Jehovini svedoci?

• Začetnik teme Začetnik teme dorinda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
poenta da su ljudi opisivali tada ono što su videli golim okom, kao i ja danas isto što vidim ali uz pomoć nauke i aparata vidi se sasvim drugo nešto.
pa kako onda može biti božija reč da je zemlja okrugla i stoji nepomična.
ili taj bog zeza ili pripisujemo ljudsku percepciju bogu.
Pa svi su gledali tako i ceo naučni i astrološki svet i mudrac tog vremena, pa opet nisu bili sigurni...Ravna ploča pa ravna ploča...

Nije Isaija mogao napisati 'sfera' verovatno ne postojeću reč tog vremena. Kako bi ga svi predhodni naraštaji razumeli?
A da je znao kakvog je tačno oblika pa i još mnogo više o duhovnim sferama...znao je.

I ne mudrošću svojom...već nadahnućem Božijim.

Poslednja izmena:
Odmah si premašila...

JS su budni..
Pogledaj ove što spavaju...

I nisu JS još od vremena Vavilona...a bludnica jeste.
Ma ja uvek premašim. Šta ću... snaga je to..

JS sanjaju da su budni i vrte se u nekoj mračnoj iluziji. Vodeća tela
i jesu još od vremena vavilona. Nazive menjaju, ali smisao ostaje isti.
Kreiraju neke slike na koje se ljudi pecaju i postaju njihovi robovi.

Nego, to sve nije bitno.
Ako bludnicu vavilonsku u sebi ne nađeš, nego je oko sebe tražiš,
nikakve koristi od toga nemaš.

Ma ja uvek premašim. Šta ću... snaga je to..

JS sanjaju da su budni i vrte se u nekoj mračnoj iluziji. Vodeća tela
i jesu još od vremena vavilona. Nazive menjaju, ali smisao ostaje isti.
Kreiraju neke slike na koje se ljudi pecaju i postaju njihovi robovi.

Nego, to sve nije bitno.
Ako bludnicu vavilonsku u sebi ne nađeš, nego je oko sebe tražiš,
nikakve koristi od toga nemaš.
To kaže neka Jasna tamo...opet, ovo kaže neki CiCoLiNo ovamo... I tako mi možemo do sudnjeg dana i šta nam vredi naša mudrost...

Mudrost Hristova je važna, njegova reč je spasonosna... I nikako neće dolaziti svakom naraštaju pa po na osob pričati, šta i kako...Bio jednom s'tom namerom da nas otkupi i nauči i s'tom namerno neće doći više nikad... Sledeći dolazak je sud..
Prema čemu sud? Pa prema istini koju je doneo...
Čitaj tebi govori šta treba da radiš!
Ja se ne usuđujem ni milimetar, ni na levo ni na desno, od onog što je rekao... I opet po stoti put ću reći...Sam za sebe kaže da je Sin Božiji...I Apostolska crkva tog vremena jasno tako veruje i tako i uči... Posle poubijaju Apostole, nosioce Hristove istine i dođe neki čika i kaže...Ne Ne...
Nije Hrist Sin Božiji nego je Bog Sin...Eeejjj , skroz kontra od onog što Hrist kaže! I narod veruje tom čiki pre nego Hristu... Ovo ti je samo jedan od mnogih primera...

Svako bira sebi učitelj, ja biram Hrista. Je li rekao da je Sin Božiji..? Jeste i tačka.

I kakvo sad vodeće telo...Šta meni ima ko da priča ko je Hrist, kad je On to sam rekao...

Sad razmisli. Kome stvarno neko vodeće telo ispira mozak, učeći skroz suprotno od Hrista!

Vremena neznabožaca. Jasno sve opisano u Bibliji.
Znači Jehova se povukao iz svijeta i dozvolio da se "istina" ugasi? Ko šiša ljude koji su se rodili u tim vijekovima? Oni su izgubljeni izgleda.

Pa gde je vama Jehova 2000 godina? Što ga pravite ne postojećim?
Hrist lepo uči i govori o njemu?!
Za razliku od vas mi imamo kontinuitet od početka hrišćanstva. To se zove apostolsko prejemstvo.
"Дакле, апостолско прејемство је законита јерархија, односно непрекинути ланац преношења благодати и власти у Цркви, од Апостола на Епископе и од Епископа на свештенике и ђаконе - рукополагањем. Црква је верно сачувала апостолско прејемство до данашњег дана, као начин јединствене и перманентне структуре апостолства Дванаесторице, потврђене од Духа Светога, на дан Педесетнице (оснивања Цркве Христове)."
https://www.pravoslavna-srbija.com/pojmovnik/apostolsko-prejemstvo/

Znači Jehova se povukao iz svijeta i dozvolio da se "istina" ugasi? Ko šiša ljude koji su se rodili u tim vijekovima? Oni su izgubljeni izgleda.
Ne, nikako oni nisu izgubljeni...
Plata za greh je smrt...Time im je greh izbrisan i svi će vaskrsnuti...

Za razliku od vas mi imamo kontinuitet od početka hrišćanstva. To se zove apostolsko prejemstvo.
"Дакле, апостолско прејемство је законита јерархија, односно непрекинути ланац преношења благодати и власти у Цркви, од Апостола на Епископе и од Епископа на свештенике и ђаконе - рукополагањем. Црква је верно сачувала апостолско прејемство до данашњег дана, као начин јединствене и перманентне структуре апостолства Дванаесторице, потврђене од Духа Светога, на дан Педесетнице (оснивања Цркве Христове)."
https://www.pravoslavna-srbija.com/pojmovnik/apostolsko-prejemstvo/
Pitah te nešto drugo.
Hrist uči da je njegov otac Jehova.
Apostoli, ti isti na koje se ti pozivaš, kažu..da je Jehova vaskrsao svoga Sina Isusa...

Pa te pitam..
Gde vam se dede Jehova?

Ne, nikako oni nisu izgubljeni...
Plata za greh je smrt...Time im je greh izbrisan i svi će vaskrsnuti...
I šta kad vaskrsnu? Jel idu u "vječnu smrt" pošto nisu vjerovali u Jehovu već u "pagansku" Trojicu?

Pitah te nešto drugo.

Hrist uči da je njegov otac Jehova.
Apostoli, ti isti na koje se ti pozivaš, kažu..da je Jehova vaskrsao svoga Sina Isusa...

Pa te pitam..
Gde vam se dede Jehova?
Nigdje. Tog imena nema u Novom zavjetu.

To kaže neka Jasna tamo...opet, ovo kaže neki CiCoLiNo ovamo... I tako mi možemo do sudnjeg dana i šta nam vredi naša mudrost...

Mudrost Hristova je važna, njegova reč je spasonosna... I nikako neće dolaziti svakom naraštaju pa po na osob pričati, šta i kako...Bio jednom s'tom namerom da nas otkupi i nauči i s'tom namerno neće doći više nikad... Sledeći dolazak je sud..
Prema čemu sud? Pa prema istini koju je doneo...
Čitaj tebi govori šta treba da radiš!
Ja se ne usuđujem ni milimetar, ni na levo ni na desno, od onog što je rekao... I opet po stoti put ću reći...Sam za sebe kaže da je Sin Božiji...I Apostolska crkva tog vremena jasno tako veruje i tako i uči... Posle poubijaju Apostole, nosioce Hristove istine i dođe neki čika i kaže...Ne Ne...
Nije Hrist Sin Božiji nego je Bog Sin...Eeejjj , skroz kontra od onog što Hrist kaže! I narod veruje tom čiki pre nego Hristu... Ovo ti je samo jedan od mnogih primera...

Svako bira sebi učitelj, ja biram Hrista. Je li rekao da je Sin Božiji..? Jeste i tačka.

I kakvo sad vodeće telo...Šta meni ima ko da priča ko je Hrist, kad je On to sam rekao...

Sad razmisli. Kome stvarno neko vodeće telo ispira mozak, učeći skroz suprotno od Hrista!
Sa onim primerom gde ne obraćaš pažnju na to kako je objasnio
priče o sodomi i potopu, videla sam da ti zapravo uopšte Hrista
ne slušaš. Tako da svaki put kada osetiš potrebu da mi pričaš
koliko ti slušaš Hrista, zaobiđi me s tim.

Sta je sad ovo,smeta ti konkurencija...?
A taman si se sazivela u takvom ambijentu sa tvojim verskim pajtasina i eks kolegu...!?
To je to draga mojha,ovo je forum gde je svaka tema otvorena za svakoga stoga evo i nas pored vas... :kafa:
Pa da, ali vi ne pišete ovde o jehovinim svedocima, nego se goozite da dođete
u centar pažnje. Onda lepo otvorite svoju temu.

Ne sviđa ti se predlog naslova? Smisli bolji...
Recimo

Najpraviji, pravi, istinski, jedini hrišćani na svetu.
Može tako?

I šta kad vaskrsnu? Jel idu u "vječnu smrt" pošto nisu vjerovali u Jehovu već u "pagansku" Trojicu?
Neće u večnu smrt...

Rekoh ti da je prema pismu plata za greh smrt...Kada umreš svi su ti gresi izbrisani...Vaskrsavaš i imaš priliku da se tokom Hristove hiljadugodišnje vladavine poučiš njegovim merilima i da živiš večno ako poštaješ to što se od tebe traži. Ako ne, onda ide druga smrt iz koje vaskrsenja nema.
Nigdje. Tog imena nema u Novom zavjetu.
E vidiš, to je ono što ja pričam.

Živoga Nepromenljivog Boga vi pravite nepostojećim. Nema ga za vas...to je strašno.

Pa gde nestade. Kako ga nema a Hrist o njemu uči uči i uči...I samo o njemu uči, pa još I reče da mu je Otac Jehova...da ga on poslao...da mu moć on dade...
Pa Apostoli svedoče da je Hrista Jehova podigao iz mrtvih.. Da ga vide sa desne strane Jehovi...na nebesima..

Pa Pavle kaže ''savijam kolena pred Ocem gospoda Isusa Hrista''...Pred Hristovim Ocem Jehovom savija kolena...ne pred Hristom.

I za vas ga nema...Ko vas uči?
Hrist ne.

Hrist nigde nije rekao da je njegov otac jehova. :pop:
Ovako govori Jevrejima...Opšte poznato da je njihov Bog Jehova...
Pročitaj celu Jovanovu 8 glavu...I dobro pazi na svaku Isusovu reč...

54. Исус одговори: Ако се ја сам славим, слава је моја ништа: Отац је мој који ме слави, за ког ви говорите да је ваш Бог.

Pa gdje je to ime u Novom zavjetu? Pokažite ga u rukopisima. Ne možete jer ga nema.
https://www.jw.org/en/library/books...dure-Forever/Gods-Name-and-the-New-Testament/
"No, odijeljeno od toga, ni jedan stari grčki manuskript koji do danas posjedujemo, od knjige Mateja pa do Otkrivenja, ne sadrži Božje ime u cijelosti."
Jel' bio Jehova do Hristovog dolaska...jeste.

Pitam te gde nesta odjednom?
Objasni meni lajiku da znam.

Ko je Hristov Otac? Je li Jehova?

kako sad sam sebi Otac? wsam se sebi molio sam sebe uskrsao
umro iako je besmrtan pa sam sebe vaskrsao
hajde malo razmisli u sta verujes u Bibliji nije tako

Samo je Bog JHVH besmrtan - znaci ne moze da umre
a Isus je umro i vaskrsao - vaskrao ga je Bog

U Bibliji jasno Bog kaze :

Isus nije nikada rekao Ja sam Bog
isus je rekao " Ja sam Bozji Sin"

Bog JHVH je rekao za Isusa - Ovo je moj Sin