Pismo kaže da će se na kraju kada sve polori Ocu i sam mu se pokoriti...

Otuda i Reč beše Bog. Jer je On Jehovina Reč...
Ово је врх врхова, за кидање од смеха. Како те бре није срамота да створење називаш Богом? Још притом покушаваш да представиш то као да је заслужио да буде назван Бог тек кад је почео свој задатак на земљи, а не да је у самом почетку био Бог. Значи, више није Бог јер је моћан, више није бог јер је ниже биће, сад је само назван Богом јер је Божја реч. Хај да сачекамо сутрашњи дан, можда осване уз неко ново, четврто тумачење. Главно да није онако како пише дословно (на више места у Библији) - Исус је Бог. То никако. :D

Prijatelju,a da ti ipak preprocitas sta sam ti do sada naveo i koja sam ti pitanja postavio ? Nisam ti trazio da mi pokazes da se rec pocetak koristi na dva ili vise mesta nego da su to razliciti dgadjaji,jel kontas pitanje ?
...i molim te uzmi u obzir tvoje priznanje da ne postoji tekst u Bibliji koji potvrdjuje tvoju trvrdnju o ta dva pocetka...
...a narocito ono da se taj prvi pocetak desio mnogo ranije nego pocetak u 1 Mojs.1 koji kaze da je Bog u tom pocetku stvorio nebo dok nam ti tvrdis da je Isus navodno bio stvoren ranije i u vezi cega sam te pitao GDE JE TO ON TADA PREBIVAO ako li tada neba uopste nije bilo ??????????
Dakle dobio si konkretna pitanja pa je red da bar privremeno batalis kule i strazare i da se fokusiras sagovorniku i njegovim navodima...mislim ako je to uopste moguce a ako li nije daj nam reci pa da idemo dalje.
Zaista te ne razumem.

Je li stariji Bog ili nebo?

Valjda je Bog pre svega.

Jovan 1.1 govori o vremenu pre opisa u 1.Mojsijevoj...

I gore sam to objasnio.

Ау, какав си муљатор...
Nikako.

Samo suve Biblijske činjenice iznosim.
Nisam ti kriv što ne razumeš.

Па, мења. Кад кажеш да је све кроз Исуса створено, јасно је да се стварање не односи на Исуса. Кад кажеш да је све остало кроз њега створено, томе се имплицира да је и Исус створен. Све је то јасно само се ти копрцаш и трудиш да то обезвредиш. Пишем зато што то руши ту јеховистичку идеологију коју заступаш тврдећи да је Исус створен.
Slažem se.

Sve što je stvoreno kroz Hrista je postalo.

Ali Hrist sam kroz sebe nije mogao postati jer i nije bio tu.
Tu je Bog kod koga je Bila Reč Isus... A u Početku beše Isus. On je pre svega. A kada se obraća Laodikijskoj crkvi sam kaže da je prvenac Božijeg stvaranja.
Onda kako će on sam biti preko sebe. Nikako.

Јеси, уместо да цитираш Нови свет, али то избегаваш јер знаш да је јеховистичка теологија неодржива и неодбрањива.
Ne podržavam ja teologiju JS već istiniti koncert SPisma...

To je moj cilj. Ni jedna dogma nije starija od Pisma, to je temelj i tvrđa istine...To ja branim.

A vi uvek u nedostatku argumenata napadate JS...Znam ja da je napad najbolja odbrana.

Zato niko od Vas ne može da priča sa mnom na temelju pisma a da ne ubaci JS...
Pismom mi pokaži da ja nisam upravu.
Ostavi JS po strani...

На основу чега тврдиш да Христос (не Христ) има почетак? На основу тога што пише ,,у почетку"? Дакле (поново морам пошто из прошле објаве ниси схватио, а вероватно нећеш ни из ове), не описује се нигде почетак речи, већ почетак уопште, почетак приче, почетак Божјег стварања. У том почетку, пре самог времена, реч беше у Бога, код Бога, с Богом, у његовим недрима, како год изабереш. Није настала/постала у почетку, тај почетак се не односи на реч. Упореди текст из књиге Постања па ћеш видети и сам. Тамо стоји да у почетку Бог створи небо и земљу. Не стоји да беше небо и беше земља. Беше само Бог. Одувек и заувек, ван времена. Као што беше и реч с њим, јер је реч (логос) део тог Бога, његова лична реч, његов ум, разум. Није Бог самом себи створио разум, човече неразумни.
Hrist je jasan kada piše Laodulijskoj crkvi, da je početak stvaranja Božijeg...
On ti je u saglasju sa Jovanom 1.1...U početku beše Reč..

Kad posmatraš Božansku prirodu, Bog nema početak niti ga može imati.
Vremenska je Beskonačnost iza nas i pre toga je Bog Jehova tu.
Reč ne. Jasno piše 'u početku beše Reč'... što je u skladu sa Laodukejcima...Što je u skladu i sa Prvorođenim...
Bog je oduvek a od svega drugog u vasioni Reč je prva, prvorođenac je prvi...
I u početku (ne Boga) beše Isus...
On je početak stvaralačke aktivnosti Svevišnjeg Boga.
Da je Hrist oduvek. Čemu reči Laodikejcima....čemu izraz prvorođeni...čemu izraz Otac Sin...čemu pokornost Ocu...čemu Hristove reči i na zemlji i na nebu Bog moj...

Pa jel može Bog da ima svog Boga...

Itd.itd...
И опет игноришеш стих који каже да је реч била Бог.
Objasnio više puta.

''Sve što imam Otac meni dade'' ....

Postao je uzvišen iznad anđela, iznad svih.
Može li se to za Svevišnjeg Boga reći? Nikako...

Dobio je svu vlast i na nebu I na zemlji, dok nas ne pomiri sa Bogom..Posle toga se pokorava Ocu.
Zato se može nazvati Bogom jer Otac Jehova kroz njega čini čuda i daje mu moć da i sam Hrist može da čini sve što poželu.

Ali bitna razlika. Hrist nije Jehova....

Подвучено је неистина и то одлично знаш, Библија ту неистину демантује. Једино лажов и фалсификатор може ,,прворођени" и ,,јединорођени" да тумачи као ,,први који је створен" и да у корист томе наводи стихове који то демантују и тумачи их потпуно супротно, као да доказују. Смешан си ко циркус.
Uzmi sve argumente koje sam u ovom postu izneo, pa zapazi ogromnu razliku između Oca i Sina...

Otac je moj veći od mene...
Bog je glava Hristu...
Sin dobija sve od Oca...
Sin se pokorava Ocu...
Sin ne zna dana....
Sin na prestolu ne određuje ko gde sedi...
Niko od Apostoli mu se posle vaznesenja ne klanja kao Bogu...
Uvek Oca stavljaju iznad Sina...

Kontekst pisma je takav, nisam ga ja izmislio...

Који је обличје Бога што се не види, који је рођен пре сваке твари.
Обличје човека = човек.
Обличје Бога= није Бог, кажу сведоци. Ниже биће је, архангел Михаило, само назван Богом.

Јер кроз Њега би саздано све што је на небу и што је на земљи, што се види и што се не види, били престоли или господства или поглаварства, или власти: све се кроза Њ и за Њ сазда.
Све, па и он сам, кажу сведоци. Сам за себе и кроз себе саздан.

И Он је пре свега, и све је у Њему.
Сам је пре себе, кажу сведоци, ал има почетак.

И Он је глава телу цркве, који је почетак и прворођени из мртвих, да буде Он у свему први;
Он је почетак, значи да има почетак, кажу сведоци.
Прворођени (πρωτότοκος), а не првостворени (πρωτόκτιστος), значи створен је, кажу сведоци. Јер је прворођен, логично.

Јер би воља Очева да се у Њ усели сва пунина,
Иако у њему живи сва пунина божанства телесно (дакле, Бог у телу човека), није Бог, кажу сведоци.

Чекајући блажену наду и јављање славе великог Бога и Спаса нашег Исуса Христа,

Од Симона Петра, слуге и апостола Исуса Христа, онима што су примили с нама једну часну веру у правди Бога нашег и спаса Исуса Христа:

Пазите дакле на себе и на све стадо у коме вас Дух Свети постави владикама да пасете цркву Господа и Бога коју стече крвљу својом.

А сину: Престо је Твој, Боже, ва век века; палица је правде палица царства Твог.

Омилела Ти је правда, и омрзао си на безакоње: тога ради помаза Те, Боже, Бог Твој уљем радости већма од другова Твојих.

И опет: Ти си, Господе, у почетку основао земљу, и небеса су дела руку Твојих:

Који, ако је и био у обличју Божијем, није се отимао да се упореди с Богом;
Него је понизио сам себе узевши обличје слуге, поставши као и други људи и на очи нађе се као човек.

И одговори Тома и рече Му: Господ мој и Бог мој.

Јер нам се роди Дете, Син нам се даде, коме је власт на рамену, и име ће Му бити: Дивни, Саветник, Бог силни, Отац вечни, Кнез мирни.

Zaista te ne razumem.
Vidi se,hajdemo polako zajedno:
Je li stariji Bog ili nebo?
Logicki je da je sam Bog , jel tako,nadam se da se u vezi ovog slazemo ?
Idemo dalje:
Valjda je Bog pre svega.
Tako je,napredak je vec evidentan...dalje:
Jovan 1.1 govori o vremenu pre opisa u 1.Mojsijevoj...
Biblijski dokaz ???
...dakle konkretan tekst koji ne trazi tvoje objasnjenje nego da nam to jasno i precizno navodi !!!
...molim te uzmi u obzir da je u nekom pocetku o kome je rec u stvaranju iz 1 Mojs.1, bilo stvoreno nebo pa tre ja slicnom logikom kao ti u ovom postu pitam - jel prvo po tebi stvoreno nebo ili stanovnici neba ??? :kafa:

I gore sam to objasnio.
Objasnio si tvoje licno misljenje koje si ocito pokupio sa te vase kule ali ne ide to tako bato,teoloske se tvrdnje mogu dokazati iskljucivo Biblijom, nista manje i niosta vise od toga !!!
Dakle ?

Hrist nije Jehova.

Ali je od Jehove dobio SVU vlast i na nebu i na zemlji. Naglašavam DOBIO...
U jednom trenutku istorije dok nas miri sa svojim i našim Ocem Jehovom i dok koristi moć koju je dobio od njega....dobija uzvišeno ime i može se Bogom nazvati s'obzirom da radi što Bog radi...

Pismo kaže da će se na kraju kada sve polori Ocu i sam mu se pokoriti...

Otuda i Reč beše Bog. Jer je On Jehovina Reč...

Ovo boldovano protivureči Jovanu 1:1 gde lepo piše
U početku beše Logos, i Logos beše u Boga, i Logos beše Bog

Znači Logos (=Hristos) je već bio Bog u samom početku, nije postao Bog u nekom kasnijem trenutku istorije kada je navodno dobio to „uzvišeno ime“ od Boga zbog svojih zasluga.

Konačno sam razrijesio mileniumski spor oko toga Mihaela.
Mihael nije Isus po krscanima jer nije bio covjek vec andjeo oduvjek e tuuuu su se zahebucnuli.
Upravo je to bilo prije nego je uzdignut na nebo i pomazan od nebesnika uljem i postavljen iznad sviju.
Enok Metatron Mihael tradicija to dokazuje.
Zato su Enokijansku tradiciju zabranili nakon Nikejskog koncila.
Istražite sami !

Ovo boldovano protivureči Jovanu 1:1 gde lepo piše

Znači Logos (=Hristos) je već bio Bog u samom početku, nije postao Bog u nekom kasnijem trenutku istorije kada je navodno dobio to „uzvišeno ime“ od Boga zbog svojih zasluga.
Hristos je pomazanik nije nikakav logos.
Autoritet vlast i zato postavljen.
Logos je rječ inspiracija filozofima knjizevnicima znanstvenicima religijoznim itd.
Izjednaciti logos s autoritetom je mračno doba jednoumlja.
Skroz jednostavno je gdje su ljudi pali u zabludu.

Back