Jehovini svedoci?

• Začetnik teme Začetnik teme dorinda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ali treba biti.

Mudre izreke 11,20Mrski su Jahvi srcem opaki, a mili su mu životom savršeni.
Matej 5,48"Budite dakle savršeni kao što je savršen Otac vaš nebeski!
Kološanima 4,12Pozdravlja vas Epafra, vaš zemljak, sluga Krista Isusa; on se uvijek bori za vas u molitvama: da se održite, savršeni i ispunjeni, u posvemašnjoj volji Božjoj.
Tako je.
Trebamo teziti tom svrsenstvu Boga.

Ali treba biti.

Mudre izreke 11,20Mrski su Jahvi srcem opaki, a mili su mu životom savršeni.
Matej 5,48"Budite dakle savršeni kao što je savršen Otac vaš nebeski!
Kološanima 4,12Pozdravlja vas Epafra, vaš zemljak, sluga Krista Isusa; on se uvijek bori za vas u molitvama: da se održite, savršeni i ispunjeni, u posvemašnjoj volji Božjoj.
Treba biti svakako ali čovjek koji za sebe to kaže sigurno to nije. Ima izreka "za dobrim konjem se prašina diže". Neka drugi cijene, prije svega Gospod Bog, da li je neko živio neporočno.

Svaki JS misli svojom glavom. Da, da svojom glavom.

Čita Bibliju i iz prve ruke dobija informacije šta Bog voli šta Ne. I tako danima... i tako se održava duhovna budnost.
Baš svojom glavom?

Sta nije jasno u tome stop sam napisala da je obrazovanje licna stvar i da Biblija o tome nema Zakon?
Prešutila si da vam organizacija preporučuje da ne idete na fakultete već da ostanete unutar organizacije.

Nego moras svoju mrznju i netrpeljivost da usmeris na tudju veru umesto da gajis ljubav i da se bavis svojom
Ovo je forum.

Dakleko si ti od hriscanstva, jer nemas ljubav za ljude ...
kada vredjas i mrzis tudju veru sto je sveta stvar
Za pocetak ti pocni da mislis svojom glavom a ne tako kako su te indoktrinirali...
Ako misliš da nemam ljubav prema vašoj vjeri nemam. Ali to ne znači da nema među vama dobrih ljudi.

Ne pokazujes nikakvo Biblijsko znanje
a JS su izucavaoci Biblije i znaju je celu.
Ma koga vi folirate?
"Neki misle da mogu sami da razumeju Božju Reč. Međutim, Isus je odredio „vernog i razboritog roba“ da pomaže ljudima da razumeju biblijska učenja. Od 1919, Isus Hrist preko tog roba pomaže svojim sledbenicima da razumeju Božju Reč. Kada smo poslušni njenim smernicama, u skupštinama vladaju čistoća, mir i jedinstvo. Zato je dobro da se pitamo: „Da li sam veran Isusu i da li sledim vođstvo vernog i razboritog roba?“"
https://www.jw.org/sr-latn/biblioteka/časopisi/stražarska-kula-za-proučavanje-novembar-2016/koliko-ceniš-jehovinu-reč/

A "vjerni i razboriti rob" je:
"Stoga se vjerni rob sastoji od male skupine pomazane braće koja izravno sudjeluje u pripremanju i dijeljenju duhovne hrane tijekom Kristove prisutnosti. Tijekom posljednjih dana pomazana braća koja sačinjavaju vjernog roba zajedno služe u našem glavnom sjedištu. Posljednjih je desetljeća Vodeće tijelo Jehovinih svjedoka taj vjerni rob."
https://www.jw.org/hr/biblioteka/casopisi/w20130715/tko-je-vjerni-razboriti-rob/

Dakle Jehovini svjedoci ne smiju sami tumačiti Bibliju već im Bibliju tumači Vodeće tijelo organizacije. Tako je Isus odredio.

Ne nego tvoja interpretacija je pogresna jer vadis iz konteksta receno
a ti bas sve kongrese redovno pratis jer ih mrzis ili sta?
Ne vadim iz konteksta ništa. Svaku reč koju je izgovorila sam prenela. Može
svako da se uveri tako što će pogledati video. Ovo treći put kažem i više
neću ponavljati.
Jel ti lakše da razgovaraš sa onima koji ne znaju šta se na vašem sajtu
dešava?

38. Чули сте да је казано: Око за око, и зуб за зуб.
39. А ја вам кажем да се не браните ода зла, него ако те ко удари по десном твом образу, обрни му и други

Mislim da je na ovo mislila.

Zakon jeste suštinski promenjen.
A jel Isus obrnuo drugi obraz kada su Ga osamarali ?

Nije tacno da nam organizacija preporucuje nista u vezi obrazovanja,
Kome vjerovati? Tebi ili zvaničnom sajtu Jehovinih svjedoka?

jer je to licna stvar,ali kako bi ti to shvatio...a ti mislis bas svojom glavom?
bolje to proveri koga slepo sledis ume3sto Bozju rec
Pa vama Bibliju tumači Vodeće tijelo. Bolje se ti zapitaj ko tamo sjedi.

ti ne volis hriscanstvo jer sve sto iznesem iz Biblije ne svidja ti se
ti si folirant obican koji prosipa dogmu copy paste
A ti kao ne iznosiš dogmu?

i ljubomoran si na nas jer smo izucavaoci Biblije i znamo je celu
i bezobrazan si jako sto te udaljava od Boga i vere
Zašto sam bezobrazan? Jer se usuđujem iznijeti istinu o organizaciji kojoj pripadaš? Jer ne dozvoljavam da pričate neistine?

Da boraviš u ljubavi. Bog je ljubav i kada boraviš u ljubavi, onda si jedno s Bogom.
36. Учитељу! Која је заповест највећа у закону?
37. А Исус рече му: Љуби Господа Бога свог свим срцем својим, и свом душом својом, и свом мисли својом

Hajde još jednom, ali polako.

36. Учитељу! Која је заповест највећа у закону?
37. А Исус рече му: Љуби Господа Бога свог свим срцем својим, и свом душом својом, и свом мисли својом

Hajde još jednom, ali polako.
Ovo je sad već uvredljivo.
Rekla sam ti kako ja to razumem. Ne znam, šta možeš da zameriš onome što
sam rekla. Šta je pogrešno u tome da boraviš u Ljubavi?

Back