DedaStojan
Veoma poznat
- Poruka
- 12.678
U stvarnom zivotu sam umjeren ovde sam na zadatku.pa što se onda toliko svadjaš?
to je tebi umerenost?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
U stvarnom zivotu sam umjeren ovde sam na zadatku.pa što se onda toliko svadjaš?
to je tebi umerenost?
ma znaš da slova nikog ne dotičuU stvarnom zivotu sam umjeren ovde sam na zadatku.
ne razumes duhovne stvari prizemno sve posmatras tak oda t8i ne mogu objasnitii ne mogu da razumem da je došao Bog i učio te kad znamo svi da si izučavala kako ti kažeš bibliju u skupštini
učio vas vaš starešina
Kao talas prema stjeni tako ti požuri prema menima znaš da slova nikog ne dotiču
Ti zaista veruješ u to?ne razumes duhovne stvari prizemno sve posmatras tak oda t8i ne mogu objasniti
jer je proucavanje Biblije duhovna stvar
Bog svojim duhom otkriva istine.
Niko ne moze nekoga da nauci Bibliji osim Boga
Da bi neki covek te ucio Bibliji treba 80 godina a niko nema toliko vremena da sa tobom izucava celu Bibliju
Moras je sam izucabvati i kome Bog da razume je
Kome Bog ne da duh mzoe da je cita doveka i nece je razumeti kao vi ovde vas troje 15 godina nista ne razumete
ne mislim znam da mi je Bog dao da razumem Bibliju i zato je znam celu.Ti zaista veruješ u to?
vidiš kako ničim izazvana počinješ da vredjašne mislim znam da mi je Bog dao da razumem Bibliju i zato je znam celu.
Sto bi nekome trebalo 80 god da proucava.
Dela govore ko je ko
JS imaju razumevanje cele Biblije i izucavaoci Su Biblije
a ovi sto je neznaju mogu da tvrde sta zele njihova rec nema vrednost
ende
Da zapravo svi ne veruju Isusa kako navodis.Svi koji vjeruju u Isusa se svadjaju oko njega ovde.
Koji je zakljucak onda ?

Па, мења. Кад кажеш да је све кроз Исуса створено, јасно је да се стварање не односи на Исуса. Кад кажеш да је све остало кроз њега створено, томе се имплицира да је и Исус створен. Све је то јасно само се ти копрцаш и трудиш да то обезвредиш. Пишем зато што то руши ту јеховистичку идеологију коју заступаш тврдећи да је Исус створен.Ne znam zašto ovo pišeš, ja to ne sporim niti to menja suštinu ovog stiha.
Јеси, уместо да цитираш Нови свет, али то избегаваш јер знаш да је јеховистичка теологија неодржива и неодбрањива.Ja sam ti citirao Karadzića što uvek radim.
На основу чега тврдиш да Христос (не Христ) има почетак? На основу тога што пише ,,у почетку"? Дакле (поново морам пошто из прошле објаве ниси схватио, а вероватно нећеш ни из ове), не описује се нигде почетак речи, већ почетак уопште, почетак приче, почетак Божјег стварања. У том почетку, пре самог времена, реч беше у Бога, код Бога, с Богом, у његовим недрима, како год изабереш. Није настала/постала у почетку, тај почетак се не односи на реч. Упореди текст из књиге Постања па ћеш видети и сам. Тамо стоји да у почетку Бог створи небо и земљу. Не стоји да беше небо и беше земља. Беше само Бог. Одувек и заувек, ван времена. Као што беше и реч с њим, јер је реч (логос) део тог Бога, његова лична реч, његов ум, разум. Није Бог самом себи створио разум, човече неразумни.Stih je jasan.
''U početku beše Hrist''..
Kom početku, Bog početak nema. Ali Hrist ima.
И опет игноришеш стих који каже да је реч била Бог.I ne samo to, Hrist je kao Reč u nekog Boga!
Kog Boga???
Kom Bogu je Hrist reč?
Sam ga je indentifikovao dok je bio na zemlji. Kada je izašao na nebo, ponovo je Oca Jehovu indentifikovao kao onog čiju reč drži.
Hrist je u početku bio reč u Boga Jehove...
Подвучено је неистина и то одлично знаш, Библија ту неистину демантује. Једино лажов и фалсификатор може ,,прворођени" и ,,јединорођени" да тумачи као ,,први који је створен" и да у корист томе наводи стихове који то демантују и тумачи их потпуно супротно, као да доказују. Смешан си ко циркус.Ovaj stih zalazi najdublje i najdalje u istoriju onog što se dešavalo i pre stvaranja bilo čega što znamo.. Hrist je početak, prvi koji je stvoren..
Ово је врх врхова, за кидање од смеха. Како те бре није срамота да створење називаш Богом? Још притом покушаваш да представиш то као да је заслужио да буде назван Бог тек кад је почео свој задатак на земљи, а не да је у самом почетку био Бог. Значи, више није Бог јер је моћан, више није бог јер је ниже биће, сад је само назван Богом јер је Божја реч. Хај да сачекамо сутрашњи дан, можда осване уз неко ново, четврто тумачење. Главно да није онако како пише дословно (на више места у Библији) - Исус је Бог. То никако.Hrist nije Jehova.
Ali je od Jehove dobio SVU vlast i na nebu i na zemlji. Naglašavam DOBIO...
U jednom trenutku istorije dok nas miri sa svojim i našim Ocem Jehovom i dok koristi moć koju je dobio od njega....dobija uzvišeno ime i može se Bogom nazvati s'obzirom da radi što Bog radi...
Pismo kaže da će se na kraju kada sve polori Ocu i sam mu se pokoriti...
Otuda i Reč beše Bog. Jer je On Jehovina Reč...
Zaista te ne razumem.Prijatelju,a da ti ipak preprocitas sta sam ti do sada naveo i koja sam ti pitanja postavio ? Nisam ti trazio da mi pokazes da se rec pocetak koristi na dva ili vise mesta nego da su to razliciti dgadjaji,jel kontas pitanje ?
...i molim te uzmi u obzir tvoje priznanje da ne postoji tekst u Bibliji koji potvrdjuje tvoju trvrdnju o ta dva pocetka...
...a narocito ono da se taj prvi pocetak desio mnogo ranije nego pocetak u 1 Mojs.1 koji kaze da je Bog u tom pocetku stvorio nebo dok nam ti tvrdis da je Isus navodno bio stvoren ranije i u vezi cega sam te pitao GDE JE TO ON TADA PREBIVAO ako li tada neba uopste nije bilo ??????????
Dakle dobio si konkretna pitanja pa je red da bar privremeno batalis kule i strazare i da se fokusiras sagovorniku i njegovim navodima...mislim ako je to uopste moguce a ako li nije daj nam reci pa da idemo dalje.
Nikako.Ау, какав си муљатор...
Slažem se.Па, мења. Кад кажеш да је све кроз Исуса створено, јасно је да се стварање не односи на Исуса. Кад кажеш да је све остало кроз њега створено, томе се имплицира да је и Исус створен. Све је то јасно само се ти копрцаш и трудиш да то обезвредиш. Пишем зато што то руши ту јеховистичку идеологију коју заступаш тврдећи да је Исус створен.
Ne podržavam ja teologiju JS već istiniti koncert SPisma...Јеси, уместо да цитираш Нови свет, али то избегаваш јер знаш да је јеховистичка теологија неодржива и неодбрањива.
Hrist je jasan kada piše Laodulijskoj crkvi, da je početak stvaranja Božijeg...На основу чега тврдиш да Христос (не Христ) има почетак? На основу тога што пише ,,у почетку"? Дакле (поново морам пошто из прошле објаве ниси схватио, а вероватно нећеш ни из ове), не описује се нигде почетак речи, већ почетак уопште, почетак приче, почетак Божјег стварања. У том почетку, пре самог времена, реч беше у Бога, код Бога, с Богом, у његовим недрима, како год изабереш. Није настала/постала у почетку, тај почетак се не односи на реч. Упореди текст из књиге Постања па ћеш видети и сам. Тамо стоји да у почетку Бог створи небо и земљу. Не стоји да беше небо и беше земља. Беше само Бог. Одувек и заувек, ван времена. Као што беше и реч с њим, јер је реч (логос) део тог Бога, његова лична реч, његов ум, разум. Није Бог самом себи створио разум, човече неразумни.
Objasnio više puta.И опет игноришеш стих који каже да је реч била Бог.
Uzmi sve argumente koje sam u ovom postu izneo, pa zapazi ogromnu razliku između Oca i Sina...Подвучено је неистина и то одлично знаш, Библија ту неистину демантује. Једино лажов и фалсификатор може ,,прворођени" и ,,јединорођени" да тумачи као ,,први који је створен" и да у корист томе наводи стихове који то демантују и тумачи их потпуно супротно, као да доказују. Смешан си ко циркус.
Обличје човека = човек.Који је обличје Бога што се не види, који је рођен пре сваке твари.
Све, па и он сам, кажу сведоци. Сам за себе и кроз себе саздан.Јер кроз Њега би саздано све што је на небу и што је на земљи, што се види и што се не види, били престоли или господства или поглаварства, или власти: све се кроза Њ и за Њ сазда.
Сам је пре себе, кажу сведоци, ал има почетак.И Он је пре свега, и све је у Њему.
Он је почетак, значи да има почетак, кажу сведоци.И Он је глава телу цркве, који је почетак и прворођени из мртвих, да буде Он у свему први;
Иако у њему живи сва пунина божанства телесно (дакле, Бог у телу човека), није Бог, кажу сведоци.Јер би воља Очева да се у Њ усели сва пунина,
Чекајући блажену наду и јављање славе великог Бога и Спаса нашег Исуса Христа,
Од Симона Петра, слуге и апостола Исуса Христа, онима што су примили с нама једну часну веру у правди Бога нашег и спаса Исуса Христа:
Пазите дакле на себе и на све стадо у коме вас Дух Свети постави владикама да пасете цркву Господа и Бога коју стече крвљу својом.
А сину: Престо је Твој, Боже, ва век века; палица је правде палица царства Твог.
Омилела Ти је правда, и омрзао си на безакоње: тога ради помаза Те, Боже, Бог Твој уљем радости већма од другова Твојих.
И опет: Ти си, Господе, у почетку основао земљу, и небеса су дела руку Твојих:
Који, ако је и био у обличју Божијем, није се отимао да се упореди с Богом;
Него је понизио сам себе узевши обличје слуге, поставши као и други људи и на очи нађе се као човек.
И одговори Тома и рече Му: Господ мој и Бог мој.
Јер нам се роди Дете, Син нам се даде, коме је власт на рамену, и име ће Му бити: Дивни, Саветник, Бог силни, Отац вечни, Кнез мирни.
Vidi se,hajdemo polako zajedno:Zaista te ne razumem.
Logicki je da je sam Bog , jel tako,nadam se da se u vezi ovog slazemo ?Je li stariji Bog ili nebo?
Tako je,napredak je vec evidentan...dalje:Valjda je Bog pre svega.
Biblijski dokaz ???Jovan 1.1 govori o vremenu pre opisa u 1.Mojsijevoj...

Objasnio si tvoje licno misljenje koje si ocito pokupio sa te vase kule ali ne ide to tako bato,teoloske se tvrdnje mogu dokazati iskljucivo Biblijom, nista manje i niosta vise od toga !!!I gore sam to objasnio.
Hrist nije Jehova.
Ali je od Jehove dobio SVU vlast i na nebu i na zemlji. Naglašavam DOBIO...
U jednom trenutku istorije dok nas miri sa svojim i našim Ocem Jehovom i dok koristi moć koju je dobio od njega....dobija uzvišeno ime i može se Bogom nazvati s'obzirom da radi što Bog radi...
Pismo kaže da će se na kraju kada sve polori Ocu i sam mu se pokoriti...
Otuda i Reč beše Bog. Jer je On Jehovina Reč...
U početku beše Logos, i Logos beše u Boga, i Logos beše Bog
Je li stariji Bog ili nebo?
Valjda je Bog pre svega.
nisi shvatio kontekstDa li ovaj stih govori da Bog svojim duhom istražuje samog sebe?
Nemoj se skrivati iza konteksta...taj stih ima svoju samostalnu vrijednost i objavunisi shvatio kontekst
Ko tvoji oblaciNemoj se skrivati iza konteksta...taj stih ima svoju samostalnu vrijednost i objavu
Ima i nema biblija je prepuna suprotnosti.Da li Bog ima neki oblik čovjekoliki? Da li sjedi na prijestolju?
Hristos je pomazanik nije nikakav logos.Ovo boldovano protivureči Jovanu 1:1 gde lepo piše
Znači Logos (=Hristos) je već bio Bog u samom početku, nije postao Bog u nekom kasnijem trenutku istorije kada je navodno dobio to „uzvišeno ime“ od Boga zbog svojih zasluga.