Hristos je Bog. To je ono što vama Svjedocima fali da shvatite istinu. I kao sveprisutni Bog je mogao biti u raju sa razbojnikom dok je Njegova ljudska duša bila u adu.
Vi svojim odbacivanjem uništavate jedno od najmoćnijeg svjedočenja hrišćanske vjere. Prvi čovjek u raju nije bio neki starozavjedni pravednik ili prorok, čak ni veliki sv. Jovan Krstitelj, već obični razbojnik koji se na kraju svog života pokajao. Čovjek koji je svoj život proveo grešno ali se na kraju pokajao i pokazao vjeru veću nego apostolsku koji su se razbježali. On je taj koji prvi ulazi u raj i koji čeka ostale pravednike koje Hristos izvodi iz ada. To veoma jako svjedoči o onome što je Hristos rekao da nije došao zdravima već bolesnima i da se svako može pokajati bez obzira na raniji život. Ovakvo svjedočenje Hrista vi ste izopačili. Sram da vas bude.
Pročitajte to riječima sv. Jovana Šangajskog umjesto mojim:
https://www.cudo.rs/свети-јован-шангајски-због-чега-је-хри/.
Prvo
To što ti pričaš veze sa Hristom nema.. Od Božijeg Sina ste napravili Boga Sina.... i jasno rečene Hristove reči izvrnuli naopako..
Pa i treba da vas bude sram...
Još mi zameraš što i ja ne verujem tebi pre nego Hristu.
Pa ko si Ti i tvoji oci pa da bih vas slušam više od Hrista?
Onda mene, koji Hristu verujem više nego tebi...sram bilo.. Lepota od religije
Tebi i sličnima je jeretik onaj koji ne veruje u ljudski produkt "trojadnosti", pošto ga u Bibliji nema...Suva činjenica...
I onda vredjate one koji ne veruju u Ne Bilijsku nauku... Znaš šta pismo kaže za takve: "svi koji Vas gone misliće da Bogu službu čine"... To si Ti... Misliš da Bogu službu činiš a uzalud ti sve... jer u nebo uzdižš nauke ljudske, a obaraš nauke Božije...
Trojstva u Bibliji nema! Boga Sina u Bibliji nema... Kod ljudi da, u Bibliji Ne.
Razmisli šta braniš i kome služiš..
Drugo
Ovo što sam gore za Ad izneo u Pismu stoji. Ništa ja nisam izmislio, za razliku od tvojih otaca...
Ako je Hrist Svevišnji Bog.
Onda ti neće biti problem da u njegovoj istini Bibliji nadješ da je On: Svemoguć, Sveprisutan, Sveznajući...itd...
Nadji mi to i imaš me.
Ali nema toga..