Jehovini svedoci.Pravi vernici,žrtve ili prevaranti?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Bananasplit

Početnik
Poruka
25
Koliko sam videla na ovom forumu ima puno Jehovinih svedoka.

Diskutuju o svemu pa će biti lepo da se uključe i razumno i na temelju Biblije objasne svoje učenje.

Osnovne stvari uglavnom svi već znaju pa bih vas molila da ne pišete tipične opaske tipa"fanatici ispranih mozgova" i tome slično.
Ko želi da učestvuje neka MOLIM VAS piše kratke i pregledne postove potkrepljene citatima i objašnjenjima.
Ubacivanje besmisleno dugačkih postova ne vodi nikuda.Takve postove niko ne čita.Koliko god nekom izgledalo da je njegov post "bomba"ako zauzima deset strana niko ga neće pročitati.
Ako smem da predložim,kad započnemo jedan stih ili problem da se na njemu zadržimo sve dok ga do kraja ne rasčistimo.Nema smisla ako preskačemo tamo vamo.Izgubićemo se u masi postova koji nikom neće pomoći.
To bih vas molila i naravno se jedni drugima obraćate u duhu hrišćanstva.

Za početak bih htela da pregledamo jedan deo koji na oko izgleda jednostavan i bezazlen.

Марко 14
22 Док су јели, узео је хлеб и, изрекавши благослов, изломио га је, дао им и рекао: „Узмите, ово представља моје тело.“ 23 Узевши чашу, захвалио је Богу и дао им. И сви су пили из ње. 24 И рекао им је: „Ово представља моју ’крв савеза‘, која ће се пролити за многе.

Ovo sam prekopirala iz ONLINE Biblije Jehovinih svedoka.

Molila bih predstavnike Jehovinih svedoka da mi obrazlože zašto je prevedeno sa "predstavlja".U manuskriptima i svim svetskim prevodima nema reči "predstavlja".

Molim sve zainteresovane Jehovine svedoke da učestvuju u diskusiji i da na što je bolje moguć način "odbrane" učenje Jehovinih svedoka.
Ovo je dobra prilika da svi zajedno nešto naučimo jedni o drugima i jedni od drugih.

Ako neko poželi da pita,zašto je naslov "Jehovini svedoci..." da odmah objasnim.
Kako budemo prelazili delove Biblije samo će se pokazati .
Ako dokažu validnost učenja znači da su pravi vernici.
Ako ne dokažu ali shvate da su prevareni onda su žrtve.
A ako ne dokažu ali ne žele da prihvate da nisu u pravu onda su samim tim i prevaranti.
Ne želim nikog da uvredim nego odmah na početku da definišem principe diskusije.
Mislim da je čist račun najvažniji ako želimo da se volimo :)

Molila bih predstavnike Jehovinih svedoka da mi obrazlože zašto je prevedeno sa "predstavlja".U manuskriptima i svim svetskim prevodima nema reči "predstavlja".

Molim sve zainteresovane Jehovine svedoke da učestvuju u diskusiji i da na što je bolje moguć način "odbrane" učenje Jehovinih svedoka.
Ovo je dobra prilika da svi zajedno nešto naučimo jedni o drugima i jedni od drugih.

Ako neko poželi da pita,zašto je naslov "Jehovini svedoci..." da odmah objasnim.
Kako budemo prelazili delove Biblije samo će se pokazati .
A ako ne dokažu ali ne žele da prihvate da nisu u pravu onda su samim tim i prevaranti.
Ne želim nikog da uvredim nego odmah na početku da definišem principe diskusije.
Mislim da je čist račun najvažniji ako želimo da se volimo :)

bibliju moze da prevodi ko hoce.
evo primera, gde u king james bible stoji nakednes of your mother, u srpskom prevodu je poganost tvoje majke. isto? ne. slicno? ne.

i pricas o dokazivanju. po meni svaki vernik bi trebao da dokaze to sto prica.
problem je sto je NEMOGUCE.

Nisi dobro videla. U poslednje vreme na ovom forumu je JS samo besmrtna uz povremenu asistenciju JS pioniraili ti za sada nekrštenog JS Angela.

Za početak bih htela da pregledamo jedan deo koji na oko izgleda jednostavan i bezazlen.

Марко 14
22 Док су јели, узео је хлеб и, изрекавши благослов, изломио га је, дао им и рекао: „Узмите, ово представља моје тело.“ 23 Узевши чашу, захвалио је Богу и дао им. И сви су пили из ње. 24 И рекао им је: „Ово представља моју ’крв савеза‘, која ће се пролити за многе.

U bibliji Marko 14:22-24 stoji ovako...

I kad jeđahu uze Isus hleb i blagoslovivši prelomi ga, i dade im, i reče: Uzmite, jedite; ovo je telo moje. I uze čašu i davši hvalu dade im; i piše iz nje svi. I reče im: Ovo je krv moja novog zaveta koja će se proliti za mnoge.

E sada. Nije ovde samo problem ono...predstavlja...koje je u bruklinskom prevodu biblije dodato ( a zna se zašto je moralo biti dodato) već je problem i ono...

Узевши чашу, захвалио је Богу и дао им.

jer to tako ne piše O V D E

A ono...predstavlja...jednostavno nema O V D E

A sve to je samo jedno i to realitivno sitno prepravljanje i falsifikovanje u bruklinskom prevodu biblije.

Inače o učenju JS je na ovom forumu bilo dosta rasprave i to u vreme kada je ovde bilo mnogo više JS.

Iako nisam hrišćanin, od svih hrišćanskih crkava izdvojio bih Jehovine svedoke i nazvao ih autentičnim hrišćanima. Postoji čitav niz objektivnih razloga za ovakvu moju tvrdnju. Naveo bih samo neke. Ni pravoslavci, ni katolici, niti većina protestanata ne propovedaju svoja verska ubeđenja izvan svoje crkve. Jehovini svedoci idu od vrata do vrata, u najudaljenije krajeve sveta, i propovedaju Hristovo učenje. I to čine zato što je to Isus Hrist naredio svojim apostolima nazvavši ih svojim svedocima. Za vreme Drugog svetskog rata svi hrišćani su učestvovali u ratu - oni nisu. Katolici u Evropi podržavali su Hitlera, katolici u Americi borili su se protiv njega. Većina protestanata takođe; kao i veliki deo pravoslavaca. Jehovini svedoci u Nemačkoj, ako su bili Nemci, slati su u koncentracione logore, mučeni i ubijani; i bilo je dovoljno samo da se odreknu vere i da odmah budu pušteni na slobodu. Ali nisu to učinili iz istog razloga kao Isus Hrist. Jehovini svedoci bili su maltretirani i u Americi, gde su čak i mormoni služili vojsku i učestvovali u ratu.

Osvrnuo bih se malo na to kako praktično izgledaju njihove propovedi. Meni su uvek bili simpatični ljudi koji nešto propovedaju i nikad nisam mogao da odbijem ljude koji govore o bogu. Tako sam upoznao neke propovednike Jehovine svedoke i sa njima stupio u kontakt. Ali naša verska diskusija za kratko vreme pretvorila se u njihove agresivne nasrtaje – i na kraju se dogodilo da sam ja njima propovedao svoja verovanja i praktično im dokazao da su oni obični lažovi i prevrtljivci. I ne samo to, već sam ih ubedio u to da se oni svesno i namerno služe lažima da bi zavodili ljude koji se nalaze na nižem nivou svesti.

Kao prvo, kada sam jednoj grupi propovednika rekao kako smatram da je život kosmički fenomen a ne privilegija jedne planete i da prosto buja u svemiru, govoreći im pri tom da NASA ima astronomske mape sa spiskom od preko milion galaksija, a da svaka galaksija ima preko sto milijardi zvezda; oni su se odmah skoncentrisali na Sunce. I tada mi je jedan lepo obučen i na prvi pogled obrazovan momak sasvim smireno i samouvereno rekao sledeće: „Bog je postavio Sunce u odnosu na Zemlju tako da ako se približi Zemlji za jedan centimetar sve na našoj planeti bi izgorelo, a ako se udalji za jedan centimetar sve bi se zaledilo.” Da bi upotpunio svoj verski doživljaj, naglasio je ono „Samo jedan centimetar!” Ja sam istog trenutka pukao od smeha. Prvo sam mu rekao da srednja udaljenost između Zemlje i Sunca iznosi 149.670.000 kilometara; da Zemljina putanja oko Sunca ima oblik elipse i da se u afelu (apogelu), negde između 3. i 5. jula, Zemlja nalazi najdalje od Sunca, preko 152.000.000 kilometara; a da se u perihelu, negde između 3. i 5. januara nalazi najbliže Suncu, oko 147.500.000 kilometara; i da je to kretanje od oko 4.500.000 kilometara samo za pola godine. Ali da to nema nikakve veze sa klimom na Zemlji, jer je na severnoj Zemljinoj polulopti najtoplije kad je Sunce najdalje a najhladnije kad je Sunce najbliže Zemlji, zato što temperatura ne zavisi od udaljenosti dva nebeska tela, već od ugla pod kojim Sunčevi zraci padaju na Zemlju; da ugao pada Sunčevih zraka 22. juna iznosi 45º a 22. decembra 15º i da nam ništa ne bi falilo čak i kad bismo bili bliži Suncu za 10.000.000 kilometara. Uverio sam ih u ovo što sam im ispričao i strahovito ih ponizio, jer, primetio sam da im je bilo neprijatno što sam ih uhvatio u laži.

Kao drugo, pročitao sam u jednom njihovom časopisu „njihovu proverenu istinu”, citiram, da je „Zemlja jedina planeta u svemiru koja ima boju” i da je to rekao jedan američki astronaut. Opet sam pukao od smeha, jer astronaut koji ide u svemir ne može da izgovori ovakvu glupost. Istina je, kada se Zemlja posmatra iz orbite, da jedino ona ima dominantno plavu boju (vidi se i Sunce koje je crvenkasto); ali ako bi se Mars posmatrao iz njegove orbite, onda bi jedino on imao boju, i to crvenkasto-narandžastu; Jupiter bi bio plavo-sivo-narandžast; Saturn narandžasto-crven; Uran crvenkasto-ljubičast; Neptun plavo-žut itd; i to zato što je svemir ogroman, razdaljine su još veće – i ostala nebeska tela se vide samo kao tačke. I u to sam ih ubedio i dokazao im da namerno lažu.

Kao treće, oni javno propovedaju kako je Biblija najstarija knjiga na svetu. Kada sam im dokazao da je najstarija knjiga na svetu Ep o Gilgamešu, napisan oko 1700. godine pre naše ere, a da je Mojsije napisao prve knjige Starog zaveta između 1513. i 1473. godine pre naše ere (i da je Postanje u velikoj meri prepisano iz Gilgameša), sa čime su se oni složili, mislim na ovaj prvi deo o Bibliji, onda su se na brzinu povukli i rekli mi da se misli na to da je Biblija prva knjiga koja je štampana u formi knjige 1492. godine naše ere. Kada sam im ja rekao da je Johanes Gutenberg prvu Bibliju štampao 1455. a ne 1492. godine kad je Kolumbo „otkrio” Ameriku, ponovo su se povukli. I u to sam ih ubedio i dokazao im da namerno lažu.

Kao četvrto, kada smo diskutovali o potopu, oni su tvrdili da je Zemlja pre potopa imala drugačiji reljef nego danas, da nije imala planine, brda i doline, niti velika mora, te da je Ararat bio brdo ne veće od 50 metara, a da je nekakav bog posle potopa načinio udoline u koje je smestio okeane i tako stvorio današnji reljef. Ja sam im tada rekao da to nije tačno, da sve planete imaju neravan teren – visoke planine i velike udoline – i da nema razloga da Zemlja bude uslovno rečeno ravna; i kada bi se sva voda iz atmosfere spustila na tlo da bi se nivo svetskih mora podigao za oko dvesta metara; da tu nema govora o opštem, globalnom potopu, i da ga nikada nije ni bilo. Ako bi se teoretski, samo teoretski, mogao dogoditi takav potop da iz vode viri vrh Ararata (visok 5165 m) – onda bi iz vode virile i Ande u Južnoj Americi (vrhovi – u Kolumbiji, Tolima 5215 m i Kajambe 5790 m; u Ekvadoru, Kotopaksi 5897 m i Čimborazo 6310 m; u Peruu, Huaskaran 6768 m i Koropuna 6615 m; u Boliviji, Iljampu 6388 m, Sajama 6542 m i San Pablo 6118 m; i u Čileu, Ljuljaljako 6723 m, Ohos del Salado 6863 m i Akonagva 6960 m), što bi ličilo na pravi pravcati banana-kontinent; zatim vulkanski vrhovi Popokatepetl (5452 m) i Orizaba (5747 m) u Meksiku; zatim Kenijske planine (vrhovi – Kilimandžaro, 5895 m; i Kenija 5199 m) u Africi; a o Himalajima koji imaju na desetine planinskih vrhova viših od 5500 metara ne bih ni govorio, oni bi bili ogroman kontinent. Oni nalaze dokaz o tome da su Najviši vrhovi Himalaja nekada bili pod vodom zato što su tamo neki alpinisti pronašli školjke. Ali to razumnom čoveku ne govori ama baš ništa iz prostog razloga što je cela Indija posebna ploča i što je nekada bila ostrvo koje se sudarilo sa ostatkom azijskog kopna, taj sudar je izazvao tektonske poremećaje i podzemne sile koje i dan-danas uzdižu Himalaje – i tako se nekadašnje morsko dno sa sve školjkama našlo na visini od 8848 metara. Na Andama i u Meksiku na visokim planinskim vrhovima nema školjki, zato što oni nikada nisu bili pod vodom. Rekao sam im i to da je teoretski moguće da se potop odigrao na Marsu, jer na toj planeti najveći vrh Mons Olimpus, zapravo vulkan viši od 27000 metara, u slučaju opšteg potopa do koga je u prošlosti moglo doći, bio bi znatno viši od ostalih planinskih vrhova i da bi on mogao biti Ararat iz Biblije, jer je najveći vulkan u Sunčevom sistemu, a voda koja je tekla na Marsu pre oko milion godina napravila je najveći kanjon u Sunčevom sistemu, Vales Marineris; da je Noje sa Marsa pobegao na Zemlju i osnovao stare sumerske gradove i dao im imena, kao i imena rekama Tigris i Eufrat po rekama iz zavičaja. Oni su se na to nasmejali i cinički mi rekli kako ja hoću da im kažem da je reka sišla sa Marsa na Zemlju. Onda sam im ja rekao da je Pert veliki grad na zapadu Australije, ali da su ga osnovali doseljenici iz gradića Pert iz Škotske dajući mu ime po svom zavičaju a ne noseći ga sa sobom na jedrenjaku. Kada sam im rekao da su ljudi do dvadesetog veka viđali anđele a od dvadesetog veka UFO-e i vanzemaljce, oni su mi rekli da ja verujem u svemirski brod, na šta smo se svi cinički nasmejali. I u to sam ih ubedio i dokazao im da namerno lažu.

Kao peto, oni tvrde da je svet (ne samo naša planeta, već ceo svemir) star doslovno šest do sedam hiljada godina, što je neviđena budalaština. Poznata istorija Indije ima neprekinut kontinuitet dvanaest hiljada godina unazad od našeg vremena, ljudski rod je još stariji, a svemir je daleko stariji, kao da uopšte nisu čuli za svetlosnu godinu i priču da je neka zvezda daleko od nas nekoliko miliona svetlosnih godina. Ako je svemir star između šest i sedam hiljada godina - onda dve najudaljenije tačke u svemiru ne smeju biti dalje jedna od druge od sedam hiljada svetlosnih godina. Da ne govorimo o tome koliko pojma nemaju o tome da telesni ili organski oblik života nigde u svemiru i nikada ne može izbeći četiri parametra koja ga definišu; a to su: rođenje, bolest, starost i smrt. Bog je, kao, stvorio Adama i Lilit, kasnije Evu, a oni su imali pupak. Kako ako se nisu rodili iz utrobe? Bog im je rekao da se množe i napune zemlju, a obećao da će živeti večno. Kakve nebuloze. Bog je nekada govorio sa ljudima, i čak im davao savete kako i gde da vrše nuždu (iza šatora), a danas nema nikakav kontakt... Pa kako je moguće da u XXI veku neko veruje u ovakve teške nebuloze?... I ovo ne bih uopšte komentarisao, jer bi svaki komentar na ove gluposti bio budalaština.

Nadalje, kada ih čovek uhvati u laži, oni se ponašaju kao mala deca, trepere očima i ne smeju da pogledaju sagovornika, a onda optužuju ljude koji ih razotkriju da su protiv boga zato što ne veruju nego istražuju. I, da, ne protivim se ja bogu, dapače cenim i uvažavam kreatora svih svetova, ali užasno se protivim ovom i ovakvom propagiranju božanskog lika.

Mislim da je čist račun najvažniji ako želimo da se volimo
:)

Nije loša tema, mada je naslov preterano definisan, što samo ukazuje na to koliko želiš da saznaš o JS.
E sad, nemojte ovakve postove, citate, i ostale zahteve ... pokušala sam i ja to na svojim temama, ali je najbolje da svako piše onako kako oseća, pa kome se sviđa - sviđa, kome ne, neka preskače do mile volje.
Tražiš na ovakvom pdf-u dokaz (!) da su pravi vernici, ako ne dokažu znači da su žrtve ili prevarantni ... oni, odnosno Besmrtna (samo nju znam) će svakako pokušati, ali da li će njeno objašnjenje tebe zadovoljiti?
Nema tu dokaza, svako veruje najbolje što ume i kako smatra da treba ... osnova je ista kod sviju, ali na žalost, sitne razlike su najbitnije i za to se svi kače.
Čist račun na ovu temu?! teško da ćeš to postići, pa bre ratovi su se vodili, vode se i vodiće se zbog ovoga ... uz dužno poštovanje, previše očekuješ :neutral:

Nije loša tema, mada je naslov preterano definisan, što samo ukazuje na to koliko želiš da saznaš o JS.
E sad, nemojte ovakve postove, citate, i ostale zahteve ... pokušala sam i ja to na svojim temama, ali je najbolje da svako piše onako kako oseća, pa kome se sviđa - sviđa, kome ne, neka preskače do mile volje.
Tražiš na ovakvom pdf-u dokaz (!) da su pravi vernici, ako ne dokažu znači da su žrtve ili prevarantni ... oni, odnosno Besmrtna (samo nju znam) će svakako pokušati, ali da li će njeno objašnjenje tebe zadovoljiti?
Nema tu dokaza, svako veruje najbolje što ume i kako smatra da treba ... osnova je ista kod sviju, ali na žalost, sitne razlike su najbitnije i za to se svi kače.
Čist račun na ovu temu?! teško da ćeš to postići, pa bre ratovi su se vodili, vode se i vodiće se zbog ovoga ... uz dužno poštovanje, previše očekuješ :neutral:

Potrebno je da i drugim korisnicima date reputaciju pre nego što je ponovo dodelite korisniku Amaunet.

Ovo ste Vi:

I dana joj biše usta koja govore velike stvari i huljenja, i dana joj bi oblast da čini četrdeset i dva mjeseca.
Dan. 7:8, Dan. 7:23, Otkr. 11:2

I otvori usta svoja za huljenje na Boga, da huli na ime njegovo, i na kuću njegovu, i na one koji žive na nebu.
Psal. 73:9, Jovan 1:14, Kol. 2:9

I dano joj bi da se bije sa svetima, i da ih pobijedi; i dana joj bi oblast nad svakijem koljenom i narodom i jezikom i plemenom.
Dan. 7:21, Dan. 7:25, Otkr. 11:7

Ovo je prorocanstvo za poslednje vreme

Biće u potonja vremena gora doma Gospodnjega utvrđena uvrh gora i uzvišena iznad humova, i stjecaće se k njoj svi narodi.
Isa. 66:20, Jezek. 17:23, Jezek. 20:40, Dan. 2:35, Mih. 4:1, Zah. 8:3, Djela 2:17, Rim. 11:12, Otkr. 14:1

3 I ići će mnogi narodi govoreći: hodite da idemo na goru Gospodnju, u dom Boga Jakovljeva, i učiće nas svojim putovima, i hodićemo stazama njegovijem; jer će iz Siona izaći zakon, i riječ Gospodnja iz Jerusalima.
5 Moj. 33:18, 2 Dn. 32:23, Jezek. 17:23, Zah. 8:21, Luka 24:47, Jovan 12:20, Djela 8:27, 1 Kor. 14:36

4 I sudiće među narodima, i karaće mnoge narode, te će raskovati mačeve svoje na raonike, i koplja svoja na srpove, neće dizati mača narod na narod, niti će se više učiti boju.
Os. 2:18, Jovan 5:22

Dome Jakovljev, hodi da idemo po svjetlosti Gospodnjoj.
Djela 26:23
.
Ovo gore Lici na ucenje J.S. koliko vidim :lol:

Prevaranti su oni koji su ih osnovali i oni koji ih sada vode. A žrtve svi zajedno i jedni i drugi i vjernici i oni koji im propovijedaju.

Ma nemoj ..a zasto nema po zatvorima JS-a od tolike krivice koju svakog dana vama jadnima cine ?!?!? :eek:

Jel ti otimaju nesto ..povredjuju te nekako fizicki ili ti brane tvoj izbor u sta ces verovati ?!?

Kazi nam svima ovde ..koja prava tebi krse J.S. :ceka:

Iako nisam hrišćanin, od svih hrišćanskih crkava izdvojio bih Jehovine svedoke i nazvao ih autentičnim hrišćanima. Postoji čitav niz objektivnih razloga za ovakvu moju tvrdnju. Naveo bih samo neke. Ni pravoslavci, ni katolici, niti većina protestanata ne propovedaju svoja verska ubeđenja izvan svoje crkve. Jehovini svedoci idu od vrata do vrata, u najudaljenije krajeve sveta, i propovedaju Hristovo učenje. I to čine zato što je to Isus Hrist naredio svojim apostolima nazvavši ih svojim svedocima.

Ne bih sad puno skretao sa teme i komentarisao tvoje neslaganje sa tim da je Bog stvorio Adama i Evu a jos manje tvoja iskustva i polemike sa Jehovinim svjedocima ali cu prokomentarisati ovaj dio tvog posta koji sam citirao.
Ne slazem se s tobom da su Jehovini svjedoci autenticni Hriscani iz vise razloga koje ces svakako vidjeti ako se neko od njih ukljuci u diskusiju.Osim Jehovinih svjedoka ima dosta misionara koji propovijedaju a bilo ih je uvijek.Dobar dio njih ne pripada nijednoj crkvi ali su Hriscani.Uostalom nije bitno samo propovijedanje,nego sta se tacno propovijeda.

Ali ako i mi, ili anđeo s neba javi vam jevanđelje drugačije nego što vam javismo, proklet da bude!
Kao što pre rekosmo i sad opet velim: ako vam ko javi jevanđelje drugačije nego što primiste, proklet da bude!
Poslanica Glatima 1:8-9.
Neće svaki koji mi govori: Gospode! Gospode! Ući u carstvo nebesko; no koji čini po volji Oca mog koji je na nebesima.
Mnogi će reći meni u onaj dan: Gospode! Gospode! Nismo li u ime Tvoje prorokovali, i Tvojim imenom đavole izgonili, i Tvojim imenom čudesa mnoga tvorili?
I tada ću im ja kazati: Nikad vas nisam znao; idite od mene koji činite bezakonje.
Matejevo evandjelje 7:21-23.

Ako si dobro upoznat sa hriscanskim ucenjem a slusao si Jehovine svjedoke svakako si uvidio razlike.

Sto se tice tvog komentara o ucestvovanju u ratovima.Nijesu svi Hriscani koji se tako izjasnjavaju.Vecina cak i ne zna sta znaci biti Hriscanin,kao sto je ocigledno da i ti ne znas??Tako se samo izjasnjavaju zbog tradicije ili neceg drugog.Znas li kad se prvi put pominje pojam "hriscani" i ko je tako nazvan?Kakvi su bili ti ljudi u sta su vjerovali i kojeg su se ucenja drzali?

Proučavajući sve druge religije, filozofije, učenja, pravce...bio sam i sa Jehovinim Svedocima (na tlu Severne Amerike) nekoliko meseci.

Ono što valja napomenuti je da na ovoj planeti postoje najrazličitija stanja svesti koja su skoro homogeno dispergovana u svim podnebljima. Svako stanje svesti treba odredjena učenja i životna iskustva koja će mu koliko toliko pomoći da se razvija i "Udje" u neko novo stanje svesti koje će ga bar malo učiniti potpunijim i celovitijim. Iz tih razloga se jedna knjiga tumači na veliki broj raznličitih načina. Jer, svako od nas kada nešto pročita ili čije prihvati i razume ono što odgovara njegovom stanju svesti.
To je proces koji se odvija kod svih nas a kojeg nismo svesni pa zato jedni na druge gledamo kao "zabludnele ovčice," ne shvatajući da je problem u nama samim. Potrebno je ogromno umeće da razumemo različitost drugih ili njihovu potrebu za drugačijim iskustvima.
svako od nas živi svoja verovanja koja su u skladu sa njegovim stanjem svesti.
Istina je da je čovekov um poput njive u koji možeš posejati seme(na) i koja mogu klijhati i razvijati se dosta dugo i dosta bujno. Dokle? Sve dok osoba sam ne otkrije da joj je tog semena (učenja) dosta i da joj treba nešto drugačije.
U velikom broju živoa svi smo mi sledili sve moguće religije i učenja. Istovremeno, u skoro svim religijama mogu se naći oni koji se nasilno ponašaju na jedan ili drugi način.
Drugi imaju prava na svoja iskustva i svoja verovanja sve dok ne počnu da nasrću na nas i naša lična verovanja i izbore - tj na našu slobodu.

Sa njima nisam imao nikakva negativna iskustva. To što je moja potreba bila drugačija i što sam otišao dalje u svojim istraživanjima nikako mi ne daje za pravo, kao ni bilo kome drugom, da ih negiram i vredjam.
U mnogo stotina hiljada života sledili smo i najcrnje religije koje su žrtvovale ili svoje članove ili su tražile žrtve medju drugima. Ako sada to ne činimo to je samo zato što smo nešto iz tih iskustava naučili a to je da treba birati ljubav i umeće da se drugima da dovoljno slobode da žive svoj izbor.
Dakle, aklo neko želi saznati o samim Jehovinim Svedocima najbolje je da se druži sa njima izvesno vreme. Ne bojte se; Čoveku kao jedinki niko ništa ne može učiniti ništa nažao osim ako on sam to ne dozvoli da mu bude učinjeno i to svojim unutarnjim stanjem.
Forum je velika šansa čoveku današnjice da ga iskoristi da mnogo toga sazna i nauči ili da drugima ponudi i pomogne. Umesto toga koristi se da se nasrće na druge i time pokaže koliko smo sami u izuzetno nepovoljnom stanju svesti i razumevanja života nezavisno od religije (ili ateizma) kojoj pripadamo.
Ako nastojim da u drugima sagledamo ono što je dobro i napredno i to vrednujemo najverovatnije je da sa tom osobom možemo imati dobru saradnju i poštovanje a bez negativnih iskustava. Drugi će uvek odgovarati, odnosno imati onakav odnos prema nama kakvo je naše unutarnje stanje svesti.

Poslednja izmena:
I danas postoji Hriscanstvo pa opet Ljudi Ratuju po svetu za sve i svasta

Znaci ne pridrzavaju se Reci Bozije ..iako su Hriscani

Pravi Hriscanin ne Ubija ..ne krade ..ne laze ...ne svedoci lazno ...ne vara bliznjega svoga...ne cini Preljube i Ljubi bliznjega svoga

E to je pravi Hriscanin koga mogu priznati a i Bog isto

Sve otalo su samo na recima Hriscani :lol:

Ma, pravi Hriscani su ili misionari ili su lazljivci :)

Evo sad se bas rapitah za JS i cuo da ne daju i ne primaju krv jer smatraju da je dusa u krvi(stvarno bzv) i da ne priznaju Hrista kao Boga vec kao proroka(kao u islamu) i da imaju neke obrede .......

Besmrtna ispravi ako ovo nije tacno, ne znam cuo sam, da ne bude da sam ponovo krivo cuo,

inace stalno se muvaju u jednom delu grada(idu po kucama) Bas sam se smejao od jedne komsinice kada je vikala na njih MENE TO NE INTRESUJE...PA MENI TO LICI NA SEKTU...........ali ih je primila...pa lajala po komsiluku svasta za njih, .....itd ahahahahahahahahaahah :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back