Jehovini Svedoci-Ko su oni? U sta veruju?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
па доволјне су да видис да је вас оснивац био масончина , и да су му подигли пирамидицу:)

а и крст који ви сада одбацујете стоји на пирамидици:)

а све то ѕнаци да вам је корен лос , стабло лосе , а тек плодови какви могу бити_

лепо реце исус да се не бере са цицка смоква:)

Možda im sotona dijeli plodove...:neutral::think:
Ipak su ga proglasili za boga..:sad2:

vorki
Re: Jehovini Svedoci-Ko su oni? U sta veruju?

A zašto bih bio banovan...Nikada nikog nisam uvredio niti ću.A što se tiče mojih postova zasnovani su na činjenicama.Nisi pretpostavio dobro ko sam.Nisam od betelca tražio ništa jer verovatno u tom smislu imam više od njega.Što se tiče dobrovoljnih priloga ja to nisam POKRENUO ali sam samo komentarisao kada je neko napisao da toga...nema.To je za mene isuviše beznačajno da bih samo zbog toga postovao nešta ozbiljnije.

Tvoj problem i problem JS uopšte nije u tome koliko oni koji nisu JS znaju o učenju JS jer vam je glavni problem to što ima i onih koji ZNAJU O JS I ONO ŠTO VI NE VOLITE DA SE ZNA.Pozdrav.
felix.gif

Točno, vi koji konstantno napadate Jehovine Svjedoke znate više o njima nego oni sami, lol, zanimljivo. Samo što još niti jedan argument niste dali ! Nisi mi odgovorio na hrpu pitanja, znaš zašto ? :per:

SPC-skriva zločince i daje podršku onima koji čine zločine.Ja ima dojam da SPC-RKC nisu u ničemu različite.
Ja još nisam našao text da JS podržavaju zločince i kriminalce.
Napisano: utorak, 21.10.2008 u 12:58
Tema: Srpska pravoslavna crkva i Karadžić

Amfilohije nikada nije skrivao svoje velike simpatije za Karadžića.

Struja kojoj pripada Amfilohije snažno je podržala krajem osamdesetih politiku Slobodana Miloševića, te to i pokazala na Gazimestanu 1989. godine, kada se na tom ključnom mitingu Slobodana Miloševića po prvi puta na jednom političkom skupu pojavio cjelokupni vrh Srpske pravoslavne crkve. Ona je koordinirala mnoge svoje akcije sa Miloševićevom vlasti, potpirujući srpski nacionalizam, na primjer poznatim seljenjem mošti cara Lazara iz grada u grad 1989. godine. Ta je struja podržavala i odlazak srpskih dobrovoljaca u Hrvatsku i Bosnu, a poznato je da je Amfilohije bio u bliskim odnosima sa zločincem Željkom Ražnatovićem Arkanom, čije je ljude - navodno - primao u svojem manastiru Ostrog. No, početkom devedesetih došlo je do razlaza sa Miloševićem, kojeg je vrh Srpske pravoslavne crkve smatrao premalo radikalnim, čovjekom koji ne drži svoja nacionalna obećanja, "nedovoljno miloševićevskim".

Bilo je to vrijeme kada je došlo do sukoba između Miloševića i Karadžića, a u tom sukobu su radikali iz Srpske radikalne crkve stali na stranu Radovana Karadžića, u čemu se Amfilohije posebno isticao. On je i javno hvalio Karadžića, pa je svojedobno za vodstvo bosanski Srba rekao: "U ovom trenutku, našu dušu čuvaju - kao što je naš jezik čuvao i sačuvao Vuk Karadžić - jedan njegov prezimenjak sa Plavšićkom, novom kosovskom djevojkom, sa Krajišnikom. Jer su ove noći krenuli svetolazarevskim putem." Amfilohije je i kasnije hvalio i slavio Karadžića, a na optužbe da ga u Crnoj Gori i skriva on je odgovarao: "Karadžić se skriva samo u mojim molitvama."

U Bosni i Hercegovini Srpska pravoslavna crkva i dalje provodi radikalnu politiku, a kakav je njen stav vidi se po tome što je čak i patrijarh Pavle prije nekoliko godina uputio pismo potpore obitelji haaškog bjegunca Radovana Karadžića. Amfilohije je 2005. godine na sahrani u Crnoj Gori Karadžićeve majke Jovanke Amfilohije je izjavio da je ona velika žena jer je "rodila sina besmrtnika"

SPC-skriva zločince i daje podršku onima koji čine zločine.Ja ima dojam da SPC-RKC nisu u ničemu različite.
Ja još nisam našao text da JS podržavaju zločince i kriminalce.
Napisano: utorak, 21.10.2008 u 12:58
Tema: Srpska pravoslavna crkva i Karadžić

Amfilohije nikada nije skrivao svoje velike simpatije za Karadžića.

Struja kojoj pripada Amfilohije snažno je podržala krajem osamdesetih politiku Slobodana Miloševića, te to i pokazala na Gazimestanu 1989. godine, kada se na tom ključnom mitingu Slobodana Miloševića po prvi puta na jednom političkom skupu pojavio cjelokupni vrh Srpske pravoslavne crkve. Ona je koordinirala mnoge svoje akcije sa Miloševićevom vlasti, potpirujući srpski nacionalizam, na primjer poznatim seljenjem mošti cara Lazara iz grada u grad 1989. godine. Ta je struja podržavala i odlazak srpskih dobrovoljaca u Hrvatsku i Bosnu, a poznato je da je Amfilohije bio u bliskim odnosima sa zločincem Željkom Ražnatovićem Arkanom, čije je ljude - navodno - primao u svojem manastiru Ostrog. No, početkom devedesetih došlo je do razlaza sa Miloševićem, kojeg je vrh Srpske pravoslavne crkve smatrao premalo radikalnim, čovjekom koji ne drži svoja nacionalna obećanja, "nedovoljno miloševićevskim".

Bilo je to vrijeme kada je došlo do sukoba između Miloševića i Karadžića, a u tom sukobu su radikali iz Srpske radikalne crkve stali na stranu Radovana Karadžića, u čemu se Amfilohije posebno isticao. On je i javno hvalio Karadžića, pa je svojedobno za vodstvo bosanski Srba rekao: "U ovom trenutku, našu dušu čuvaju - kao što je naš jezik čuvao i sačuvao Vuk Karadžić - jedan njegov prezimenjak sa Plavšićkom, novom kosovskom djevojkom, sa Krajišnikom. Jer su ove noći krenuli svetolazarevskim putem." Amfilohije je i kasnije hvalio i slavio Karadžića, a na optužbe da ga u Crnoj Gori i skriva on je odgovarao: "Karadžić se skriva samo u mojim molitvama."

U Bosni i Hercegovini Srpska pravoslavna crkva i dalje provodi radikalnu politiku, a kakav je njen stav vidi se po tome što je čak i patrijarh Pavle prije nekoliko godina uputio pismo potpore obitelji haaškog bjegunca Radovana Karadžića. Amfilohije je 2005. godine na sahrani u Crnoj Gori Karadžićeve majke Jovanke Amfilohije je izjavio da je ona velika žena jer je "rodila sina besmrtnika"

Ovo nije tema o SPC, nego o vama..
Daklem, na sunce sa tom hijerarhijom..:manikir:

Jerohinac rekli su mi da si ti otpadnik i da si bio JS jel to tacno?

i drugo pitanje zasto ti je toliko stalo da pljujes po JS , sta imas od toga i ko te placa za to?

не бих да испаднем неуљудан, али докле ћеш оптуживати аман жено?
где си видела да је Јерох вас пљувао, понаша се хришћанскији од мене иако је агностик.
он износи само доказе и ништа више, а ви се копрцате као рибе на сувом јер му не можете ништа осим

"то је лаж то је лаж или :hahaha::hahaha::hahaha::rotf::rotf::rotf:"
такви су вам одговори.
зато прекините и дајте неки валидан аргумент.

где си видела да је Јерох вас пљувао, понаша се хришћанскији од мене иако је агностик.
он износи само доказе и ништа више, а ви се копрцате као рибе на сувом јер му не можете ништа осим

такви су вам одговори.

I ja Sale čekam, ti si posle mene..:mrgreen::hahaha::hahaha:
:manikir:

такви су вам одговори.

sale pitala sam Jerohinca a ne tebe, a ni ti nisi odgovorio na moje pitanje...

smatracu da je tako ako ne demantujete :)

pozic:cao:

vorki

Učenje a posebno ISTORIJU JS poznajem više od tebe iako nisam JS.Naravno da poznajem i doktrinu učenja masona.Pogledaj malo na simbol poznate ti knjige...

Pa malo pogledaj ovo...u vezi sa simbolom...

pa onda pogledaj malo ovo...

pa obrati pažnju na masonski simbol...
masonjwconnectioncrosscrown.bmp

Ako nije dovoljno ima još toga.

А јеси ли видео, каже ЈС "какве везе има крИЖ"??? Па цео свет зна да су они јудео-масонска секта...

3249uk3.gif
3249uk3.gif
3249uk3.gif

Ovo nije tema o SPC, nego o vama..
Daklem, na sunce sa tom hijerarhijom..:manikir:

Što Biblija kaže o Sotoni?

Biblija opisuje Sotonu kao stvarnu osobu koja živi u nevidljivom duhovnom području (Job 1:6). Ona nam otkriva da je Sotona pokvaren i okrutan te da čini zla djela (Job 1:13-19; 2:7, 8; 2. Timoteju 2:26). U Bibliji su čak zapisani razgovori koje je Sotona vodio s Bogom i Isusom (Job 1:7-12; Matej 4:1-11).

Odakle potječe to zlo biće? Davno prije nego što je stvorio čovjeka, Bog je stvorio svog ‘prvorođenog’ Sina, koji je kasnije nazvan Isus (Otkrivenje 3:14). S vremenom su bili stvoreni i drugi “sinovi Božji”, koji se nazivaju anđeli (Job 38:4-7). Svi su oni bili savršeni i moralno besprijekorni. No jedan od tih anđela kasnije je postao Sotona.

On nije bio tako nazvan kad je bio stvoren. Tek je kasnije dobio ime Sotona, a ono dolazi od hebrejske riječi koja znači “protivnik, neprijatelj, optužitelj”. Tako je nazvan zato što se odmetnuo od Boga i počeo mu prkositi.

To je duhovno stvorenje postalo ponosno i počelo gajiti želju da zauzme Božje mjesto. Željelo je da ga drugi obožavaju. Kad je Božji prvorođeni Sin, Isus, bio na Zemlji, Sotona ga je čak pokušao navesti da ‘padne i pokloni mu se’ u znak obožavanja (Matej 4:9).

Sotona “nije ostao postojan u istini” (Ivan 8:44). Prikazao je Boga kao lašca, no zapravo je on sam bio lažac. Rekao je Evi da može postati kao Bog, no zapravo je on sam htio takav položaj. Služeći se prijevarom, ostvario je svoju sebičnu želju. Naveo je Evu da ga smatra višim od Boga. Ona je poslušala Sotonu i time pokazala da ga prihvaća za svog boga (1. Mojsijeva 3:1-7).

Pokrenuvši pobunu protiv Boga, taj je nekada vjerni anđeo postao Sotona — protivnik i neprijatelj Boga i ljudi. Zbog svojih zlih osobina nazvan je i Ðavo, što dolazi od grčke riječi koja znači “klevetnik”. Taj je začetnik grijeha kasnije naveo i neke druge anđele da postanu neposlušni Bogu te mu se pridruže u pobuni (1. Mojsijeva 6:1, 2; 1. Petrova 3:19, 20). Ti anđeli nisu ljudima omogućili bolji život. Oni su oponašali Sotoninu sebičnost i zato se ‘zemlja ispunila nasiljem’ (1. Mojsijeva 6:11; Matej 12:24).

Immortal_girl
Jerohinac rekli su mi da si ti otpadnik i da si bio JS jel to tacno?
i drugo pitanje zasto ti je toliko stalo da pljujes po JS , sta imas od toga i ko te palca za to?

Zanimljivo.Bilo je krajnje vreme da to ''čuješ''.Ako ti znači,nikada u svom životu nisam bio JS.Razočaran sam tvojom konstatacijom da je ''stalno pljujem'' po JS.Ja to ne činim draga moja.Po meni je tvoj ''brat'' harec onakav JS kakvim treba da bude JS.A ti sada malo razmisli.A što se tiče onog...ko me plaća ...ne bih imao ništa protiv kada bi to neko činio.Jesam li iskren...Na ovom ''pdf'' samo iznosim svoja mišljenja.A ako nekada dodješ u Užice možemo zajedno otići u ovdašnju dvoranu kraljesvstva pa će ti nadležni u njoj odgovoriti da li sam ikada bio JS.Budi ti meni pozdravljena.
felix.gif

Tko je Vaš vladar:

Isus je razotkrio Sotonu i pokazao da je on zlo stvorenje koje upravlja iskvarenim svijetom u kojem živimo. Nazvao ga je ‘vladarom ovog svijeta’ (Ivan 12:31; 16:11). “Cijeli je svijet pod vlašću Zloga”, napisao je apostol Ivan (1. Ivanova 5:19). Sotona “zavodi sav svijet” apelirajući na ‘želju tijela i želju očiju’ te težnju ljudi za ‘isticanjem svog imetka’ (1. Ivanova 2:16; Otkrivenje 12:9). Njemu je poslušna većina ljudi.

Oni koji su poslušni Sotoni zapravo ga prihvaćaju za svog boga, kao što je to učinila i Eva. Zbog toga je Sotona “bog ovoga svijeta” (2. Korinćanima 4:4). Njegova je vladavina dovela do licemjerja i laži, ratova, patnji i razaranja te zločina, pohlepe i iskvarenosti.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back