- Poruka
- 77.927
lako jemi imamo samo jednog Svvemoguceg Boga Jehovu
a vi imate najmanje tritako morate
prema crkvenoj dogmi koju zastupate...
.![]()
која три бога СПЦ заступа?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
lako jemi imamo samo jednog Svvemoguceg Boga Jehovu
a vi imate najmanje tritako morate
prema crkvenoj dogmi koju zastupate...
.![]()
Biblija, opisuje kako je jedan lažni bog, djelujući kroz zmiju, naveo naše prve pretke na poguban put. Mi sve do danas doživljavamo teške posljedice te strategije (1. Mojsijeva 3:1-13, 16-19; Psalam 51:5). Isus, ”Sin Božji“, o tom pobunjenom bogu je govorio kao o ’vladaru ovog svijeta‘. Jedan od Isusovih apostola nazvao ga je ’bogom ovog sustava stvari‘ (Ivan 1:34; 12:31; 16:11; 2. Korinćanima 4:4, New World Translation). U Otkrivenju 12. poglavlju 9. retku, on je opisan kao ”prazmija, koji je zvan Ðavo i Sotona, koji zavodi čitavu nastanjenu zemlju“ (NW). Pod Sotoninom vlašću leži čitavo svjetsko carstvo lažne religije.
Sotona je najveći varalica (1. Timoteju 2:14). On se lukavo služi čovjekovom urođenom željom za obožavanjem, unapređujući mnoge vrste božanstava — duhove predaka, idole, ikone, Madone. On je čak i pokrovitelj obožavanja ljudskih bogova, poput moćnih vladara, pobjedničkih generala, filmskih i sportskih zvijezda (Djela apostolska 12:21-23). Dobro je da budemo odlučni da pronađemo i obožavamo samo pravog Boga,Jehovu koji zaista ”nije daleko ni od jednoga [od] nas“
Ako ti nije ovo objašnjenje nije dovoljno
Bibliju u ruke pa čitajali sa razumijevanjem.
![]()

to cete vi da nam objanite
ne razumem ja dobro tu vasu dogmu![]()
оћу ал кад дођеш на православну тему, него осуђујете ли свако бављење окултизмом?

nemam potrebu da budem na vasoj temiоћу ал кад дођеш на православну тему, него осуђујете ли свако бављење окултизмом?
Primetite, naglasak je na "uskoro". To "uskoro" čekamo već dve hiljade godina, jer Isus lepo kaže svojim savremenicima "Tako i vi kad vidite ovo da se zbiva, znajte da je blizu carstvo Božije. Zaista vam kažem da ovaj naraštaj neće proći dok se ovo sve ne zbude."Vjeruju da je Božje Kraljevstvo jedina nada za rješenje problema koji pogađaju ljudski rod; da je ono stvarna vlast, koja će uskoro uništiti ovaj zli svijet.
Pa, kako da osuđuju okultizam i istovremeno služe svome bogu-satani?![]()
Pa, kako da osuđuju okultizam i istovremeno služe svome bogu-satani?![]()
sotona nije pobunjeni bog, već pobunjeni anđeo, i vrapci na grani to znaju..
Sedi jedan..
Nema mjesec dana sexa, za kaznu što lupaš svašta..![]()
Primetite, naglasak je na "uskoro". To "uskoro" čekamo već dve hiljade godina, jer Isus lepo kaže svojim savremenicima "Tako i vi kad vidite ovo da se zbiva, znajte da je blizu carstvo Božije. Zaista vam kažem da ovaj naraštaj neće proći dok se ovo sve ne zbude."
Onaj naraštaj kome je Isus govorio je davno prošao, i posle njega još jedan, i još jedan, i još stotine je prošlo i još hiljade će tek proći, a od Isusa ni traga ni glasa....
Neko je ovde izgleda obmanuo vernike.
Ako ima onih koji misle da on ipak samo što nije došao, nek mi sad kažu koliko još vremena treba da prođe, pa da, ako se opet ne pojavi, znaju da tu nešto ne štima? Mislim, dve hiljade godina je ipak više od jedne generacije.... Koliko ćete ga još milenijuma čekati?

IZVRTANJE SVETOG PISMA
Jehovini svedoci koriste Bibliju i citiraju je, ali isključivo koriste njihov prevod Biblije, šire poznat kao "NOVI SVET". Ovaj prevod je netačan, i nikada nije prihvaćen od priznatih teologa i stručnjaka za Sveto pismo - stare spise.
Da bi uspeli da dokažu sve svoja učenja, Jehovini svedoci se služe svojim novim prevodom Svetog pisma, koji je po njima "najtačniji" prevod. U ovom prevodu neke reči i interpunkciju, oni navode onako kako to odgovara njihovom shvatanju. Stihovi su po pravilu uzeti izvan konteksta Svetog Pisma samo da bi potkrepili njihova uverenja.

to cete vi da nam objanite
ne razumem ja dobro tu vasu dogmu![]()
nemam potrebu da budem na vasoj temi
Životna priča Džima Aikena iz SAD.
Ja sam odrastao u hrišćanskoj familiji, na Floridi. U mladosti sam bio jako zainteresovan za hrišćanstvo. Bio sam čak i učitelj nedeljne škole za decu, u našoj crkvi. Znao sam mnogo o Isusu Hristu, o Božjem otkrivenju ljudima i Bibliji, ali sve to nije bilo deo mog života. Naime, ja sam bio odlučio da se držim .zlatne sredine., to jest da ne budem suviše dobar, a ni suviše loš. S vremenom sam ostavio prijatelje koji su ozbiljno shvatili hrišćanski život i prepustio se bujici života, kao i većina ljudi na svetu.
Tokom služenja vojnog roka prešao sam iz lošeg u gore. Kroz crkvena vrata nisam zavirio godinama.
Po povratku iz armije više puta sam poželeo da se vratim crkvenom životu. Međutim, nije me napuštao osećaj da sam zastranio suviše daleko i da za mene nema više povratka.
1950. godine oženio sam se devojkom koja je pripadala rimokatoličkoj crkvi. Ja sam poticao iz protestantske porodice. U pokušajima da sjedinimo naša verovanja, uvideli smo da to uvek završava neslogom i napetošću. Moje studiranje katoličke literature dovodilo me je u još veću zabunu. Na kraju sam digao ruke od svih religija.
Iz samilosti i dobrote, moja supruga Ester kupila je jednom knjigu, ponuđenu joj pred našim vratima od strane Jehovinih svedoka. Knjiga je ležala na stolu u dnevnoj sobi potpuno zaboravljena.
Nakon dve nedelje, posetile su nas dve žene i upitale da li smo pročitali knjigu, i da li ima nešto što bi hteli zajedno sa njima da prodiskutujemo. Na kraju su zapitale, da li mogu navratiti zajedno sa svojim muževima na još jedan razgovor.
Pošto smo Ester i ja bili tolerantni prema svim religijama, pristali smo na njihov predlog da nas posete još jednom.
Nedelju dana kasnije, zazvonio je telefon i čovek na drugoj strani žice pitao je da li nas može posetiti tokom te sedmice. Ja sam odgovorio potvrdno i sastanak je bio zakazan. Prema dogovoru i tačno na vreme, pojavila su se dva predstavnika Jehovinih svedoka. Proveli smo prijatno veče, dok su nas oni uveravali da se naša međusobna religiozna gledišta potpuno slažu i podudaraju. Ni jednom nismo raspravljali o doktrinama.
Kasnije sam saznao da su Jehovini svedoci naučeni da izbegavaju neslaganja u početnom stadijumu, da bi tako pridobili poverenje svojih novih i budućih simpatizera. Oni opravdavaju taj svoj prevarantski nastup, pogrešno tumačeći reči Svetog pisma iz Evanđelja po Mateju 10:16 gde stoji zapisano: "Eto, ja vas šaljem kao ovce među vukove; budite dakle mudri kao zmije i bezazleni kao golubovi."
Kroz nove posete i diskusije oni postepeno odstranjuju ranija verovanja čoveka i usađuju mu "novu istinu", kako to oni kažu.
Mene su ubedili obećanjima da JEDINO što žele je da održavaju Biblijske studije sa nama, u našoj kući. Pristali smo na to. Tokom naredne dve i po godine, neizostavno jednom sedmično, održavani su "časovi Biblijskih studija" Jehovinih svedoka u našoj kući.
I potpuno neprimetno, poštovanje koje sam osećao još iz detinjstva prema hrišćanskoj crkvi, pretvorilo se u nepoverenje i kritiku. Jehovini svedoci su me učili da hrišćanska crkva propoveda mnogobrojne laži, kao na primer:
- Nauka o Svetom Trojstvu je laž Sotone.
- Nauka o Paklu i večnim mukama je neosnovana laž.
- U čoveku ne postoji božanski duh, niti duša koja živi večno.
- Nebo pripada samo izabranom boju od 144.000.
- Čovek se spasava delima učinjenim za Jehovu. Isus Hristos nije potreban kao posrednik za spasenje.
- Upotreba krsta u hrišćanstvu je preuzeta iz paganstva.
- Isus Hristos se nikada neće vratiti u vidljivom obliku. On je već došao na zemlju 1914. godine, ali kao nevidljiv.
- Celokupno hrišćanstvo je od Antihrista, a sveštenstvo je oruđe Sotone.
Tokom vremena sam postao pristalica, pretplatnik i čitalac literature Jehovinih svedoka. Časopisi KULA STRAŽARA i PROBUDI SE! bili su materijal koji smo studirali na sastancima Jehovinih svedoka nedeljom uveče. Pitanja, i već unapred odštampani odgovori na ista, učinili su da ja, kao i svi Jehovini Svedoci nismo ni razmišljali o pitanjima, ni sami davali na njih odgovore. Mi smo trebali napamet naučiti odgovore koje su naše vođe smislile za nas. Na taj način smo vremenom bili potpuno indoktrinirani - mozak nam je bio potpuno ispran.
Tokom vremena sam počeo da se ponosim što sam bio u stanju da zbunim prosečnog i formalnog posetioca crkve, tako da bi mu se i sam pokušaj da brani svoju veru učinio glupim. Ipak, posle dve godine ovakvih aktivnosti to me više nije zadovoljavalo. U mesto ljubavi, radosti, mira i blagosti u svom srcu, ja sam bio ispunjem podozrivošću, nepoverenjem, zavišću i neurozama. Život i smrt nisu više imali nikakvog značaja za mene. Isus Hristos nije za mene bio ništa više od običnog anđela, stvoren od Boga i sličan nekom fantomu.
Počeo sam da postajem nezainteresovan. Vođe Jehovinih svedoka su mi pod pritiskom savetovale da posvetim još više vremena organizaciji i njenom radu. Međutim, ja nisam želeo da još više debatujem, ni da raspravljam sa drugima o razlikama u verovanju. Došao sam do zaključka da moram potpuno da se predam organizaciji, sa svim što posedujem, ili da se potpuno povučem, na šta su mi rekli da je to u stvari okretanje leđa Bogu i jedinoj ispravnoj Božjoj organizaciji na zemlji.
Imao sam običaj da sa sobom nosim literaturu Jehovinih svedoka u kuću moga brata, da bih i njega uvukao u raspravu. Jedno veče, u njegovoj kući, on me je zamolio da se glasno molim sa njima prilikom njihove večernje pobožnosti. Ja nisam nikada naučio da se molim Bogu. Jehovini Svedoci ne praktikuju molitvu, sem njihovih vođa, koji koriste molitvu kao formalnost. Zato sam bio primoran da odbijem poziv brata da se glasno sa njima molim Bogu. Te večeri bio sam poražen bez ikakvog raspravljanja. Duboko u svojoj unutrašnjosti bio sam primoran da priznam da je nešto nedostajalo mojoj religiji i verovanju.
Jedno veče pokušao sam da čitam Evanđelje po Jovanu, bez da išta razumem od sveg tog. U krajnjem očajanju, molio sam Boga da mi, ako on stvarno postoji, objavi šta je istina. Istovremeno sam obećao da sam spreman da sledim istinu.
Nekoliko dana kasnije odlučio sam da po knjižarama potražim neku knjigu koja bi mogla da mi rasvetli ova pitanja. U jednoj knjižari moju pažnju privukla je knjiga pod naslovom JEHOVA KULE STRAŽARE. Ona je pokazivala na upadljivu razliku između učenja Jehovinih svedoka i Reči Božje, tj. Svetog Pisma.
Istražujući dalje, naišao sam na knjigu od Nj. J. Šnela pod naslovom BIO SAM ROB KULE STRAŽARE 30 GODINA. Čitajući tu knjigu sagledao sam veštu i sistematsku taktiku koja je nekako isprala i zarobila i moj razum, kao što je to bio slučaj i sa autorom te knjige. Knjigu nisam mogao da ispustim iz ruku sve dok je nisam pročitao do kraja. Dok sam čitao, osećao sam kako se lanci okova kidaju i spadaju sa moje duše.
Sada je nastao vakuum u mom životu. Ranije sam se odrekao hrišćanstva za rad ove organizacije. Sada sam se molio Bogu da mi pomogne da nađem put do prave crkve gde se propoveda Hristovo Evanđelje i dostojno slavi Bog. Raspitivao sam se o načelima i verovanjima mnogih crkava. Jednog dana na poslu, kolega mi je ispričao kako se on obratio Bogu i kako je predao u službu Gospodu Isusu Hristu ceo svoj život. Slušao sam pažljivo kako je taj čovek sa suzama u očima govorio o potrebi za Isusom Hristom, i kako je baš u Hristu on našao Božji odgovor na SVE svoje probleme i pitanja. Poznavajući ovog čoveka tokom zadnjih pet godina, poznato mi je bilo da ga je NEŠTO zaista izmenilo. Kada sam mu spomenuo da i ja tragam za svrhom i smislom života, odmah je obećao da će se moliti Bogu za mene.
Sledeće nedelje pozvala me je moja sestra u neku malu crkvu u komšiluku, gde su se upravo održavali evangelizacioni sastanci. I eto, upravo tamo sam pronašao pravi put! Propovednik Evanđelja mi je pomogao da sagledam Hrista kao nikada ranije. Sada sam ga video kao Sina Božjeg, raspetog i za moje grehe. Tada sam doživeo i Božje čudo novog rođenja. Napustio sam evangelizacioni sastanak te večeri predavši sav svoj život Gospodu Isusu Hristu. Po prvi put sam osetio da sam OČIŠĆEN i znao sam da sam sada oslobođen svih okova.
To se zbilo pre mnogo godina, ali vernost Božja kroz silu i rad Svetog Duha ne prestaje da me oduševljava. Moja supruga pošla je za mnom, predavši takođe sve svoje na oltar Bogu.
U crkvi smo postali savetnici za omladinu. Blagoslovi kroz lično evangeliziranje, duhovno probuđenje i rad sa omladinom prevazilaze i moje najdivnije snove.
Svako treba jasno da zna, da čoveka ne spasava verska pripadnost, ni Zakon Mojsijev, ni znanje, ni "Nova istina" Jehovinih svedoka. Mene i tebe spasava JEDINO krv prečistog Božjeg jagnjeta - Isusa Hrista.
Zašto i ti ne prihvatiš spasenje koje ti je ponuđeno iz ljubavi od Boga, kroz Isusa Hrista? Zapamti! Sveto Pismo kaže da je Isus JEDINO ime dano ljudima pod nebom kojim se mogu spasiti!!! Bogu trebaš i možeš doći upravo onakav kakav jesi - jer ti Bog sve prašta. Da bi te u to uverio, Bog u Evanđelju po Jovanu 3:16 kaže:
"Jer Bogu tako omile svet, da je i sina svog jedinorodnog dao, da nijedan koji ga veruje ne pogine, nego da ima život večni."
Veruj i ti Isusa Hrista i služi mu celim srcem. Tada ćeš i ti primiti Božji predivan dar - oproštenje greha, mir u srcu i život večni!
па како да ти објаснимо кад несмеш на нашу тему?

други пут
осуђујете ли свако бављење окултизмом?

Ovi stvarno znaju zašto su nasmejani i raspoloženi.
![]()
a ovaj sa desne strane u donjem redu je glavni za finansije u vodećem bruklinskom telu.
![]()