Kakve sad veze ima ovaj tekst sa pitanjem koliko kategorija autoriteta ima u kosmickoj hierarhiji ?Upravo ti dajem stihove za treću kategoriju...
7. Казаћу наредбу Господњу; Он рече мени: "Ти си син мој, ја те сад родих.
Sin nije ni sluga ni Gospodar u nebeskoj hijerarhiji. Može biti kao što rekoh...pomoćnik, sunaslednik...
Božiji Sin ili Jehovin Sin, Isus...biva pomazan na Sionu i on dobija titulu cara.
6. "Ја сам помазао цара свог на Сиону, на светој гори својој."
Jel ti razumes pitanje ili se pravis engleza koji "nije odavde"...?!
Ma jok,odkud ti ovo,Hriscanstvo to ne tvrdi vec se jasno zna da Otac nije Sin,Sin nije Otac a nije ni Duh Sveti ali su "oni" ipak jedno,na neki Bozanstveno ekskluzivan nacin koji mi ljudi trebamo prihvacati verom...mi ne mozemo razumeti zemaljske stvari a kamo li nebeske !?
Što treba još da kažem. Da je Sin Otac, ili obratno, da je Hrist Jehova ili obratno?!
Tako bar Isus kaze i ja Mu verujem.
Inace trebas mi odgovoriti jedino pitanje koje sam ti postavio,jel to zaista toliko tesko ?
O ovome mozemo kasznije,sada imas konkretan stih kojeg sam ti dao i na osnovu njega postavio konkretno pitanje.
Nebeska hijerarhiji je jasna. Otac rađa sina, Otac je pomazao svog sina za cara i učinio ga svojim sunaslednikom i svakako većim po autoriteta od anđela.
Kao sto rekoh,dok mi ne odgovoris na pitanje ne pomeramo se ni makac sa ove tacke diskusije.